Google+
Doel:€250.00
Donaties:€117.54

Per saldo:€-132.46

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 11-11-2017
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mass am See door mass am see
Vandaag om 01:37:56
Waldberg: Bundesbahn tijdperk IV in H0 door waldberg
Vandaag om 01:10:45
Bouw en vooral vervuilen / Weatheren van huisjes. door NS264
Vandaag om 00:32:50
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Thijs1271
Vandaag om 00:01:43
Saint Tourbière, een Franse enkelsporige lijn door de Ardeche door hooidonk
17 november 2017, 23:58:52
BNLS Baanbreker - NS 1300 Grote Groene van MK modelbouwstudio's door Ivo tB
17 november 2017, 23:35:26
040T KDL 11 - een franse smalspoorloc in 0e door JeanR
17 november 2017, 23:30:44
BNLS Module: "Chicago Union" door Hendrik Jan
17 november 2017, 23:28:03
Digikeijs DR4024 servo decoder - maximale uitslag servo's door Martin Domburg
17 november 2017, 23:25:30
Wie gaat er naar de Spoor Groep Zuid tentoonstelling door JeanR
17 november 2017, 23:18:05
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door 44
17 november 2017, 23:12:28
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Klaas Zondervan
17 november 2017, 23:11:48
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
17 november 2017, 22:23:39
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Vinkendrecht
17 november 2017, 22:04:19
Prijs z21 start door Diedrik
17 november 2017, 21:31:51
(TTAS) "Keep Calm And Put The Kettle On" door St00mboy
17 november 2017, 21:26:25
Info over blauwe platen door Fritsprt
17 november 2017, 21:23:33
Hoe Jouef transformator aansluiten op rails? door Diedrik
17 november 2017, 21:09:11
Binnenverlichting artitec DE1 door VAM65
17 november 2017, 20:43:20
Märklin H0-baan, op 2,0*2,5m door bink79
17 november 2017, 20:19:48
Trix DB-189 22378 ESU of toch mLD/3 ?? door HansKarel
17 november 2017, 19:37:12
Terschellinger Spoor door FritsT
17 november 2017, 19:35:32
Utrecht Centraal en Leidsche Rijn 4-sporig door Peter Kleton
17 november 2017, 19:18:46
Geknoei in 0 door Henk ho/0
17 november 2017, 18:20:36
Schwarzburg door JaJo
17 november 2017, 18:07:00
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door +++2010***
17 november 2017, 17:43:40
RhB 1:87, terug naar 25 jaar geleden door Jan Bennink
17 november 2017, 17:32:45
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door +++2010***
17 november 2017, 17:28:46
Fremo haven: KNZ Hengelo door Hans_omBC
17 november 2017, 17:26:35
Workshop iTrain of Rocrail door Voske
17 november 2017, 17:25:23
  

Auteur Topic: Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren  (gelezen 839 keer)

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 209
Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren
« Gepost op: 13 november 2017, 20:07:51 »
Na 1 4018 te hebben geinstalleerd de 2 de geprobeerd maar deze doet het niet
Eerst maar eens een reset gedaan.
Dus op ingang 1 moet adres 1 nu wezen wissel aangesloten doet niks maar rode led geeft wel het signaal van omgaan aan.
Dan ingang 8 een wissel die doet het wel vreemd.
Dan de decoder een nieuw adres geven toets 29 in knopje van decoder ingedrukt rode led brandt doe de toets van de wissel om en rode lampje gaat uit.
Wissel op 1 ingang moet nu 29 zijn en 8 moet 36 zijn allebeide niks.
Mijn vraag is is de decoder stuk of doe ik iets verkeerd
« Laatst bewerkt op: 16 november 2017, 03:46:15 door Bert van Gelder. Reden: Titel »
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 209
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #1 Gepost op: 14 november 2017, 08:01:50 »
Iemand van de electro techneuten een idee misschien
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

NS264

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 4403
  • Koen Frijlink
    • Midland
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #2 Gepost op: 14 november 2017, 08:28:55 »
Hoi,

Ik wil je niet ontmoedigen maar er is al zoveel over digikeijs geschreven dat er vast iets te vinden moet zijn wat de oorzaak is.

Veel storingen worden op een zelfde manier opgelost dus ik zou zeggen neem een paar draadjes door en wellicht vind je de oplossing.

mvg Koen.
Ook gezellig met...: Sieneke

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7817
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #3 Gepost op: 14 november 2017, 16:30:41 »
Met welke centrale doe je dat? En verder zoals altijd, doen wat er in de handleiding staat stap voor stap, zal leiden tot het juiste resultaat.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 209
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #4 Gepost op: 14 november 2017, 17:10:32 »
Ik gebruik de roco multimaus
ik heb al 1 decoder helemaal ingesteld
ik heb alles in de gebruiksaanwijzing gedaan zoals het er staat
cv 8 op 8 voor reset.( halve minuut stroom van decoder af)
cv 47 op 0
sterkere trafo gebruikt voor power

« Laatst bewerkt op: 14 november 2017, 17:17:42 door Ronald van der kooi »
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 209
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #5 Gepost op: 14 november 2017, 21:11:54 »
Mmmm heb toch nog wat gevonden een iets zwaardere voeding en dikkere draden gebruiken kan het probleem oplossen
Morgen avond maar even proberen
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 6889
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #6 Gepost op: 14 november 2017, 21:19:55 »
Yep, dat kan het nog weleens doen :) Dat is bij de DR4018 een min of meer 'bekend' probleem. Ik weet niet welke multimaus zet je hebt maar als je de 'oude' zware trafo hebt dan kan je de DR4018 ook even aan de baanspanning hangen. Die kan namelijk 3A leveren. Dat is voldoende voor de DR4018.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 209
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #7 Gepost op: 14 november 2017, 21:39:34 »
Ik heb nog een roco 10718 trafo te liggen 15v-5A ik denk dat dat wel genoeg is ;D
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7817
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #8 Gepost op: 15 november 2017, 00:02:38 »
En als de decoder alleen maar wissels moet bedienen, heb je hemaal niets te maken met welke CV dan ook, dan is het gewoon knoppie drukken en wissel omzetten met het gewenste adres via je Multi_maus. Simpeler kan het niet worden en moeilijker ook niet.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Ronald van der kooi

  • Offline Offline
  • Berichten: 209
Re: Digikeijs 4018 doet het niet
« Reactie #9 Gepost op: 15 november 2017, 19:52:44 »
zo vanavond  een zwaardere trafo aan de power aansluiting voila hij doet het.
alleen ik moet lang op de knop van de multimaus drukken om de wissel om te laten gaan.
volgens mij ben ik al een draadje daarover voor bijgekomen.
Toch nog even aan het zoeken geweest maar niet gevonden.
Iemand nog een idee hoe ik dat kan veranderen
« Laatst bewerkt op: 15 november 2017, 21:19:14 door Ronald van der kooi »
bezig met project tusken (tussen) wad en walden
rijdt tijdperk 3 ns
Gestart met baanplan kafigsdorf tp 3 duits

phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 931
Re: Digikeijs 4018 wisseldecoder programmeren
« Reactie #10 Gepost op: 16 november 2017, 10:57:21 »
Hallo Ronald,

Dat lang moeten drukken op de knoppen kan het volgende draadje geweest zijn:

https://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,76055.msg3221783374.html#msg3221783374

Bert-Apd en ik gaan nog eens uitzoeken waar hem dat in zit. Het vreemde is dat veel van mijn treinencollega's de DR4018 zonder problemen gebruiken, maar bij werkt het niet lekker zonder dat duidelijk is waarom.
Met beste groeten,

Dirk Meijer