Doel:€250.00
Donaties:€102.50

Per saldo:€-147.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 23-07-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

De bouw van mijn modelbaan in Thailand door nkob
Vandaag om 18:42:07
Railpromo Panorama Rail Restaurant in 1/87 H0? door Den Zoeterdam
Vandaag om 18:35:16
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Arjan6511
Vandaag om 18:34:13
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door BartvD
Vandaag om 18:33:07
Jocadis rijtuigje door zuylen
Vandaag om 18:32:54
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door tijgernootje
Vandaag om 18:26:38
Onshape cursus door Bart Zegers
Vandaag om 18:16:53
Roco ETA 515, materieelbespreking door Arnold
Vandaag om 18:15:36
Bad Harzwald een fictieve havenbaan in spoor 0 door tijgernootje
Vandaag om 18:15:35
Automatische koppeling door Floris Dilz
Vandaag om 18:07:16
6 polige decoder in plaats van grijs een blauwe draad door kimi07
Vandaag om 18:02:56
Digikeijs DR5000 - bezetmelding werkt niet goed door BeltHeim
Vandaag om 17:52:34
De RhB Bernina Express door Dpc Fo
Vandaag om 17:48:02
Doornvliet door Sven
Vandaag om 17:32:29
Gezocht: Fabrikant van (model van) geleerd varken door MarcNL
Vandaag om 17:32:09
Gezocht cabine trapjes Roco plan T door MOVisser
Vandaag om 17:18:09
Elektromagnetische aandrijving Fleischmann sien werkt niet door stoombr38
Vandaag om 17:07:44
Lettertype Duitse spoorwegen door Ronald69
Vandaag om 16:54:54
(BNLS modulebaan) Overgangsbiels door Edsko Hekman
Vandaag om 16:33:55
uhlenbrock 63320 gebruikt door gerhards
Vandaag om 16:23:14
Mauritsburg (H0) door mcnjasper
Vandaag om 16:23:11
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Andre Pronk
Vandaag om 16:11:39
Midibiels bestellen door nighttrain1
Vandaag om 16:10:37
NS D 4101-45 spoor 0 door FritsT
Vandaag om 16:09:19
Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving door AlbertG
Vandaag om 16:07:55
BNLS-module: "Werkspoor-Kathedraal" door Edsko Hekman
Vandaag om 15:51:21
Imitatiekoppelingen modellen aanpassen/verbeteren door Edsko Hekman
Vandaag om 15:42:08
Herstarten, geen vaste verblijfplaats. Modulaire tafel of baan voor thuisgebruik door Edsko Hekman
Vandaag om 15:19:05
Plattform der Kleinserie, Bauma 2020 door Nullem
Vandaag om 14:54:01
Roco 2020, nieuws van de fabrikant door SimonSt
Vandaag om 14:50:37
  

Auteur Topic: Servo-positie instellen met MultiMaus  (gelezen 21863 keer)

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #105 Gepost op: 29 december 2015, 17:28:52 »
Burtonbouwer,

Waarom zou dat moeten, dit is toch gewoon een probleem wat veroorzaakt wordt door het digitale systeem zelf. Dat is degene die geen of nog geen locdata (format) uitzend, en alleen nog maar een idle signaal. :-X :-X

Groetjes
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

CeesV

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #106 Gepost op: 30 oktober 2018, 11:26:19 »
hallo Henk,
ik probeer loc adres 9999 in tevoren, maar op het moment dat ik bevestig krijg ik melding ERRor 10
Enig idee?
Hoor graag van je.
groet CeesV

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4670
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #107 Gepost op: 02 november 2018, 13:07:31 »
Error 10 opgezocht in de handleiding?
Citaat
Een loc met hetzelfde adres is al aanwezig (bij het invoeren van een nieuwe loc in de locbibliotheek).

Dus of die loc kiezen of die loc verwijderen. En als je echt een loc hebt met adres 9999, deze NIET op de baan zetten als je werkelijk via POM instellingen van je decoder wilt aanpassen.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19101
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #108 Gepost op: 02 november 2018, 15:53:51 »
Ik gebruik de hele locbibliotheek ook niet, maar werk in de modus dat je op basis van een gekozen adres een loc stuurt of in Pom programmeert.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Joran

  • Offline Offline
  • Berichten: 1327
  • NS tijdperk IV (1981)
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #109 Gepost op: 24 juni 2019, 12:32:21 »
Ik ben er onlangs aan toegekomen om eindelijk de Digikeijs DR4024 Startset aan te sluiten (lees mijn baan is eindelijk zo ver). Ik maak gebruik van een Roco Multimaus. Ik heb nu voor het conifigureren de Multimaus rechtstreeks aangesloten op Power en Signal.

Ik ben nog een beginner als het op het hele digitale gebeuren aan komt. Maar ik leer snel  ;D

Gisteren begonnen met het instellen van de servo's. Dit ging in het begin volgens het boekje, de servo's gingen bewegen als ik aan de regelaar draaide. Echter deed ik (ongetwijfeld) iets waardoor de servo's veel te ver uit gingen slaan. Heb toen de servo's maar even onder de module vandaan gehaald. Nu ben ik er inmiddels ook een beetje achter hoe het werkt met instellen van de servo postities. Dat gaat op loc adres 9999 (128 stappen). Echter kan ik inmiddels alleen nog de servo's laten bewegen middels de wisselstand op de Multimaus. Ik kan wel de wisseladressen aanpassen van de servo's Echter het instellen van de servo posities gaat niet meer. Als ik loc 9999 selecteer en druk op de programmeer knop van de decoder, dan zouden de servo's in de middenstand moeten gaan. Echter doen ze dat niet. Ook reageren ze niet op regelaar.

Resetten heb ik ook al diverse keren geprobeerd incl het stroomloos maken. Dit lukt alleen met de Maus in CV mode en niet in POM mode.De wisseladressen wijzigen dan in 5 t/m 8 ipv 1 t/m4.

Wat doe ik fout?

Henk Boshuyzen

  • Offline Offline
  • Berichten: 886
    • Modeltram Toulon sur Arroux
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #110 Gepost op: 24 juni 2019, 21:00:59 »
Lees de handleiding van de Multimaus eens goed door.
Volgens mij doet Roco iets vreemds met de wisseladressen.
Ikhad ook zoiets, nadat ik vanaf nummer 11 ging nummeren was het probleen over.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4670
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #111 Gepost op: 25 juni 2019, 10:02:28 »
Blijf het ledje op de module wel branden als je de programmeerknop hebt ingedrukt?

Weet je ook 100% zeker dat de loc die je selecteert op de MM ook echt op adres 9999 staat en op 128 stappen. En niet bijvoorbeeld alleen nog maar "Loc 9999" heet maar stiekem op adres 3 staat ofzo.

Resetten heb ik ook al diverse keren geprobeerd incl het stroomloos maken. Dit lukt alleen met de Maus in CV mode en niet in POM mode.De wisseladressen wijzigen dan in 5 t/m 8 ipv 1 t/m4.
Dat komt inderdaad doordat Roco iets afwijkt van de meeste fabrikanten. Er zit inderdaad een verspringing in van 4. Merk je niets van als je gewoon via de MM je adres programmeert. Alleen dus een "probleem" na een reset of als je tussen systemen wisselt.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Joran

  • Offline Offline
  • Berichten: 1327
  • NS tijdperk IV (1981)
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #112 Gepost op: 25 juni 2019, 12:13:18 »
Zojuist het wisseladres ingesteld op 11. Eens kijken wat dat doet. Dat verandert nog niks.

Ik heb een loc aangemaakt in de MM.

Naam: SRV1
L9999
SS128

Het ledje blijft branden als ik de knop in druk.



Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4670
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #113 Gepost op: 26 juni 2019, 10:26:33 »
Klinkt misschien als zeuren, maar heb je ook gecontroleerd of die SRV1 nog steeds op 128 stappen staat?

An na het programmeren van adres 11 gaat het ledje wel uit?
En is de servo aan te sturen op adres 11?


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7825
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #114 Gepost op: 26 juni 2019, 12:49:36 »
hoi,

Het ledje blijft branden als ik de knop in druk.

Dat klopt. Dan kan je via adres 9999 en 128 stappen de boel instellen. Je hebt ook alle F-toetsen uitstaan? Dat is ook belangrijk. Dan kan je de boel juist instellen.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Joran

  • Offline Offline
  • Berichten: 1327
  • NS tijdperk IV (1981)
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #115 Gepost op: 26 juni 2019, 14:39:38 »
@Timo: Zeuren is het zeker niet! Meerdere keren controleert of SRV1 op L9999 en SS128 staat. En dat is zo. Sterker nog. Heb vandaag een nieuwe DR4024 er bij gehaald, had er toch nog 1 nodig voor een later schaduw station. Deze aangesloten. Aan de MultiMaus niks verandert. En werken! Wissel nummers aangepast naar 11 t/m 14. En daarna de servoposities gedaan. Waarom die andere niet lekker wil resetten is mij dus een raadsel. Hopelijk reageert Digikeijs, dat zij er nog iets mee kunnen.

@Ronald Koerts: Ja alle F-toetsen incl. F0 staan uit. En nu met een nieuwe werkt alles dus wel normaal. Ongetwijfeld dat ik iets verkeerd heb gedaan in het begin toen ik e.e.a. nog niet goed begreep.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4670
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #116 Gepost op: 26 juni 2019, 16:00:10 »
Mm, dat is wel bijzonder :-\ Als het wel lukt met een andere unit dan kunnen we de MM uitsluiten. En als je hem wel kunt resetten dan aansluiting ook. Een reset zou ook elke setting rond POM gereset moeten hebben.

Kun je de uitgangen (na een reset) wel gewoon bedienen?


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9408
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #117 Gepost op: 26 juni 2019, 17:40:50 »
Hoi,

Waarschijnlijk zijn op 1 of andere manier wat CV's "aangepast".

Schrijf eens CV19=0 en CV29=98 en probeer het dan nog eens. (Beide in CV-Modus van de Maus = Progr.spoor)

Grtzz,

Karst

Joran

  • Offline Offline
  • Berichten: 1327
  • NS tijdperk IV (1981)
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #118 Gepost op: 26 juni 2019, 20:34:25 »
@Timo: Jazeker, maar dan met volledige servo uitslag.

@Karst Drenth: Ga ik morgen uit het werk gelijk proberen  (y)

Joran

  • Offline Offline
  • Berichten: 1327
  • NS tijdperk IV (1981)
Re: Servo-positie instellen met MultiMaus
« Reactie #119 Gepost op: 28 juni 2019, 11:25:16 »
@Karst Drenth: Vast een "undocumented feature", maar het heeft gewerkt!  (y) Wat doen deze CVs? Want ik zie beide niet in de handleiding staan?

@Allen: bedankt voor het meedenken  (y)
« Laatst bewerkt op: 28 juni 2019, 11:30:34 door Joran »