Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Falkenheim door puntenglijder
Vandaag om 07:51:12
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door puntenglijder
Vandaag om 07:48:03
Stoomtrein Goes Borsele: Wat zijn we aan het bouwen door martinh
Vandaag om 07:44:31
Busch 2021 door Floris
Vandaag om 07:39:54
Scandinavië-IG: Skandinavisk bangården. Voor op Scandinavië gerichte spoorzaken door Lolke Bijlsma
Vandaag om 01:12:25
Noch 2021 door SBBcargo
Vandaag om 01:03:27
De knutsels van een badeend door Duikeend
Vandaag om 00:56:57
NS ICNG (1:220) door Debvd
Vandaag om 00:51:36
Roco NS 1100, 63655, hoe moet je decoder plaatsen? door Carel Ruysink
Vandaag om 00:42:20
Kreisbahn nach Bad Bimmelberg, ofwel de Bimmelbahn door Lucien
Vandaag om 00:23:20
Vieze treinen, gebouwen, wegen etc. (tips en plaatjes) door Frans Peeters
Vandaag om 00:09:01
Auhagen 2021 door ex-DR V100
23 januari 2021, 23:46:21
Artitec 2021 HO, accessoires. Nieuws van de fabrikant. door barry1972
23 januari 2021, 23:40:59
Kato EF510 H0 digitaliseren door erikkral
23 januari 2021, 23:19:53
Advies voor een nieuwe baan door Hennik
23 januari 2021, 23:16:53
Wensenlijst modelspoorhuizen, schaal N door MOVisser
23 januari 2021, 22:14:35
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
23 januari 2021, 22:10:25
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
23 januari 2021, 21:45:34
Toebehoren in schaal 1:45 voor de Rhätische Bahn. door Mitchell
23 januari 2021, 21:36:51
ESU Ecos 2 uit te breiden om meerdere treinen handbediend te laten rijden? door 1200blauw
23 januari 2021, 21:35:11
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
23 januari 2021, 21:19:16
Nieuwe intercity van NS maakt eerste meters buiten fabriek door Daan!
23 januari 2021, 20:50:22
Waar in de wereld is Mme. Sousterre? door 72sonett
23 januari 2021, 20:33:26
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door freekvo
23 januari 2021, 20:20:42
NPE Modellbau 2021 door Falcon10
23 januari 2021, 20:16:07
Bentheimer Eisenbahn, gisteren, vandaag en morgen. door mass am see
23 januari 2021, 20:09:02
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door laurent
23 januari 2021, 20:05:27
Nieuws over oud spul in Colombia door Joost O
23 januari 2021, 20:01:35
IR lichtsluis van Modelbouwled, handleiding gevraagd. door VvKan
23 januari 2021, 19:59:16
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Ronald69
23 januari 2021, 19:53:22
  

Auteur Topic: 3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?  (gelezen 4114 keer)

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Gepost op: 01 juli 2012, 17:44:56 »
Hallo allen,

Inmiddels heb ik zo'n 26 wissel werkend op mijn Ecos, deze worden aangestuurd door Digirails DR4018's.
Nu heb ik nog 1 wissel, een 3-weg wissel. En dat lukt mij niet echt...
Als ik beide aandrijfspoelen op 1 adres zet, reageren ze tegelijk (logisch) en heb ik maar 2 standen op het wissel.
Maar als ik de twee aandrijfspoelen elk op een eigen adres zet...hoe combineer ik dat dan in 1 wissel bediening op het scherm van de Ecos?
Ik kom er ook met de handleiding (waar niet in het bijzonder over dit type wissel wordt gerept) niet uit.


mvg,
Martijn.
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

Dominique

  • Offline Offline
  • Berichten: 204
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #1 Gepost op: 01 juli 2012, 18:05:01 »
Ik heb ze zelf ook...

Gewoon een rechter en linker wissel achter elkaar in je ecos tekenen...

Als je de ene schakelt gaat je trein linksaf en als je de ander schakelt rechtsaf..   Dan moet je alleen even kijken of je de goede kant schakelt...  snap je hem?

groetjes Dominique

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #2 Gepost op: 01 juli 2012, 18:09:56 »
Hmmm...
Dat is geen bevredigende oplossing.
De Ecos kent 3-weg wissels, en op die wijze wil ik het ook geschakeld hebben.

Mvg,
Martijn.
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #3 Gepost op: 01 juli 2012, 18:51:03 »
Zo!! Pfff... Eindelijk opgelost.

En met een driewegwissel schakeling  (y)




In principe had ik alles fout gedaan wat je fout kon doen (behalve kortsluiten).. :-\
De linker en rechter aandrijver moesten verwisseld worden op de DR4018.
Tevens moest ook van beide wissels de kanalen omgedraaid worden.
Ik kan je vertellen dat als je dat niet in 1 keer goed hebt gedaan, je dan wel even bezig bent met uitzoeken want de ene wisselmotor zet en passant ook de andere om door de beweging van de wissentong(en).

Maar goed, het werkt. Martijn is helemaal blij. ;D


mvg,
Martijn.

 
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

hippelsik

  • leve betrouwbare mooie locs zoals de NS 1200!
  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #4 Gepost op: 04 juli 2012, 15:35:15 »
Zo!! Pfff... Eindelijk opgelost.

In principe had ik alles fout gedaan wat je fout kon doen (behalve kortsluiten).. :-\
De linker en rechter aandrijver moesten verwisseld worden op de DR4018.
Tevens moest ook van beide wissels de kanalen omgedraaid worden.
Ik kan je vertellen dat als je dat niet in 1 keer goed hebt gedaan, je dan wel even bezig bent met uitzoeken want de ene wisselmotor zet en passant ook de andere om door de beweging van de wissentong(en).

Maar goed, het werkt. Martijn is helemaal blij. ;D


mvg,
Martijn.



ik zie het u pas; heb laatst ook twee driewegwissel sop de EOS aangesloten, in pricipe net als enegelse wissel zou je denken; maar nee hoor; het duurde bij mij ook even voor ik 3 van de 4 mogelijkheden had doorgelopen... (en ik heb de Digi's ondersteboven aan de plaat hangen....) pfff... idd... net andersom aansluiten dan je zou denken.
Nou ja; je had het nog snel opgelst.
Veel plezier met de hobby,
groeten,
hippelsik/Kees
met vriendelijke groeten,
Kees / hippelsik

NS Periode III en IV; HO gelijkstroom baan, digitaal ECOS-2; Roco, Fleischmann, Mehano, Riva-Lima, Piko, Artitec en een paar Philotrain... maar die zijn nog analoog

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #5 Gepost op: 04 juli 2012, 18:54:11 »
Hahaha, ja listig he?! Die dingen aansluiten.

Ik was inderdaad erg blij dat ik mijn digi's gewoon onder handbereik heb.

(Op de onderste 4 komen straks de seinen).
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

hippelsik

  • leve betrouwbare mooie locs zoals de NS 1200!
  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #6 Gepost op: 06 juli 2012, 15:09:12 »
ziet er mooi strak uit... (y) maar ja bij mij liggen de wisselstraatjes 3 meter uit elkaar (wat op zich nog meevalt).
Nou is een (niet belangrijkste hoor) van de dingen waarom je digital ging, het vermninderen van het aantal kilometers draad onder je baan.. dacht ik... ? Dus dat is een reden dat ik die dingen onde de wissels plaats die ik erop aanslut; twee lange draden naar de vorige Digi is genoeg. Sommige heb ik gemonteerd voor ik de drden vastmaakte; dat deed ik na die driewegwissel dus niet meer...  ;D
Veel plezier met de hobby; ik ga straks even wat aansluiten en dan plan V sound even verder inrijden  :)
Kees/hippel
met vriendelijke groeten,
Kees / hippelsik

NS Periode III en IV; HO gelijkstroom baan, digitaal ECOS-2; Roco, Fleischmann, Mehano, Riva-Lima, Piko, Artitec en een paar Philotrain... maar die zijn nog analoog

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #7 Gepost op: 06 juli 2012, 15:15:21 »
Ach ja...de meeste draadjes liepen toch al naar dat punt toe vanwege mijn analoge bedieningspaneel...


Straks voor de seinen moet ik weliswaar opnieuw allerlei draden trekken maar dat vind ik geen probleem.
Ik vind het ook wel wat hebben al die apparaten in het zicht...geen verstopte techniek.

Plan-V met sound  :-*
Hoop ik ook nog eens te bezitten.

mvg,
Martijn.
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

niet meer aktief

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #8 Gepost op: 26 oktober 2012, 13:36:58 »
Hallo Martijn,

Ik heb nu dus hetzelfde probleem.

Kun jij mij uitleggen hoe het nu aangesloten is.

Is bijvoorbeeld elke wisselaandrijving op een andere uitgang op de 4018 aangesloten?

Welke kanalen zijn er veranderd?

Ik hoop dat je mij kunt helpen. Het is erg frustrerend haha...

Mocht je er foto's van hebben, dan kun je die mailen naar: stevenfransen25@hotmail.com

Alvast bedankt. Groeten,

Steven

Mark D.

  • Offline Offline
  • Berichten: 882
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #9 Gepost op: 26 oktober 2012, 13:45:07 »
je mail wordt zo gescaned door spam bots,