Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Corona en modelbouw door charp
Vandaag om 20:47:04
Falkensteiner bockerl door Krokodil68
Vandaag om 20:31:01
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
Vandaag om 20:27:23
Falkenheim door Falcon10
Vandaag om 20:26:00
Waar in de wereld is Mme. Sousterre? door Arjen52
Vandaag om 20:24:57
Piko digitale startset. Eventueel andere merken rails te gebruiken? door Aford
Vandaag om 20:22:24
Roco versterker 10761 opgeblazen, te repareren? door Priegelman
Vandaag om 20:22:09
Fleischmann wisselspoelen 6441 en 6442, schakelen soms niet, DCC met DR4018 door ROANSBNS
Vandaag om 20:20:11
Nieuwe bome, verse nieuwe bome!!! door grove den
Vandaag om 20:18:48
DCC++ basisstation geen baanspanning, wel oplichtende LED's op motorshield door spock
Vandaag om 20:15:03
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door Ronald Koerts
Vandaag om 20:14:53
Dat overkomt mij niet. door Niekleair
Vandaag om 20:13:48
Raadplaatje door eemstede
Vandaag om 20:13:16
N-rijder in spe. 2,80 mtr x 60 cm. door NS264
Vandaag om 20:11:51
Artitec 2021 HO, accessoires. Nieuws van de fabrikant. door prutser
Vandaag om 20:04:50
Vragen over keerlus, en benodigde digitale onderdelen. door VvKan
Vandaag om 20:01:31
Welk karton voor een perron ? door Ronald69
Vandaag om 19:57:59
Artitec 2021 HO, locs, rijtuigen en wagens. Nieuws van de fabrikant. door Sicco Dierdorp
Vandaag om 19:56:57
NS 6100 van GM&S door Ivo tB
Vandaag om 19:51:11
Pantograaf BBC SS352, voor RhB Ge 6/6 door Silvolde
Vandaag om 19:50:18
Prutser begint met een diorama. door thalys
Vandaag om 19:33:54
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door meino
Vandaag om 19:16:53
ExactTrain 2021 door Eric B
Vandaag om 19:15:04
Ergensnergens in H0e door NS264
Vandaag om 19:13:40
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door puntenglijder
Vandaag om 19:02:06
Toon hier je pas gereed gekomen (model-)spoorbouwsels ... door Railhopper
Vandaag om 19:00:18
Bad Harzwald een fictieve havenbaan in spoor 0 door Wim Vink
Vandaag om 18:55:39
Lopi V4 Piko hondekop interieur+cabineverlichting door Coliebollie
Vandaag om 18:54:42
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 18:49:19
Neurenberg: omgekeerd wensenlijstje door Noordernet
Vandaag om 18:48:12
  

Auteur Topic: 3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?  (gelezen 4121 keer)

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 684
    • Hanulveen.nl
3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Gepost op: 01 juli 2012, 17:44:56 »
Hallo allen,

Inmiddels heb ik zo'n 26 wissel werkend op mijn Ecos, deze worden aangestuurd door Digirails DR4018's.
Nu heb ik nog 1 wissel, een 3-weg wissel. En dat lukt mij niet echt...
Als ik beide aandrijfspoelen op 1 adres zet, reageren ze tegelijk (logisch) en heb ik maar 2 standen op het wissel.
Maar als ik de twee aandrijfspoelen elk op een eigen adres zet...hoe combineer ik dat dan in 1 wissel bediening op het scherm van de Ecos?
Ik kom er ook met de handleiding (waar niet in het bijzonder over dit type wissel wordt gerept) niet uit.


mvg,
Martijn.
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

Dominique

  • Offline Offline
  • Berichten: 204
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #1 Gepost op: 01 juli 2012, 18:05:01 »
Ik heb ze zelf ook...

Gewoon een rechter en linker wissel achter elkaar in je ecos tekenen...

Als je de ene schakelt gaat je trein linksaf en als je de ander schakelt rechtsaf..   Dan moet je alleen even kijken of je de goede kant schakelt...  snap je hem?

groetjes Dominique

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 684
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #2 Gepost op: 01 juli 2012, 18:09:56 »
Hmmm...
Dat is geen bevredigende oplossing.
De Ecos kent 3-weg wissels, en op die wijze wil ik het ook geschakeld hebben.

Mvg,
Martijn.
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 684
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #3 Gepost op: 01 juli 2012, 18:51:03 »
Zo!! Pfff... Eindelijk opgelost.

En met een driewegwissel schakeling  (y)




In principe had ik alles fout gedaan wat je fout kon doen (behalve kortsluiten).. :-\
De linker en rechter aandrijver moesten verwisseld worden op de DR4018.
Tevens moest ook van beide wissels de kanalen omgedraaid worden.
Ik kan je vertellen dat als je dat niet in 1 keer goed hebt gedaan, je dan wel even bezig bent met uitzoeken want de ene wisselmotor zet en passant ook de andere om door de beweging van de wissentong(en).

Maar goed, het werkt. Martijn is helemaal blij. ;D


mvg,
Martijn.

 
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

hippelsik

  • leve betrouwbare mooie locs zoals de NS 1200!
  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #4 Gepost op: 04 juli 2012, 15:35:15 »
Zo!! Pfff... Eindelijk opgelost.

In principe had ik alles fout gedaan wat je fout kon doen (behalve kortsluiten).. :-\
De linker en rechter aandrijver moesten verwisseld worden op de DR4018.
Tevens moest ook van beide wissels de kanalen omgedraaid worden.
Ik kan je vertellen dat als je dat niet in 1 keer goed hebt gedaan, je dan wel even bezig bent met uitzoeken want de ene wisselmotor zet en passant ook de andere om door de beweging van de wissentong(en).

Maar goed, het werkt. Martijn is helemaal blij. ;D


mvg,
Martijn.



ik zie het u pas; heb laatst ook twee driewegwissel sop de EOS aangesloten, in pricipe net als enegelse wissel zou je denken; maar nee hoor; het duurde bij mij ook even voor ik 3 van de 4 mogelijkheden had doorgelopen... (en ik heb de Digi's ondersteboven aan de plaat hangen....) pfff... idd... net andersom aansluiten dan je zou denken.
Nou ja; je had het nog snel opgelst.
Veel plezier met de hobby,
groeten,
hippelsik/Kees
met vriendelijke groeten,
Kees / hippelsik

NS Periode III en IV; HO gelijkstroom baan, digitaal ECOS-2; Roco, Fleischmann, Mehano, Riva-Lima, Piko, Artitec en een paar Philotrain... maar die zijn nog analoog

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 684
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #5 Gepost op: 04 juli 2012, 18:54:11 »
Hahaha, ja listig he?! Die dingen aansluiten.

Ik was inderdaad erg blij dat ik mijn digi's gewoon onder handbereik heb.

(Op de onderste 4 komen straks de seinen).
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

hippelsik

  • leve betrouwbare mooie locs zoals de NS 1200!
  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #6 Gepost op: 06 juli 2012, 15:09:12 »
ziet er mooi strak uit... (y) maar ja bij mij liggen de wisselstraatjes 3 meter uit elkaar (wat op zich nog meevalt).
Nou is een (niet belangrijkste hoor) van de dingen waarom je digital ging, het vermninderen van het aantal kilometers draad onder je baan.. dacht ik... ? Dus dat is een reden dat ik die dingen onde de wissels plaats die ik erop aanslut; twee lange draden naar de vorige Digi is genoeg. Sommige heb ik gemonteerd voor ik de drden vastmaakte; dat deed ik na die driewegwissel dus niet meer...  ;D
Veel plezier met de hobby; ik ga straks even wat aansluiten en dan plan V sound even verder inrijden  :)
Kees/hippel
met vriendelijke groeten,
Kees / hippelsik

NS Periode III en IV; HO gelijkstroom baan, digitaal ECOS-2; Roco, Fleischmann, Mehano, Riva-Lima, Piko, Artitec en een paar Philotrain... maar die zijn nog analoog

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 684
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #7 Gepost op: 06 juli 2012, 15:15:21 »
Ach ja...de meeste draadjes liepen toch al naar dat punt toe vanwege mijn analoge bedieningspaneel...


Straks voor de seinen moet ik weliswaar opnieuw allerlei draden trekken maar dat vind ik geen probleem.
Ik vind het ook wel wat hebben al die apparaten in het zicht...geen verstopte techniek.

Plan-V met sound  :-*
Hoop ik ook nog eens te bezitten.

mvg,
Martijn.
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

niet meer aktief

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #8 Gepost op: 26 oktober 2012, 13:36:58 »
Hallo Martijn,

Ik heb nu dus hetzelfde probleem.

Kun jij mij uitleggen hoe het nu aangesloten is.

Is bijvoorbeeld elke wisselaandrijving op een andere uitgang op de 4018 aangesloten?

Welke kanalen zijn er veranderd?

Ik hoop dat je mij kunt helpen. Het is erg frustrerend haha...

Mocht je er foto's van hebben, dan kun je die mailen naar: stevenfransen25@hotmail.com

Alvast bedankt. Groeten,

Steven

Mark D.

  • Offline Offline
  • Berichten: 882
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #9 Gepost op: 26 oktober 2012, 13:45:07 »
je mail wordt zo gescaned door spam bots,