Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Digitaal handbestuurd rijden: en de wissels dan? door Peter Kleton
Vandaag om 21:43:27
Hall sensoren type 49E door Menno
Vandaag om 21:38:24
Beginnen met Digitaal, automatisch rijden, ECos2 in bezit, wat nog meer nodig? door VvKan
Vandaag om 21:38:17
ExactTrain 2021 door Eric B
Vandaag om 21:34:19
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Niekleair
Vandaag om 21:27:37
Piko 2021, nieuws van de fabrikant door Quinzeedied
Vandaag om 21:14:47
Schuco H0 2021 door Arjan6511
Vandaag om 21:13:49
BNLS-Werkspoor - NS 20 Kameel van Kleinspoor (en Artitec) door arnout
Vandaag om 21:06:26
Falkenheim door Frank 123
Vandaag om 20:57:24
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Frycio82
Vandaag om 20:53:47
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 20:52:27
Station Delft N spoor 1/160 zelfbouw door johnny
Vandaag om 20:44:35
Neurenberg: omgekeerd wensenlijstje door Pauldg
Vandaag om 20:43:09
Kopstation aan Noordzeekust Duitsland door AndréDev
Vandaag om 20:40:42
Modelspoorbaan Fleischmann door Rolando
Vandaag om 20:25:53
Puzzel: schakelen verbindingsspoor met ompolen door eric van capelleveen
Vandaag om 20:18:57
Pannonia Ethanol wagon, vergelijking Piko, B-models, Igra Models door Fritsprt
Vandaag om 20:15:28
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 20:08:02
Stoomtrein Goes Borsele: Wat zijn we aan het bouwen door Reinier Z.
Vandaag om 20:03:44
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland 2e wereldoorlog door Patrick1975
Vandaag om 19:54:36
Mijn Ned. N. Spoorbaan ''Echthoven'' door raymond erdtsieck
Vandaag om 19:53:50
Trein botst op scootmobiel bij spoorwegovergang Vierpaardjes door Gérard Drost
Vandaag om 19:48:59
NMBS 25.5 in spoor N door raymond erdtsieck
Vandaag om 19:47:33
Roco 2020, nieuws van de fabrikant door barry1972
Vandaag om 19:36:17
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 19:20:12
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Luc2000
Vandaag om 19:19:41
Mauritsburg (H0) door mcnjasper
Vandaag om 19:17:20
Wie weet wat dit onderdeel is door ivanzon
Vandaag om 18:55:10
Nieuw n-spoor baantje...De Albula door Ronaldp
Vandaag om 18:38:38
De Wadlander, een eilandbaan. door VFR
Vandaag om 18:30:15
  

Auteur Topic: 3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?  (gelezen 4119 keer)

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Gepost op: 01 juli 2012, 17:44:56 »
Hallo allen,

Inmiddels heb ik zo'n 26 wissel werkend op mijn Ecos, deze worden aangestuurd door Digirails DR4018's.
Nu heb ik nog 1 wissel, een 3-weg wissel. En dat lukt mij niet echt...
Als ik beide aandrijfspoelen op 1 adres zet, reageren ze tegelijk (logisch) en heb ik maar 2 standen op het wissel.
Maar als ik de twee aandrijfspoelen elk op een eigen adres zet...hoe combineer ik dat dan in 1 wissel bediening op het scherm van de Ecos?
Ik kom er ook met de handleiding (waar niet in het bijzonder over dit type wissel wordt gerept) niet uit.


mvg,
Martijn.
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

Dominique

  • Offline Offline
  • Berichten: 204
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #1 Gepost op: 01 juli 2012, 18:05:01 »
Ik heb ze zelf ook...

Gewoon een rechter en linker wissel achter elkaar in je ecos tekenen...

Als je de ene schakelt gaat je trein linksaf en als je de ander schakelt rechtsaf..   Dan moet je alleen even kijken of je de goede kant schakelt...  snap je hem?

groetjes Dominique

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #2 Gepost op: 01 juli 2012, 18:09:56 »
Hmmm...
Dat is geen bevredigende oplossing.
De Ecos kent 3-weg wissels, en op die wijze wil ik het ook geschakeld hebben.

Mvg,
Martijn.
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #3 Gepost op: 01 juli 2012, 18:51:03 »
Zo!! Pfff... Eindelijk opgelost.

En met een driewegwissel schakeling  (y)




In principe had ik alles fout gedaan wat je fout kon doen (behalve kortsluiten).. :-\
De linker en rechter aandrijver moesten verwisseld worden op de DR4018.
Tevens moest ook van beide wissels de kanalen omgedraaid worden.
Ik kan je vertellen dat als je dat niet in 1 keer goed hebt gedaan, je dan wel even bezig bent met uitzoeken want de ene wisselmotor zet en passant ook de andere om door de beweging van de wissentong(en).

Maar goed, het werkt. Martijn is helemaal blij. ;D


mvg,
Martijn.

 
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

hippelsik

  • leve betrouwbare mooie locs zoals de NS 1200!
  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #4 Gepost op: 04 juli 2012, 15:35:15 »
Zo!! Pfff... Eindelijk opgelost.

In principe had ik alles fout gedaan wat je fout kon doen (behalve kortsluiten).. :-\
De linker en rechter aandrijver moesten verwisseld worden op de DR4018.
Tevens moest ook van beide wissels de kanalen omgedraaid worden.
Ik kan je vertellen dat als je dat niet in 1 keer goed hebt gedaan, je dan wel even bezig bent met uitzoeken want de ene wisselmotor zet en passant ook de andere om door de beweging van de wissentong(en).

Maar goed, het werkt. Martijn is helemaal blij. ;D


mvg,
Martijn.



ik zie het u pas; heb laatst ook twee driewegwissel sop de EOS aangesloten, in pricipe net als enegelse wissel zou je denken; maar nee hoor; het duurde bij mij ook even voor ik 3 van de 4 mogelijkheden had doorgelopen... (en ik heb de Digi's ondersteboven aan de plaat hangen....) pfff... idd... net andersom aansluiten dan je zou denken.
Nou ja; je had het nog snel opgelst.
Veel plezier met de hobby,
groeten,
hippelsik/Kees
met vriendelijke groeten,
Kees / hippelsik

NS Periode III en IV; HO gelijkstroom baan, digitaal ECOS-2; Roco, Fleischmann, Mehano, Riva-Lima, Piko, Artitec en een paar Philotrain... maar die zijn nog analoog

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #5 Gepost op: 04 juli 2012, 18:54:11 »
Hahaha, ja listig he?! Die dingen aansluiten.

Ik was inderdaad erg blij dat ik mijn digi's gewoon onder handbereik heb.

(Op de onderste 4 komen straks de seinen).
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

hippelsik

  • leve betrouwbare mooie locs zoals de NS 1200!
  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #6 Gepost op: 06 juli 2012, 15:09:12 »
ziet er mooi strak uit... (y) maar ja bij mij liggen de wisselstraatjes 3 meter uit elkaar (wat op zich nog meevalt).
Nou is een (niet belangrijkste hoor) van de dingen waarom je digital ging, het vermninderen van het aantal kilometers draad onder je baan.. dacht ik... ? Dus dat is een reden dat ik die dingen onde de wissels plaats die ik erop aanslut; twee lange draden naar de vorige Digi is genoeg. Sommige heb ik gemonteerd voor ik de drden vastmaakte; dat deed ik na die driewegwissel dus niet meer...  ;D
Veel plezier met de hobby; ik ga straks even wat aansluiten en dan plan V sound even verder inrijden  :)
Kees/hippel
met vriendelijke groeten,
Kees / hippelsik

NS Periode III en IV; HO gelijkstroom baan, digitaal ECOS-2; Roco, Fleischmann, Mehano, Riva-Lima, Piko, Artitec en een paar Philotrain... maar die zijn nog analoog

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #7 Gepost op: 06 juli 2012, 15:15:21 »
Ach ja...de meeste draadjes liepen toch al naar dat punt toe vanwege mijn analoge bedieningspaneel...


Straks voor de seinen moet ik weliswaar opnieuw allerlei draden trekken maar dat vind ik geen probleem.
Ik vind het ook wel wat hebben al die apparaten in het zicht...geen verstopte techniek.

Plan-V met sound  :-*
Hoop ik ook nog eens te bezitten.

mvg,
Martijn.
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

niet meer aktief

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #8 Gepost op: 26 oktober 2012, 13:36:58 »
Hallo Martijn,

Ik heb nu dus hetzelfde probleem.

Kun jij mij uitleggen hoe het nu aangesloten is.

Is bijvoorbeeld elke wisselaandrijving op een andere uitgang op de 4018 aangesloten?

Welke kanalen zijn er veranderd?

Ik hoop dat je mij kunt helpen. Het is erg frustrerend haha...

Mocht je er foto's van hebben, dan kun je die mailen naar: stevenfransen25@hotmail.com

Alvast bedankt. Groeten,

Steven

Mark D.

  • Offline Offline
  • Berichten: 882
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #9 Gepost op: 26 oktober 2012, 13:45:07 »
je mail wordt zo gescaned door spam bots,