Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Schroemershage door HidanNL
Vandaag om 19:49:48
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 19:45:18
Raccordement diorama door jaco1988
Vandaag om 19:42:54
Projekt 083-338 door Remystoom
Vandaag om 19:41:25
Märklin 2021 H0 door Rob Ellerman
Vandaag om 19:41:21
Gratis gordijnen van Faller door MartinH0
Vandaag om 19:39:51
Prorail vliegt met helikopter op 190m voor luchtopnames. door Mitchell
Vandaag om 19:31:52
Beschrijving Fleischmann stoomlok 562264 door Rondje_HO
Vandaag om 19:18:12
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 19:17:40
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 19:14:58
DR5000 met WLAN-maus. door Hans van de Burgt
Vandaag om 19:13:10
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door René 4312
Vandaag om 19:11:40
Schakelaar voor sein met 3 lampen door Klaas Zondervan
Vandaag om 19:11:15
Minitrix 2021 door Sven
Vandaag om 18:47:10
The Restoration Of A Train Carriage | Great Rail Restorations | Absolute History door ingenium
Vandaag om 18:46:02
Modelspoorbaan Fleischmann door Arjen52
Vandaag om 18:42:28
Ergensnergens in H0e door Rolando
Vandaag om 18:38:01
Faller en Pola G - 2021 door Sven
Vandaag om 18:35:10
Service Roco, voor kleine reparatie MultiMaus door trabiarie
Vandaag om 18:28:28
Ostmühle, rangeerbaan in spoor 0 door Scratchbuilt
Vandaag om 17:56:39
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door MB73
Vandaag om 17:44:14
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door ingenium secundus
Vandaag om 17:37:40
Mauritsburg (H0) door mcnjasper
Vandaag om 17:34:36
Bruggen-IG: de Hef in N schaal... door jowi
Vandaag om 17:28:14
NS 6100 van GM&S door Ivo tB
Vandaag om 17:27:33
Verlichtingsprinten voor H0 NS lokomotieven door bask185
Vandaag om 17:16:34
Roco NS 200/300 Sik groen, model 2020, bedrijfsnummer 288 door Huup
Vandaag om 17:13:02
Onshape cursus door Hans van de Burgt
Vandaag om 16:26:01
Bentheimer Eisenbahn, gisteren, vandaag en morgen. door Hans Reints
Vandaag om 16:19:52
Onbereikbare gedeelten bereikbaar maken door Kieft01
Vandaag om 16:14:06
  

Auteur Topic: 3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?  (gelezen 4105 keer)

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Gepost op: 01 juli 2012, 17:44:56 »
Hallo allen,

Inmiddels heb ik zo'n 26 wissel werkend op mijn Ecos, deze worden aangestuurd door Digirails DR4018's.
Nu heb ik nog 1 wissel, een 3-weg wissel. En dat lukt mij niet echt...
Als ik beide aandrijfspoelen op 1 adres zet, reageren ze tegelijk (logisch) en heb ik maar 2 standen op het wissel.
Maar als ik de twee aandrijfspoelen elk op een eigen adres zet...hoe combineer ik dat dan in 1 wissel bediening op het scherm van de Ecos?
Ik kom er ook met de handleiding (waar niet in het bijzonder over dit type wissel wordt gerept) niet uit.


mvg,
Martijn.
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

Dominique

  • Offline Offline
  • Berichten: 204
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #1 Gepost op: 01 juli 2012, 18:05:01 »
Ik heb ze zelf ook...

Gewoon een rechter en linker wissel achter elkaar in je ecos tekenen...

Als je de ene schakelt gaat je trein linksaf en als je de ander schakelt rechtsaf..   Dan moet je alleen even kijken of je de goede kant schakelt...  snap je hem?

groetjes Dominique

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #2 Gepost op: 01 juli 2012, 18:09:56 »
Hmmm...
Dat is geen bevredigende oplossing.
De Ecos kent 3-weg wissels, en op die wijze wil ik het ook geschakeld hebben.

Mvg,
Martijn.
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #3 Gepost op: 01 juli 2012, 18:51:03 »
Zo!! Pfff... Eindelijk opgelost.

En met een driewegwissel schakeling  (y)




In principe had ik alles fout gedaan wat je fout kon doen (behalve kortsluiten).. :-\
De linker en rechter aandrijver moesten verwisseld worden op de DR4018.
Tevens moest ook van beide wissels de kanalen omgedraaid worden.
Ik kan je vertellen dat als je dat niet in 1 keer goed hebt gedaan, je dan wel even bezig bent met uitzoeken want de ene wisselmotor zet en passant ook de andere om door de beweging van de wissentong(en).

Maar goed, het werkt. Martijn is helemaal blij. ;D


mvg,
Martijn.

 
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

hippelsik

  • leve betrouwbare mooie locs zoals de NS 1200!
  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #4 Gepost op: 04 juli 2012, 15:35:15 »
Zo!! Pfff... Eindelijk opgelost.

In principe had ik alles fout gedaan wat je fout kon doen (behalve kortsluiten).. :-\
De linker en rechter aandrijver moesten verwisseld worden op de DR4018.
Tevens moest ook van beide wissels de kanalen omgedraaid worden.
Ik kan je vertellen dat als je dat niet in 1 keer goed hebt gedaan, je dan wel even bezig bent met uitzoeken want de ene wisselmotor zet en passant ook de andere om door de beweging van de wissentong(en).

Maar goed, het werkt. Martijn is helemaal blij. ;D


mvg,
Martijn.



ik zie het u pas; heb laatst ook twee driewegwissel sop de EOS aangesloten, in pricipe net als enegelse wissel zou je denken; maar nee hoor; het duurde bij mij ook even voor ik 3 van de 4 mogelijkheden had doorgelopen... (en ik heb de Digi's ondersteboven aan de plaat hangen....) pfff... idd... net andersom aansluiten dan je zou denken.
Nou ja; je had het nog snel opgelst.
Veel plezier met de hobby,
groeten,
hippelsik/Kees
met vriendelijke groeten,
Kees / hippelsik

NS Periode III en IV; HO gelijkstroom baan, digitaal ECOS-2; Roco, Fleischmann, Mehano, Riva-Lima, Piko, Artitec en een paar Philotrain... maar die zijn nog analoog

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #5 Gepost op: 04 juli 2012, 18:54:11 »
Hahaha, ja listig he?! Die dingen aansluiten.

Ik was inderdaad erg blij dat ik mijn digi's gewoon onder handbereik heb.

(Op de onderste 4 komen straks de seinen).
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

hippelsik

  • leve betrouwbare mooie locs zoals de NS 1200!
  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #6 Gepost op: 06 juli 2012, 15:09:12 »
ziet er mooi strak uit... (y) maar ja bij mij liggen de wisselstraatjes 3 meter uit elkaar (wat op zich nog meevalt).
Nou is een (niet belangrijkste hoor) van de dingen waarom je digital ging, het vermninderen van het aantal kilometers draad onder je baan.. dacht ik... ? Dus dat is een reden dat ik die dingen onde de wissels plaats die ik erop aanslut; twee lange draden naar de vorige Digi is genoeg. Sommige heb ik gemonteerd voor ik de drden vastmaakte; dat deed ik na die driewegwissel dus niet meer...  ;D
Veel plezier met de hobby; ik ga straks even wat aansluiten en dan plan V sound even verder inrijden  :)
Kees/hippel
met vriendelijke groeten,
Kees / hippelsik

NS Periode III en IV; HO gelijkstroom baan, digitaal ECOS-2; Roco, Fleischmann, Mehano, Riva-Lima, Piko, Artitec en een paar Philotrain... maar die zijn nog analoog

Martijn1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 685
    • Hanulveen.nl
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #7 Gepost op: 06 juli 2012, 15:15:21 »
Ach ja...de meeste draadjes liepen toch al naar dat punt toe vanwege mijn analoge bedieningspaneel...


Straks voor de seinen moet ik weliswaar opnieuw allerlei draden trekken maar dat vind ik geen probleem.
Ik vind het ook wel wat hebben al die apparaten in het zicht...geen verstopte techniek.

Plan-V met sound  :-*
Hoop ik ook nog eens te bezitten.

mvg,
Martijn.
NS | H0 | DCC | ECoS-2 | Koploper v9.4.2 |
www.hanulveen.nl

niet meer aktief

  • Offline Offline
  • Berichten: 60
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #8 Gepost op: 26 oktober 2012, 13:36:58 »
Hallo Martijn,

Ik heb nu dus hetzelfde probleem.

Kun jij mij uitleggen hoe het nu aangesloten is.

Is bijvoorbeeld elke wisselaandrijving op een andere uitgang op de 4018 aangesloten?

Welke kanalen zijn er veranderd?

Ik hoop dat je mij kunt helpen. Het is erg frustrerend haha...

Mocht je er foto's van hebben, dan kun je die mailen naar: stevenfransen25@hotmail.com

Alvast bedankt. Groeten,

Steven

Mark D.

  • Offline Offline
  • Berichten: 881
Re:3-weg wissel op Ecos aansluiten, hoe doe ik dat?
« Reactie #9 Gepost op: 26 oktober 2012, 13:45:07 »
je mail wordt zo gescaned door spam bots,