Dat ding heeft iets van 2400 kW aan boord, die één of twee bakken extra kan echt wel. Dat men destijds er niet meer bakken aan wilde hangen had te maken met de rijtijden in stopdienst. Met de toekomstige inzet als IC-materieel is dat geen probleem meer. Doorslaande assen heeft een VIRM zelfs bij droog weer en daar doet men ook niet moeilijk over
50x mDDM-2x tussenrijtuig-stuurstand (4 delig)28x loc-5x tussenrijtuig-stuurstand (6 delig) (een soort dubbeldeks ICRm)Gr Timo
Het gaat niet om het (maximum)vermogen, maar de aanzet/remcyclus (zeg maar "uurvermogen"). Hoe korter je dat achter elkaar doet, deste heter wordt de boel. Dat geldt ook bij hogere treingewichten. Hoe zwaarder de trein, deste langer de aanzet en deste groter de warmteontwikkelng. Bij het ontwerp wordt gedimensioneerd voor een bepaalde cyclus. DD-IRM is bijvoorbeeld ontworpen op de sneltreinserie 5400 (nu 2200).
Lijkt mij ook de meest logische oplossing.
...Dat snappen we al lang, maar gezien het feit dat de vloot ICRm op dit moment nog tot 2022 in de boeken staat zal NSR het toch tot die datum wel willen volhouden met de loc's 1700. Waarom er dan niet ook maar wat DD-AR / DDZ achter hangen wat je toch al hebt.
*Mompelt iets over Br 407, de nieuwe Velaro, waar DB mee bezig is....*
Ik denk dat de IC Berlijn en de enkele INT die met NSR machines rijden geen invloed hebben op het loc bestand 1700 / 1800. Dit betreffen getrokken treinen dus daarvoor kunnen ze net zo makkelijk een Br186 plaatsen.
Alleen zijn ze die nu pas aan het bouwen en zal dan zijn hele toelatings procedure nog moeten doorlopen.