Daarbij komt dat het openbaar vervoer, in mijn dorp tenminste, overdag met een redelijke frequentie loopt, de reistijden zijn echter door de grote omwegen waarlangs wordt gereden vaak het 3-voudige van die met de auto en voor een afstand tot ca. 10 km is dan zelfs de fiets een alternatief.
Als je verplichtingen hebt, (...) geen zee van tijd hebt, dan is het openbaar vervoer hier een slechte optie.
Het voordeel van openbaar vervoer is ook dat je niet op het verkeer hoeft te letten (en al die bijkomende ergernis en de "dat ging maar net goed" momenten) om maar niet over parkeren te beginnen..
s'avonds om 22:00 op een station rondlopen met een dure laptop, da's fijn!
Kleine groep? Er wonen best veel mensen hier. Er werken er nog veel meer.
Conclusie:OV is een goed alternatief voor een kleine groep bevoorrechten die in de Randstad wonen en noodzaak voor een grote groep die geen alternatief heeft.De rest van Nederland gaat met de auto, voor deze mensen is het OV niet in staat een volwaardig alternatief te beiden. En dat geldt zowel op financieel vlak, als op logistiek vlak (wanneer van waar naar waar).Groet,Tjalling
@Henk:Klopt, maar ook die kunnen niet allemaal zonder auto. Het moet net uitkomen met werk en gezinssituatie, waarbij de kans dat dat zonder auto lukt in de randstad veel groter is dan daarbuiten.