Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Update: baan in de tropen door zuylen
Vandaag om 13:15:19
Baanbouw Bosje77 door Silver Fox 2512
Vandaag om 13:11:34
ECoS II (ESU), of Central Station (Marklin)? door Fredtherock
Vandaag om 13:09:45
Oeps door BartvD
Vandaag om 13:08:37
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door Eric B
Vandaag om 13:05:04
Frans diorama 1:48 door BartvD
Vandaag om 13:02:14
The R & J Colliery Ltd. 1:76 Brits. door RobbertJan
Vandaag om 13:01:32
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door sncf231e
Vandaag om 12:54:28
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 12:47:40
Kleine boutjes vastzetten? door Gerke
Vandaag om 12:40:04
Driemaster in ‘t veen - NS 2900 in h0 door janw
Vandaag om 12:38:39
Cranicher Altbahn door Arjen52
Vandaag om 12:35:02
Flacatlan in N door Frank69
Vandaag om 12:32:46
Jacobs draaistellen maken/ontwerpen door Mitchell
Vandaag om 12:28:43
Vorarlberg (Oostenrijkse treinbaan....n-spoor) door raymond erdtsieck
Vandaag om 12:24:51
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Modellbahnwagen
Vandaag om 12:20:31
NL baan: Frotterdam in h0 door Ben
Vandaag om 12:04:48
(BNLS modulebaan) BNLS-Forumbaan algemeen door Ad Cleijsen
Vandaag om 11:54:59
BNLS-Module: La vie...Cote d'Azur door Edsko Hekman
Vandaag om 11:19:49
Brugstekkers 8-polig: alle identiek? door henk
Vandaag om 11:08:23
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door Wim Corduwener
Vandaag om 11:07:02
LIMA 149803G Lubeck-Buchener Eisenbahn Digitaal ombouwen door 008200
Vandaag om 10:55:45
De Hondsrugbaan, H0 door Dion
Vandaag om 10:47:07
BNLS trammodule: “Jewels of the HTM” door ronald1956
Vandaag om 10:38:37
Liliput 6400 met 2 motoren, onderdelen gezocht, en hoe aandrijving openen? door 008200
Vandaag om 09:40:09
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:15:27
BNLS trammodule “Centraal Station” door Den Zoeterdam
Vandaag om 08:33:08
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Martijn de Kuiper
Vandaag om 07:41:55
Vieze treinen, gebouwen, wegen etc. (tips en plaatjes) door wpinkhof
Vandaag om 07:34:35
Nieuwe baan in schaal nul: station Kloosterp door roadster36
Vandaag om 00:45:00
  

Auteur Topic: stop sectie voor station maken icm sein  (gelezen 18227 keer)

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #15 Gepost op: 13 november 2008, 21:49:56 »
Frank, het antwoord is je al reeds gegeven
Citaat
Die kopen b.v. de EVA van Fleischmann. Op het moment kan ik geen artikelnummer geven aangezien de Fleischmann site niet bereikbaar is.
Je kunt ook eens kijken bij Conrad naar hun optrek- en remvertraging. Art.nr. 199354 als bouwpakket, nummer 190870 gebouwd.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Klaas Zondervan

  • Online Online
  • Berichten: 18488
    • Pagina van klaas
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #16 Gepost op: 13 november 2008, 23:54:16 »
.... de schakeling zelf heb ik thuis wel op papier.

Laat die schakeling dan hier eens zien. Ik kan je namelijk niet meer volgen, enerzijds zeg je dat je een schakeling hebt getekend, anderzijds vraag je je af waar je de gegevens vandaan moet halen. Die gegevens volgen toch uit de schakeling?
Als je de schakeling laat zien komen we misschien verder. Dan zijn er ruwweg twee mogelijkheden: of we werken het verder uit, of we leggen je uit waarom het niet kan wat je hebt bedacht.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

Frank van Meel

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #17 Gepost op: 14 november 2008, 18:30:15 »


de felheid van de lamp moet je dan vergelijken met de snelheid van de trein
dus als de schakelaar dicht is brand de lamp constant (en rijd de trein constant)
als de schakelaar opengaat zal de condensator langzaam leeglopen en het relais terugtrekken waardoor de lamp steeds minder fel gaat branden (en de trein begint te stoppen)

zoals ik het zie zou dit moeten lukken als je alle waardes weet (berekend)
en als dat niet kan, dan zou iemand me mogen uitleggen waarom niet

alvast bedankt

gr. Frank
« Laatst bewerkt op: 14 november 2008, 19:48:13 door Frank van Meel »

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #18 Gepost op: 16 november 2008, 00:05:59 »
De lamp minder fel gaan branden???? Zit die dan in het ontlaad circuit van de condensator, als de schakelaar open staat??
Nu heb ik er niet zoveel kijk op, maar dat is niet wat er zal gebeuren.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Frank van Meel

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #19 Gepost op: 16 november 2008, 00:30:50 »
Wim, dit is een schakeling zoals de binneverlichting van een auto werkt (vereenvoudigd schema) ik doe opleiding autotechnicus waar ook electro bij zit
en als je schakelaar S openzet, (als ie opgeladen is) zal de condensator langzaam leeglopen en het relais terug trekken waardoor de lamp langzaam uitgaat

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #20 Gepost op: 16 november 2008, 00:42:26 »
Nou leg het dan maar eens uit hoe het werkt.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

SanThe

  • Offline Offline
  • Berichten: 71
    • Geenbergen
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #21 Gepost op: 16 november 2008, 00:49:30 »
Helaas, maar een relais is of open of dicht. De schakeling hierboven laat het lampje nog even branden (op volle sterkte) als de schakelaar reeds op uit staat.

SanThe.
« Laatst bewerkt op: 16 november 2008, 00:53:36 door SanThe »

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #22 Gepost op: 16 november 2008, 00:54:30 »
Jammer SanThe, ik had graag het antwoord van Frank willen horen.
Door hem te laten denken.  ;)

Mvg
Wim.

Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

SanThe

  • Offline Offline
  • Berichten: 71
    • Geenbergen
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #23 Gepost op: 16 november 2008, 00:58:40 »
Sorry Wim, maar het stuitte zo tegen de werkelijkheid in, dat ik het even moest melden. Maar je hebt wel een punt. Men leert meer door zelf te denken dat alles voorgekauwd te krijgen.

SanThe.

Frank van Meel

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #24 Gepost op: 16 november 2008, 01:26:03 »
bedoel je nou dat deze schakeling niet werkt?
want dan moet ik je toch teleur stellen wat dit is werkelijkheid;)
bedoel, ik doe niet voor niets deze opleiding en krijg dozen vol met electro
dus als iemand mij gaat vertellen dat dit niet werkt (zoals binneverlichting van een auto) dan worden we het toch echt niet eens.
« Laatst bewerkt op: 16 november 2008, 01:28:24 door Frank van Meel »

SanThe

  • Offline Offline
  • Berichten: 71
    • Geenbergen
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #25 Gepost op: 16 november 2008, 01:28:14 »
Als het lampje langzaam dooft, dan wordt ie niet door een ralais geschakeld.

SanThe.

Frank van Meel

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #26 Gepost op: 16 november 2008, 01:28:48 »
dan zie je de werking van dit cirquit niet helemaal, ik bedoel ik weet dat jullie er veel verstand van hebben, maar dit is de electro van een auto en ik weet dan weer hoe dat in elkaar zit
« Laatst bewerkt op: 16 november 2008, 01:30:55 door Frank van Meel »

SanThe

  • Offline Offline
  • Berichten: 71
    • Geenbergen
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #27 Gepost op: 16 november 2008, 01:32:43 »
Ik ga hier verder geen discussie over voeren.

SanThe.

Edit: Ik heb jaren ervaring in de autobranche en zo ook in de electra van de diverse auto's en automerken.
« Laatst bewerkt op: 16 november 2008, 01:34:45 door SanThe »

Frank van Meel

  • Offline Offline
  • Berichten: 37
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #28 Gepost op: 16 november 2008, 01:33:21 »
het is niet slecht bedoelt, dat zeker niet, ik zeg gewoon wat ik weet. sorry als het aanvallend overkomt

Remco.

  • Offline Offline
  • Berichten: 6326
Re: stop sectie voor station maken icm sein
« Reactie #29 Gepost op: 16 november 2008, 01:35:54 »
Hoewel ik niet direct wil twijfelen aan je kennis vind ik dit wel een beetje een uitbundige vorm van jezelf op de borst kloppen ;)

Maar goed even ontopic:

Als je het resultaat wilt bereiken wat jij omschrijft, dan hoeft het relais er toch helemaal niet in  ???

Gewoon een schakelaar --> condensator --> lampje heeft dat effect dat als de schakelaar los gaat hij het lampje langzaam laten doven.

Leg jij dan maar eens uit wat het nut is van de relais in de schakeling ?

Gr. Remco ( Die de ballen verstand heeft van electronica )
« Laatst bewerkt op: 16 november 2008, 01:40:36 door Remco. Reden: typo »