Doel:€250.00
Donaties:€100.00

Per saldo:€-150.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 01-08-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door J. Moors
Vandaag om 00:08:05
Rob bouwt ook een GTR - 4-assige kolenwagen van de NS door Rob Bennis
18 augustus 2022, 23:36:49
Raadplaatje door HIJ
18 augustus 2022, 23:35:35
ervaring met tomy tec rail reiniger door ceuleer
18 augustus 2022, 23:21:13
Bouw van NS (HSM) AB8c en C10c coupé rijtuigen door MathynK
18 augustus 2022, 22:47:27
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door ES44C4
18 augustus 2022, 22:23:14
NS 6000 (in schaal 0) door FritsT
18 augustus 2022, 22:18:28
Rondom Charlois door Alewijn
18 augustus 2022, 21:47:25
Heen, En en Weer: de tram. door eemstede
18 augustus 2022, 21:47:15
Toon hier je (model)TRAM foto's. door GerardvV
18 augustus 2022, 21:41:25
Harzwald Hafen Bahn (spoor 0) door Hans1963
18 augustus 2022, 20:58:47
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Pescher
18 augustus 2022, 20:51:32
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
18 augustus 2022, 20:32:39
Modelbaan Beltheim. door BeltHeim
18 augustus 2022, 20:15:54
Ga weer verder met waar ik mee bezig was. Maar eerst nog even hoe het begon. door Tom1946
18 augustus 2022, 20:00:22
Roco Geoline exit? door Lolke Bijlsma
18 augustus 2022, 19:52:09
Lasersnijden/graveren met diode laser door 3dbuildr
18 augustus 2022, 19:42:55
NS DH1 Wadloper in spoor 0 door edwin1974
18 augustus 2022, 19:00:48
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
18 augustus 2022, 18:50:09
smalspoormodelbouwdagen 27 en 28 augustus 2022 door NS1220
18 augustus 2022, 18:48:16
BMB-Module: “Corfe Castle Station” door Frank 123
18 augustus 2022, 18:39:59
Proeflocomotieven Nederlandse spoorwegen door Benelux795
18 augustus 2022, 18:18:30
Railtalk Magazine Latest Issue door Erik Mijd
18 augustus 2022, 17:38:45
Bahnstrecke 5867 door Wim Vink
18 augustus 2022, 16:42:38
Ervaringen met de koop van artikelen via dit forum. door heuvelbaan
18 augustus 2022, 16:22:58
Artitec stopt met hondekoppen door Illya Vaes
18 augustus 2022, 15:49:50
Bouw van een zeillogger en een stoomdrifter. door Hans Reints
18 augustus 2022, 15:44:13
Polariteit bepalen van rails door Remunj
18 augustus 2022, 15:40:11
In beeld: Modernisering van VIRM 2/3 naar VIRMm 2/3 bij NS in Haarlem door Carel Ruysink
18 augustus 2022, 15:31:45
Snapmaker 3 in 1 door Montanbahn
18 augustus 2022, 15:27:39
  

Auteur Topic: Sprog 2V3: geen spanning op de rails  (gelezen 945 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 779
Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Gepost op: 25 november 2021, 10:45:00 »
Heb een sprog 2v3

Geïnstalleerd via de handleiding van Domburgsupport

https://in03.hostcontrol.com/resources/510743ee26f0d6/cd00fcd9b6/file-object/Handleiding%20Sprog%20v2-2017.pdf

Na installeren en inpluggen in de laptop. Branden beide rode lampjes op de Sprog
Als ik dan in het programma decodrpro op icon druk van uit/ aan.
Gaat het lampje knipperen van  power.
Met deze knop zou je dus baanspanning op de rail moeten zetten.
Maar met geen spanning op de rails.

Wat doe ik fout?
Wil dus als test de locomotief met decoderpro laten rijden.
Uit lezen cv lukt wel.

Voeding naar sprog is een 15V meanwhell voeding RSP-150-15.  met een zekering van 1 ampere er tussen.

mvg ronald
« Laatst bewerkt op: 25 november 2021, 11:25:47 door Reinout van Rees. Reden: Vraag in titel verduidelijkt »
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Gast
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #1 Gepost op: 25 november 2021, 11:37:19 »
Ligt aan je java versie op de laatste versies geeft de jmri problemen.
beter de oracle java verwijderen en deze instaleren .
https://bell-sw.com/pages/downloads/
dit is inmiddels een wereldwijd bekend probleem
« Laatst bewerkt op: 25 november 2021, 15:24:59 door denobis »

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1537
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #2 Gepost op: 25 november 2021, 11:50:46 »
+ en - verwisseld ?
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 779
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #3 Gepost op: 25 november 2021, 12:05:18 »
De voeding van de meanwhell is juist aan gesloten op de sprog.
In de handleiding staat er duidelijk bij dat je + en - juist moet aansluiten.
Anders gaat de sprog kapot.

Bij de uitgaande kant maakt dat toch niet uit?


mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1537
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #4 Gepost op: 25 november 2021, 13:48:20 »
Pagina 28  ???
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 779
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #5 Gepost op: 25 november 2021, 16:06:10 »
De bovenstaande handleiding gaat tot 25....


Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1537
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #6 Gepost op: 25 november 2021, 17:05:12 »
Vreemd.  Maar de Engelse handleiding gaat verder. Dus dat kan een verschil zijn.
Waar het op neer komt, is dat je de Sprog op rijden moet zetten ipv programmeren.   Ik weet niet of dat in jouw geval van toepassing is.  Over Brandende of knipperende ledjes heb ik zo gauw niets gevonden.
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

denobis

  • Gast
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #7 Gepost op: 25 november 2021, 17:19:16 »
Bij mij werkt de sprogg 2v3 perfect ook met rijden nadat ik een andere java er op gezet had.
Je moet in jmri wel de juiste sprogg invoeren niet sproggdcc5.
Na het programmeren weer de juiste decoder aanklikken en dan de rijregelaar dan zou het gewoon moeten werken.
(werkt zelfs bij mij).
De laatste java versies gooien roet in het eten bij mij werkten de knoppen toen niet meer.
Na Oracle java er af gehaald te hebben en die van Belsoft er in gezet te hebben werkte het perfect.
Ik heb hier ook decoder pro en dat werkt echt goed.

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 2306
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #8 Gepost op: 25 november 2021, 19:00:08 »
Hallo Ronald,

Lees even dit draadje. Volgens mij zit de oplossing in de door Hans (Denobis) genoemde JAVA versie.

De status leds die je beschrijft kloppen trouwens.  :D
Groet Frits

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 779
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #9 Gepost op: 25 november 2021, 19:09:28 »
Ga het morgen uit proberen.

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 779
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #10 Gepost op: 26 november 2021, 09:09:59 »
Andere versie java geïnstalleerd.
En nu werkt het weer normaal.

thanks

Mvg Ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Gast
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #11 Gepost op: 26 november 2021, 10:12:13 »
Mooi zo Ronald wat ik heb vernomen is dat er veel meer programma's op het moment problemen hebben met oracle java.