Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-05-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Frank103
Vandaag om 15:24:50
Ketelwagens, welke hebben jullie? door ES44C4
Vandaag om 15:20:14
Solderen van messing modellen door MartinH0
Vandaag om 15:10:03
Airbrushes, wat is de beste tool en wat zijn de verschillen? door Tomasso
Vandaag om 15:08:02
1st Dutch US Convention, 21 en 22 mei 2022, Aalten door MB6400
Vandaag om 14:27:30
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 13:47:12
treinongeluk duitsland donderdag door dennie
Vandaag om 13:40:29
waar ik mee bezig ben en gemaakt heb door janvanbemmel
Vandaag om 13:20:31
Rondom Charlois door Alewijn
Vandaag om 13:19:11
Bouw van mijn LTM-Garrat in spoor-0 door guus43
Vandaag om 13:14:09
Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel door Arjan6511
Vandaag om 13:12:44
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door V200-G2000
Vandaag om 13:11:42
Een secundair lijntje in de Puy de Dome en de (Haute) Loire anno 1968 door Huup
Vandaag om 12:52:49
Bruikbare etsplaten voor NS4000 en NS4700 tenders, en NS slijptrein? door Rob Ellerman
Vandaag om 12:36:02
Nieuwe baan 30/4 door Jan Koelewijn
Vandaag om 12:35:42
Raadplaatje door chrvdv37402
Vandaag om 12:12:11
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Sven
Vandaag om 12:06:25
Rijtuigen CIWL groot en klein door Paulus
Vandaag om 11:57:57
Eén compressor en een hoop vragen door jerrytrein
Vandaag om 11:41:31
Decals en vernis, advies nodig door Eelco Storm
Vandaag om 11:09:32
Roco 2021, 71948/71949/(79949) functies door ceuleer
Vandaag om 10:02:47
De Hoekse Lijn open door hrp
Vandaag om 09:46:47
Toon hier je (model)TRAM foto's. door hrp
Vandaag om 09:36:19
LokSound 4 decoders, files verbeteren (voor Roco b.v. TEE RAm, NS2400, etc) door VAM65
Vandaag om 08:45:56
functiemappen decoder Doehler & Haass door VAM65
Vandaag om 08:18:57
Artitec Hondekop IC-uitvoering, model 2020, materieelbespreking. door ad.M
Vandaag om 00:15:17
ASAR, de Analoge Servo controller met ARduino door richmond
21 mei 2022, 23:23:07
La vie...Sud-Est; zolderbaan met thema zuidoost Frankrijk door Paulus
21 mei 2022, 22:30:42
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
21 mei 2022, 22:00:58
Genzelbahn verdwijnt van Nienoord door Seinhuis
21 mei 2022, 21:53:41
  

Auteur Topic: Sprog 2V3: geen spanning op de rails  (gelezen 808 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Gepost op: 25 november 2021, 10:45:00 »
Heb een sprog 2v3

Geïnstalleerd via de handleiding van Domburgsupport

https://in03.hostcontrol.com/resources/510743ee26f0d6/cd00fcd9b6/file-object/Handleiding%20Sprog%20v2-2017.pdf

Na installeren en inpluggen in de laptop. Branden beide rode lampjes op de Sprog
Als ik dan in het programma decodrpro op icon druk van uit/ aan.
Gaat het lampje knipperen van  power.
Met deze knop zou je dus baanspanning op de rail moeten zetten.
Maar met geen spanning op de rails.

Wat doe ik fout?
Wil dus als test de locomotief met decoderpro laten rijden.
Uit lezen cv lukt wel.

Voeding naar sprog is een 15V meanwhell voeding RSP-150-15.  met een zekering van 1 ampere er tussen.

mvg ronald
« Laatst bewerkt op: 25 november 2021, 11:25:47 door Reinout van Rees. Reden: Vraag in titel verduidelijkt »
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Gast
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #1 Gepost op: 25 november 2021, 11:37:19 »
Ligt aan je java versie op de laatste versies geeft de jmri problemen.
beter de oracle java verwijderen en deze instaleren .
https://bell-sw.com/pages/downloads/
dit is inmiddels een wereldwijd bekend probleem
« Laatst bewerkt op: 25 november 2021, 15:24:59 door denobis »

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1424
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #2 Gepost op: 25 november 2021, 11:50:46 »
+ en - verwisseld ?
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #3 Gepost op: 25 november 2021, 12:05:18 »
De voeding van de meanwhell is juist aan gesloten op de sprog.
In de handleiding staat er duidelijk bij dat je + en - juist moet aansluiten.
Anders gaat de sprog kapot.

Bij de uitgaande kant maakt dat toch niet uit?


mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1424
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #4 Gepost op: 25 november 2021, 13:48:20 »
Pagina 28  ???
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #5 Gepost op: 25 november 2021, 16:06:10 »
De bovenstaande handleiding gaat tot 25....


Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1424
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #6 Gepost op: 25 november 2021, 17:05:12 »
Vreemd.  Maar de Engelse handleiding gaat verder. Dus dat kan een verschil zijn.
Waar het op neer komt, is dat je de Sprog op rijden moet zetten ipv programmeren.   Ik weet niet of dat in jouw geval van toepassing is.  Over Brandende of knipperende ledjes heb ik zo gauw niets gevonden.
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

denobis

  • Gast
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #7 Gepost op: 25 november 2021, 17:19:16 »
Bij mij werkt de sprogg 2v3 perfect ook met rijden nadat ik een andere java er op gezet had.
Je moet in jmri wel de juiste sprogg invoeren niet sproggdcc5.
Na het programmeren weer de juiste decoder aanklikken en dan de rijregelaar dan zou het gewoon moeten werken.
(werkt zelfs bij mij).
De laatste java versies gooien roet in het eten bij mij werkten de knoppen toen niet meer.
Na Oracle java er af gehaald te hebben en die van Belsoft er in gezet te hebben werkte het perfect.
Ik heb hier ook decoder pro en dat werkt echt goed.

Fritsprt

  • Online Online
  • Berichten: 2210
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #8 Gepost op: 25 november 2021, 19:00:08 »
Hallo Ronald,

Lees even dit draadje. Volgens mij zit de oplossing in de door Hans (Denobis) genoemde JAVA versie.

De status leds die je beschrijft kloppen trouwens.  :D
Groet Frits

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #9 Gepost op: 25 november 2021, 19:09:28 »
Ga het morgen uit proberen.

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #10 Gepost op: 26 november 2021, 09:09:59 »
Andere versie java geïnstalleerd.
En nu werkt het weer normaal.

thanks

Mvg Ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Gast
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #11 Gepost op: 26 november 2021, 10:12:13 »
Mooi zo Ronald wat ik heb vernomen is dat er veel meer programma's op het moment problemen hebben met oracle java.