Doel:€250.00
Donaties:€260.00

Per saldo:€10.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 26-11-2021

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

LS Models / Models World 2021 door Rondje_HO
30 november 2021, 23:45:40
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
30 november 2021, 23:41:26
Harzwald Hafen Bahn (spoor 0) door Modellbahnwagen
30 november 2021, 23:28:46
B-models Van Biervliet H0 DC NMBS 2556: geen lichtfunties Loksound 5 door Marcel112
30 november 2021, 23:25:59
Expo Houten zaterdag 11 december gaat door - wie gaat er mee door Ronald Halma
30 november 2021, 23:25:14
Modelspoorbaan Fleischmann door HuubvG
30 november 2021, 23:15:31
Baantje in lente-achtig landschap door grove den
30 november 2021, 23:12:03
Bahnstrecke 5867 door Karst Drenth
30 november 2021, 23:12:03
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door Jan-Peter
30 november 2021, 23:06:20
Beursbaan: San Giacomo H0 FS 150x40 door T.Spat
30 november 2021, 23:03:23
Alternatief gezocht voor Sprog Decoder Programmer. door Hans deR
30 november 2021, 22:57:41
Rail Away: de nachttrein door Rudy0907
30 november 2021, 22:43:45
Welke weerstand voor leds, voeding 5V door Eric B
30 november 2021, 22:39:29
Wie herkent deze decoder? door HuubvG
30 november 2021, 22:25:49
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
30 november 2021, 22:03:41
Rondom Charlois door Alewijn
30 november 2021, 21:55:18
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door Andries
30 november 2021, 21:54:35
Oud fotodijkje opknappen door GerardvV
30 november 2021, 21:39:19
Artitec Hondekop IC-uitvoering, model 2020, materieelbespreking. door 1200blauw
30 november 2021, 21:36:08
Asse-Bad - Assche-les-Bains door wpinkhof
30 november 2021, 21:32:25
Roßnitz door DJV
30 november 2021, 21:30:28
Miniatuurcamera die fatsoenlijke foto's maakt door MOVisser
30 november 2021, 21:29:59
LokSound 4 decoders, files verbeteren (voor Roco b.v. TEE RAm, NS2400, etc) door Biesje
30 november 2021, 21:20:19
Waarom zou je een Sprog gebruiken door 44©
30 november 2021, 21:10:22
Pimp m’n ICE3, van 403 naar 406 EUROPA door Fritsprt
30 november 2021, 20:37:31
Paul's model train stuff door Paul's model train stuff
30 november 2021, 20:20:25
NS stoomloc (Maffei) in Spoor-1. Etsplaten, bouwproject. door FritsT
30 november 2021, 20:13:48
Raadplaatje door Cc72000
30 november 2021, 20:02:09
Britse micro layout in 0 gauge: Old Hill Road Goods Yard door MiHe
30 november 2021, 19:58:37
Roco 2021, nieuws van de fabrikant. door Reinout van Rees
30 november 2021, 19:50:02
  

Auteur Topic: Sprog 2V3: geen spanning op de rails  (gelezen 489 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 743
Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Gepost op: 25 november 2021, 10:45:00 »
Heb een sprog 2v3

Geïnstalleerd via de handleiding van Domburgsupport

https://in03.hostcontrol.com/resources/510743ee26f0d6/cd00fcd9b6/file-object/Handleiding%20Sprog%20v2-2017.pdf

Na installeren en inpluggen in de laptop. Branden beide rode lampjes op de Sprog
Als ik dan in het programma decodrpro op icon druk van uit/ aan.
Gaat het lampje knipperen van  power.
Met deze knop zou je dus baanspanning op de rail moeten zetten.
Maar met geen spanning op de rails.

Wat doe ik fout?
Wil dus als test de locomotief met decoderpro laten rijden.
Uit lezen cv lukt wel.

Voeding naar sprog is een 15V meanwhell voeding RSP-150-15.  met een zekering van 1 ampere er tussen.

mvg ronald
« Laatst bewerkt op: 25 november 2021, 11:25:47 door Reinout van Rees. Reden: Vraag in titel verduidelijkt »
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 480
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #1 Gepost op: 25 november 2021, 11:37:19 »
Ligt aan je java versie op de laatste versies geeft de jmri problemen.
beter de oracle java verwijderen en deze instaleren .
https://bell-sw.com/pages/downloads/
dit is inmiddels een wereldwijd bekend probleem
« Laatst bewerkt op: 25 november 2021, 15:24:59 door denobis »

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1113
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #2 Gepost op: 25 november 2021, 11:50:46 »
+ en - verwisseld ?
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 743
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #3 Gepost op: 25 november 2021, 12:05:18 »
De voeding van de meanwhell is juist aan gesloten op de sprog.
In de handleiding staat er duidelijk bij dat je + en - juist moet aansluiten.
Anders gaat de sprog kapot.

Bij de uitgaande kant maakt dat toch niet uit?


mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1113
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #4 Gepost op: 25 november 2021, 13:48:20 »
Pagina 28  ???
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 743
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #5 Gepost op: 25 november 2021, 16:06:10 »
De bovenstaande handleiding gaat tot 25....


Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1113
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #6 Gepost op: 25 november 2021, 17:05:12 »
Vreemd.  Maar de Engelse handleiding gaat verder. Dus dat kan een verschil zijn.
Waar het op neer komt, is dat je de Sprog op rijden moet zetten ipv programmeren.   Ik weet niet of dat in jouw geval van toepassing is.  Over Brandende of knipperende ledjes heb ik zo gauw niets gevonden.
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 480
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #7 Gepost op: 25 november 2021, 17:19:16 »
Bij mij werkt de sprogg 2v3 perfect ook met rijden nadat ik een andere java er op gezet had.
Je moet in jmri wel de juiste sprogg invoeren niet sproggdcc5.
Na het programmeren weer de juiste decoder aanklikken en dan de rijregelaar dan zou het gewoon moeten werken.
(werkt zelfs bij mij).
De laatste java versies gooien roet in het eten bij mij werkten de knoppen toen niet meer.
Na Oracle java er af gehaald te hebben en die van Belsoft er in gezet te hebben werkte het perfect.
Ik heb hier ook decoder pro en dat werkt echt goed.

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 1951
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #8 Gepost op: 25 november 2021, 19:00:08 »
Hallo Ronald,

Lees even dit draadje. Volgens mij zit de oplossing in de door Hans (Denobis) genoemde JAVA versie.

De status leds die je beschrijft kloppen trouwens.  :D
Groet Frits

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 743
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #9 Gepost op: 25 november 2021, 19:09:28 »
Ga het morgen uit proberen.

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 743
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #10 Gepost op: 26 november 2021, 09:09:59 »
Andere versie java geïnstalleerd.
En nu werkt het weer normaal.

thanks

Mvg Ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 480
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #11 Gepost op: 26 november 2021, 10:12:13 »
Mooi zo Ronald wat ik heb vernomen is dat er veel meer programma's op het moment problemen hebben met oracle java.