Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-05-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Diorama door EricZmS
Vandaag om 22:47:58
Dat overkomt mij niet. door MOVisser
Vandaag om 22:42:29
Artitec Hondekop IC-uitvoering, model 2020, materieelbespreking. door Ido Peter
Vandaag om 22:41:09
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door DJV
Vandaag om 22:35:17
Raadplaatje door Cc72000
Vandaag om 22:32:52
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door DJV
Vandaag om 22:27:36
Bahnstrecke 5867 door DJV
Vandaag om 22:24:26
Bestaat er een 189 DB Cargo in H0? door Fred Peters
Vandaag om 22:08:12
Ermehuizen anno 1974 door Edwin2121992
Vandaag om 22:08:02
Foto's gezocht van personeelverblijfswagen door Thom
Vandaag om 21:50:56
Rondom Charlois door hrp
Vandaag om 21:37:54
BNLS modulebaan Werkspoor-Kathedraal hervat. door NS264
Vandaag om 21:12:32
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door dh3201
Vandaag om 20:44:39
Roco br 10 002 - 62192 door Bahn-AG
Vandaag om 20:39:19
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door BartvD
Vandaag om 20:37:40
Spoorwegmuseum dienstvaardig, kan er meer rijvaardig gemaakt worden? door Thom
Vandaag om 20:33:37
IJmc oftewel IJmuiden Casembrootstraat door Spoorrelais
Vandaag om 20:13:41
Ovaalramer in messing. Schaal 0 door FritsT
Vandaag om 19:48:54
Vragen over (Brawa) Rheingold. door Dave.......
Vandaag om 19:25:55
Handleiding/documentatie gezocht Pola-Maxi ? BR89 door bellejt
Vandaag om 19:20:14
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 19:18:29
Heen, En en Weer: de tram. door Huup
Vandaag om 19:12:18
Frans loodsje et cetera door Reinout van Rees
Vandaag om 19:06:32
decoders reageren niet op signaal van DR5000 door Klaas Zondervan
Vandaag om 19:04:37
Mooi weer om buiten te spelen door sncf231e
Vandaag om 18:16:10
Roco 1600, versie 2022 door arjang
Vandaag om 17:38:17
Harzwald Hafen Bahn (spoor 0) door tijgernootje
Vandaag om 17:18:41
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door Dave.......
Vandaag om 17:14:47
Rheinburg, TP V/VI door Wim Vink
Vandaag om 15:26:28
Kleine H0-modelbaan, DB tijdperk III door Dennis1984
Vandaag om 15:14:41
  

Auteur Topic: Sprog 2V3: geen spanning op de rails  (gelezen 810 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Gepost op: 25 november 2021, 10:45:00 »
Heb een sprog 2v3

Geïnstalleerd via de handleiding van Domburgsupport

https://in03.hostcontrol.com/resources/510743ee26f0d6/cd00fcd9b6/file-object/Handleiding%20Sprog%20v2-2017.pdf

Na installeren en inpluggen in de laptop. Branden beide rode lampjes op de Sprog
Als ik dan in het programma decodrpro op icon druk van uit/ aan.
Gaat het lampje knipperen van  power.
Met deze knop zou je dus baanspanning op de rail moeten zetten.
Maar met geen spanning op de rails.

Wat doe ik fout?
Wil dus als test de locomotief met decoderpro laten rijden.
Uit lezen cv lukt wel.

Voeding naar sprog is een 15V meanwhell voeding RSP-150-15.  met een zekering van 1 ampere er tussen.

mvg ronald
« Laatst bewerkt op: 25 november 2021, 11:25:47 door Reinout van Rees. Reden: Vraag in titel verduidelijkt »
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Gast
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #1 Gepost op: 25 november 2021, 11:37:19 »
Ligt aan je java versie op de laatste versies geeft de jmri problemen.
beter de oracle java verwijderen en deze instaleren .
https://bell-sw.com/pages/downloads/
dit is inmiddels een wereldwijd bekend probleem
« Laatst bewerkt op: 25 november 2021, 15:24:59 door denobis »

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1440
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #2 Gepost op: 25 november 2021, 11:50:46 »
+ en - verwisseld ?
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #3 Gepost op: 25 november 2021, 12:05:18 »
De voeding van de meanwhell is juist aan gesloten op de sprog.
In de handleiding staat er duidelijk bij dat je + en - juist moet aansluiten.
Anders gaat de sprog kapot.

Bij de uitgaande kant maakt dat toch niet uit?


mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1440
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #4 Gepost op: 25 november 2021, 13:48:20 »
Pagina 28  ???
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #5 Gepost op: 25 november 2021, 16:06:10 »
De bovenstaande handleiding gaat tot 25....


Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1440
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #6 Gepost op: 25 november 2021, 17:05:12 »
Vreemd.  Maar de Engelse handleiding gaat verder. Dus dat kan een verschil zijn.
Waar het op neer komt, is dat je de Sprog op rijden moet zetten ipv programmeren.   Ik weet niet of dat in jouw geval van toepassing is.  Over Brandende of knipperende ledjes heb ik zo gauw niets gevonden.
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

denobis

  • Gast
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #7 Gepost op: 25 november 2021, 17:19:16 »
Bij mij werkt de sprogg 2v3 perfect ook met rijden nadat ik een andere java er op gezet had.
Je moet in jmri wel de juiste sprogg invoeren niet sproggdcc5.
Na het programmeren weer de juiste decoder aanklikken en dan de rijregelaar dan zou het gewoon moeten werken.
(werkt zelfs bij mij).
De laatste java versies gooien roet in het eten bij mij werkten de knoppen toen niet meer.
Na Oracle java er af gehaald te hebben en die van Belsoft er in gezet te hebben werkte het perfect.
Ik heb hier ook decoder pro en dat werkt echt goed.

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 2218
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #8 Gepost op: 25 november 2021, 19:00:08 »
Hallo Ronald,

Lees even dit draadje. Volgens mij zit de oplossing in de door Hans (Denobis) genoemde JAVA versie.

De status leds die je beschrijft kloppen trouwens.  :D
Groet Frits

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #9 Gepost op: 25 november 2021, 19:09:28 »
Ga het morgen uit proberen.

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 756
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #10 Gepost op: 26 november 2021, 09:09:59 »
Andere versie java geïnstalleerd.
En nu werkt het weer normaal.

thanks

Mvg Ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Gast
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #11 Gepost op: 26 november 2021, 10:12:13 »
Mooi zo Ronald wat ik heb vernomen is dat er veel meer programma's op het moment problemen hebben met oracle java.