Doel:€250.00
Donaties:€260.00

Per saldo:€10.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 26-11-2021

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Plaatsing isolatie bij installatie keerlusmodule door Remunj
Vandaag om 20:14:14
Informatie gezocht: oud model NS 1200 ca. 1960, 'N.V. Modelspoorwegen' door orientexpress
Vandaag om 20:09:13
NS Wadloper in model, vraag aan Piko? door metresil
Vandaag om 20:08:28
Raadplaatje door Martijnstein
Vandaag om 20:06:19
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Pascal77
Vandaag om 20:00:34
Roco 10797 keerlusmodule door FHJ Seller
Vandaag om 19:50:39
Oersik in schaal 1 door Johan b
Vandaag om 19:49:48
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 19:49:29
Ecos2, Digikeijs, Peco, techniek en keuzes. door Remunj
Vandaag om 19:43:13
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 19:31:30
Rondom Charlois door Luit
Vandaag om 19:29:25
Digikeijs DK50018 niet bestand tegen overbelasting/kortsluiting? door Ronald Halma
Vandaag om 19:25:32
Toon hier je (model)TRAM foto's. door Hans Reints
Vandaag om 19:24:52
Nederdam, H0 1970 - 1990 door Pascal77
Vandaag om 19:17:00
Ade-wagens, Pop-wagens door Falkenberg
Vandaag om 19:14:50
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 18:55:30
Update: baan in de tropen door meino
Vandaag om 18:55:16
Baanontwerp software, ervaringen? door Zsjoske
Vandaag om 18:44:40
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Marc tramt
Vandaag om 18:41:22
Roco MultiMaus geeft foutmelding: booster overload? door Ronald Koerts
Vandaag om 18:37:06
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Hans van de Burgt
Vandaag om 18:25:42
Werkplaats - (Baanplan H0) door spoorzeven
Vandaag om 18:15:46
Marklin C-rails, ervaringen kwaliteit? door Bert55
Vandaag om 17:56:41
Klein Hertogdom Moresnet in H0 door André 1976
Vandaag om 17:50:48
Haperende / inhoudende loc's na ESU en 5* motor ombouw door Marc!
Vandaag om 17:34:14
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Roy Hendriks
Vandaag om 17:30:45
Modelbouwtekeningen NS stoomlocomotieven H0 door FritsT
Vandaag om 17:05:49
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 17:04:45
Rivarossi - DC as met tandwiel voor V 300 door ex-DR V100
Vandaag om 16:47:59
Etalage treinbaan aan de Burgemeester Reigerstraat Utrecht door JaJo
Vandaag om 16:43:15
  

Auteur Topic: Sprog 2V3: geen spanning op de rails  (gelezen 522 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 746
Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Gepost op: 25 november 2021, 10:45:00 »
Heb een sprog 2v3

Geïnstalleerd via de handleiding van Domburgsupport

https://in03.hostcontrol.com/resources/510743ee26f0d6/cd00fcd9b6/file-object/Handleiding%20Sprog%20v2-2017.pdf

Na installeren en inpluggen in de laptop. Branden beide rode lampjes op de Sprog
Als ik dan in het programma decodrpro op icon druk van uit/ aan.
Gaat het lampje knipperen van  power.
Met deze knop zou je dus baanspanning op de rail moeten zetten.
Maar met geen spanning op de rails.

Wat doe ik fout?
Wil dus als test de locomotief met decoderpro laten rijden.
Uit lezen cv lukt wel.

Voeding naar sprog is een 15V meanwhell voeding RSP-150-15.  met een zekering van 1 ampere er tussen.

mvg ronald
« Laatst bewerkt op: 25 november 2021, 11:25:47 door Reinout van Rees. Reden: Vraag in titel verduidelijkt »
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 478
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #1 Gepost op: 25 november 2021, 11:37:19 »
Ligt aan je java versie op de laatste versies geeft de jmri problemen.
beter de oracle java verwijderen en deze instaleren .
https://bell-sw.com/pages/downloads/
dit is inmiddels een wereldwijd bekend probleem
« Laatst bewerkt op: 25 november 2021, 15:24:59 door denobis »

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1151
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #2 Gepost op: 25 november 2021, 11:50:46 »
+ en - verwisseld ?
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 746
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #3 Gepost op: 25 november 2021, 12:05:18 »
De voeding van de meanwhell is juist aan gesloten op de sprog.
In de handleiding staat er duidelijk bij dat je + en - juist moet aansluiten.
Anders gaat de sprog kapot.

Bij de uitgaande kant maakt dat toch niet uit?


mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1151
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #4 Gepost op: 25 november 2021, 13:48:20 »
Pagina 28  ???
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 746
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #5 Gepost op: 25 november 2021, 16:06:10 »
De bovenstaande handleiding gaat tot 25....


Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1151
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #6 Gepost op: 25 november 2021, 17:05:12 »
Vreemd.  Maar de Engelse handleiding gaat verder. Dus dat kan een verschil zijn.
Waar het op neer komt, is dat je de Sprog op rijden moet zetten ipv programmeren.   Ik weet niet of dat in jouw geval van toepassing is.  Over Brandende of knipperende ledjes heb ik zo gauw niets gevonden.
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 478
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #7 Gepost op: 25 november 2021, 17:19:16 »
Bij mij werkt de sprogg 2v3 perfect ook met rijden nadat ik een andere java er op gezet had.
Je moet in jmri wel de juiste sprogg invoeren niet sproggdcc5.
Na het programmeren weer de juiste decoder aanklikken en dan de rijregelaar dan zou het gewoon moeten werken.
(werkt zelfs bij mij).
De laatste java versies gooien roet in het eten bij mij werkten de knoppen toen niet meer.
Na Oracle java er af gehaald te hebben en die van Belsoft er in gezet te hebben werkte het perfect.
Ik heb hier ook decoder pro en dat werkt echt goed.

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 1961
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #8 Gepost op: 25 november 2021, 19:00:08 »
Hallo Ronald,

Lees even dit draadje. Volgens mij zit de oplossing in de door Hans (Denobis) genoemde JAVA versie.

De status leds die je beschrijft kloppen trouwens.  :D
Groet Frits

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 746
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #9 Gepost op: 25 november 2021, 19:09:28 »
Ga het morgen uit proberen.

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 746
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #10 Gepost op: 26 november 2021, 09:09:59 »
Andere versie java geïnstalleerd.
En nu werkt het weer normaal.

thanks

Mvg Ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 478
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #11 Gepost op: 26 november 2021, 10:12:13 »
Mooi zo Ronald wat ik heb vernomen is dat er veel meer programma's op het moment problemen hebben met oracle java.