Doel:€250.00
Donaties:€260.00

Per saldo:€10.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 26-11-2021

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Aansturing wisseldecoders door ucoson
Vandaag om 13:06:09
Bruikbare etsplaten voor NS4000 en NS4700 tenders, en NS slijptrein? door Deetrein
Vandaag om 13:04:37
Ketelwagens, welke hebben jullie? door Ferry As
Vandaag om 12:55:42
Decoderadvies gevraagd voor div. analoge locomotieven. door henk
Vandaag om 12:50:55
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Sicco Dierdorp
Vandaag om 12:49:53
Roco 2021, nieuws van de fabrikant. door fissy
Vandaag om 12:49:09
Helmerstadt 2.0 door VFR
Vandaag om 12:40:59
Trix Olympische Koploper, rij-eigenschappen verbeteren? door henk
Vandaag om 12:33:16
EifelBurgenBahn door Noordernet
Vandaag om 12:29:55
Roco plastic lichtgeleiders vraag door Fritsprt
Vandaag om 12:24:59
MB-module: Hielan Ware door Eric B
Vandaag om 12:23:33
Friskorn/Philotrain 6203 door erik1
Vandaag om 12:23:05
Grote kleine treinen wedstrijd maar dan in Duitsland door bellejt
Vandaag om 12:20:05
N-rijder in spe. 2,80 mtr x 60 cm. door NS264
Vandaag om 12:07:30
licht uit van loc bij stoppen door Norway13
Vandaag om 12:06:42
Rivarossi Mat '46 elektrisch koppelen door Duikeend
Vandaag om 11:58:40
NS-61 (ex NCS-7) stoomloc in messing, Spoor-1 bouwproject door FritsT
Vandaag om 11:58:22
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door NS264
Vandaag om 11:55:45
Republica Bakoba Verda (start van een beginner), Märklin M door Jelmer
Vandaag om 11:37:28
Heen, En en Weer door Huup
Vandaag om 11:31:02
Rondom Charlois door hrp
Vandaag om 11:26:59
inbouwen decoder in Liliput BR 38 (10901) hoe aan te sluiten? door heuvelbaan
Vandaag om 11:26:35
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 11:10:50
NS vervangt uit voorzorg voorlopig DDZ treinen door spoorzeven
Vandaag om 10:58:27
Joops Fantasie Wereld in schaal 0e door joop100
Vandaag om 10:14:29
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Harryku
Vandaag om 10:08:12
Jouef NS 1300 h0, verbouwing naar Tp III door Eric B
Vandaag om 10:08:01
Laag-Baarlo door Christoph
Vandaag om 10:01:53
nummerplaatje zwitserse krokodil marklin door bellejt
Vandaag om 09:28:27
Modelspoorbeurs Zutphen 18 en 19 december 2021. GEANNULEERD! door CeesJ
Vandaag om 08:44:13
  

Auteur Topic: Sprog 2V3: geen spanning op de rails  (gelezen 456 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 741
Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Gepost op: 25 november 2021, 10:45:00 »
Heb een sprog 2v3

Geïnstalleerd via de handleiding van Domburgsupport

https://in03.hostcontrol.com/resources/510743ee26f0d6/cd00fcd9b6/file-object/Handleiding%20Sprog%20v2-2017.pdf

Na installeren en inpluggen in de laptop. Branden beide rode lampjes op de Sprog
Als ik dan in het programma decodrpro op icon druk van uit/ aan.
Gaat het lampje knipperen van  power.
Met deze knop zou je dus baanspanning op de rail moeten zetten.
Maar met geen spanning op de rails.

Wat doe ik fout?
Wil dus als test de locomotief met decoderpro laten rijden.
Uit lezen cv lukt wel.

Voeding naar sprog is een 15V meanwhell voeding RSP-150-15.  met een zekering van 1 ampere er tussen.

mvg ronald
« Laatst bewerkt op: 25 november 2021, 11:25:47 door Reinout van Rees. Reden: Vraag in titel verduidelijkt »
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 440
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #1 Gepost op: 25 november 2021, 11:37:19 »
Ligt aan je java versie op de laatste versies geeft de jmri problemen.
beter de oracle java verwijderen en deze instaleren .
https://bell-sw.com/pages/downloads/
dit is inmiddels een wereldwijd bekend probleem
« Laatst bewerkt op: 25 november 2021, 15:24:59 door denobis »

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1089
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #2 Gepost op: 25 november 2021, 11:50:46 »
+ en - verwisseld ?
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 741
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #3 Gepost op: 25 november 2021, 12:05:18 »
De voeding van de meanwhell is juist aan gesloten op de sprog.
In de handleiding staat er duidelijk bij dat je + en - juist moet aansluiten.
Anders gaat de sprog kapot.

Bij de uitgaande kant maakt dat toch niet uit?


mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1089
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #4 Gepost op: 25 november 2021, 13:48:20 »
Pagina 28  ???
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 741
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #5 Gepost op: 25 november 2021, 16:06:10 »
De bovenstaande handleiding gaat tot 25....


Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

VvKan

  • Offline Offline
  • Berichten: 1089
  • Veroniek
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #6 Gepost op: 25 november 2021, 17:05:12 »
Vreemd.  Maar de Engelse handleiding gaat verder. Dus dat kan een verschil zijn.
Waar het op neer komt, is dat je de Sprog op rijden moet zetten ipv programmeren.   Ik weet niet of dat in jouw geval van toepassing is.  Over Brandende of knipperende ledjes heb ik zo gauw niets gevonden.
VERONIEK
0 0m H0 H0m TT Lenz ABC RailCom SBB BLS FO BVZ

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 440
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #7 Gepost op: 25 november 2021, 17:19:16 »
Bij mij werkt de sprogg 2v3 perfect ook met rijden nadat ik een andere java er op gezet had.
Je moet in jmri wel de juiste sprogg invoeren niet sproggdcc5.
Na het programmeren weer de juiste decoder aanklikken en dan de rijregelaar dan zou het gewoon moeten werken.
(werkt zelfs bij mij).
De laatste java versies gooien roet in het eten bij mij werkten de knoppen toen niet meer.
Na Oracle java er af gehaald te hebben en die van Belsoft er in gezet te hebben werkte het perfect.
Ik heb hier ook decoder pro en dat werkt echt goed.

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 1944
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #8 Gepost op: 25 november 2021, 19:00:08 »
Hallo Ronald,

Lees even dit draadje. Volgens mij zit de oplossing in de door Hans (Denobis) genoemde JAVA versie.

De status leds die je beschrijft kloppen trouwens.  :D
Groet Frits

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 741
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #9 Gepost op: 25 november 2021, 19:09:28 »
Ga het morgen uit proberen.

Mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 741
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #10 Gepost op: 26 november 2021, 09:09:59 »
Andere versie java geïnstalleerd.
En nu werkt het weer normaal.

thanks

Mvg Ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

denobis

  • Offline Offline
  • Berichten: 440
Re: Sprog 2V3: geen spanning op de rails
« Reactie #11 Gepost op: 26 november 2021, 10:12:13 »
Mooi zo Ronald wat ik heb vernomen is dat er veel meer programma's op het moment problemen hebben met oracle java.