Doel:€250.00
Donaties:€250.00

Per saldo:€0.00

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 24-09-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

[BNLS-actie] Tolhuisje in H0 en N door Scratchbuilt
Vandaag om 07:07:25
Baanderhoek H0 3 x 1,3 m door Frank 123
Vandaag om 06:39:04
Werking relais door Ronaldp
Vandaag om 06:34:25
Zoekplaatje NS 3726 door B_Modelbouw
Vandaag om 06:19:15
US Style freightcar kitje(s) door ArjanB
Vandaag om 04:11:01
Niet meer overstappen voor Duitsland: Eindhoven wordt een internat. knooppunt door Thom
Vandaag om 00:43:01
NS 6100 van GM&S door FritsT
Vandaag om 00:39:27
SGM; de laatste loodjes. Fotodraadje. door Jan-Peter
Vandaag om 00:34:08
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
Vandaag om 00:30:43
Very USA: The Slug door NS1220
Vandaag om 00:19:54
D1245/D1244 HoekWarszawa Express discussie door Modellbahnwagen
Vandaag om 00:08:12
DR rijtuigen halberstadt, reko, Y/B 70 door stefan88
27 september 2020, 23:43:42
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Daan in Las Vegas
27 september 2020, 23:41:08
Projekt 083-338 door 44
27 september 2020, 23:38:07
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
27 september 2020, 23:37:56
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door NS1220
27 september 2020, 23:34:36
EMV Modelbouw Magazine door St00mboy
27 september 2020, 22:49:41
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Erik Mijd
27 september 2020, 22:36:29
Raadplaatje door Arjen52
27 september 2020, 22:19:23
ESU LokSound 5 mini; lok spurt al bij rijstap 1 weg door Bert V
27 september 2020, 22:18:17
Trix C-rails: denkende wissels zoals bij Fleischmann ? door Lodewijk59
27 september 2020, 21:56:45
Buitenlust door roadster36
27 september 2020, 21:41:16
Website Locdepot door NS264
27 september 2020, 21:38:40
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door Ivo tB
27 september 2020, 21:38:07
Raspberry pi en s88 door Robert E
27 september 2020, 21:37:51
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
27 september 2020, 21:30:19
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Frycio82
27 september 2020, 21:28:20
Beurs in Houten 10 oktober 2020 - de voor- en nabeschouwing door Hans Reints
27 september 2020, 21:21:32
Roco NS1000, oud model, digitaliseren en pimpen door Casmir
27 september 2020, 21:08:37
Roco ETA 515, materieelbespreking door Jeroen Water
27 september 2020, 21:04:44
  

Auteur Topic: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.  (gelezen 1885 keer)

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Gepost op: 02 december 2019, 08:37:14 »
heb een geoline wissel digitaal gemaakt met een printje, dat er maar op 1 manier in kan volgens de handleiding. Heb adres 1 tot 3 gebruikt met multimaus, maar hij beweegt niet. Wat doe ik fout ? filmpjes op youtube maken het niet duidelijker
« Laatst bewerkt op: 02 december 2019, 08:44:25 door Bert van Gelder »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19194
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #1 Gepost op: 02 december 2019, 09:02:57 »
Je hebt de decoder al zelf een adres gegeven?
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #2 Gepost op: 02 december 2019, 13:48:03 »

Niet, dat ik weet.  Als ik de wissel 5 keer beweeg zou hij 30 keer moeten antwoorden. Gebeurt niet.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:07:34 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11473
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #3 Gepost op: 02 december 2019, 13:53:59 »
Kun je even precies aangeven met artikelnummers bv wat je gebruikt hebt? Tis allemaal een beetje koffiedik kijken nu ;)

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6680
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #4 Gepost op: 02 december 2019, 15:15:49 »

@Ronald
Gok op de 61196.

Beweeg je de wissel wel snel genoeg 5x heen en weer? Dan zou je in de programmeermodus moeten komen.

Maar als je de decoder nog geen nieuwe adres hebt gegeven zou die standaard op adres 1 moeten reageren.
Weet je zeker dat alles goed gemonteerd zit.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:08:07 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »
Gr.
Eric

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #5 Gepost op: 02 december 2019, 19:11:37 »
61196, 10810, 61195, 61140, 1845-e2
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #6 Gepost op: 02 december 2019, 19:30:56 »
Weet je zeker dat alles goed gemonteerd zit.

Kan niet fout, driepolige stekker zit goed.  De decoder past niet, als je hem omdraait.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:08:57 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1175
    • DutchRoco
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #7 Gepost op: 02 december 2019, 19:51:55 »

Je kunt hem niet omdraaien, dat klopt maar je kunt hem wel in de verkeerde gaatjes steken.
Je moet een gaatje vrij houden tussen de decoder en het drie polige stekkertje en dat gaat wel eens mis

Gr Piet
« Laatst bewerkt op: 03 december 2019, 11:04:13 door p.heinst »
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #8 Gepost op: 13 december 2019, 15:37:57 »
Het winkeltje heeft een andere geprobeerd,  die deed het ook niet . Wisselaandrijving niet goed dus. Elektrisch deed die het wel steeds.
« Laatst bewerkt op: 13 december 2019, 15:40:02 door bmwpiet »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #9 Gepost op: 19 december 2019, 08:04:09 »
Aandrijving is kostenloos gewisseld en gaat terug leverancier.
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

zuylen

  • Offline Offline
  • Berichten: 3877
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #10 Gepost op: 19 december 2019, 18:11:18 »
En werkt het nu? Vanuit jouw verhaal zou ik zeggen van ja.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #11 Gepost op: 15 januari 2020, 13:18:31 »
Ja werkt, zelfs de decoder. Kan nu met multimaus een wissel bedienen. Dat werkte meteen toen er stroom op gezet werd.
De wissel ging spontaan heen en weer. Stopte daarna.
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #12 Gepost op: 24 januari 2020, 22:09:44 »
Wissel omleggen met multimaus lukt, maar klopt niet met symbool op het schermpje. Wissel rechtdoor gelegd staat dan als afbuigend op het display van de muis. Kan veranderd worden door CV 34 te veranderen met de muis.

Echter moet dat in de prgrammeermodus, waar je in komt door de wissel 5 keer te bedienen met de hand, ware het niet dat de handbediening is vervangen door de electrische en het knopje op de wissel weg is.
Wat nu? 
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 406
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #13 Gepost op: 24 januari 2020, 23:43:02 »
Dat knopje hoort er ook bij een elektrische aandrijving wel te zitten. Het is een pennetje wat in een gaatje van een horizontaal lipje is gestoken. Dat kun je eruit halen en aan de andere kant van het lipje weer insteken omdat de elektrische aandrijving bij een linkse wissel precies omgekeerd moet worden gemonteerd als bij een rechtse. Het zou dus kunnen zijn dat het pennetje naar beneden wijst maar dan beweegt de wissel niet goed als hij vlak ligt dus ik vermoed niet dat dit het geval is. Als het pennetje helemaal ontbreekt moet je in dat lipje een gaatje zien zitten. Voor een snelle oplossing zou je daar even een speld o.i.d. in kunnen steken om de wissel heen en weer te bewegen voor de programmeerstand. Echter als de wissel zo bij je leverancier vandaan komt zou ik toch even teruggaan en hem vragen dat ontbrekende pennetje erin te steken.

Groeten,
Bert

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #14 Gepost op: 26 januari 2020, 10:45:00 »

Bedankt Bert,
Ik ga de handaandrijving dan opzoeken, want het lipje met pennetje is weg, hopelijk hoef ik de wissel niet weer uit de baan te slopen, zucht.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:07:06 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS