Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Van Dapol spoor 0 class 08 naar NS 500/600 door peterha
Vandaag om 16:48:10
DCC++ probleempje door Ronald1974
Vandaag om 16:42:36
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Klaas Zondervan
Vandaag om 16:34:56
NS 6100 van GM&S door MathynK
Vandaag om 16:21:43
De fabriek - Spoor 0 door Pauldg
Vandaag om 16:19:11
Max. draadlengte bij massadetectie door 1200blauw
Vandaag om 16:16:13
Mislukte DJH/ModelLoco projecten gezocht door NS8714
Vandaag om 16:14:51
Heuvelland, een tentoonstellingsbaantje in H0 door Klaas Zondervan
Vandaag om 16:10:58
De parel van Houten; een NS Hippel met lijmsporen door JaJo
Vandaag om 16:08:50
Is Trix Express links- of rechtsdragend? door eezacque
Vandaag om 16:08:14
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Ryantjuh
Vandaag om 16:07:15
Nieuwe baan in schaal nul: station Kloosterp door JaJo
Vandaag om 16:07:04
Croppers Yard, iets kleins in 00 door GD
Vandaag om 16:06:50
NTM goederenwagens in Spoor-0 door Eric B
Vandaag om 15:55:06
DAF YA-314 Algemeen door Floris Dilz
Vandaag om 15:50:25
Stationsplein Baden Baden door nighttrain1
Vandaag om 15:46:30
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 15:35:54
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland TP II, tijdperk 2e wereldoorlog. door Wim Vink
Vandaag om 15:33:32
Ermehuizen anno 1974 door Jeroen Water
Vandaag om 15:16:35
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 15:03:29
Update: baan in de tropen door tuurtje
Vandaag om 14:44:39
Modelbaan Beltheim (voorheen Waldbach Süd) door Krokodil68
Vandaag om 14:11:50
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door AndréDev
Vandaag om 13:57:27
Trix 22300 loopt (nog) niet door VAM65
Vandaag om 13:53:59
Arnold BR111, worm(wiel) in draaistellen vervangen door stoombr38
Vandaag om 13:51:52
Tomix 6425 nieuwe motor door Rien Ridderhof
Vandaag om 13:41:34
Ultrasone reiniger voor het schoonmaken van een airbrush? door FritsT
Vandaag om 12:59:39
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Dion
Vandaag om 12:56:18
Driemaster in ‘t veen - NS 2900 in h0 door HaHoHo
Vandaag om 12:53:29
Corona en modelbouw door tijgernootje
Vandaag om 12:25:37
  

Auteur Topic: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.  (gelezen 1591 keer)

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Gepost op: 02 december 2019, 08:37:14 »
heb een geoline wissel digitaal gemaakt met een printje, dat er maar op 1 manier in kan volgens de handleiding. Heb adres 1 tot 3 gebruikt met multimaus, maar hij beweegt niet. Wat doe ik fout ? filmpjes op youtube maken het niet duidelijker
« Laatst bewerkt op: 02 december 2019, 08:44:25 door Bert van Gelder »

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18763
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #1 Gepost op: 02 december 2019, 09:02:57 »
Je hebt de decoder al zelf een adres gegeven?
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #2 Gepost op: 02 december 2019, 13:48:03 »

Niet, dat ik weet.  Als ik de wissel 5 keer beweeg zou hij 30 keer moeten antwoorden. Gebeurt niet.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:07:34 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10844
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #3 Gepost op: 02 december 2019, 13:53:59 »
Kun je even precies aangeven met artikelnummers bv wat je gebruikt hebt? Tis allemaal een beetje koffiedik kijken nu ;)

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6468
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #4 Gepost op: 02 december 2019, 15:15:49 »

@Ronald
Gok op de 61196.

Beweeg je de wissel wel snel genoeg 5x heen en weer? Dan zou je in de programmeermodus moeten komen.

Maar als je de decoder nog geen nieuwe adres hebt gegeven zou die standaard op adres 1 moeten reageren.
Weet je zeker dat alles goed gemonteerd zit.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:08:07 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »
Gr.
Eric

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #5 Gepost op: 02 december 2019, 19:11:37 »
61196, 10810, 61195, 61140, 1845-e2

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #6 Gepost op: 02 december 2019, 19:30:56 »
Weet je zeker dat alles goed gemonteerd zit.

Kan niet fout, driepolige stekker zit goed.  De decoder past niet, als je hem omdraait.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:08:57 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1172
    • DutchRoco
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #7 Gepost op: 02 december 2019, 19:51:55 »

Je kunt hem niet omdraaien, dat klopt maar je kunt hem wel in de verkeerde gaatjes steken.
Je moet een gaatje vrij houden tussen de decoder en het drie polige stekkertje en dat gaat wel eens mis

Gr Piet
« Laatst bewerkt op: 03 december 2019, 11:04:13 door p.heinst »
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #8 Gepost op: 13 december 2019, 15:37:57 »
Het winkeltje heeft een andere geprobeerd,  die deed het ook niet . Wisselaandrijving niet goed dus. Elektrisch deed die het wel steeds.
« Laatst bewerkt op: 13 december 2019, 15:40:02 door bmwpiet »

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #9 Gepost op: 19 december 2019, 08:04:09 »
Aandrijving is kostenloos gewisseld en gaat terug leverancier.

zuylen

  • Offline Offline
  • Berichten: 3671
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #10 Gepost op: 19 december 2019, 18:11:18 »
En werkt het nu? Vanuit jouw verhaal zou ik zeggen van ja.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #11 Gepost op: 15 januari 2020, 13:18:31 »
Ja werkt, zelfs de decoder. Kan nu met multimaus een wissel bedienen. Dat werkte meteen toen er stroom op gezet werd.
De wissel ging spontaan heen en weer. Stopte daarna.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #12 Gepost op: 24 januari 2020, 22:09:44 »
Wissel omleggen met multimaus lukt, maar klopt niet met symbool op het schermpje. Wissel rechtdoor gelegd staat dan als afbuigend op het display van de muis. Kan veranderd worden door CV 34 te veranderen met de muis.

Echter moet dat in de prgrammeermodus, waar je in komt door de wissel 5 keer te bedienen met de hand, ware het niet dat de handbediening is vervangen door de electrische en het knopje op de wissel weg is.
Wat nu? 

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 322
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #13 Gepost op: 24 januari 2020, 23:43:02 »
Dat knopje hoort er ook bij een elektrische aandrijving wel te zitten. Het is een pennetje wat in een gaatje van een horizontaal lipje is gestoken. Dat kun je eruit halen en aan de andere kant van het lipje weer insteken omdat de elektrische aandrijving bij een linkse wissel precies omgekeerd moet worden gemonteerd als bij een rechtse. Het zou dus kunnen zijn dat het pennetje naar beneden wijst maar dan beweegt de wissel niet goed als hij vlak ligt dus ik vermoed niet dat dit het geval is. Als het pennetje helemaal ontbreekt moet je in dat lipje een gaatje zien zitten. Voor een snelle oplossing zou je daar even een speld o.i.d. in kunnen steken om de wissel heen en weer te bewegen voor de programmeerstand. Echter als de wissel zo bij je leverancier vandaan komt zou ik toch even teruggaan en hem vragen dat ontbrekende pennetje erin te steken.

Groeten,
Bert

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #14 Gepost op: 26 januari 2020, 10:45:00 »

Bedankt Bert,
Ik ga de handaandrijving dan opzoeken, want het lipje met pennetje is weg, hopelijk hoef ik de wissel niet weer uit de baan te slopen, zucht.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:07:06 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »