Doel:€250.00
Donaties:€250.00

Per saldo:€0.00

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 24-09-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Baanbouw Bosje77 door bosje77
Vandaag om 09:23:07
Spookmeldingen met ESU loc, Digikeijs DR5000 en DR4088LN door AlbertG
Vandaag om 09:22:06
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door puntenglijder
Vandaag om 09:11:00
Roco 2020, nieuws van de fabrikant door Arnold van Heyst
Vandaag om 09:10:34
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Syb030
Vandaag om 08:56:35
6-polige decoder vs 8-polige door Klaas Zondervan
Vandaag om 08:55:40
NS 6100 van GM&S door Ivo tB
Vandaag om 08:24:13
Raamsdonk, in schaal 0, en verder alles wat er op rijdt. door peterha
Vandaag om 08:16:45
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 08:15:18
Raadplaatje door Falkenberg
Vandaag om 07:57:18
Schaffhausen Herblingen industriespoor door Tulpendaal
Vandaag om 07:53:16
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door Wim Vink
Vandaag om 07:50:16
Werking relais door Ronaldp
Vandaag om 07:15:22
Baan in Los Angeles door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 05:57:55
Beelden van Tosti’s truffels en treinen door Modellbahnwagen
Vandaag om 03:40:16
Liliput Onderdeel NS 7851 stoomlok door J. Moors
Vandaag om 01:37:22
Doornvliet door frank002
Vandaag om 00:34:10
Proto 2000 GP20, hoe te openen voor decoderinbouw? door Broca
Vandaag om 00:20:11
GTSM 3, gesloten goederenwagens in schaal Oe door Scratchbuilt
Vandaag om 00:10:17
Raspberry pi en s88 door HansQ
25 september 2020, 23:45:23
BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen door St00mboy
25 september 2020, 23:18:28
MB-module: Hielan Ware door Daniels
25 september 2020, 22:52:23
Baanderhoek H0 3 x 1,3 m door Remko_H0
25 september 2020, 22:22:29
Wat een baan... door ruudns
25 september 2020, 21:28:19
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door BrightonBelle
25 september 2020, 21:05:14
De bouw van een modulebaan met Nederlands Landschap door AntonM
25 september 2020, 20:44:21
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
25 september 2020, 20:28:38
Paul's model train stuff door Paul's model train stuff
25 september 2020, 20:22:16
Nieuw cilinderblok voor DJH/Modelloco NS 3900 door Gerke
25 september 2020, 20:05:29
Rangeren op Kijfhoek door André82
25 september 2020, 19:30:36
  

Auteur Topic: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.  (gelezen 1882 keer)

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Gepost op: 02 december 2019, 08:37:14 »
heb een geoline wissel digitaal gemaakt met een printje, dat er maar op 1 manier in kan volgens de handleiding. Heb adres 1 tot 3 gebruikt met multimaus, maar hij beweegt niet. Wat doe ik fout ? filmpjes op youtube maken het niet duidelijker
« Laatst bewerkt op: 02 december 2019, 08:44:25 door Bert van Gelder »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19195
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #1 Gepost op: 02 december 2019, 09:02:57 »
Je hebt de decoder al zelf een adres gegeven?
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #2 Gepost op: 02 december 2019, 13:48:03 »

Niet, dat ik weet.  Als ik de wissel 5 keer beweeg zou hij 30 keer moeten antwoorden. Gebeurt niet.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:07:34 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11461
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #3 Gepost op: 02 december 2019, 13:53:59 »
Kun je even precies aangeven met artikelnummers bv wat je gebruikt hebt? Tis allemaal een beetje koffiedik kijken nu ;)

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6674
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #4 Gepost op: 02 december 2019, 15:15:49 »

@Ronald
Gok op de 61196.

Beweeg je de wissel wel snel genoeg 5x heen en weer? Dan zou je in de programmeermodus moeten komen.

Maar als je de decoder nog geen nieuwe adres hebt gegeven zou die standaard op adres 1 moeten reageren.
Weet je zeker dat alles goed gemonteerd zit.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:08:07 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »
Gr.
Eric

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #5 Gepost op: 02 december 2019, 19:11:37 »
61196, 10810, 61195, 61140, 1845-e2
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #6 Gepost op: 02 december 2019, 19:30:56 »
Weet je zeker dat alles goed gemonteerd zit.

Kan niet fout, driepolige stekker zit goed.  De decoder past niet, als je hem omdraait.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:08:57 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1175
    • DutchRoco
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #7 Gepost op: 02 december 2019, 19:51:55 »

Je kunt hem niet omdraaien, dat klopt maar je kunt hem wel in de verkeerde gaatjes steken.
Je moet een gaatje vrij houden tussen de decoder en het drie polige stekkertje en dat gaat wel eens mis

Gr Piet
« Laatst bewerkt op: 03 december 2019, 11:04:13 door p.heinst »
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #8 Gepost op: 13 december 2019, 15:37:57 »
Het winkeltje heeft een andere geprobeerd,  die deed het ook niet . Wisselaandrijving niet goed dus. Elektrisch deed die het wel steeds.
« Laatst bewerkt op: 13 december 2019, 15:40:02 door bmwpiet »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #9 Gepost op: 19 december 2019, 08:04:09 »
Aandrijving is kostenloos gewisseld en gaat terug leverancier.
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

zuylen

  • Offline Offline
  • Berichten: 3875
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #10 Gepost op: 19 december 2019, 18:11:18 »
En werkt het nu? Vanuit jouw verhaal zou ik zeggen van ja.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #11 Gepost op: 15 januari 2020, 13:18:31 »
Ja werkt, zelfs de decoder. Kan nu met multimaus een wissel bedienen. Dat werkte meteen toen er stroom op gezet werd.
De wissel ging spontaan heen en weer. Stopte daarna.
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #12 Gepost op: 24 januari 2020, 22:09:44 »
Wissel omleggen met multimaus lukt, maar klopt niet met symbool op het schermpje. Wissel rechtdoor gelegd staat dan als afbuigend op het display van de muis. Kan veranderd worden door CV 34 te veranderen met de muis.

Echter moet dat in de prgrammeermodus, waar je in komt door de wissel 5 keer te bedienen met de hand, ware het niet dat de handbediening is vervangen door de electrische en het knopje op de wissel weg is.
Wat nu? 
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 404
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #13 Gepost op: 24 januari 2020, 23:43:02 »
Dat knopje hoort er ook bij een elektrische aandrijving wel te zitten. Het is een pennetje wat in een gaatje van een horizontaal lipje is gestoken. Dat kun je eruit halen en aan de andere kant van het lipje weer insteken omdat de elektrische aandrijving bij een linkse wissel precies omgekeerd moet worden gemonteerd als bij een rechtse. Het zou dus kunnen zijn dat het pennetje naar beneden wijst maar dan beweegt de wissel niet goed als hij vlak ligt dus ik vermoed niet dat dit het geval is. Als het pennetje helemaal ontbreekt moet je in dat lipje een gaatje zien zitten. Voor een snelle oplossing zou je daar even een speld o.i.d. in kunnen steken om de wissel heen en weer te bewegen voor de programmeerstand. Echter als de wissel zo bij je leverancier vandaan komt zou ik toch even teruggaan en hem vragen dat ontbrekende pennetje erin te steken.

Groeten,
Bert

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 61
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #14 Gepost op: 26 januari 2020, 10:45:00 »

Bedankt Bert,
Ik ga de handaandrijving dan opzoeken, want het lipje met pennetje is weg, hopelijk hoef ik de wissel niet weer uit de baan te slopen, zucht.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:07:06 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS