Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Frans bietenbaantje in 009 (en parallel in 0e) door Sven
Vandaag om 08:04:43
Dirty Stuff door BartvD
Vandaag om 07:50:39
Flinke schade aan de fietsbrug Halve Zolenlijn door Lucien
Vandaag om 07:50:24
Baanplan met 2x hondebot, waar keerlusmodule plaatsen? door Bert_Apd
Vandaag om 07:42:46
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
Vandaag om 07:42:35
Vectron in model; hoe verhouden de merken zich tot elkaar? door Arjan6511
Vandaag om 07:30:11
Tal der Eichhörnchen. N door Gerhard64
Vandaag om 06:45:58
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 06:40:35
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Vroeger
Vandaag om 06:39:28
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 06:33:28
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door Johnnytrein
Vandaag om 05:53:35
Lineas Heroes : wie brengt hem uit ? door Albert.H0
Vandaag om 00:31:10
Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: “Bahnhof Poggendam door Remco_Nzo
09 april 2020, 23:33:32
Roco NS 200/300 Sik, model 2019 door spoorzeven
09 april 2020, 23:21:18
Keerlusmodule aansluiten door 72sonett
09 april 2020, 23:07:45
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door FritsT
09 april 2020, 22:59:01
NTM goederenwagens in Spoor-0 door Gert Arkema
09 april 2020, 22:57:17
Piko Benelux Hondekop, waar kun je schakelmagneetje plaatsen? door opagoosens
09 april 2020, 22:51:59
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door MarcNL
09 april 2020, 22:37:25
The Summer of 69 door MarcNL
09 april 2020, 22:26:26
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
09 april 2020, 22:22:04
Kranenberg, een exercitie in code 70 door meino
09 april 2020, 22:16:33
Fosforbrons stroomafnemers buigen door Joran
09 april 2020, 22:13:26
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
09 april 2020, 22:06:52
Pfarrerwinkel bahn door Wim Vink
09 april 2020, 21:58:05
Projekt 083-338 door 44
09 april 2020, 21:09:04
SBB Vectron met Nederlandse bestickering: wie brengt hem uit? door Fritsprt
09 april 2020, 20:47:26
Modelbaan Beltheim (voorheen Waldbach Süd) door Krokodil68
09 april 2020, 20:33:46
Mooi weer om buiten te spelen door Rondje_HO
09 april 2020, 20:28:17
NL-baan in Canada door ArjanB
09 april 2020, 20:14:02
  

Auteur Topic: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.  (gelezen 1629 keer)

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Gepost op: 02 december 2019, 08:37:14 »
heb een geoline wissel digitaal gemaakt met een printje, dat er maar op 1 manier in kan volgens de handleiding. Heb adres 1 tot 3 gebruikt met multimaus, maar hij beweegt niet. Wat doe ik fout ? filmpjes op youtube maken het niet duidelijker
« Laatst bewerkt op: 02 december 2019, 08:44:25 door Bert van Gelder »

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18791
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #1 Gepost op: 02 december 2019, 09:02:57 »
Je hebt de decoder al zelf een adres gegeven?
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #2 Gepost op: 02 december 2019, 13:48:03 »

Niet, dat ik weet.  Als ik de wissel 5 keer beweeg zou hij 30 keer moeten antwoorden. Gebeurt niet.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:07:34 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10883
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #3 Gepost op: 02 december 2019, 13:53:59 »
Kun je even precies aangeven met artikelnummers bv wat je gebruikt hebt? Tis allemaal een beetje koffiedik kijken nu ;)

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6480
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #4 Gepost op: 02 december 2019, 15:15:49 »

@Ronald
Gok op de 61196.

Beweeg je de wissel wel snel genoeg 5x heen en weer? Dan zou je in de programmeermodus moeten komen.

Maar als je de decoder nog geen nieuwe adres hebt gegeven zou die standaard op adres 1 moeten reageren.
Weet je zeker dat alles goed gemonteerd zit.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:08:07 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »
Gr.
Eric

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #5 Gepost op: 02 december 2019, 19:11:37 »
61196, 10810, 61195, 61140, 1845-e2

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #6 Gepost op: 02 december 2019, 19:30:56 »
Weet je zeker dat alles goed gemonteerd zit.

Kan niet fout, driepolige stekker zit goed.  De decoder past niet, als je hem omdraait.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:08:57 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1173
    • DutchRoco
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #7 Gepost op: 02 december 2019, 19:51:55 »

Je kunt hem niet omdraaien, dat klopt maar je kunt hem wel in de verkeerde gaatjes steken.
Je moet een gaatje vrij houden tussen de decoder en het drie polige stekkertje en dat gaat wel eens mis

Gr Piet
« Laatst bewerkt op: 03 december 2019, 11:04:13 door p.heinst »
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #8 Gepost op: 13 december 2019, 15:37:57 »
Het winkeltje heeft een andere geprobeerd,  die deed het ook niet . Wisselaandrijving niet goed dus. Elektrisch deed die het wel steeds.
« Laatst bewerkt op: 13 december 2019, 15:40:02 door bmwpiet »

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #9 Gepost op: 19 december 2019, 08:04:09 »
Aandrijving is kostenloos gewisseld en gaat terug leverancier.

zuylen

  • Offline Offline
  • Berichten: 3706
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #10 Gepost op: 19 december 2019, 18:11:18 »
En werkt het nu? Vanuit jouw verhaal zou ik zeggen van ja.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #11 Gepost op: 15 januari 2020, 13:18:31 »
Ja werkt, zelfs de decoder. Kan nu met multimaus een wissel bedienen. Dat werkte meteen toen er stroom op gezet werd.
De wissel ging spontaan heen en weer. Stopte daarna.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #12 Gepost op: 24 januari 2020, 22:09:44 »
Wissel omleggen met multimaus lukt, maar klopt niet met symbool op het schermpje. Wissel rechtdoor gelegd staat dan als afbuigend op het display van de muis. Kan veranderd worden door CV 34 te veranderen met de muis.

Echter moet dat in de prgrammeermodus, waar je in komt door de wissel 5 keer te bedienen met de hand, ware het niet dat de handbediening is vervangen door de electrische en het knopje op de wissel weg is.
Wat nu? 

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 324
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #13 Gepost op: 24 januari 2020, 23:43:02 »
Dat knopje hoort er ook bij een elektrische aandrijving wel te zitten. Het is een pennetje wat in een gaatje van een horizontaal lipje is gestoken. Dat kun je eruit halen en aan de andere kant van het lipje weer insteken omdat de elektrische aandrijving bij een linkse wissel precies omgekeerd moet worden gemonteerd als bij een rechtse. Het zou dus kunnen zijn dat het pennetje naar beneden wijst maar dan beweegt de wissel niet goed als hij vlak ligt dus ik vermoed niet dat dit het geval is. Als het pennetje helemaal ontbreekt moet je in dat lipje een gaatje zien zitten. Voor een snelle oplossing zou je daar even een speld o.i.d. in kunnen steken om de wissel heen en weer te bewegen voor de programmeerstand. Echter als de wissel zo bij je leverancier vandaan komt zou ik toch even teruggaan en hem vragen dat ontbrekende pennetje erin te steken.

Groeten,
Bert

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #14 Gepost op: 26 januari 2020, 10:45:00 »

Bedankt Bert,
Ik ga de handaandrijving dan opzoeken, want het lipje met pennetje is weg, hopelijk hoef ik de wissel niet weer uit de baan te slopen, zucht.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:07:06 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »