Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
Vandaag om 21:58:15
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 21:57:05
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door Ronald Koerts
Vandaag om 21:56:49
Nieuwe intercity van NS maakt eerste meters buiten fabriek door Thom
Vandaag om 21:56:37
Kap van Shapeways + chassis van ACME = NS 2000? door Jint Nijman
Vandaag om 21:55:58
The Summer of 69 door Daniels
Vandaag om 21:53:57
Bruggen-IG: De brug van Oosterbeek door Gerco van Beelen
Vandaag om 21:53:55
Trawos plan U superen door Wil uut Drenthe
Vandaag om 21:52:44
Projekt 083-338 door hervé
Vandaag om 21:47:14
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door Tulpendaal
Vandaag om 21:46:54
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Edde
Vandaag om 21:42:36
Dort in Stoom door johanw
Vandaag om 21:39:09
Langlauf tender (Bayerische) ombouwen naar Kurztender. door puntenglijder
Vandaag om 21:22:55
Nieuwe trein toevoegen aan de ECOS door WillemdeNie
Vandaag om 21:18:58
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Ronald1974
Vandaag om 21:18:31
NS modelbaan Hoekdam H0 door Wim Vink
Vandaag om 21:18:28
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 21:17:51
DE2 geel en rood met hazelnoot door FRIE
Vandaag om 20:46:43
Fleischmann piccolo eindafschakeling wisselaandrijving verwijderen door henk
Vandaag om 20:45:42
Heen, En en Weer door DE-II
Vandaag om 20:44:35
Corona en modelbouw door Bert V
Vandaag om 20:39:26
Arduino en Selectrix door Dompie
Vandaag om 20:27:52
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door Floris
Vandaag om 19:59:53
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 19:55:57
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 19:47:20
Informatie over Hongaarse ligrijtuigen gezocht door Jeronimos
Vandaag om 19:43:15
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 19:26:09
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
Vandaag om 18:56:21
Dram Dhu Distillery in schaal 1:76 (00) door St00mboy
Vandaag om 18:52:29
Hookyville (schaal N) door Hookies
Vandaag om 18:40:23
  

Auteur Topic: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.  (gelezen 1622 keer)

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Gepost op: 02 december 2019, 08:37:14 »
heb een geoline wissel digitaal gemaakt met een printje, dat er maar op 1 manier in kan volgens de handleiding. Heb adres 1 tot 3 gebruikt met multimaus, maar hij beweegt niet. Wat doe ik fout ? filmpjes op youtube maken het niet duidelijker
« Laatst bewerkt op: 02 december 2019, 08:44:25 door Bert van Gelder »

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18791
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #1 Gepost op: 02 december 2019, 09:02:57 »
Je hebt de decoder al zelf een adres gegeven?
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #2 Gepost op: 02 december 2019, 13:48:03 »

Niet, dat ik weet.  Als ik de wissel 5 keer beweeg zou hij 30 keer moeten antwoorden. Gebeurt niet.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:07:34 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10885
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #3 Gepost op: 02 december 2019, 13:53:59 »
Kun je even precies aangeven met artikelnummers bv wat je gebruikt hebt? Tis allemaal een beetje koffiedik kijken nu ;)

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6479
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #4 Gepost op: 02 december 2019, 15:15:49 »

@Ronald
Gok op de 61196.

Beweeg je de wissel wel snel genoeg 5x heen en weer? Dan zou je in de programmeermodus moeten komen.

Maar als je de decoder nog geen nieuwe adres hebt gegeven zou die standaard op adres 1 moeten reageren.
Weet je zeker dat alles goed gemonteerd zit.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:08:07 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »
Gr.
Eric

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #5 Gepost op: 02 december 2019, 19:11:37 »
61196, 10810, 61195, 61140, 1845-e2

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #6 Gepost op: 02 december 2019, 19:30:56 »
Weet je zeker dat alles goed gemonteerd zit.

Kan niet fout, driepolige stekker zit goed.  De decoder past niet, als je hem omdraait.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:08:57 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1173
    • DutchRoco
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #7 Gepost op: 02 december 2019, 19:51:55 »

Je kunt hem niet omdraaien, dat klopt maar je kunt hem wel in de verkeerde gaatjes steken.
Je moet een gaatje vrij houden tussen de decoder en het drie polige stekkertje en dat gaat wel eens mis

Gr Piet
« Laatst bewerkt op: 03 december 2019, 11:04:13 door p.heinst »
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #8 Gepost op: 13 december 2019, 15:37:57 »
Het winkeltje heeft een andere geprobeerd,  die deed het ook niet . Wisselaandrijving niet goed dus. Elektrisch deed die het wel steeds.
« Laatst bewerkt op: 13 december 2019, 15:40:02 door bmwpiet »

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #9 Gepost op: 19 december 2019, 08:04:09 »
Aandrijving is kostenloos gewisseld en gaat terug leverancier.

zuylen

  • Offline Offline
  • Berichten: 3706
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #10 Gepost op: 19 december 2019, 18:11:18 »
En werkt het nu? Vanuit jouw verhaal zou ik zeggen van ja.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #11 Gepost op: 15 januari 2020, 13:18:31 »
Ja werkt, zelfs de decoder. Kan nu met multimaus een wissel bedienen. Dat werkte meteen toen er stroom op gezet werd.
De wissel ging spontaan heen en weer. Stopte daarna.

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #12 Gepost op: 24 januari 2020, 22:09:44 »
Wissel omleggen met multimaus lukt, maar klopt niet met symbool op het schermpje. Wissel rechtdoor gelegd staat dan als afbuigend op het display van de muis. Kan veranderd worden door CV 34 te veranderen met de muis.

Echter moet dat in de prgrammeermodus, waar je in komt door de wissel 5 keer te bedienen met de hand, ware het niet dat de handbediening is vervangen door de electrische en het knopje op de wissel weg is.
Wat nu? 

Bert V

  • Offline Offline
  • Berichten: 324
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #13 Gepost op: 24 januari 2020, 23:43:02 »
Dat knopje hoort er ook bij een elektrische aandrijving wel te zitten. Het is een pennetje wat in een gaatje van een horizontaal lipje is gestoken. Dat kun je eruit halen en aan de andere kant van het lipje weer insteken omdat de elektrische aandrijving bij een linkse wissel precies omgekeerd moet worden gemonteerd als bij een rechtse. Het zou dus kunnen zijn dat het pennetje naar beneden wijst maar dan beweegt de wissel niet goed als hij vlak ligt dus ik vermoed niet dat dit het geval is. Als het pennetje helemaal ontbreekt moet je in dat lipje een gaatje zien zitten. Voor een snelle oplossing zou je daar even een speld o.i.d. in kunnen steken om de wissel heen en weer te bewegen voor de programmeerstand. Echter als de wissel zo bij je leverancier vandaan komt zou ik toch even teruggaan en hem vragen dat ontbrekende pennetje erin te steken.

Groeten,
Bert

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet.
« Reactie #14 Gepost op: 26 januari 2020, 10:45:00 »

Bedankt Bert,
Ik ga de handaandrijving dan opzoeken, want het lipje met pennetje is weg, hopelijk hoef ik de wissel niet weer uit de baan te slopen, zucht.
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 11:07:06 door Bert van Gelder. Reden: Citaat verwijderd. Graag REAGEER-knop gebruiken, NIET de CITAAT-knop »