Doel:€250.00
Donaties:€197.50

Per saldo:€-52.50

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 18-09-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Zelfbouw rails en wissels H0, waar te beginnen door laurent
18 september 2020, 23:53:40
Projekt 083-338 door 44
18 september 2020, 22:53:34
Bij Heukelom en Oisterwijk Oost hekken geplaatst (Fotolokatie)? door Johan77
18 september 2020, 22:44:00
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
18 september 2020, 22:32:21
NS perronrand , welke kleur beton door MOVisser
18 september 2020, 22:20:48
RTM-tijden herleven... door Marc tramt
18 september 2020, 22:18:38
Baanbouw Bosje77 door Ronaldp
18 september 2020, 22:13:07
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door NS1220
18 september 2020, 22:00:56
OV-bedrijven hebben nog steeds geen financiële steun ontvangen. door Bert van Gelder
18 september 2020, 22:00:35
Fleischmann 4117, Buehler motor loopt zwaar door Silvolde
18 september 2020, 21:50:24
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Stijn
18 september 2020, 21:38:54
Bestaat er een lijstje met voedingen die niet meer veilig zijn? door 72sonett
18 september 2020, 21:02:10
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Pauldg
18 september 2020, 21:01:22
Spoor 1 baan Gebr. Vierling: van DB naar ÖBB door becasse
18 september 2020, 21:00:37
Buitenlust door becasse
18 september 2020, 20:46:18
Spoor op industrieterrein Lage Weide door Vislijn
18 september 2020, 20:34:46
Paul's model train stuff door Paul's model train stuff
18 september 2020, 20:22:22
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Frycio82
18 september 2020, 20:20:28
Philotrain HSM 726, de grote verbouwing door ronald1956
18 september 2020, 20:05:34
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door Luc2000
18 september 2020, 20:00:54
Rocrail gebruikersgroep door PeterC
18 september 2020, 19:49:21
NL baan: Frotterdam in h0 door Forever Rocofan
18 september 2020, 19:43:32
Roco 63123 startset, RAm met MultiMaus, geen geluid? door willyTEE
18 september 2020, 17:03:33
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door NS1220
18 september 2020, 16:11:17
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
18 september 2020, 16:04:09
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Reeks77
18 september 2020, 16:04:08
BMB-Module: “Wateringbury” door Hans van de Burgt
18 september 2020, 15:50:22
NS 6100 van GM&S door FritsT
18 september 2020, 15:46:37
Depot + vervolg Vlieringen-2 door Hans Reints
18 september 2020, 15:24:16
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Hans Grasmaijer
18 september 2020, 15:20:48
  

Auteur Topic: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)  (gelezen 2969 keer)

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 111
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #15 Gepost op: 11 september 2019, 15:02:17 »
 @Klaas: ziet er interessant uit. Echter heb ik geen technische achtergrond en begrijp ik de termen com, +v1 en com, +v2 niet helemaal.
Het is uitgaande spanning dat weet ik.

Als ik op Google zoek kom ik op "Vergeltungswaffen" uit  :(
Groeten

Herbert

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19465
    • Pagina van klaas
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #16 Gepost op: 11 september 2019, 16:22:38 »
Echter heb ik geen technische achtergrond en begrijp ik de termen com, +v1 en com, +v2 niet helemaal.
Als je zo'n ding gebruikt moet je inderdaad wel weten van je doet. Wat de aanduidingen com, +v1 en +v2 betreft, bij beter bekijken kwam ik er achter dat er een verkeerde foto bij staat. Als je doorklikt naar het gegevensblad kan je zien dat er een + en een - uitgang op zit.
Misschien ben je in jouw geval beter af met die laptopvoeding. Ik heb nog niet opgezocht of je die zo op de 4024 kunt aansluiten.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 111
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #17 Gepost op: 11 september 2019, 17:36:50 »
Kijk dat is info waar ik wat mee kan.
Als ik maar weet wat + en - is, dan red ik me wel.
ben niet a technisch, heb al heel wat in huis geklust, alleen van gas ben ik afgebleven.

Heb op die website ook gezien dat ze afdekkapjes hebben voor over de aansluitpunten
« Laatst bewerkt op: 11 september 2019, 17:52:38 door hgr. Reden: typfouten »
Groeten

Herbert

Bert_Apd

  • Offline Offline
  • Berichten: 1507
  • N-Spoor DB Epoche III
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #18 Gepost op: 11 september 2019, 20:39:10 »
Hallo Ronald en medelezers,

Ik moet onderstaande reactie toch echt corrigeren...

Goed, over de DR4024 zijn al hele fora volgeschreven  ;D Maar de trafo die je wil gebruiken is niet zwaar genoeg. Je moet minimaal trafo van 14 - 15 volt hebben en 2A kan leveren. Dat is het manko van deze decoder. Je moet genoeg vermogen hebben. Anders zal iedere keer in programmeermodus schieten (bij minder dan 10,50 volt) en dat wil je niet. Neem dus een goede voeding. Bijvoorbeeld een schakelende voeding van 15 volt met voldoende amperage.

Groet Ronald.

De voedingsgedeelte van DR4024 heeft - in tegenstelling tot de eerste versie van de DR4018 - vanaf het begin af altijd al zijn eigen 7805 en gelijkrichter gehad, waardoor deze bij een te zwakke voeding niet "in de programmeermodus kan schieten". De DR4024 heeft dus geen enkel "manko"...

Bij DR4018 is dit "manko" reeds lang geleden verholpen door het voedingsgedeelte van zijn eigen spanningsregelaar en gelijkrichter te voorzien.

Voor beide decoders wordt geadviseerd gebruik te maken van een geschakelde 14 -16V DC voeding met een vermogen van (minimaal) 50VA.

Groeten,
Bert
« Laatst bewerkt op: 11 september 2019, 20:53:26 door Bert_Apd »

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #19 Gepost op: 11 september 2019, 21:44:30 »
De genoemde trafo is inderdaad te zwak. Een servotje vraagt met gemak stoten van 1A. Nu zal dat makkelijk afvlakken naar <300mA. Zal daar wel boven komen als hij het echt zwaar belast wordt maar dan vrees ik ook voor de levensduur van je servo :angel:

Maar met de genoemde trafo heb je echt te weinig ademruimte. En zeker als een echte trafo gebruikt (zeker een rijtrafo zonder afvlakking) heb je die marge echt wel nodig. En al helemaal als je meerdere servo's tegelijk in beweging zet.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 111
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #20 Gepost op: 12 september 2019, 13:42:02 »
Bedankt allemaal voor jullie reactie(s), ik weet voldoende!  (y)
Groeten

Herbert