Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Raadplaatje door Klaas Zondervan
Vandaag om 11:13:26
25 jaar geleden door Chris Westerduin
Vandaag om 11:12:52
Probleempje met afwrijftransfers door San-Markos
Vandaag om 11:12:15
Heuvelland, een tentoonstellingsbaantje in H0 door Klaas Zondervan
Vandaag om 11:10:16
Knooppunt aan de Twentelijn door Ronald69
Vandaag om 11:04:07
Smalspoor trammetje (H0e 9mm) door Locofiel
Vandaag om 10:53:45
Buitenlust door FritsT
Vandaag om 10:52:05
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 10:35:11
Stationsplein Baden Baden door Hlv53
Vandaag om 10:21:52
DR5000 foutmelding? door gvandersel
Vandaag om 10:14:38
Welke anti-slipbandjes voor Roco ET85 (04148) door Die Bahn
Vandaag om 10:13:32
Simpel seinen aansturen door Jos Schnitzler
Vandaag om 10:01:46
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Ronald Halma
Vandaag om 09:42:14
Baan in Los Angeles door cor_b
Vandaag om 09:29:34
Cubana door Ronald Halma
Vandaag om 09:28:25
's-Heer Heinkenspolder door Klaas Zondervan
Vandaag om 09:12:41
S88 alleen signaal als de loc rijdt door Klaas Zondervan
Vandaag om 09:06:13
OC 32, 3-lichtsein (CH) van Schneider aansluiten? door Ben
Vandaag om 09:03:49
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 09:03:31
Veertje kwijt ja of nee?? Fleischmann br 98.75 door Gert Arkema
Vandaag om 08:49:23
Een wisselspanning verlagen door Ronald Halma
Vandaag om 08:16:53
St. Janskathedraal van 's-Hertogenbosch in 1:87, de bouw gevolgd door Marij Stoffels
Vandaag om 07:42:22
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door Marc tramt
Vandaag om 07:15:09
NS baan in Las Vegas door AndrevdG
Vandaag om 01:39:06
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door J. Moors
Vandaag om 00:07:53
Modelbaan gemeente Stad aan de Lek door T.Spat
24 mei 2020, 23:07:24
Diorama houthandel Spoor-0 door Super Chief
24 mei 2020, 23:02:50
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door raymond erdtsieck
24 mei 2020, 23:00:51
VERPLAATST: Bouwen met weinig bouwgelegenheid door Reinout van Rees
24 mei 2020, 22:45:53
Testbaantje in een koffer, h0f door Jan-Peter
24 mei 2020, 22:33:55
  

Auteur Topic: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)  (gelezen 2745 keer)

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 80
Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Gepost op: 10 september 2019, 18:22:36 »
Van mijn analoge startset heb ik nog een Fleischmann 6730 trafo.
Kan ik het wisselspanning-deel gebruiken voor de voeding van de ringleiding voor de servodecoders?
Specificatie: 7VA bij 14V geeft 0,5A, is dat niet aan de weinige kant?

Ik zat te denken om de digitale voeding direct te scheiden van de voeding voor randapparatuur
Hiervoor dacht ik deze trafo in eerste instantie te gebruiken, kan 'm later vervangen door een zwaardere
« Laatst bewerkt op: 10 september 2019, 22:18:44 door Bert van Gelder »
Groeten

Herbert

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 658
    • Onze site
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #1 Gepost op: 10 september 2019, 18:24:51 »
servo's hebben eigenlijk maar 5 volt nodig maar worden ook aangestuurd door een servo stuurschakeling.Niet door een spanning.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 80
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #2 Gepost op: 10 september 2019, 18:33:42 »
Ik bedoelde eigenlijk de servodecoders, sorry voor het misverstand.
De vraag zal ik aanpassen
Groeten

Herbert

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11031
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #3 Gepost op: 10 september 2019, 19:16:54 »
Je servodecoder zal een beschrijving hebben waarin aangegeven wordt wat deze nodig heeft. Als dat 100 mA is kun je met een half ampere er 5 mee voeden en dan zit je trafo aan de max. Dus even de handleiding raadplegen.

MOVisser

  • Offline Offline
  • Berichten: 1939
    • Modelbouw in't algemeen.
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #4 Gepost op: 10 september 2019, 19:20:46 »
wisselspanning en gelijkspanning???


Ronald Visser
Je kunt me vinden op diverse treinenbeurzen.
Maar nu nog even niet :)

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7809
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #5 Gepost op: 10 september 2019, 19:41:15 »
Over welke servodecoders hebben we het eigenlijk?  ???
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18882
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #6 Gepost op: 10 september 2019, 20:11:56 »
Voor proberen prima te gebruiken. De decoder zelf zal niet veel nodig hebben, maar een servo verbruikt dacht ik gemakkelijk 200 tot 300 mA. Eén tegelijk aansturen is dan zeker mogelijk. Benieuwd wat er gebeurt als twee servo’s tegelijk in beweging zijn. Wordt het teveel, dan gaat de trafo in de beveiliging. Dat merk je vanzelf en dan weet je dat je wat zwaarders nodig hebt.

Voor de definitieve opstelling zou ik zeker wat zwaarders aanschaffen.
« Laatst bewerkt op: 10 september 2019, 20:18:37 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Klaas Zondervan

  • Online Online
  • Berichten: 18851
    • Pagina van klaas
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #7 Gepost op: 10 september 2019, 21:17:30 »
Wordt het teveel, dan gaat de trafo in de beveiliging.
Die beveiliging werkt met een bimetaal en dat heeft wel een paar seconden nodig om te snappen wat er aan de hand is. Wat wel een reële mogelijkheid is is dat de spanning dan zo ver inzakt dat de servodecoder het niet meer snapt.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 80
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #8 Gepost op: 10 september 2019, 22:04:38 »
Bedankt.

Ik heb nu een Digikeijs DR4024:
Stroomverbruik : 15mA
Maximale belasting Servo : 500mA per servo uitgang, 2 A totaal


Dat betekent als ik het goed begrijp dat ie mogelijk 1 servo tegelijk aan kan sturen.
Dan kan ik beter die ringleiding alvast leggen en voeden vanuit de centrale (DR5000) of gelijk een goede voeding aanschaffen.
Ik had die trafo nog liggen, weg doen kan altijd nog.
Groeten

Herbert

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7809
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #9 Gepost op: 10 september 2019, 22:39:38 »
Goed, over de DR4024 zijn al hele fora volgeschreven  ;D Maar de trafo die je wil gebruiken is niet zwaar genoeg. Je moet minimaal trafo van 14 - 15 volt hebben en 2A kan leveren. Dat is het manko van deze decoder. Je moet genoeg vermogen hebben. Anders zal iedere keer in programmeermodus schieten (bij minder dan 10,50 volt) en dat wil je niet. Neem dus een goede voeding. Bijvoorbeeld een schakelende voeding van 15 volt met voldoende amperage.

Groet Ronald.
« Laatst bewerkt op: 10 september 2019, 22:41:24 door Ronald Koerts »
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18882
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #10 Gepost op: 10 september 2019, 23:17:24 »
Doet de DR4024 dat ook al?
Nou ja, een steviger voeding is sowieso aan te raden.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 80
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #11 Gepost op: 10 september 2019, 23:38:05 »
Dank je, ik heb één DR4024. Voor de rest van de wissels overweeg ik ook nog andere servodecoders bv die van Rosoft

Heb je tips voor een goede voeding?
« Laatst bewerkt op: 10 september 2019, 23:40:36 door hgr »
Groeten

Herbert

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7809
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #12 Gepost op: 11 september 2019, 09:06:20 »
Hoi,

Doet de DR4024 dat ook al? Nou ja, een steviger voeding is sowieso aan te raden.

Daar ooit in een grijsverleden over gehad: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: “Bahnhof Poggendam - DR4020 - DR4024

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 80
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #13 Gepost op: 11 september 2019, 10:41:31 »
@Ronald: heb je draadje bekeken alleen de links naar de website zijn "dood"

Ik heb deze laptopvoeding gezien, is dit de soort die ik nodig heb: KLIK

- Uitgangsspanning instelbaar
- Voldoende vermogen en stroomsterkte (denk ik)
- Gestabiliseerd
Groeten

Herbert

Klaas Zondervan

  • Online Online
  • Berichten: 18851
    • Pagina van klaas
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #14 Gepost op: 11 september 2019, 11:00:04 »
Ik gebruik al een tijdje schakelende voedingen, b.v. deze.
Moet je nog wel een afscherming rond zetten tegen aanraking van de netspanning.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.