Doel:€250.00
Donaties:€92.50

Per saldo:€-157.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 28-08-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Rick
Vandaag om 07:09:23
Van Dapol spoor 0 class 08 naar NS 500/600 door Tulpendaal
Vandaag om 06:54:51
Roco NS 200/300 Sik, model 2019 door henk
Vandaag om 06:43:29
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 06:32:03
Neutraal Moresnet in H0 door Martin Hornis
Vandaag om 00:53:23
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
19 september 2019, 23:50:55
NS 8100 in Spoor-1 door FritsT
19 september 2019, 23:36:51
Decoder instellen Trix Mobile Station door MdBruin
19 september 2019, 23:36:06
Projekt 083-338 door 44
19 september 2019, 23:35:10
BNLS werkspoor NS 8100 van Werps Modelbouw door Ivo tB
19 september 2019, 23:28:47
Nederlandse Smalspoormodelbouwdagen Katwijk door Peter Soonius
19 september 2019, 23:15:20
Landschapsbakje in IKEA-kastje Bestå door NS1220
19 september 2019, 23:10:07
USATC-wagentjes in de herkansing door Noordernet
19 september 2019, 23:08:28
Nieuwe baan, nieuwe schaal van N naar H0e door EricZmS
19 september 2019, 23:06:43
2-3 nov 2019 modelbouwweekend in het Nederlands Transportmuseum Nieuw-Vennep door phdirk
19 september 2019, 22:31:09
IMA 36/Marklintage12 2019 foto dump (grote plaatjes) door Jan-Peter
19 september 2019, 22:10:32
Van Biervliet/B Models 2019 door spoorzeven
19 september 2019, 21:52:22
Märklin/Hamo MotorPost ontspoort op Fleischmann Profi-rails. Suggesties? door Te 2/2
19 september 2019, 21:47:36
1/32 schaal, 'Papier Berken" door Stedahult
19 september 2019, 21:40:43
Duitse loknummers (was: 65 018 van de SSN/VSM) door Ronald81
19 september 2019, 21:29:14
Frans bietenbaantje in 009 (en parallel in 0e) door JeanR
19 september 2019, 21:23:22
NL baan: Frotterdam in h0 door schienenbus2012
19 september 2019, 20:42:53
65 018 van de SSN/VSM door Syb030
19 september 2019, 20:38:51
Project 0m, iets heel anders: Rhätische Bahn door Daniels
19 september 2019, 20:34:39
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door WesleyMunnik
19 september 2019, 20:18:36
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door UKRyan
19 september 2019, 19:54:30
BNLS trammodule: “Jewels of the HTM” door martijn v m
19 september 2019, 19:32:50
Bouwpakket van een CIWL LX rijtuig van Amati door Rondje_HO
19 september 2019, 19:06:19
Vensterbankbaan (H0-Märklin) door Nils
19 september 2019, 18:44:46
Fleischmann draaischijf 6052 door johanw
19 september 2019, 18:16:37
  

Auteur Topic: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)  (gelezen 1532 keer)

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 14
Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Gepost op: 10 september 2019, 18:22:36 »
Van mijn analoge startset heb ik nog een Fleischmann 6730 trafo.
Kan ik het wisselspanning-deel gebruiken voor de voeding van de ringleiding voor de servodecoders?
Specificatie: 7VA bij 14V geeft 0,5A, is dat niet aan de weinige kant?

Ik zat te denken om de digitale voeding direct te scheiden van de voeding voor randapparatuur
Hiervoor dacht ik deze trafo in eerste instantie te gebruiken, kan 'm later vervangen door een zwaardere
« Laatst bewerkt op: 10 september 2019, 22:18:44 door Bert van Gelder »
Groeten

Herbert

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 476
    • Onze site
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #1 Gepost op: 10 september 2019, 18:24:51 »
servo's hebben eigenlijk maar 5 volt nodig maar worden ook aangestuurd door een servo stuurschakeling.Niet door een spanning.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 14
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #2 Gepost op: 10 september 2019, 18:33:42 »
Ik bedoelde eigenlijk de servodecoders, sorry voor het misverstand.
De vraag zal ik aanpassen
Groeten

Herbert

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10301
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #3 Gepost op: 10 september 2019, 19:16:54 »
Je servodecoder zal een beschrijving hebben waarin aangegeven wordt wat deze nodig heeft. Als dat 100 mA is kun je met een half ampere er 5 mee voeden en dan zit je trafo aan de max. Dus even de handleiding raadplegen.

MOVisser

  • Offline Offline
  • Berichten: 1440
    • Modelbouw in't algemeen.
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #4 Gepost op: 10 september 2019, 19:20:46 »
wisselspanning en gelijkspanning???


Ronald Visser
Je kunt me vinden op diverse treinenbeurzen.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7554
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #5 Gepost op: 10 september 2019, 19:41:15 »
Over welke servodecoders hebben we het eigenlijk?  ???
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18334
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #6 Gepost op: 10 september 2019, 20:11:56 »
Voor proberen prima te gebruiken. De decoder zelf zal niet veel nodig hebben, maar een servo verbruikt dacht ik gemakkelijk 200 tot 300 mA. Eén tegelijk aansturen is dan zeker mogelijk. Benieuwd wat er gebeurt als twee servo’s tegelijk in beweging zijn. Wordt het teveel, dan gaat de trafo in de beveiliging. Dat merk je vanzelf en dan weet je dat je wat zwaarders nodig hebt.

Voor de definitieve opstelling zou ik zeker wat zwaarders aanschaffen.
« Laatst bewerkt op: 10 september 2019, 20:18:37 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 17407
    • Pagina van klaas
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #7 Gepost op: 10 september 2019, 21:17:30 »
Wordt het teveel, dan gaat de trafo in de beveiliging.
Die beveiliging werkt met een bimetaal en dat heeft wel een paar seconden nodig om te snappen wat er aan de hand is. Wat wel een reële mogelijkheid is is dat de spanning dan zo ver inzakt dat de servodecoder het niet meer snapt.
Spoorbaan "Uit en Thuis" in aanbouw.

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 14
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding
« Reactie #8 Gepost op: 10 september 2019, 22:04:38 »
Bedankt.

Ik heb nu een Digikeijs DR4024:
Stroomverbruik : 15mA
Maximale belasting Servo : 500mA per servo uitgang, 2 A totaal


Dat betekent als ik het goed begrijp dat ie mogelijk 1 servo tegelijk aan kan sturen.
Dan kan ik beter die ringleiding alvast leggen en voeden vanuit de centrale (DR5000) of gelijk een goede voeding aanschaffen.
Ik had die trafo nog liggen, weg doen kan altijd nog.
Groeten

Herbert

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7554
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #9 Gepost op: 10 september 2019, 22:39:38 »
Goed, over de DR4024 zijn al hele fora volgeschreven  ;D Maar de trafo die je wil gebruiken is niet zwaar genoeg. Je moet minimaal trafo van 14 - 15 volt hebben en 2A kan leveren. Dat is het manko van deze decoder. Je moet genoeg vermogen hebben. Anders zal iedere keer in programmeermodus schieten (bij minder dan 10,50 volt) en dat wil je niet. Neem dus een goede voeding. Bijvoorbeeld een schakelende voeding van 15 volt met voldoende amperage.

Groet Ronald.
« Laatst bewerkt op: 10 september 2019, 22:41:24 door Ronald Koerts »
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18334
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #10 Gepost op: 10 september 2019, 23:17:24 »
Doet de DR4024 dat ook al?
Nou ja, een steviger voeding is sowieso aan te raden.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 14
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #11 Gepost op: 10 september 2019, 23:38:05 »
Dank je, ik heb één DR4024. Voor de rest van de wissels overweeg ik ook nog andere servodecoders bv die van Rosoft

Heb je tips voor een goede voeding?
« Laatst bewerkt op: 10 september 2019, 23:40:36 door hgr »
Groeten

Herbert

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7554
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #12 Gepost op: 11 september 2019, 09:06:20 »
Hoi,

Doet de DR4024 dat ook al? Nou ja, een steviger voeding is sowieso aan te raden.

Daar ooit in een grijsverleden over gehad: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: “Bahnhof Poggendam - DR4020 - DR4024

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

hgr

  • Offline Offline
  • Berichten: 14
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #13 Gepost op: 11 september 2019, 10:41:31 »
@Ronald: heb je draadje bekeken alleen de links naar de website zijn "dood"

Ik heb deze laptopvoeding gezien, is dit de soort die ik nodig heb: KLIK

- Uitgangsspanning instelbaar
- Voldoende vermogen en stroomsterkte (denk ik)
- Gestabiliseerd
Groeten

Herbert

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 17407
    • Pagina van klaas
Re: Analoge trafo gebruiken voor ringleiding (voeding servodecoder)
« Reactie #14 Gepost op: 11 september 2019, 11:00:04 »
Ik gebruik al een tijdje schakelende voedingen, b.v. deze.
Moet je nog wel een afscherming rond zetten tegen aanraking van de netspanning.
Spoorbaan "Uit en Thuis" in aanbouw.