Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Probleem: ramen 'beslaan' door Duikeend
Vandaag om 01:13:13
[H0] De Spoorstraat door Joren
Vandaag om 01:02:00
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 00:04:19
De fabriek - Spoor 0 door sdz1976
Vandaag om 00:01:13
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door sdz1976
Vandaag om 00:00:31
Bouwen van modellen bestaande uit gips door MOVisser
02 april 2020, 23:53:40
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door AndréDev
02 april 2020, 23:50:03
Treinongeval Rijnstrecke door MOVisser
02 april 2020, 23:39:14
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door J. Moors
02 april 2020, 23:32:04
Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd. door Silvolde
02 april 2020, 23:18:31
Frans loodsje et cetera door Piet Groot
02 april 2020, 23:14:47
Projekt 083-338 door 44
02 april 2020, 23:13:59
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
02 april 2020, 23:13:39
Wie levert schroefterminals, voor op printplaten? door dennie
02 april 2020, 23:12:09
Old England door sdz1976
02 april 2020, 23:05:20
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
02 april 2020, 22:35:04
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door St00mboy
02 april 2020, 22:32:11
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
02 april 2020, 22:31:00
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door bosje77
02 april 2020, 22:22:17
BNLS Werkspoor - Mesu models NS 2000 door WimM
02 april 2020, 22:16:18
Tram valt stil op wissel door Marc tramt
02 april 2020, 22:02:11
Doornvliet door cor_b
02 april 2020, 22:01:52
Digikeijs DR4018, bij schakelen valt spanning op baan weg, knippert verlichting door GertW
02 april 2020, 21:49:46
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door jerrytrein
02 april 2020, 21:31:27
Waar kan ik een geluidsbestand vinden voor de Brawa 0201 / E 95 ? door Sandopie
02 april 2020, 21:25:40
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door MathynK
02 april 2020, 21:20:18
Fleischmann Profi Engels wissel problemen door 72sonett
02 april 2020, 21:19:51
BRAWA 0210 /E 95.02 ombouw naar digitaal door Gerard
02 april 2020, 21:15:40
Baanbouw Bosje77 door bosje77
02 april 2020, 21:09:39
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
02 april 2020, 21:07:33
  

Auteur Topic: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk  (gelezen 6899 keer)

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4775
Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Gepost op: 22 augustus 2019, 20:37:19 »
Ik heb met een rocco haven kraan een fleischmann kraan omgebouwd
Nu is er te veel van de decoder afgeslepen , en werkt het niet meer
De decoder is niet meer leverbaar
Het gaat erom dat de haak kan hijsen en dalen regelbaar

Ook de giek en het draaien liefst regelbaar

Welke decoder kan je gebruiken die dit kan

Joshua

  • pantograaF pantograFen
  • Offline Offline
  • Berichten: 207
    • JKLX op Flickr
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #1 Gepost op: 22 augustus 2019, 20:45:46 »
Hoort dat niet in het draadje: dat overkomt mij niet?  :laugh:

Voske

  • Offline Offline
  • Berichten: 95
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #2 Gepost op: 22 augustus 2019, 20:57:28 »
beste
kun je de baan die je te ver hebt weggesleept niet verbinden met een draadje
MVG
Pascal

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4775
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #3 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:05:47 »
@ joshua
nee is het verkeerde draadje
Het overkomt mij wel,maar dat is er (nog) niet  ;D
@ voske
Was dat maar waar
de banen zijn net te ver weg geslepen
En ik kan de aansluitingen niet herleiden aan de print banen
Als ik de draden erop kan solderen is dat wel weer werkend
Maar die punten lopen enkele naar de achterkant van de print

Voske

  • Offline Offline
  • Berichten: 95
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #4 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:13:19 »
beste
misschien heeft iemand dezelfde en dan kun je de bannen volgen en terug doorverbinden met een draadje
MVG
Pascal

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4775
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #5 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:21:12 »
Daar hoop ik op
Er stond op dit forum (lang geleden) iemand die de ombouw heeft gedaan
Kan het niet meer vinden
Of als iemand de kraan van roco heeft ,en een foto kan plaatsen van de decoder

Priegelman

  • Offline Offline
  • Berichten: 40
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #6 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:28:12 »
Als je de connector naar boven en de componenten naar je toe houdt, aan welke kant heb je dan iets afgeslepen?

MOVisser

  • Offline Offline
  • Berichten: 1791
    • Modelbouw in't algemeen.
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #7 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:30:43 »
3 rail forum       draadje van 2013

andere decoder voor roco kraan
Je kunt me vinden op diverse treinenbeurzen.

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4775
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #8 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:48:30 »
Daar vind je met de zoek functie in de link niets
Er staat ook niet bij welk merk decoder het is 96507
En ik denk als ik de draden er weer op krijg op de juiste plek de decoder werkt

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4775
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #9 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:51:10 »
Aan de kant waar de draden op gesoldeerd zijn
de onderkant kon je niet slijpen omdat daar baantjes langs de rand lopen

MOVisser

  • Offline Offline
  • Berichten: 1791
    • Modelbouw in't algemeen.
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #10 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:54:22 »
in zoekmachine

(ik heb chrome)     decoder roco kraan.

gelijk eerste score is de juiste.

Ronald

edit     Ongebruikte aansluiting op decoder Roco kraan 41290-40114 bruikbaar?    in vraag en antwoord >> digitaal >>
« Laatst bewerkt op: 22 augustus 2019, 22:06:14 door MOVisser »
Je kunt me vinden op diverse treinenbeurzen.

Priegelman

  • Offline Offline
  • Berichten: 40
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #11 Gepost op: 22 augustus 2019, 22:06:36 »
Wat ik eigenlijk bedoelde is als je de connector naar boven houdt en de componenten naar je toe, heb je dan links of rechts, onder of boven geslepen? Hier staat een kraan met, volgens mij, dezelfde decoder, namelijk de roco railkraan. Die railkraan heeft volgens mij dezelfde opbouw als de havenkraan. Ik kan er een foto van maken maar als je mij vertelt aan welke kant je geslepen hebt maar ik daar een duidelijkere detailfoto van.

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4775
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #12 Gepost op: 22 augustus 2019, 22:13:26 »
https://wiki.3rail.nl/index.php?title=Bestand:Fleischmann-kraan-32.jpg
Op de foto is de boven kant geslepen waar de lange banen horen te zitten is weg
Hij past nu wel in het fleischmann kraanhuis  ::) Maarzonder de draadjes
Dan werkt het helaas niet
En er zit nog geen wifi op deze decoder  ;D

Priegelman

  • Offline Offline
  • Berichten: 40
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #13 Gepost op: 22 augustus 2019, 22:59:29 »
De kraan hier heeft een andere printplaat dan de jouwe. De foto in de link is ook niet scherp genoeg om er iets van te maken.
Een gewone decoder heeft maar één motoruitgang, deze decoder heeft er minstens drie, het lijken er zelfs vier. Daarom is een gewone decoder niet zo goed te gebruiken. De huidige (aangepaste) decoder is echter niet per se onbruikbaar.

Kan je een scherpe foto van de voor- en achterkant maken?

Die vierkante zwarte componenten met acht pootjes daar staat als het goed is tekst op, wat staat er?

Biesje

  • Offline Offline
  • Berichten: 1491
    • Biesje.nl
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #14 Gepost op: 23 augustus 2019, 01:00:50 »
Ik heb wel eens met zo'n Roco kraan zitten pielen. Werkt het niet als volgt?: met 1 motoruitgang wordt dmv de functietoetsen de juiste motor ingeschakeld. Bv, F1 schakelt een transistor/relais in die motor 1 bestuurt, dan F2 schakelt F1 (en alle andere functies behalve F2) uit en motor 2 in etc. Moet er wel een schakeling gebakken worden en het werkt alleen als de decoder de andere functies uitschakelt, anders werken er meerdere motoren tegelijk en dat kan de decoder overbelasten. maar in de regel zijn die motortjes geen super dikke Buhlers of zo die 1 A trekken.

Het is maar een idee, maar als iemand zo'n printje kan bakken met een interface, dan kan je in principe elke decoder gebruiken. Met een PluX22 decoder kan je dan iets van 8 verschillende motoren schakelen en besturen. Mits je de schakeling in het voertuig kan proppen.

Maar misschien denk ik wel verkeerd, en kan het gewoon niet.

Mvg,

Robert