Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Keerlusmodule aansluiten door Robspoor
Vandaag om 12:42:09
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 12:39:50
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door GORILLUS
Vandaag om 12:34:53
Pulstijd DE4018 aanpassen door ruudns
Vandaag om 12:34:49
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Besselspoor
Vandaag om 12:33:21
Styreen verven door Klaas Zondervan
Vandaag om 12:31:40
isolatie raillasjes Fl mann modelrails door henk
Vandaag om 12:29:18
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 12:25:50
Frans bietenbaantje in 009 (en parallel in 0e) door Lucien
Vandaag om 12:16:29
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 12:15:31
Digitaal pendelen met Lenz ABC-systeem - Esu Lokpilot V5 door VvKan
Vandaag om 11:35:30
Zoek Mitropa rijtuig. door Robbert
Vandaag om 11:34:19
Piko Benelux Hondekop, waar kun je schakelmagneetje plaatsen? door zuylen
Vandaag om 11:32:40
Flinke schade aan de fietsbrug Halve Zolenlijn door zuylen
Vandaag om 11:24:18
Baanplan met 2x hondebot, waar keerlusmodule plaatsen? door PeterNS
Vandaag om 11:23:43
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door Wim Vink
Vandaag om 11:23:07
RhB 0m Foto bochtje van restmateriaal door Davos
Vandaag om 11:17:34
Lineas Heroes: wie brengt hem uit ? door Falcon10
Vandaag om 11:11:44
SBB Vectron met Nederlandse bestickering: wie brengt hem uit? door Falcon10
Vandaag om 11:08:40
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Casmir
Vandaag om 10:46:45
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door dh3201
Vandaag om 10:41:56
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door spoorijzer
Vandaag om 10:39:48
Vectron in model; hoe verhouden de merken zich tot elkaar? door Bob R.
Vandaag om 10:28:46
Artitec SS700/NS3700 door MathynK
Vandaag om 10:03:27
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door 1795
Vandaag om 09:59:51
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door Floris
Vandaag om 09:42:17
Pfarrerwinkel bahn door Jelmer
Vandaag om 09:27:25
Bouwen van modellen bestaande uit gips door MOVisser
Vandaag om 09:18:48
Kranenberg, een exercitie in code 70 door Ronald Halma
Vandaag om 09:17:54
25 jaar geleden door Willem1951
Vandaag om 09:11:23
  

Auteur Topic: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk  (gelezen 7024 keer)

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4788
Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Gepost op: 22 augustus 2019, 20:37:19 »
Ik heb met een rocco haven kraan een fleischmann kraan omgebouwd
Nu is er te veel van de decoder afgeslepen , en werkt het niet meer
De decoder is niet meer leverbaar
Het gaat erom dat de haak kan hijsen en dalen regelbaar

Ook de giek en het draaien liefst regelbaar

Welke decoder kan je gebruiken die dit kan

Joshua

  • pantograaF pantograFen
  • Offline Offline
  • Berichten: 208
    • JKLX op Flickr
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #1 Gepost op: 22 augustus 2019, 20:45:46 »
Hoort dat niet in het draadje: dat overkomt mij niet?  :laugh:

Voske

  • Offline Offline
  • Berichten: 95
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #2 Gepost op: 22 augustus 2019, 20:57:28 »
beste
kun je de baan die je te ver hebt weggesleept niet verbinden met een draadje
MVG
Pascal

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4788
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #3 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:05:47 »
@ joshua
nee is het verkeerde draadje
Het overkomt mij wel,maar dat is er (nog) niet  ;D
@ voske
Was dat maar waar
de banen zijn net te ver weg geslepen
En ik kan de aansluitingen niet herleiden aan de print banen
Als ik de draden erop kan solderen is dat wel weer werkend
Maar die punten lopen enkele naar de achterkant van de print

Voske

  • Offline Offline
  • Berichten: 95
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #4 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:13:19 »
beste
misschien heeft iemand dezelfde en dan kun je de bannen volgen en terug doorverbinden met een draadje
MVG
Pascal

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4788
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #5 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:21:12 »
Daar hoop ik op
Er stond op dit forum (lang geleden) iemand die de ombouw heeft gedaan
Kan het niet meer vinden
Of als iemand de kraan van roco heeft ,en een foto kan plaatsen van de decoder

Priegelman

  • Offline Offline
  • Berichten: 41
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #6 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:28:12 »
Als je de connector naar boven en de componenten naar je toe houdt, aan welke kant heb je dan iets afgeslepen?

MOVisser

  • Offline Offline
  • Berichten: 1807
    • Modelbouw in't algemeen.
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #7 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:30:43 »
3 rail forum       draadje van 2013

andere decoder voor roco kraan
Je kunt me vinden op diverse treinenbeurzen.

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4788
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #8 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:48:30 »
Daar vind je met de zoek functie in de link niets
Er staat ook niet bij welk merk decoder het is 96507
En ik denk als ik de draden er weer op krijg op de juiste plek de decoder werkt

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4788
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #9 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:51:10 »
Aan de kant waar de draden op gesoldeerd zijn
de onderkant kon je niet slijpen omdat daar baantjes langs de rand lopen

MOVisser

  • Offline Offline
  • Berichten: 1807
    • Modelbouw in't algemeen.
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #10 Gepost op: 22 augustus 2019, 21:54:22 »
in zoekmachine

(ik heb chrome)     decoder roco kraan.

gelijk eerste score is de juiste.

Ronald

edit     Ongebruikte aansluiting op decoder Roco kraan 41290-40114 bruikbaar?    in vraag en antwoord >> digitaal >>
« Laatst bewerkt op: 22 augustus 2019, 22:06:14 door MOVisser »
Je kunt me vinden op diverse treinenbeurzen.

Priegelman

  • Offline Offline
  • Berichten: 41
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #11 Gepost op: 22 augustus 2019, 22:06:36 »
Wat ik eigenlijk bedoelde is als je de connector naar boven houdt en de componenten naar je toe, heb je dan links of rechts, onder of boven geslepen? Hier staat een kraan met, volgens mij, dezelfde decoder, namelijk de roco railkraan. Die railkraan heeft volgens mij dezelfde opbouw als de havenkraan. Ik kan er een foto van maken maar als je mij vertelt aan welke kant je geslepen hebt maar ik daar een duidelijkere detailfoto van.

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4788
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #12 Gepost op: 22 augustus 2019, 22:13:26 »
https://wiki.3rail.nl/index.php?title=Bestand:Fleischmann-kraan-32.jpg
Op de foto is de boven kant geslepen waar de lange banen horen te zitten is weg
Hij past nu wel in het fleischmann kraanhuis  ::) Maarzonder de draadjes
Dan werkt het helaas niet
En er zit nog geen wifi op deze decoder  ;D

Priegelman

  • Offline Offline
  • Berichten: 41
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #13 Gepost op: 22 augustus 2019, 22:59:29 »
De kraan hier heeft een andere printplaat dan de jouwe. De foto in de link is ook niet scherp genoeg om er iets van te maken.
Een gewone decoder heeft maar één motoruitgang, deze decoder heeft er minstens drie, het lijken er zelfs vier. Daarom is een gewone decoder niet zo goed te gebruiken. De huidige (aangepaste) decoder is echter niet per se onbruikbaar.

Kan je een scherpe foto van de voor- en achterkant maken?

Die vierkante zwarte componenten met acht pootjes daar staat als het goed is tekst op, wat staat er?

Biesje

  • Offline Offline
  • Berichten: 1494
    • Biesje.nl
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #14 Gepost op: 23 augustus 2019, 01:00:50 »
Ik heb wel eens met zo'n Roco kraan zitten pielen. Werkt het niet als volgt?: met 1 motoruitgang wordt dmv de functietoetsen de juiste motor ingeschakeld. Bv, F1 schakelt een transistor/relais in die motor 1 bestuurt, dan F2 schakelt F1 (en alle andere functies behalve F2) uit en motor 2 in etc. Moet er wel een schakeling gebakken worden en het werkt alleen als de decoder de andere functies uitschakelt, anders werken er meerdere motoren tegelijk en dat kan de decoder overbelasten. maar in de regel zijn die motortjes geen super dikke Buhlers of zo die 1 A trekken.

Het is maar een idee, maar als iemand zo'n printje kan bakken met een interface, dan kan je in principe elke decoder gebruiken. Met een PluX22 decoder kan je dan iets van 8 verschillende motoren schakelen en besturen. Mits je de schakeling in het voertuig kan proppen.

Maar misschien denk ik wel verkeerd, en kan het gewoon niet.

Mvg,

Robert