Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Trein stopt op wissel door Rolando
Vandaag om 11:20:41
Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt niet geproduceerd. door Rob E.
Vandaag om 11:17:41
Raadplaatje door Wouter W
Vandaag om 11:11:53
[H0] De Spoorstraat door NS264
Vandaag om 11:08:35
Modelspoorbaan Fleischmann door Rolando
Vandaag om 11:06:41
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door Ivo tB
Vandaag om 10:46:08
EifelBurgenBahn door Wummeke
Vandaag om 10:40:01
Verfraaien D-trein rijtuigen door ruudns
Vandaag om 10:38:55
Kopstation aan Noordzeekust Duitsland door BartvD
Vandaag om 10:38:31
Zonder fouten een Arduino programmeren door bask185
Vandaag om 10:36:12
Na de multimaus....hoe verder? door rjr
Vandaag om 10:26:38
LED in gelijkstroomlocomotief? door BrightonBelle
Vandaag om 10:26:15
Nieuwe baan: Dubbelspoor H0 door MS Modelbouw
Vandaag om 10:19:59
RhB 0m Foto bochtje van restmateriaal door edwin1974
Vandaag om 10:05:20
Frans bietenbaantje in 009 (en parallel in 0e) door Lucien
Vandaag om 10:03:33
Projekt 083-338 door basjuh1981
Vandaag om 10:01:37
Meerkleurige led gezocht, kleuren rood/wit? door Timo
Vandaag om 09:58:52
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door g-j
Vandaag om 09:50:52
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door spoorijzer
Vandaag om 09:39:24
Analoge trafo's als voeding in een digitale Märklin-baan door Timo
Vandaag om 09:30:10
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Eric B
Vandaag om 08:54:32
NL-baan in Canada door Wim Vink
Vandaag om 08:32:08
Langlauf tender (Bayerische) ombouwen naar Kurztender. door puntenglijder
Vandaag om 08:08:27
Baanbouw Bosje77 door puntenglijder
Vandaag om 07:51:27
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door puntenglijder
Vandaag om 07:46:28
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 07:38:37
Old England door GD
Vandaag om 07:25:10
leverancier gezocht door Ronald Koerts
Vandaag om 07:24:11
Van Biervliet/B Models 2019 door Sicco Dierdorp
Vandaag om 07:02:19
Rivarossi 1300 schokt door KNed
31 maart 2020, 23:29:59
  

Auteur Topic: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk  (gelezen 6870 keer)

NL-modelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 592
    • Windhoven
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #30 Gepost op: 26 augustus 2019, 09:59:38 »
Wanneer ik de geplaatste foto's samenvoeg dan kom ik uit op het volgende (gebruik op eigen risico).
Johan

Priegelman

  • Offline Offline
  • Berichten: 38
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #31 Gepost op: 26 augustus 2019, 21:29:08 »
Jerry,

Misschien ligt het aan mij maar ik begrijp niet goed wat nu precies je probleem is. Je zegt dat je een deel van de printplaat hebt afgeslepen maar het enige dat ik mis is het stuk waar het ledje zat. Bij de aansluitingen lijkt niets te zijn weggeslepen.

Is het zo dat je decoder het niet meer doet of weet je niet hoe je hem terug moet aansluiten? Er staan nummers bij de aansluitingen, links 0-4 en rechts 0-9. De draden sluit je rechts aan bij deze nummers:
2. motor 1,
3. motor 1,
4. motor 2,
5. motor 2,
6. motor 3,
7. motor 3,
8. rail,
9. rail.

Helpt dit?

Motor 3 is de motor die het draaien regelt. Hier https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=88286.msg3222018638#msg3222018638 zie je op de onderste foto hoe de motoren aangesloten zijn. Als je een motor verkeerdom aansluit zal deze gewoon de andere kant op draaien, als je dat storend vindt wissel je het om.

Oh, een tip: van printplaat komt erg naar stof af. Zorg dat je het niet inademt en dat het niet in je gereedschap komt, het kan voor extra slijtage zorgen.

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4774
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #32 Gepost op: 26 augustus 2019, 21:50:14 »
Ik denk dat je er 2 door elkaar haalt
Ik heb de decoder afgeslepen incl het led deel
Maar waar demotor soldeer banen zaten is ook weg geslepen
en dat is te ver gedaan
Maar ik kan de decoder ook niet (meer) vinden
Ik had de print banen vergeleken,maar die lieten met solderen los,en enige waren weg
Maar gerrit F heeft er nog een liggen ,die ik kan proberen
Dat zal vast wel lukken  (y)

« Laatst bewerkt op: 26 augustus 2019, 21:53:15 door jerrytrein »

Priegelman

  • Offline Offline
  • Berichten: 38
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #33 Gepost op: 26 augustus 2019, 22:03:07 »
Ah, zo. Op de foto zie ik de soldeereilanden nog zitten vandaar de verwarring. Ik zie nu ook pas dat de geplaatste foto's niet door jou geplaatst zijn.

Mocht je de oude decoder toch vinden en er verder mee willen dan kan je ook de draden op de pootjes van die IC's  (7509) solderen. Wat waar moet daar valt nu wel uit te komen. De draden vanaf de rails kan je op de dioden solderen.

Als je banen met solderen los laten heb je je bout te heet of te lang op het koper.

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4774
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #34 Gepost op: 26 augustus 2019, 22:05:23 »
Dat ont dekte ik ook met ondervinden  ;D
Ik soldeer vaak op decoders met inbouwen
Maar niet gelet op de soldeer bout stand (temp)

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4774
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #35 Gepost op: 03 september 2019, 22:50:33 »
@ gerrit F
ben al van zaterdag bezig
Heb spanning op de decoder,maar niets functioneerd
Uitlezen op adres geeft steeds een andere uitkomst
De bediening gaat via koploper
En het aansturen via het toetsen bord, of met de muis van de pc
Bij het aansturen van draaien komt er geen spanning op de motor
In koploper ,aansturen speciale... staat dekraan standaard op adres 6
Dit is jaren terug door paul Haagsma zo gedaan,en dat werkte
Als iemand een idee of tip heeft
 

Gerrit F

  • Offline Offline
  • Berichten: 1793
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #36 Gepost op: 04 september 2019, 08:48:51 »
Test hem anders eerst eens uit met de in de set zittende bediening. Dan weet je tenminste of de decoder werkt.
Gerrit F

Van de draad af....

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4774
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #37 Gepost op: 04 september 2019, 11:07:29 »
De joystick is er niet meer
De decoder  die erbij zat heeft nooit gewerkt
Op de programeer rail leest de tams de decoderuit,maar telkens met een ander adres
Er komt spanning op de decoder vanaf derails
Verders bediend met koploper niets,geen spanning op welke van de 3 motoren
Zal vanavond de draden door decoder draad vervangen naar de motoren van af de decoder

Gerrit F

  • Offline Offline
  • Berichten: 1793
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #38 Gepost op: 04 september 2019, 11:44:10 »
De joystick is er niet meer
De decoder  die erbij zat heeft nooit gewerkt

Heb ik ook nog wel over.  ;)
Gerrit F

Van de draad af....

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4774
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #39 Gepost op: 04 september 2019, 12:01:51 »
Met de ombouw naar de fleischmann kraan ,zal deze toch nooit gebruikt worden
De combi rail/joystick gaat niet werken
Ik kan ook nergens een cv lijst vinden ,en ook niet welkmerk decoder er in zit
In koploper werkte de (oude) decoder,en stond op adres 6
Daar is nooit iets veranderd
Als de cv lijst en het merk bekend is ,kan je al iets meer lezen en of instellen(trachten)

Gerrit F

  • Offline Offline
  • Berichten: 1793
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #40 Gepost op: 04 september 2019, 12:23:25 »
Ik zie dat er in mijn bericht een stukkie tekst ergens tussen de bits en bytes is verdwenen.  ???
Dit had er nog bij moeten staan: Met die spulletjes zou je de decoder kunnen testen.
Gerrit F

Van de draad af....

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4774
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #41 Gepost op: 04 september 2019, 16:26:32 »
Ik vermoed dat het adres niet klopt
Zonder motoren aangesloten kan ik nog begrijpen dat de decoder geen spanning op de uitgang(en) geeft
Maar alles is aangesloten als op de foto's
Bij roco krijg ik ook geen reactie
In koploper staan diverse kranen,maar geen reactie
Ga eens vragen of erwin van emmen het (misschien) weet
Ik weet ook niet wat ergebeurd door in cv 8 code 8 te geven
Ga dat na het eten eens proberen
Ik hoop dat hij zich reset
En misschien in koploper onder trein types eens een adres 6 aanmaken
Misschien geeft dat een adres en stappen weer en of dcc of motorolla

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1172
    • DutchRoco
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #42 Gepost op: 04 september 2019, 19:36:28 »
Jerry,

Een nieuwe kraan/decoder staat ingesteld op adres 6
De decoder van een roco kraan kan worden geprogrammeerd op adres 6 of 7 of 8 en moet altijd op 14 stappen staan.

Probeer eens een van de andere adressen als het een gebruikte decoder is.

Gr Piet   
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4774
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #43 Gepost op: 04 september 2019, 22:58:12 »
 ???
Rare decoder
Tams easy control
dcc program
cv 1 = 0    ,124    ,64    enz
cv 8 =8
cv1 blijft steeds een ander adres geven
in de tams aangemaakt
cv 1 = 6
dcc
14stappen
geen reactie in koploper ,entams
cv 53 op 2 gezet
f1,f2,f3
geen reactie
Ben nu de draden aan het vervangen met decoder draad
morgen weer verder   ;)

heb ook de oude decoderweer gevonden

Kan nu wel met de andere de aansluitingen vinden

en kan dus ook nu de + en _van de motoren op de decoder juist aansluiten
« Laatst bewerkt op: 04 september 2019, 23:00:02 door jerrytrein »

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4774
Re: Fleischmann kraan omgebouwd en decoder stuk
« Reactie #44 Gepost op: 05 september 2019, 16:53:09 »
Bericht van roco
De decoder is uitverkocht,en wordt niet meer geproduceerd
Ook is er geen alternatief  ???
Ik zit te denken om 1 decoder met3uitgangen te gebruiken met mini relais
Moet even meten hoeveel ruimt er is indekap
Bij ali kan ik ze niet vinden
waar zijn die hele klein relais te vinden,ik heb er 3 nodig
Ik ben bang datde decoder van gerrit ook niet meer werkt
Ga vanavond nog wel wat testen,maar ik vrees met vreeze dat ze niet werken
Zezijn ook niet uit te lezen,en een merk decoder of cv lijst is ook (bij roco) niet te vinden