Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Nieuwe bome, verse nieuwe bome!!! door jaco1988
Vandaag om 23:13:09
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door Debvd
Vandaag om 23:11:51
Probeersel in schaal 0, als dat maar wat wordt! door jaco1988
Vandaag om 23:11:44
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door jaco1988
Vandaag om 23:08:55
Falkenheim door Debvd
Vandaag om 23:08:52
NS 6100 van GM&S door Ivo tB
Vandaag om 22:59:31
Verschil in functies Piko 2205 en 2375 -> cv's uitlezen lukt niet. door Michiel 80
Vandaag om 22:47:26
Uhlenbrock 65600 klemstekker door d.vanaalst
Vandaag om 22:46:22
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Sjaak2
Vandaag om 22:44:04
Bedrading locomotief solderen door Carl
Vandaag om 22:40:45
Welk karton voor een perron ? door MOVisser
Vandaag om 22:13:17
Roco versterker 10761 opgeblazen, te repareren? door Jora
Vandaag om 22:10:06
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 21:52:42
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 21:50:13
Stoom in de jaren 70 op berlijn Bahnhof Zoo door Ronald69
Vandaag om 21:44:20
Artitec 2021 HO, locs, rijtuigen en wagens. Nieuws van de fabrikant. door T.Spat
Vandaag om 21:42:10
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Klaas Zondervan
Vandaag om 21:40:15
Fleischmann wisselspoelen 6441 en 6442, schakelen soms niet, DCC met DR4018 door phdirk
Vandaag om 21:35:50
Spoorboekje Staatsspoor 1914 - Voornaamste buitenlandsche verbindingen Emmerik door mDDM
Vandaag om 21:32:31
DCC++ basisstation geen baanspanning, wel oplichtende LED's op motorshield door spock
Vandaag om 21:30:59
Artitec 2021 HO, accessoires. Nieuws van de fabrikant. door Eric B
Vandaag om 21:21:48
Prutser begint met een diorama. door Railhopper
Vandaag om 21:21:21
Artitec in NOS journaal: 'Naar China verzenden is makkelijker' door mDDM
Vandaag om 21:05:38
Waar in de wereld is Mme. Sousterre? door Arjen52
Vandaag om 20:57:34
Corona en modelbouw door charp
Vandaag om 20:47:04
Falkensteiner bockerl door Krokodil68
Vandaag om 20:31:01
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
Vandaag om 20:27:23
Piko digitale startset. Eventueel andere merken rails te gebruiken? door Aford
Vandaag om 20:22:24
Dat overkomt mij niet. door Niekleair
Vandaag om 20:13:48
Raadplaatje door eemstede
Vandaag om 20:13:16
  

Auteur Topic: Numansbaan, TT, 320x100  (gelezen 11641 keer)

Bert van Gelder

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 3963
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #60 Gepost op: 08 juni 2019, 08:56:53 »
Je kunt inderdaad alleen maar afbeeldingen uploaden.

Dus het beste even een screenshot maken, eventueel ‘resizen’, en dan middels ‘plaatje uploaden’ hier plaatsen.

Gr, Bert
Team moderatoren

eitreb

  • Offline Offline
  • Berichten: 95
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #61 Gepost op: 08 juni 2019, 09:54:30 »
pdf is heel vaak moeilijk of niet te plaatsen op fora.
ik gebruik een converter bijv.  het programma pdf2png.
werkt  prima.
neemt niet weg dat ik wel benieuwd ben naar die eerste opzet in anyrail.

groet,
Bert

Lobomotion69

  • Offline Offline
  • Berichten: 230
  • Confusius zei het al.
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #62 Gepost op: 08 juni 2019, 10:32:25 »
Haha, kom er nu net achter dat ik vanuit Anyrail kan exporteren als .jpg. Dat is makkelijk.

Hier dan mijn idee voor niveau 2.



Stel je hierbij voor dat een weg vanuit het dorp boven het station de spoorlijn kruist. Dan met een bocht over het industrielijntje. Waarna het spoor naast de weg doorloopt. Via de weg kom je bij de verschillende fabrieken en de goederen losplaats.

Het stationsemplacement kun je eventueel nog uitbreiden met een kleine lokloods voor een rangeerdiesel oid.
Met vriendelijke groet, Henk.

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

eitreb

  • Offline Offline
  • Berichten: 95
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #63 Gepost op: 08 juni 2019, 10:37:04 »
Ziet er al goed uit,Henk.
Mooi de ruimte voor industrie aan de linkerkant.
groet,
Bert

Frans Peeters

  • Offline Offline
  • Berichten: 1115
  • Gelukkig voor mij zit de laatste gek nog niet vast
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #64 Gepost op: 08 juni 2019, 13:37:29 »
In adobe reader kan je een snapshot maken van je pdf-file die je dan opslaat als jpg. Ook vindt je in Windows een knipprogramma dat een uitsnede maakt uit een scherm, je plakt dit in Paint en bewaart het als jpg.
Klus geklaard.
Frans
2R digitaal (tpIII-IV Belgisch - TPV&VI de vrije markt) en wat eigenaardigheidjes
lid MTD treinenclub vzw Edegem - www.mtdtreinenclub.be -
Tentoonstelling MODELSPOOR 2021 - Hangar 27, Edegem (B) op 23 & 24 Oktober 2021

Eegtrain

  • Offline Offline
  • Berichten: 786
  • Lid Modelspoorgroep Eindhoven
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #65 Gepost op: 08 juni 2019, 21:25:46 »
Dat ziet er mooi uit (y)

tonp7

  • Offline Offline
  • Berichten: 98
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #66 Gepost op: 09 juni 2019, 19:48:09 »
Lekker getekend vandaag.
De suggestie van Henk voor niveau 3 heb ik verwerkt in Wintrack.
In deze versie heb ik de helling van niveau 0 naar 1 in het midden van het baanvlak gebracht om zodoende een betere bereikbaarheid te hebben van het schaduwstation.
Niveau 1 uitgebreid met een stuk dubbelspoor. Eigenlijk zou ik  de brug ook in dubbelspoor willen hebben. Maar een dubbele gebogen brug in schaal TT heb ik nog niet gevonden. Misschien maar zelf maken.
Alle helling blijven ruim onder de 3 %.
In totaal drie keerlussen.
Ik kan op niveau 0 beide richtingen (met en tegen de wijzers van de klok) met twee treinen blijven rijden. Ook op dit niveau heb ik nu minder wissels.

Ik denk dat dit 'm gaat worden. Tips blijven natuurlijk altijd welkom.
Ton







Ton
Ik trein met: schaal TT, BiDiB IF2, ReadyBoost, GBM16TS, OneControl, LightControl, ST4 en iTrain v5

eitreb

  • Offline Offline
  • Berichten: 95
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #67 Gepost op: 09 juni 2019, 20:42:48 »
hoi Ton,
Leuk baanplan zo.
Toch nog even een opmerking: het kopspoortje aan de onderzijde op niveau  0 is niet helemaal logisch naar mijn idee.Je kan er maar vanaf 1 kant oprijden en om evt. een wagen op te halen moet er gerangeerd worden op de hoofdbaan,die dan voor het rondrijden stillligt.Een uithaalspoor en van daaruit de mogelijkheid om in de juiste richting de hoofdbaan weer op te rijden zou dit oplossen.
Ik zie dat je ook de breedte hebt aangepast.
Ik heb me ook even ingelezen op de  Tillig-site en ben onder de indruk  geraakt.
Wat een mooi spul.
groet,
Bert

tonp7

  • Offline Offline
  • Berichten: 98
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #68 Gepost op: 09 juni 2019, 22:00:08 »
Hoi Bert
Het spoortje heb ik denk ik meer gedaan ter opvulling en past idd bij een dubbele doorgaande lijn.
Ik ga kijken hoe ik de ruimte ga opvullen.
Zaterdag heb ik een erg mooie TT-baa goed en in levende lijve kunnen aanschouwen.
Inderdaad erg mooi en zeker niet te klein.
Omdat igeen scherpe bochten wilde, moest de breedte iets groeien.
Ton
Ik trein met: schaal TT, BiDiB IF2, ReadyBoost, GBM16TS, OneControl, LightControl, ST4 en iTrain v5

eitreb

  • Offline Offline
  • Berichten: 95
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #69 Gepost op: 09 juni 2019, 22:13:24 »
Hoi Ton,
Omdat ik me nooit met TT heb beziggehouden wist ik niet dat het aanbod zo groot was. ik dacht dat het met de komst van schaal N praktisch verdwenen was.De reden voor mijn keuze voor N is hoofdzakelijk ivm ruimtegebrek,maar is hetsoms ook weer net iets te klein,vooral als je wat ouder bent. TT is een handig formaat.
Succes met de bouw!
groet,
Bert

Lobomotion69

  • Offline Offline
  • Berichten: 230
  • Confusius zei het al.
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #70 Gepost op: 10 juni 2019, 05:48:22 »
OK Ton, je hebt er iets leuks van gemaakt. Sluit mij bij Bert aan wat betreft het kopspoortje op niv.0. Als je rechts uit de tunnel komend iets verder doordraait naar rechts en dan met een flauwe boog (flexrails) aansluit op de uitgang van tunnel links. Dan komt die rare S-bocht daar te vervallen. Vind ik een beetje onzinnig daar. Dan maak je voor het dubbelspoor een mooie scenery met riviertje, waterval van een hoger niveau. Roep maar wat. Dan nog de rest van de scenery goed invullen. Blijf je draadje volgen hoor. Succes met de uitvoering.
« Laatst bewerkt op: 10 juni 2019, 05:59:56 door Lobomotion69 »
Met vriendelijke groet, Henk.

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

CHH

  • Offline Offline
  • Berichten: 44
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #71 Gepost op: 10 juni 2019, 09:40:56 »
Hallo Ton,

Je schrijft: "Eigenlijk zou ik  de brug ook in dubbelspoor willen hebben. Maar een dubbele gebogen brug in schaal TT heb ik nog niet gevonden."

Deze worden gemaakt door Hack Bruecken:
https://www.hack-bruecken.de/index1.html





Ik volg e.e.a. met belangstelling.

Gr. Cor H.

tonp7

  • Offline Offline
  • Berichten: 98
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #72 Gepost op: 10 juni 2019, 09:45:00 »
Cor
Bedankt voor de tip. Bruggen zien er mooi uit.
Ton
Ik trein met: schaal TT, BiDiB IF2, ReadyBoost, GBM16TS, OneControl, LightControl, ST4 en iTrain v5

Bouwer

  • Offline Offline
  • Berichten: 357
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #73 Gepost op: 10 juni 2019, 10:33:06 »
Hoi Ton,

Op de site van MBS staan diverse 2 sporige bruggen, zie www.mbs-sebnitz.de/bruecken-und-pfeiler/l/spurweite=tt-1-120.html?limit=144

Groeten Jan.
Met vriendelijke groet, Jan.

TT-baan "Klingenberg"  https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=61652.0

tonp7

  • Offline Offline
  • Berichten: 98
Re: Numansbaan, TT, 320x100
« Reactie #74 Gepost op: 12 juni 2019, 08:09:28 »
Dat zij inderdaad mooie bruggen van Hack Bruecken.
En Jan, ook te koop bij MBS.
Dit brengt mij wel op de volgende  vraag:

Welke afstand moet ik aanhouden tussen de sporen op de brug en in het algemeen?
1. Hack Bruecken geeft aan dat zij 38mm aanhouden.
2. NEM112 (2016)3 geeft aan 34mm voor rechte sporen en 42mm voor een boog van 300graden.

De brug van Hack heeft een radius van 310 en 353 graden.

Ton
Ton
Ik trein met: schaal TT, BiDiB IF2, ReadyBoost, GBM16TS, OneControl, LightControl, ST4 en iTrain v5