Doel:€250.00
Donaties:€80.00

Per saldo:€-170.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 09-12-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Silver Fox 2512
Vandaag om 00:16:31
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 00:06:29
MB-module: "L'Esimé" door Chris80
Vandaag om 00:04:15
Nieuws over oud spul in Colombia door fc_del_nordeste
14 december 2018, 23:27:24
ASB wielen vervangen voor gewone wielen door fc_del_nordeste
14 december 2018, 23:21:46
Opvangen ontsporing in klimspiraal door zuyderduyn
14 december 2018, 23:17:21
E10 Lok geen rode sluitlichten? door VictorPM
14 december 2018, 23:15:03
Luchtfoto's van Nederland in de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw door Jan-Peter
14 december 2018, 22:42:10
Hekwerk Roco 2200 door PlanE
14 december 2018, 22:41:36
www.NLinModel.nl - Nederlands modelspoor overzicht door KNed
14 december 2018, 22:36:30
Elco aansluiten op lok door Dave.......
14 december 2018, 22:33:54
Roco 2018 (zonder Fleischmann) door Rondje_HO
14 december 2018, 22:31:20
Projekt 083-338 door 44
14 december 2018, 22:21:01
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door eichddraig
14 december 2018, 22:15:00
Neurenberg 2019; wat staat er op jouw verlanglijst? door Rondje_HO
14 december 2018, 22:13:41
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Gerrit F
14 december 2018, 22:06:08
Heen, En en Weer door DE-II
14 december 2018, 22:06:02
Aansluitklemmen Fleischmann Profi storen vaak door kawaaad
14 december 2018, 22:05:03
Silencer nieuw baanplan HO - met 9 jaar vertraging... door NS264
14 december 2018, 21:52:03
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door Ivo tB
14 december 2018, 21:49:12
Pronsfeld door rotaspeed
14 december 2018, 21:23:37
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door meino
14 december 2018, 21:21:59
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
14 december 2018, 21:10:36
H0 baanplan gebaseerd op Zell im Wiesental 274x265cm door AnneR
14 december 2018, 21:09:52
Kato N met LokPilot micro door trabiarie
14 december 2018, 20:19:11
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Chris2412
14 december 2018, 19:56:42
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door St00mboy
14 december 2018, 19:30:11
Eifelgeschiedenis door Hlv53
14 december 2018, 18:17:02
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door Rondje_HO
14 december 2018, 17:31:31
SSN naar Maastricht morgen 15-12 door Rondje_HO
14 december 2018, 17:27:36
  

Auteur Topic: Fleischmann 4064 rijdt niet, lampjes branden wel  (gelezen 1325 keer)

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5063
  • ***
Re: Fleischmann 4064 rijdt niet, lampjes branden wel
« Reactie #15 Gepost op: 12 maart 2018, 19:36:54 »
Dat "hoor" je dan goed ;).
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

Menno

  • Offline Offline
  • Berichten: 2585
    • Mijn van-alles website
Re: Fleischmann 4064 rijdt niet, lampjes branden wel
« Reactie #16 Gepost op: 12 maart 2018, 19:50:58 »
Volgens mij bromt zo'n ding niet met een batterij, omdat er geen pulserende gelijkspanning door de wikkelingen lopen, die het anker ook laten trillen.

De meeste standaard trafo's sturen pulserende gelijkspanning uit, dus daarom hoor je het zo mooi brommen als de boel blokkeert.

@ Georg: met de hand een vertraging, met aan het einde van die vertraging een relatief zwaar lopende motor proberen te verdraaien, kan inderdaad behoorlijk wat kracht kosten. Beter ook om dat niet te doen.
Een test die een mechanische oorzaak op de motor na uitsluit is om de magneet te verwijderen en te kijken of je het mechaniek dan wel makkelijk met de hand kan ronddraaien. Als het dan ook niet lekker wil, zit er echt iets vast ergens.

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5063
  • ***
Re: Fleischmann 4064 rijdt niet, lampjes branden wel
« Reactie #17 Gepost op: 12 maart 2018, 20:35:10 »
@Menno: een oude rondmotor (zonder decoder, dus analoog) loopt gewoon op een batterij hoor. Dat die oude trafo's slecht gelijk gericht waren is een tweede en doet niet ter zaken. Als het anker mechanisch vast gehouden wordt (door foutief gekwadrateerde wielen, een vast zittend tandwiel of wat dan ook), gaat hij echt wel wat staan brommen. Met zo'n oude trafo zal hij ongetwijfeld harder brommen.
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

Georg

  • Offline Offline
  • Berichten: 24
Re: Fleischmann 4064 rijdt niet, lampjes branden wel
« Reactie #18 Gepost op: 12 maart 2018, 22:32:59 »
Oke,

Motor draait nu, in "kale toestand, zwarte tandwiel erafgehaald".  ;D

Ik weet niet wat de oorzaak is, maar ik vermoed slechte contact tussen koolstof en koperen-plaat (weet niet hoe dat heet). Het was allemaal behoorlijk vettig. Dat heb ik schoongemaakt (met wasbenzine).  Ik wou dat hele ding in bakje wasbenzine gooien, maar dat gaat dus niet, om al die wielen goed schoon te maken, ook al draaien ze met de hand goed   :(

Andere oorzaak zou ik niet weten. Als het vastliep, zou het idd moeten brommen, dat deed hij dus daarvoor ook niet.
Met de multimeter heb ik niet kunnen doen, batterij was leeg  :(

Goed, bedankt zover, en ga nu alles in elkaar zetten, inclusief zwarte tandwieltjes  ;)  (y)

Edit, voor de duidelijkheid, ik heb alles uit elkaar gehaald, dus ook schild ed schoongemaakt.

« Laatst bewerkt op: 12 maart 2018, 22:41:15 door Georg »

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5063
  • ***
Re: Fleischmann 4064 rijdt niet, lampjes branden wel
« Reactie #19 Gepost op: 12 maart 2018, 22:40:37 »
 (y)
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

oudebiels

  • Offline Offline
  • Berichten: 266
Re: Fleischmann 4064 rijdt niet, lampjes branden wel
« Reactie #20 Gepost op: 13 maart 2018, 00:21:04 »
Jemig!
Als ik dat plaatje in post 10 bekijk, verbaas ik me erover dat je niet allang het advies hebt gekregen het hele ding een halve dag in een emmertje super-plus te laten soppen.
Het vorige baasje had hem zeker als vitrinemodel??

Goed dat er inmiddels -een beetje- schot in de zaak zit!

oudebiels

Georg

  • Offline Offline
  • Berichten: 24
Re: Fleischmann 4064 rijdt niet, lampjes branden wel
« Reactie #21 Gepost op: 13 maart 2018, 11:45:12 »
Zo, goedemorgen weer,

Jullie zijn nog niet van me af.
Loc loopt van geen meter, het zit echt muurvast, het zit hem zeer waarschijnlijk in de enorme vuiligheid van de tandwieltjes, dus wat betreft de opmerking van Oudebiels, dat heeft hij kennelijk goed gezien. Het is dus beslist geen vitrinemodel, Oudebiels  ;D

Kan ik hem in wasbenzine gooien? Weet niet rode/zwarte verf daar tegen kan?  ::)

Graag jullie advies  :(
Georg
« Laatst bewerkt op: 13 maart 2018, 11:47:19 door Georg »

Besselspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 3986
  • Team Mitropa - OHMB
Re: Fleischmann 4064 rijdt niet, lampjes branden wel
« Reactie #22 Gepost op: 13 maart 2018, 13:05:18 »
. Als ik met mijn duim op die tand links naast de zwarte probeer te laten draaien, dan gaat het een behoorlijke kracht op zitten,

Haal het 1e tandwiel na de motor er gewoon even af, veerklemmetje er af schuiven en tandwiel loshalen, dan kun je precies voelen hoe zwaar de aandrijving loopt en waar deze evt klemt. Zet wel de houders van de leibanen van je drijfwerk even vast voordat je drijfstangetjes verbuigt.
Morgen ben ik klaar

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5063
  • ***
Re: Fleischmann 4064 rijdt niet, lampjes branden wel
« Reactie #23 Gepost op: 13 maart 2018, 13:31:22 »
Die verf lost niet op in wasbenzine, gewoon er in pleuren dus. Na het spoelen wel hier en daar een drupje olie ;).
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

Georg

  • Offline Offline
  • Berichten: 24
Re: Fleischmann 4064 rijdt niet, lampjes branden wel
« Reactie #24 Gepost op: 13 maart 2018, 13:59:06 »
Oke, hij rijdt nu  ;D

Wat ik heb gedaan is het volgende : (ik had al direkt in wasbenzine gegooid, voordat je al reageerde Ruud  ;) ).

Ik vermoed dat de eerste tandwiel, dus direct contact met wielen, het probleem is, het ging niet lekker. Doe ik de tweede tandwiel erop, dan gaat het met de hand heel erg zwaar. Dus dat opnieuw eraf gehaald, de eerste kon ik niet doen, want dan moet ik ook de wielen erafhalen. En vervolgens in badje gegooid (op wiel-hoogte). Tot mijn verbazing ging het wel ineens rijden. Dus het lag naar alle waarschijnlijkheid bij de wieltjes zelf (zeer smerig dus, al was badje niet echt zwart geworden).

Oke, ik ga het nu in elkaar zetten, hopelijk zijn de drijfstangen nog heel, dat moet ik nog bekijken. Maar goed, het rijdt, en dat vind ik het belangrijkste.

Iedereen bedankt voor bijdrage!  (y)