Doel:€250.00
Donaties:€115.00

Per saldo:€-135.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-12-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

NS modelbaan Hoekdam H0 door Ronald Hofmeester
Vandaag om 17:13:29
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door EricZmS
Vandaag om 17:13:11
Köf'je kopen? En zo ja, welke dan? door Edgar
Vandaag om 17:11:08
MB-module: "Groeten uit Jottum" door Wim Vink
Vandaag om 17:02:24
Sfeertopic voor toekomstige module door NS8714
Vandaag om 16:56:34
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door roco
Vandaag om 16:40:57
Tramfabriek Gooische Stoomtram 16/18 door Dave.......
Vandaag om 16:09:02
Update: baan in de tropen door NS264
Vandaag om 15:37:34
Onderdelen voor Liliput BR95, artnr. 9503 door kawaaad
Vandaag om 15:26:08
Hekwerk Roco 2200 door RobertH
Vandaag om 15:15:36
Mass am See door Patrick1975
Vandaag om 15:08:50
SSN naar Maastricht vandaag 15-12 door Edgar
Vandaag om 15:01:00
Loc- en wagonbouw spoor 1 & 0 door JaJo
Vandaag om 14:48:27
Neurenberg 2019; wat staat er op jouw verlanglijst? door Bert van Gelder
Vandaag om 14:39:24
DJH Modelloco NS 3931 in de revisie. door RobbertJan
Vandaag om 14:20:16
Iconische tram Lissabon kantelt, bron RTL-nieuws. door Pauldg
Vandaag om 14:11:47
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 14:09:49
Multimaus, ERR4 probleem oplossen? door Ronald Koerts
Vandaag om 14:03:42
Ovaalramer in messing. Schaal 0 door FritsT
Vandaag om 12:28:26
Mehano Thalys door HC PC Treintje
Vandaag om 12:15:01
Old England door puntenglijder
Vandaag om 12:08:45
Een Zwitserse Jura baan in H0 door Chris80
Vandaag om 11:44:25
Hall sensor versus Reed schakelaar door AlbertG
Vandaag om 11:09:33
ASB wielen vervangen voor gewone wielen door henk
Vandaag om 11:09:27
Communicatie tussen computerprogramma's en treinsystemen. door Patrick Sieders
Vandaag om 10:31:27
19 Toen door Carel Ruysink
Vandaag om 00:13:34
Waldberg: Bundesbahn tijdperk IV in H0 door Rondje_HO
Vandaag om 00:12:26
Schaal 0, HSM Buikje in messing door Rondje_HO
Vandaag om 00:10:22
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Chris80
15 december 2018, 23:50:17
Frans bietenbaantje in 009 (en parallel in 0e) door Chris80
15 december 2018, 23:38:57
  

Auteur Topic: Kortsluiting in Roco wissel  (gelezen 1149 keer)

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 163
    • Echaztalbahn 2.0
Kortsluiting in Roco wissel
« Gepost op: 04 maart 2018, 15:10:55 »
Beste mensen,

Sinds vandaag heb ik kortsluiting in een van mijn wissels. Wanneer ik mijn loc over het puntstuk rijdt maakt hij kortsluiting. Wissel er uit gehaald en nagekeken. Kan geen loszittende draden ontdekken. Ook de verbindingen aan de rails zitten vast. Voor de zekerheid de bescherming rondom de stekker verwijderd om te kunnen controleren of hier een draad loszit. Ook dat kan ik niet bevestigen.
Soms, wanneer je de wissel teruglegt en je rijdt er met de loc overheen doet hij het wel maar rijdt je dan achteruit terug dan heb ik weer kortsluiting.
Soms krijg ik al kortsluiting wanneer ik de aansluitende rails aanraak. Links of rechts maakt niet uit.

Ik denk dat ik een kapotte wissel heb. Maar wat dan kapot kan zijn is mij niet duidelijk. De wissel, of de elektrische wisselaandrijving.
Weet iemand wat hier misschien wat het probleem kan zijn?

Alvast bedankt voor jullie feedback.

Groeten

Hans









« Laatst bewerkt op: 04 maart 2018, 15:14:32 door Hans Mol »
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Peter Kleton

  • Online Online
  • Berichten: 2369
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #1 Gepost op: 04 maart 2018, 15:32:00 »
Vreemd...
 Uit je bericht maak ik op, dat er eerst geen sluiting was ,maar  vandaag opeens wel ?
Peter
Grootbedrijf NS 1924-heden .
 0 baan  met NS loks  2100 en 3900  en  eloks  1100, 1200, 1300 en Mat 24  2 rail en bovenleiding .
 De  baan heeft een kopstation en  een kruisingsstation in een ovaal .Werkende lichtseinen Een  lok BR 023 is  in planning.

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 163
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #2 Gepost op: 04 maart 2018, 15:34:15 »
Dat klopt. Nog geen probleem ermee gehad. Daarom vermoed ik iets aan de elektrische wisselaandrijving.
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Josephes

  • Offline Offline
  • Berichten: 97
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #3 Gepost op: 04 maart 2018, 16:03:36 »
Hans,

Het is op de foto slecht te zien, maar maken de draadjes voor de polarisatie geen sluiting ?

Jos

Peter Kleton

  • Online Online
  • Berichten: 2369
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #4 Gepost op: 04 maart 2018, 17:01:10 »
Heb je  alleen sluiting als de lok erover heen rijdt ,of ook al zo zonder trein op het wissel ?
Grootbedrijf NS 1924-heden .
 0 baan  met NS loks  2100 en 3900  en  eloks  1100, 1200, 1300 en Mat 24  2 rail en bovenleiding .
 De  baan heeft een kopstation en  een kruisingsstation in een ovaal .Werkende lichtseinen Een  lok BR 023 is  in planning.

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 163
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #5 Gepost op: 04 maart 2018, 17:37:16 »
Jos welk stukje bedoel je precies? Hierbij even een detailfoto

Het is op de foto slecht te zien, maar maken de draadjes voor de polarisatie geen sluiting ?

« Laatst bewerkt op: 04 maart 2018, 17:44:27 door Hans Mol »
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Josephes

  • Offline Offline
  • Berichten: 97
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #6 Gepost op: 04 maart 2018, 17:46:53 »
Hans,
Dit bedoel ik.
http://images.beneluxspoor.net/bnls/image_1558_1.jpg

Jos

Ik zie dat je mij al voor bent, en het zelf al gedaan had.
Kun je de koperen strip waar de bruine kabel aangesoldeerd zit niet iets oplichten.
Het lijkt mij onwaarschijnlijk maar misschien raakt die strip de spoorstaaf die eronder ligt.

Jos
« Laatst bewerkt op: 04 maart 2018, 17:52:25 door Josephes »

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 163
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #7 Gepost op: 04 maart 2018, 18:07:51 »
Even gekeken maar beide koperen strips lopen in een boog en raken de overspannen rail niet.
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Josephes

  • Offline Offline
  • Berichten: 97
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #8 Gepost op: 04 maart 2018, 18:17:16 »
Heb je bovenstaande hint van Peter Kleton ook al getest ?

Jos

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 163
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #9 Gepost op: 04 maart 2018, 18:27:43 »
Is moeilijk te zeggen. Als de loc vanaf het bovenspoor inrijdt gaat het goed.
Wanneer de wissel dan op rechtdoor gezet wordt heb ik kortsluiting.
Ook wanneer de loc op het onderste spoor binnenrijdt heb ik direct kortsluiting.
Maar soms heb ik ook al kortsluiting wanneer de wissel toe wil voegen. Er staan dan geen locs op. Ook geporobeerd met een andere loc. Zelfde resultaat.

Wissel is m.i. goed aangesloten. Bovenste rails van de wissel zijn geisoleerd en aangesloten op de niet-bezet sectie.
Onderste rails zijn gewoon verbonden op de voeding.

De wissel schakelt goed als er natuurlijk geen kortsluiting is. Kan het zijn dat er sluiting in de elektrische wisselaandrijving zit?
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 163
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #10 Gepost op: 04 maart 2018, 18:48:29 »
Ik heb zojuist het stekkertje van de polarisatie uit de elektrische wisselaandrijving gehaald. Resultaat. Als de loc langs de bovenste rail binnenrijd gaat het goed.
Als de wissel op rechtdoor is gezet en de loc rijdt binnen via de onderste rail maakt hij sluiting op het polarisatiepunt.
Vermoeden blijft dat het aan de elektrische wisselaandrijving ligt en dan met name de print die de polarisatie regelt.
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5064
  • ***
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #11 Gepost op: 04 maart 2018, 18:51:52 »
Gekke gedachte dan: contact vast gebrand?
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 163
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #12 Gepost op: 04 maart 2018, 18:54:06 »
Gekke gedachte dan: contact vast gebrand?

Wat bedoel je hiermee?
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5064
  • ***
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #13 Gepost op: 04 maart 2018, 19:22:26 »
Op de print zit een schakelaar die de polarisatie regelt. Deze schakelt mee met stand van de wissel. Kan zijn dat deze vast zit in een stand en daardoor sluiting maakt.
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 163
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #14 Gepost op: 04 maart 2018, 19:23:57 »
Oke gaan we die eens open maken..
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.