Doel:€250.00
Donaties:€115.00

Per saldo:€-135.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-12-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
Vandaag om 18:42:04
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 18:29:33
Koppelingsbalk (starre koppeling) gezocht; beide kanten in NEM-schacht. door AndrevdG
Vandaag om 18:28:12
Beginnersvragen Fleischmann analoog door Timo
Vandaag om 18:13:48
Hall sensor versus Reed schakelaar door Te 2/2
Vandaag om 18:01:59
Silencer nieuw baanplan HO - met 9 jaar vertraging... door tothebeach
Vandaag om 17:53:05
Waldberg: Bundesbahn tijdperk IV in H0 door Rondje_HO
Vandaag om 17:46:30
Ik bouw nu echt een wedstrijd A3! door Ronald Halma
Vandaag om 17:45:01
Opvangen ontsporing in klimspiraal door MDK193
Vandaag om 17:27:21
MB-module: "Vakwerk is een vak apart" door Carel Ruysink
Vandaag om 17:22:53
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Rondje_HO
Vandaag om 17:12:30
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Rondje_HO
Vandaag om 16:59:34
MARDEC, de Multifunctionele ARduino dcc DECoder. door NTeering
Vandaag om 16:42:37
Jouef model, wie herkent dit type? door hendrikstuurman
Vandaag om 16:30:52
Buitenlust door bernhard67
Vandaag om 16:07:44
Samenstelling Benelux-trein met NMBS I6- en I10-rijtuigen door Daan!
Vandaag om 16:03:43
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
Vandaag om 15:08:03
Nieuwe baan, nieuwe schaal van N naar H0e door NS1220
Vandaag om 14:43:02
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Merlin674
Vandaag om 14:36:45
Etsspul verven door FritsT
Vandaag om 14:11:35
ACME 2018 door Chris Westerduin
Vandaag om 14:04:16
Kranenberg, een exercitie in code 70 door meino
Vandaag om 13:54:23
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 13:44:25
Wat heb jij op je desktop staan? door Ronald69
Vandaag om 13:20:28
Bruntendijk gelegen aan de Jankelijn. door Hielke
Vandaag om 13:02:54
H0 baanplan gebaseerd op Zell im Wiesental 274x265cm door Wim Hesselink
Vandaag om 12:27:12
Digikeijs DR4088LN + DR4088 door SanderH
Vandaag om 10:36:58
Ostmühle, rangeerbaan in spoor 0 door Frans Peeters
Vandaag om 10:16:49
Digikeijs 4088cs en Intellibox 2 blijft aangeven: alles bezet door Roy Hendriks
Vandaag om 09:42:59
CVs instellen bij koppeling van HK2 (Piko) aan HK4 (Artitec) door Timo
Vandaag om 09:36:26
  

Auteur Topic: Kortsluiting in Roco wissel  (gelezen 1150 keer)

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1150
    • DutchRoco
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #15 Gepost op: 04 maart 2018, 19:37:19 »
Als je het stekkertje voor de polarisatie uit de wissel aandrijving hebt gehaald dan blijft er maar een mogelijk over als ik je verhaaltje goed lees.
Er kan mogelijk iets tussen de kleine opening van de rails en het polarisatie stuk zitten dat verbinding maakt (stroom doorlaat) of dat de rails en het polarisatie stuk tegen elkaar komen en met name daar waar de bovenrail tegen het polarisatie bij elkaar komen, gewoon doormeten met een multimeter.
De railstaaf kan verschuiven als er te hard wordt gedrukt met in elkaar schuiven van het wissel en het andere stuk rails en daardoor tegen elkaar komen.
Of mogelijk ook wel door uitzetten in de lengte al is dat niet waarschijnlijk

Gr Piet
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 163
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #16 Gepost op: 04 maart 2018, 20:08:07 »
Hoi Piet,

Als ik de onderste rail van het bovenstuk (dus afzwenkde rail) de multimeter op zet en op het puntstuk dan heb ik contact. Ook de wisseltong maakt contact
Doe ik dit met de bovenste rail van het onderstuk (dus rechtdoorgaande rail) dan maakt hij geen contact met het puntstuk. Maar wel contact met de wisseltong.  Dit alles met de stekker van de polsarisatie los en de wissel los op tafel.
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1150
    • DutchRoco
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #17 Gepost op: 04 maart 2018, 20:45:24 »
Dat bedoel ik, de onderste rails van het bovenstuk maakt contact met het puntstuk en dat moet niet als het stekkertje eruit is.de bovenste rails van het onderstuk heeft ook gen contact en dat is goed.
Bij jouw is het nu zo zover ik het nu kan overzien, het boven stuk rails maakt contact met het puntstuk en als nu een lok met de wielen over de opening van het onderstuk en het puntstuk rijd dan heb je kortsluiting.
Volgens mij heb je verbinding tussen de rails van het bovenste en het puntstuk en daardoor krijg je sluiting.
Kijk eens of je de rails van het bovenstuk en het puntstuk iets uit elkaar kun drukken .

Gr Piet
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 163
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #18 Gepost op: 04 maart 2018, 21:04:07 »
Hoi Piet,

Voor de zekerheid een klein stukje rail weggefreesd. Alles weer aangelegd zoals het hoort en warempel het werkt. Een paar keer de loc rond laten gaan en uit het niets is het probleem weer terug. Met of zonder loc er op.
Nog suggesties? Ik denk toch dat er iets kapot is.

Gr.

Hans
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1150
    • DutchRoco
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #19 Gepost op: 04 maart 2018, 21:29:21 »
Hans,

Suggesties, even niet maar het blijft mijn aandacht houden.
Zodra mij iets te binnen schiet laat ik het weten.

Gr Piet
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 163
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #20 Gepost op: 04 maart 2018, 21:54:48 »
Het is opgelost!

Zojuist samen met mijn vrouw alles eens doorlopen. 4 Ogen zien meer dan 2, zeker als het zo nauw let.m Het probleem zat inderdaad, zoal Piet aangaf in het contact tussen rail en puntstuk. Op aangeven van Piet had ik wat ruimte gemaakt tussen rail en puntstuk. In eerste instantie werkte het niet omdat er uiteindelijk aan de andere kant van het puntstuk ook railcontact was. Ook hier wat ruimte gemaakt en nu rijdt alles weer perfect. (Hoop wel dat dit zo blijft ;) )

Mijn dank is groot aan Piet en aan iedereen die heeft meegedacht.

Groeten,

Hans
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5064
  • ***
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #21 Gepost op: 04 maart 2018, 22:03:40 »
Maar wat is nu de oorzaak van de plotsklapse sluiting? Die wissel/spoorstaven verschuiven toch niet vanzelf??
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1150
    • DutchRoco
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #22 Gepost op: 04 maart 2018, 22:14:30 »
Hans.

Fijn dat het opgelost is.
Inderdaad aan de andere kant had ik ook al aangedacht maar je hebt het al gevonden.

Gr Piet
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 163
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #23 Gepost op: 04 maart 2018, 22:17:20 »
Ik vermoed door het teveel onder druk plaatsen van de wissel.  Deze is al ruim 5 jaar oud en zoals Piet al aangaf kan er dan wat verschuiven. Daarnaast merkte ik dat het schroefje waarmee het puntstuk vastgezet wordt ook niet heel erg vast zat.
Het zal wel een samenwerking van omstandigheden zijn geweest.
Ben in ieder geval blij dat er niets kapot is en dat alles weer werkt.

Hans
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 163
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #24 Gepost op: 04 maart 2018, 22:20:48 »
Op de print zit een schakelaar die de polarisatie regelt. Deze schakelt mee met stand van de wissel. Kan zijn dat deze vast zit in een stand en daardoor sluiting maakt.

Oh ja Ruud. Dit had ik ook nog gedaan. Was wel spannend om zo'n ding uit elkaar te halen. Veertje sprong natuurlijk gelijk weg maar alles zag er goed uit. Gelukkig weer goed in elkaar kunnen zetten.
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9878
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #25 Gepost op: 05 maart 2018, 09:47:13 »
Hans, kun je een foto maken van de modificatie? Dan is het misschien duidelijk voor toekomstige probleemzoekers (lees mede-forummers die tegen hetzelfde probleem aanlopen)  ;)

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 163
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #26 Gepost op: 05 maart 2018, 09:58:40 »
Hans, kun je een foto maken van de modificatie? Dan is het misschien duidelijk voor toekomstige probleemzoekers (lees mede-forummers die tegen hetzelfde probleem aanlopen)  ;)

Hoi Ronald,

Is idd een goed idee!  Ik zit nu op mijn werk dus maar even een plaatje vanuit de oude situatie.
In de rood omcirkelde gebieden heb ik wat ruimte weg gefreesd van de rail of het puntstuk. Hierdoor ontstaat er weer een halve mm ruimte waardoor het puntstuk geen contact meer maakt met de rails.
Ik hoop dat het voor iedereen zo duidelijk is.

Groeten,

Hans

Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9878
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #27 Gepost op: 05 maart 2018, 10:08:25 »
 (y)

Josephes

  • Offline Offline
  • Berichten: 97
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #28 Gepost op: 05 maart 2018, 10:16:56 »
Hans,

Fijn dat het opgelost is. (y)

Jos