Google+
Doel:€250.00
Donaties:€58.95

Per saldo:€-191.05

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-07-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn baantje : Wilderaaik – Belgische sfeer - HO door Klaas Zondervan
Vandaag om 22:01:11
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door 1116250-0
Vandaag om 21:58:46
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Hans van de Burgt
Vandaag om 21:58:46
Roco 1600 HUSA: ledverlichting aanpassen door Falcon10
Vandaag om 21:41:58
Westlandbaan door DJV
Vandaag om 21:40:28
Mooi weer om buiten te spelen door Rondje_HO
Vandaag om 21:32:01
Laser Cut bouwpakketten. Ervaringen. door Hoontje
Vandaag om 21:30:37
Den Overslag & Marchan'Dix door Rondje_HO
Vandaag om 21:29:33
Stamlijn Oosterhout de Vijf Eiken in N door Hoontje
Vandaag om 21:25:59
Van Swarzach naar Swarzburg door Wim Vink
Vandaag om 21:23:30
Modules van Kees Gorter door ca.gorter
Vandaag om 21:22:36
Mat 46 Rivarossi door Fritsprt
Vandaag om 21:19:36
Starten vanaf 1 door Ad Cleijsen
Vandaag om 21:08:38
De toekomst van de modelspoorhobby door Hans van de Burgt
Vandaag om 20:57:40
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 20:45:58
Combe Halt, Brits smalspoor door GD
Vandaag om 20:43:13
Vrije vertaling van station Arnhem jaren 80 door Frans van Meerwijk
Vandaag om 20:36:32
Raadplaatje door Klaas Zondervan
Vandaag om 19:49:35
Oersik in schaal 1 door FritsT
Vandaag om 19:45:17
Exact-train D-Treinrijtuigen type 1932 (ABd 7521-7555) door prutser
Vandaag om 19:17:55
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 19:15:22
Keerlus en detectie door Te 2/2
Vandaag om 19:03:09
Fleischmann locomotief hapert /trekt niet op door RobertH
Vandaag om 18:44:24
Depot door NS264
Vandaag om 18:41:12
  

Auteur Topic: Kortsluiting in Roco wissel  (gelezen 1040 keer)

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 152
    • Echaztalbahn 2.0
Kortsluiting in Roco wissel
« Gepost op: 04 maart 2018, 15:10:55 »
Beste mensen,

Sinds vandaag heb ik kortsluiting in een van mijn wissels. Wanneer ik mijn loc over het puntstuk rijdt maakt hij kortsluiting. Wissel er uit gehaald en nagekeken. Kan geen loszittende draden ontdekken. Ook de verbindingen aan de rails zitten vast. Voor de zekerheid de bescherming rondom de stekker verwijderd om te kunnen controleren of hier een draad loszit. Ook dat kan ik niet bevestigen.
Soms, wanneer je de wissel teruglegt en je rijdt er met de loc overheen doet hij het wel maar rijdt je dan achteruit terug dan heb ik weer kortsluiting.
Soms krijg ik al kortsluiting wanneer ik de aansluitende rails aanraak. Links of rechts maakt niet uit.

Ik denk dat ik een kapotte wissel heb. Maar wat dan kapot kan zijn is mij niet duidelijk. De wissel, of de elektrische wisselaandrijving.
Weet iemand wat hier misschien wat het probleem kan zijn?

Alvast bedankt voor jullie feedback.

Groeten

Hans









« Laatst bewerkt op: 04 maart 2018, 15:14:32 door Hans Mol »
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Peter Kleton

  • Offline Offline
  • Berichten: 2316
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #1 Gepost op: 04 maart 2018, 15:32:00 »
Vreemd...
 Uit je bericht maak ik op, dat er eerst geen sluiting was ,maar  vandaag opeens wel ?
Peter
Grootbedrijf NS 1924-heden .
 0 baan  met NS loks  2100 en 3900  en  eloks  1100, 1200, 1300 en Mat 24  2 rail en bovenleiding .
 De  baan heeft een kopstation en  een kruisingsstation in een ovaal .Werkende lichtseinen Een  lok BR 023 is  in planning.

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 152
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #2 Gepost op: 04 maart 2018, 15:34:15 »
Dat klopt. Nog geen probleem ermee gehad. Daarom vermoed ik iets aan de elektrische wisselaandrijving.
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Josephes

  • Offline Offline
  • Berichten: 93
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #3 Gepost op: 04 maart 2018, 16:03:36 »
Hans,

Het is op de foto slecht te zien, maar maken de draadjes voor de polarisatie geen sluiting ?

Jos

Peter Kleton

  • Offline Offline
  • Berichten: 2316
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #4 Gepost op: 04 maart 2018, 17:01:10 »
Heb je  alleen sluiting als de lok erover heen rijdt ,of ook al zo zonder trein op het wissel ?
Grootbedrijf NS 1924-heden .
 0 baan  met NS loks  2100 en 3900  en  eloks  1100, 1200, 1300 en Mat 24  2 rail en bovenleiding .
 De  baan heeft een kopstation en  een kruisingsstation in een ovaal .Werkende lichtseinen Een  lok BR 023 is  in planning.

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 152
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #5 Gepost op: 04 maart 2018, 17:37:16 »
Jos welk stukje bedoel je precies? Hierbij even een detailfoto

Het is op de foto slecht te zien, maar maken de draadjes voor de polarisatie geen sluiting ?

« Laatst bewerkt op: 04 maart 2018, 17:44:27 door Hans Mol »
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Josephes

  • Offline Offline
  • Berichten: 93
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #6 Gepost op: 04 maart 2018, 17:46:53 »
Hans,
Dit bedoel ik.
http://images.beneluxspoor.net/bnls/image_1558_1.jpg

Jos

Ik zie dat je mij al voor bent, en het zelf al gedaan had.
Kun je de koperen strip waar de bruine kabel aangesoldeerd zit niet iets oplichten.
Het lijkt mij onwaarschijnlijk maar misschien raakt die strip de spoorstaaf die eronder ligt.

Jos
« Laatst bewerkt op: 04 maart 2018, 17:52:25 door Josephes »

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 152
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #7 Gepost op: 04 maart 2018, 18:07:51 »
Even gekeken maar beide koperen strips lopen in een boog en raken de overspannen rail niet.
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Josephes

  • Offline Offline
  • Berichten: 93
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #8 Gepost op: 04 maart 2018, 18:17:16 »
Heb je bovenstaande hint van Peter Kleton ook al getest ?

Jos

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 152
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #9 Gepost op: 04 maart 2018, 18:27:43 »
Is moeilijk te zeggen. Als de loc vanaf het bovenspoor inrijdt gaat het goed.
Wanneer de wissel dan op rechtdoor gezet wordt heb ik kortsluiting.
Ook wanneer de loc op het onderste spoor binnenrijdt heb ik direct kortsluiting.
Maar soms heb ik ook al kortsluiting wanneer de wissel toe wil voegen. Er staan dan geen locs op. Ook geporobeerd met een andere loc. Zelfde resultaat.

Wissel is m.i. goed aangesloten. Bovenste rails van de wissel zijn geisoleerd en aangesloten op de niet-bezet sectie.
Onderste rails zijn gewoon verbonden op de voeding.

De wissel schakelt goed als er natuurlijk geen kortsluiting is. Kan het zijn dat er sluiting in de elektrische wisselaandrijving zit?
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 152
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #10 Gepost op: 04 maart 2018, 18:48:29 »
Ik heb zojuist het stekkertje van de polarisatie uit de elektrische wisselaandrijving gehaald. Resultaat. Als de loc langs de bovenste rail binnenrijd gaat het goed.
Als de wissel op rechtdoor is gezet en de loc rijdt binnen via de onderste rail maakt hij sluiting op het polarisatiepunt.
Vermoeden blijft dat het aan de elektrische wisselaandrijving ligt en dan met name de print die de polarisatie regelt.
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 4978
  • ***
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #11 Gepost op: 04 maart 2018, 18:51:52 »
Gekke gedachte dan: contact vast gebrand?
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput. De locs zijn inmiddels digitaal en zit er ook led verlichting in de rijtuigen. De spiraal en schaduwstations zijn van rails voorzien. Nu alles eens in Koploper zetten.

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 152
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #12 Gepost op: 04 maart 2018, 18:54:06 »
Gekke gedachte dan: contact vast gebrand?

Wat bedoel je hiermee?
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 4978
  • ***
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #13 Gepost op: 04 maart 2018, 19:22:26 »
Op de print zit een schakelaar die de polarisatie regelt. Deze schakelt mee met stand van de wissel. Kan zijn dat deze vast zit in een stand en daardoor sluiting maakt.
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput. De locs zijn inmiddels digitaal en zit er ook led verlichting in de rijtuigen. De spiraal en schaduwstations zijn van rails voorzien. Nu alles eens in Koploper zetten.

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 152
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #14 Gepost op: 04 maart 2018, 19:23:57 »
Oke gaan we die eens open maken..
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.