Doel:€250.00
Donaties:€60.00

Per saldo:€-190.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 19-01-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Arriva GTW ramt dwars door vrachtauto in Leeuwarden door Menno
Vandaag om 23:17:33
The R & J Colliery Ltd. 1:76 Brits. door DJV
Vandaag om 23:12:16
Roßnitz door DJV
Vandaag om 23:06:22
Magnorail, materiaal voor wegdek i.c.m. lijmsoort? door MOVisser
Vandaag om 23:05:21
Roco 4311b of 46044 beladen. door nighttrain1
Vandaag om 22:50:00
ICE 2 en DB logos door Dave.......
Vandaag om 22:48:59
Roco 2019 door Duits-lijntjefan
Vandaag om 22:35:28
DR rijtuigen door lrrw
Vandaag om 22:27:58
Gebogen perron maken m.b.v. Excel door Netuser
Vandaag om 22:26:00
Eerste baanplan spoor N door Erik
Vandaag om 22:23:01
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Pnarfk
Vandaag om 22:03:47
Brawa 2019 door hgrm
Vandaag om 21:57:20
Jos en Sven bouwen een nieuw H0e diorama voor Rail 2019 door grove den
Vandaag om 21:52:06
Kopen in Groot Brittannië door BrightonBelle
Vandaag om 21:44:32
Zwederbaan door nighttrain1
Vandaag om 21:36:25
Decoder werkt alleen op adres 3 door Paducah
Vandaag om 21:15:44
Expo Houten 19 januari 2019, voor- en nabeschouwing door Paducah
Vandaag om 21:11:57
Modelspoordagen Rijswijk 12 en 13 januari. door Robkop
Vandaag om 21:11:23
Van Swarzach naar Swarzburg door NS264
Vandaag om 21:02:14
Onbekende decoder door Keessap
Vandaag om 20:59:58
De opdracht voor de fotowedstrijd voor januari/februari (2019) sloop door Bob R.
Vandaag om 20:55:00
Materieel van de Huckepack over de IJzeren Rijn door arnout
Vandaag om 20:46:34
Minimaal Digitaal maar met sound door rudolf
Vandaag om 20:36:59
LS Models, STVA (NS) autotransportwagens door Jamie
Vandaag om 20:24:19
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
Vandaag om 19:54:31
Weerstand/voltage for LED stoplichtjes door Klaas Zondervan
Vandaag om 19:53:13
Roco Fccpps door Maarten.T
Vandaag om 19:50:09
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
Vandaag om 19:31:08
Electrotren NS 1300 door Ben
Vandaag om 19:27:04
AVT NS6300 voor een actieprijs van slechts € 369! door AVT Products
Vandaag om 19:12:03
  

Auteur Topic: Kortsluiting in Roco wissel  (gelezen 1159 keer)

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 173
    • Echaztalbahn 2.0
Kortsluiting in Roco wissel
« Gepost op: 04 maart 2018, 15:10:55 »
Beste mensen,

Sinds vandaag heb ik kortsluiting in een van mijn wissels. Wanneer ik mijn loc over het puntstuk rijdt maakt hij kortsluiting. Wissel er uit gehaald en nagekeken. Kan geen loszittende draden ontdekken. Ook de verbindingen aan de rails zitten vast. Voor de zekerheid de bescherming rondom de stekker verwijderd om te kunnen controleren of hier een draad loszit. Ook dat kan ik niet bevestigen.
Soms, wanneer je de wissel teruglegt en je rijdt er met de loc overheen doet hij het wel maar rijdt je dan achteruit terug dan heb ik weer kortsluiting.
Soms krijg ik al kortsluiting wanneer ik de aansluitende rails aanraak. Links of rechts maakt niet uit.

Ik denk dat ik een kapotte wissel heb. Maar wat dan kapot kan zijn is mij niet duidelijk. De wissel, of de elektrische wisselaandrijving.
Weet iemand wat hier misschien wat het probleem kan zijn?

Alvast bedankt voor jullie feedback.

Groeten

Hans









« Laatst bewerkt op: 04 maart 2018, 15:14:32 door Hans Mol »
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Peter Kleton

  • Offline Offline
  • Berichten: 2383
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #1 Gepost op: 04 maart 2018, 15:32:00 »
Vreemd...
 Uit je bericht maak ik op, dat er eerst geen sluiting was ,maar  vandaag opeens wel ?
Peter
Grootbedrijf NS 1924-heden .
 0 baan  met NS loks  2100 en 3900  en  eloks  1100, 1200, 1300 en Mat 24  2 rail en bovenleiding .
 De  baan heeft een kopstation en  een kruisingsstation in een ovaal .Werkende lichtseinen Een  lok BR 023 is  in planning.

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 173
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #2 Gepost op: 04 maart 2018, 15:34:15 »
Dat klopt. Nog geen probleem ermee gehad. Daarom vermoed ik iets aan de elektrische wisselaandrijving.
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Josephes

  • Offline Offline
  • Berichten: 97
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #3 Gepost op: 04 maart 2018, 16:03:36 »
Hans,

Het is op de foto slecht te zien, maar maken de draadjes voor de polarisatie geen sluiting ?

Jos

Peter Kleton

  • Offline Offline
  • Berichten: 2383
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #4 Gepost op: 04 maart 2018, 17:01:10 »
Heb je  alleen sluiting als de lok erover heen rijdt ,of ook al zo zonder trein op het wissel ?
Grootbedrijf NS 1924-heden .
 0 baan  met NS loks  2100 en 3900  en  eloks  1100, 1200, 1300 en Mat 24  2 rail en bovenleiding .
 De  baan heeft een kopstation en  een kruisingsstation in een ovaal .Werkende lichtseinen Een  lok BR 023 is  in planning.

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 173
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #5 Gepost op: 04 maart 2018, 17:37:16 »
Jos welk stukje bedoel je precies? Hierbij even een detailfoto

Het is op de foto slecht te zien, maar maken de draadjes voor de polarisatie geen sluiting ?

« Laatst bewerkt op: 04 maart 2018, 17:44:27 door Hans Mol »
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Josephes

  • Offline Offline
  • Berichten: 97
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #6 Gepost op: 04 maart 2018, 17:46:53 »
Hans,
Dit bedoel ik.
http://images.beneluxspoor.net/bnls/image_1558_1.jpg

Jos

Ik zie dat je mij al voor bent, en het zelf al gedaan had.
Kun je de koperen strip waar de bruine kabel aangesoldeerd zit niet iets oplichten.
Het lijkt mij onwaarschijnlijk maar misschien raakt die strip de spoorstaaf die eronder ligt.

Jos
« Laatst bewerkt op: 04 maart 2018, 17:52:25 door Josephes »

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 173
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #7 Gepost op: 04 maart 2018, 18:07:51 »
Even gekeken maar beide koperen strips lopen in een boog en raken de overspannen rail niet.
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Josephes

  • Offline Offline
  • Berichten: 97
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #8 Gepost op: 04 maart 2018, 18:17:16 »
Heb je bovenstaande hint van Peter Kleton ook al getest ?

Jos

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 173
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #9 Gepost op: 04 maart 2018, 18:27:43 »
Is moeilijk te zeggen. Als de loc vanaf het bovenspoor inrijdt gaat het goed.
Wanneer de wissel dan op rechtdoor gezet wordt heb ik kortsluiting.
Ook wanneer de loc op het onderste spoor binnenrijdt heb ik direct kortsluiting.
Maar soms heb ik ook al kortsluiting wanneer de wissel toe wil voegen. Er staan dan geen locs op. Ook geporobeerd met een andere loc. Zelfde resultaat.

Wissel is m.i. goed aangesloten. Bovenste rails van de wissel zijn geisoleerd en aangesloten op de niet-bezet sectie.
Onderste rails zijn gewoon verbonden op de voeding.

De wissel schakelt goed als er natuurlijk geen kortsluiting is. Kan het zijn dat er sluiting in de elektrische wisselaandrijving zit?
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 173
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #10 Gepost op: 04 maart 2018, 18:48:29 »
Ik heb zojuist het stekkertje van de polarisatie uit de elektrische wisselaandrijving gehaald. Resultaat. Als de loc langs de bovenste rail binnenrijd gaat het goed.
Als de wissel op rechtdoor is gezet en de loc rijdt binnen via de onderste rail maakt hij sluiting op het polarisatiepunt.
Vermoeden blijft dat het aan de elektrische wisselaandrijving ligt en dan met name de print die de polarisatie regelt.
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5093
  • ***
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #11 Gepost op: 04 maart 2018, 18:51:52 »
Gekke gedachte dan: contact vast gebrand?
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 173
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #12 Gepost op: 04 maart 2018, 18:54:06 »
Gekke gedachte dan: contact vast gebrand?

Wat bedoel je hiermee?
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5093
  • ***
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #13 Gepost op: 04 maart 2018, 19:22:26 »
Op de print zit een schakelaar die de polarisatie regelt. Deze schakelt mee met stand van de wissel. Kan zijn dat deze vast zit in een stand en daardoor sluiting maakt.
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

Hans Mol

  • Offline Offline
  • Berichten: 173
    • Echaztalbahn 2.0
Re: Kortsluiting in Roco wissel
« Reactie #14 Gepost op: 04 maart 2018, 19:23:57 »
Oke gaan we die eens open maken..
Roco rijder begonnen met een Roco startset voorzien van een BR151 en een ICE2. Bediening via de Multimaus en Koploper.