Doel:€250.00
Donaties:€107.50

Per saldo:€-142.50

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 23-11-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Ergensnergens in H0e door MarcNL
Vandaag om 06:42:54
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Ronald Halma
Vandaag om 06:38:44
Nieuwe Noorse baan : Nordlandsbanen: Hell Stasjon - Polarsirkelen door Lolke Bijlsma
Vandaag om 05:52:17
Model rijdt niet op analoge baan. door PietB
Vandaag om 01:19:54
Frontseinen feller krijgen, andere gloeilampjes? door borotof
Vandaag om 00:26:01
2200 multitractie, correct programmeren verlichting voor- en achterzijde? door borotof
Vandaag om 00:23:08
Meerdere Digikeijs DR4024 - voeding opgeblazen. Advies gevraagd. door Debvd
Vandaag om 00:21:54
Fleischmann Profi wissel met servoaandrijving door 72sonett
26 november 2020, 23:39:20
RTM in 0m door roadster36
26 november 2020, 23:21:26
Spoorhumor door St00mboy
26 november 2020, 23:15:32
Motorschild Fleischmann dubbel isoleren door zuylen
26 november 2020, 23:13:27
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Remco vM
26 november 2020, 22:51:12
Seinen en wissel koppelen in DR4018 door RBlok
26 november 2020, 22:33:53
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
26 november 2020, 22:23:16
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
26 november 2020, 22:20:40
DKM NS2400 openmaken? door Marcel112
26 november 2020, 22:15:35
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Edgy
26 november 2020, 22:14:37
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
26 november 2020, 22:03:02
Projekt 083-338 door tuurtje
26 november 2020, 21:48:16
Piko Br 150 (51641), Plux22 en de CS3 door Stephan6312
26 november 2020, 21:24:05
Digitale koppelingen, ervaringen (2020)? door phdirk
26 november 2020, 21:07:58
Belgische torpedowagens van Cockeril Sambre Chertal door Ronet-1981
26 november 2020, 20:45:50
Bouw Hunsrückbaan door Reinout van Rees
26 november 2020, 20:44:17
Bouw "Bahnhofsvorfeld" door charp
26 november 2020, 20:00:25
Rondom Charlois door Alewijn
26 november 2020, 19:55:07
Dönsdorfer Bauberichte door Basilicum
26 november 2020, 19:52:47
Bruggen-IG: de Hef in N schaal... door jowi
26 november 2020, 19:51:24
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
26 november 2020, 19:36:34
MB-module: Hielan Ware door Basmans
26 november 2020, 19:30:48
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland TP II, tijdperk 2e wereldoorlog. door GORILLUS
26 november 2020, 19:25:28
  

Auteur Topic: Rocrail gebruikersgroep  (gelezen 11461 keer)

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 142
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #120 Gepost op: 29 oktober 2020, 21:09:48 »
Terug gegaan naar mijn oorspronkelijke baanplan.

Daar ook een uitgebreide baanplan check gedaan.
En ook hier fouten:



Terwijl de juiste setting is gedaan. ook Rocrail en server opnieuw gestart.:



Nu wordt het onlogisch voor me.

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 402
    • Modelbaan Den Akker
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #121 Gepost op: 30 oktober 2020, 09:32:08 »
Hi Ron,
Wat je het best kunt doen: zet een vinkje bij de optie Reset feedback assignments in all blocks.
Ga dan naar het menu Bestand - Router - Neem Routing terug (tweede optie)
Sla dan je plan op en herstart Rocrail.

Zet bij Rocrail eigenschappen - Trace de optie Router aan, alle andere zet je uit.
Open het Trace venster in het menu Beeld, sleep de horizontale balk naar beneden tot je je baanplan weer ziet.
Start nu de Router opnieuw.

Zie je nu foutmeldingen in je Tracevenster? Kun je daar een printscreen van maken en hier oploaden?
« Laatst bewerkt op: 30 oktober 2020, 09:34:52 door AlbertG »
Hartelijke groeten,
Albert

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 142
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #122 Gepost op: 30 oktober 2020, 12:35:45 »
Hallo Albert,

bedankt voor je antwoord en ondersteuning.

Deze handelingen had ik al eens gedaan. Misschien niet precies in die volgorde.
Dus nog eens gedaan volgens je bericht.

Ik zie zo snel geen foutmeldingen. Zie hier onder:
12:32:08 Router is cleaned up
12:32:08 cleaning up the Router...
12:32:08 add route [S0-bk14+]-[S0-bk13-]
12:32:08 add route [S0-bk15-]-[S0-bk5-]
12:32:08 add route [S0-bk15-]-[S0-bk4-]
12:32:08 add route [S0-bk15-]-[S0-bk3-]
12:32:08 add route [S0-bk15-]-[S0-bk2-]
12:32:08 add route [S0-bk15-]-[S0-bk1-]
12:32:08 add route [S0-bk15+]-[S0-bk12-]
12:32:08 add route [S0-bk13-]-[S0-bk14+]
12:32:08 add route [S0-bk13+]-[S0-bk10+]
12:32:08 add route [S0-bk13+]-[S0-bk8+]
12:32:08 add route [S0-bk12-]-[S0-bk15+]
12:32:08 add route [S0-bk1+]-[S0-bk11-]
12:32:08 add route [S0-bk2+]-[S0-bk11-]
12:32:08 add route [S0-bk3+]-[S0-bk11-]
12:32:08 add route [S0-bk4+]-[S0-bk11-]
12:32:08 add route [S0-bk5+]-[S0-bk6+]
12:32:08 add route [S0-bk7-]-[S0-bk14-]
12:32:08 add route [S0-bk9-]-[S0-bk14-]
12:32:08 add route [S0-bk10-]-[S0-bk9+]
12:32:08 add route [S0-bk8-]-[S0-bk7+]
12:32:08 add route [S0-bk6-]-[S0-bk12+]
12:32:08 add route [S0-bk11+]-[S0-bk12+]
12:32:08 the router made 929 modifications
12:32:08 routing finished with 929 modifications
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [sw][W020B] ) = True
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk193] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk211] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk212] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk213] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk222] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk239] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk223] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk240] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk224] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk241] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk225] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk242] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk226] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk243] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk227] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk244] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk228] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk245] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk229] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [tk][S0-tk315] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: isLastItem( [fb][S0-fb33] ) = False
12:32:08 routingAll item loop2: size=43 lastItem=22
12:32:08 routingAll item loop1: [sw][W020B] SET lastItem := 22
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [sw][W020B] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk193] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk211] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk212] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk213] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk222] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk239] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk223] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk240] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk224] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk241] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk225] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk242] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk226] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk243] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk227] state=S0-bk14
12:32:08 routingAll item loop1: checkitem  [S0-bk14] for [tk][S0-tk244] state=S0-bk1

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 142
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #123 Gepost op: 30 oktober 2020, 12:58:08 »
Hi Albert,

Dit heeft overigens geholpen. Ik kan twee treinen laten rijden.
In sommige blokken staan nog willekeurige wachttijden.

Ik rij nog handmatig door op de sensors te klikken.
Ik zie ook een verschil tussen mijn twee locs. Een met dik gedrukte tekst, de ander normaal.
En verder ga ik proberen het automatisch virtueel rijden te doen. Daar kijk ik nog even een video voor na.

Het ziet er nu goed uit.


Bedankt voor je hulp.
Mvg, Ron

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 402
    • Modelbaan Den Akker
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #124 Gepost op: 30 oktober 2020, 15:51:16 »
Hoi Ron,
Mooi dat het gelukt is.
Het verschil in vet weergegegeven locnaam en gewoon weet ik zo niet uit mijn hoofd. Misschien even de wiki raadplegen?

Groeten,
Albert.
Hartelijke groeten,
Albert

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 142
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #125 Gepost op: 30 oktober 2020, 19:29:48 »
Hi Albert, en allen,

Ik had wat zitten knoeien met de wachttijden in blokken 12/13/14/15. Die heb ik op nul gezet omdat deze in het echte model leven hellingen zijn. En heb begrepen dat een trein op een helling niet stil staat. Om kort de gaan. De loc wilde niet verder rijden na dat blok (14 in dit geval).
Dus ik heb de automaat weer uitgezet de loca=s van de baan en de route opnieuw laten maken. Kennelijk leest de server telkens plan.xml. En als je iet veranderd hebt zonder je plan op te slaan, werkt het niet meer. Het is dus niet dynamisch te veranderen. Dat is geen probleem, zolang je dat maar weet.

Het dikgedrukte slaat op het feit dat de loc dan op half automaat staat. Dat is in de eigenschappen van de loc weer uit te zetten.

De wissels hebben adressen. Nu moet ik melders op de baan aan gaan sluiten en deze zien terug te koppelen in Rocrail.
Ik ben van plan OKKIEs en een Arduino Uno met Arloco software te gaan gebruiken. Als ik het goed begrepen heb, moet ik nog zorgen dat het LocoNet signaal omgezet wordt in een USB of serieel signaal voor Rocrail.

Welke converter gebruiken jullie?

Hennik

  • Offline Offline
  • Berichten: 106
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #126 Gepost op: 30 oktober 2020, 20:32:13 »
Digikeijs DR5000

NTeering

  • Offline Offline
  • Berichten: 917
    • ARduino Controlled MOdel RAilway
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #127 Gepost op: 30 oktober 2020, 20:34:00 »
Citaat
Welke converter gebruiken jullie?

Ik gebruik de LocoNet-USB converter van Rosoft.

Nico

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 142
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #128 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:04:43 »
Digikeijs DR5000

Hallo Hennik,

Bedankt voor je antwoord.
Ik heb geen hele centrale nodig. Die heb ik in de vorm van een Arduino met Motorshield, welke aangestuurd wordt door Rocrail.
Verder heb ik al Arcomora Okkies in huis. Samen met de Arcomora Arloco/powershield en software heb ik alles in huis om iets teruggemeld te krijgen.
Het enige wat ik nog nodig heb is dus een converter van LocoNet naar USB.

@Nico, heb ik het zo goed uitgelegd en begrepen?
Dan is de suggestie van Nico meer in mijn straatje.

Evengoed bedankt voor het meedenken.

Mvg, Ron

AlbertG

  • Offline Offline
  • Berichten: 402
    • Modelbaan Den Akker
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #129 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:22:17 »
Hoi Ron,
Ik weet niet wat je bedoelt met dat het niet dynamisch te veranderen is.
Bij Rocrail eigenschappen, tabblad Algemeen kun een vinkje zetten bij 'Automatisch opslaan na wijziging'. Zoals de naam al aangeeft worden wijzigingen dan direct opgeslagen.
Overigens druk ik meestal even op CTRL-S voordat ik Rocrail afsluit.

Heb ik weer wat geleerd over het dikgedrukte. Bedankt voor de terugkoppeling.

Ik lees net dat je een DCC++ centrale hebt. Dan zul je inderdaad een converter moeten hebben om op je PC aan te sluiten.
Ik werk met terugmelding via S88-N en een HSI-88 op de USB-poort.

Als je de loconet-USB converter koopt moet je deze als extra centrale in Rocrail aanmaken (net als mijn HSI-88).
De vraag is dan welke centrale je moet kiezen, maar dat moet de leverancier je kunnen vertellen. Waarschijnlijk Loconet.
Bij de melders moet je dan de naam van deze centrale vermelden bij de Interface ID op het tabblad Interface.

Succes,
Albert.

Hartelijke groeten,
Albert

Hennik

  • Offline Offline
  • Berichten: 106
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #130 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:27:10 »
Ik heb geen hele centrale nodig.
Begrijp ik... maar je vroeg wat we gebruiken  ;)  :angel:

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 142
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #131 Gepost op: 30 oktober 2020, 21:36:05 »
Begrijp ik... maar je vroeg wat we gebruiken  ;)  :angel:
Dat is waar. Goed antwoord dus. ;-)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Hans1963

  • Offline Offline
  • Berichten: 87
  • Spoor 0, dat wordt wel wat!
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #132 Gepost op: 30 oktober 2020, 22:17:15 »
dag Ron,

jouw configuratie lijkt wat op de mijne: allebei DCC++ met een 2e centrale voor de accessoires.
Ik gebruik hiervoor Rocnet, jij dus loconet met de Arcomora-lijn.

Als verbinding met de PC heeft Peter Giling ook een loconetbuffer beschikbaar aangesloten op ethernet.
ik heb er geen ervaring mee, maar op het Rocrail forum kun je altijd navraag doen.

https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=mgv101-en
vr. groet,  Hans

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 142
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #133 Gepost op: 01 november 2020, 19:01:40 »
Als verbinding met de PC heeft Peter Giling ook een loconetbuffer beschikbaar aangesloten op ethernet.
ik heb er geen ervaring mee, maar op het Rocrail forum kun je altijd navraag doen.

https://wiki.rocrail.net/doku.php?id=mgv101-en

Hallo Hans,

Ik heb er inderdaad over gelezen. Het probleem lijkt te zijn dat je die op het moment niet kan bestellen.
Ik heb net, net als Nico gebruikt, een Loconet <-> USB adapter/converter bij Rosoft besteld. Eens kijken of het daarmee lukt.

Nu nog snel een Okkie en het Arduino Loconet shield in elkaar solderen.

MvG, Ron

ron.kraaijkamp

  • Offline Offline
  • Berichten: 142
    • Mijn baan in opbouw op 2RSweb
Re: Rocrail gebruikersgroep
« Reactie #134 Gepost op: 01 november 2020, 19:14:58 »
Ik weet niet wat je bedoelt met dat het niet dynamisch te veranderen is.
Bij Rocrail eigenschappen, tabblad Algemeen kun een vinkje zetten bij 'Automatisch opslaan na wijziging'. Zoals de naam al aangeeft worden wijzigingen dan direct opgeslagen.
Overigens druk ik meestal even op CTRL-S voordat ik Rocrail afsluit.

Hi Albert,

Ik bedoel dat wanneer je iets in de eigenschappen van een blok veranderd, bijvoorbeeld "niet stoppen", het eerst moet opslaan. En soms, zo lijkt het, de routes opnieuw laten bepalen.

Mvg, Ron
« Laatst bewerkt op: 02 november 2020, 07:29:57 door ron.kraaijkamp »