Doel:€250.00
Donaties:€122.50

Per saldo:€-127.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 18-04-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Modelspoorbaan Fleischmann door Wim Vink
Vandaag om 23:10:19
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Luc2000
Vandaag om 22:50:29
Dat overkomt mij niet. door prutser
Vandaag om 22:40:57
Toon hier je (model)TRAM foto's. door GerardvV
Vandaag om 22:38:50
Beslissen hoe er aan te beginnen ... door dirk_de_coninck
Vandaag om 22:34:24
Verlichting pendelstoomtreinen. door Overet
Vandaag om 22:33:56
Pimp m’n ICE3, van 403 naar 406 EUROPA door Rondje_HO
Vandaag om 22:28:15
Rijdag bij Wullum NS door raymond erdtsieck
Vandaag om 22:27:49
Roco 2021, nieuws van de fabrikant. door Rondje_HO
Vandaag om 22:25:48
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 22:17:02
Rijtuigverlichting permanent laten branden, Trix analoog door Fritsprt
Vandaag om 22:16:50
Marbatren Poetswagon door Bert van Gelder
Vandaag om 22:05:17
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 22:03:01
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 22:00:11
DR5000/DR5039 met Lenz door VvKan
Vandaag om 21:54:30
Zelf gemaakte Power Pack met Step-up regulator. door AP3737
Vandaag om 21:41:53
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door gdh
Vandaag om 21:38:09
Roco 70250 BR 23 (nieuw 2021) door Johan75
Vandaag om 21:36:44
BNLS Werkspoor - Mesu models NS 2000 door WimM
Vandaag om 21:30:17
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 21:10:22
De bouw van een modulebaan met Nederlands Landschap door AntonM
Vandaag om 21:05:39
Mijn DCC accessoiredecoder, maar dan anders. Met MySQL, en ESP32. door meino
Vandaag om 20:56:28
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 20:56:20
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door phdirk
Vandaag om 20:52:31
Het 01TREFF 2021; 23 en 24 oktober. door Michiel2
Vandaag om 20:10:54
Project Roco Plan T -> Plan Vliegtuig door Duikeend
Vandaag om 20:03:10
Oud model Lima zilverbuik koppelen door Dwergsein
Vandaag om 19:56:54
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
Vandaag om 19:55:40
Update: baan in de tropen door HuubvG
Vandaag om 19:20:30
Roco NS 2435 met digitale koppelingen, na ontkoppelen rijdt lok tegen wagen? door rob oude mulders
Vandaag om 19:07:10
  

Auteur Topic: DR4018's verliezen adres  (gelezen 21746 keer)

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #75 Gepost op: 03 december 2015, 19:01:50 »
Okay, welke voeding gebruik je nu?

Je zou ook nog kunnen proberen de de wissels die aan out 5 tm 8 hangen niet op de C klem daar aan te sluiten maar op die van 1 tm 4. Die krijgen dan dus twee wissels per C klem.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

WillemdeNie

  • Offline Offline
  • Berichten: 153
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #76 Gepost op: 03 december 2015, 19:13:02 »
Momenteel zit ik weer op de orginele fleischman voeding.
Ik wacht eerst nog even af waarmee digikeujs komt. Ben nu sowieso een beetje bezig met scenery.
Gr

jvdwaa

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 8
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #77 Gepost op: 21 maart 2016, 18:33:23 »
Voor wie dit draadje nog volgt: ik had precies hetzelfde probleem met mijn DR4018: bij het schakelen verliezen sommige decoders hun adres.
Zelf rijdt ik Marklin-M en het schakelen van de wissels kan een behoorlijke belasting opleveren.
Ook ik hebmij helemaal suf gezocht naar een oplossing, maar uiteindelijk wel gevonden
De eerder vermelde link naar http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,63101.msg3221544074.html#msg3221544074 beschrijft precies wat er aan de hand is: de decoder heeft default een te lange bekrachtigingstijd, die i.c.m. de besturingssoftware (in mijn geval Koploper) de boel alsnog volledig in het honderd laat lopen.

Wat heb ik aangepast?
- De pulstijd van de DR4018 teruggebracht naar de waarde 32
- In Koploper de bekrachtigingstijd op 50 msec gezet
- De wachttijd tussen het schakelen op 400 msec gezet.

Dit zorgt er voor dat in het normale bedrijf alles goed blijft functioneren.
Het enige moment waarop het nog fout gaat is als ik bij de initialisaties alle wissels laat resetten: in dat geval is de laatste decoder het haasje en verliest deze zijn beginadres.

En ja, het is idd een niet zo handig ontwerp van Digikeijs, maar als je dit weet, kan je het probleem vrij simpel vermijden.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #78 Gepost op: 21 maart 2016, 20:01:45 »
Maar helaas werkt die truc alleen met Koploper. iTrain kent geen parameter voor wachttijd. Volgens mij is Koploper de enige.

Maar goed, ondertussen ook wel meer oplossingen voorbij gekomen :) In ieder geval goed dat het nu werkt maar het wachten is wel op een mark II...


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Hans sprinter

  • Offline Offline
  • Berichten: 1500
  • Vriend van vlaflip
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #79 Gepost op: 21 maart 2016, 21:31:52 »
Ik heb het iets simpeler opgelost, namelijk op de laatste 4 uitgangen relais gezet en daar via wisselspanning de wissels mee laten aansturen. Geen adres problemen meer en een goede aansturing van de wissels. Met name Fleischmann blijkt toch beter te reageren op wisselspanning dan gelijkspanning. Dus weer een win win moment.  ;D
Greetz, Hans

Fred

  • Offline Offline
  • Berichten: 173
    • Mittelerstadt in N-Spoor
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #80 Gepost op: 21 maart 2016, 22:20:23 »
Hallo,

Op verschillende forums is al zo veel geschreven over dit verschijnsel. En ook zijn er net zo veel "oplossingen" aangeboden/beschreven. Bij sommige werkt het, bij sommigen tijdelijk bij anderen helemaal niet. Of de software is er niet geschikt voor.

Het zijn natuurlijk gewoon "lapmiddelen" om een en ander aan de praat te krijgen of houden. Het geeft ergernis en irritatie als het weer niet werkt en vergalt je plezier. En dat gewoon omdat een artikel prijstechnisch misschien wel leuk is maar gewoon niet functioneert. Dat zeggen al die berichten op de diverse forums overduidelijk en is, helaas, mijn eigen ervaring ook.

Een oplossing is er voor dit probleem m.i. Dit artikel negeren, niet aanschaffen en overstappen op een van de andere produkten van de vele leveranciers die er zijn en wel, zonder problemen, ergernos werken en je niet allerlei foefjes hoeft uit te om het werkend te krijgen/houden.

Er zullen wel weer reakties komen dat het wel goed werkt. De talloze berichten bewijzen het tegendeel.Helaas.

Ik moest dit even kwijt nu ik weer dit bovenstaande las.

Sukses met onze mooie hobby.

Fred
N-spoor, IB + 2 Boosters, Koploper, Duitse baan, Periode III/IV, Mittelerstadt als N-spoor en ook digitaal ! Nu op mijn website.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #81 Gepost op: 22 maart 2016, 10:43:14 »
Hoi Fred,

Voor wissels ben ik het absoluut met je eens. Tot er een Mark II is zeg ik, pak een andere decoder. Daarvoor heb je toch geen toeters en bellen nodig.

Maar seinen en verlichting is het een hele mooie decoder zonder problemen. En juist daar stoot hij alle andere decoders van de troon met alle toeters en bellen.

Maar ja, als al round decoder ben ik het met je eens dat er een Mark II moet komen zonder problemen met wissels.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 5741
  • ***
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #82 Gepost op: 22 maart 2016, 10:47:31 »
Zijn er op die print geen kleine aanpassingen mogelijk om bij de Mark I het probleem aan te pakken?
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput.
Verwerken van NS H0 modellen in de NSinmodel treinenlijst (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=67158.0).

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #83 Gepost op: 22 maart 2016, 10:49:48 »
Vast wel, maar ik bezit geen DR4018 dus heb het nooit kunnen onderzoeken wat een makkelijke oplossing zou zijn. Woont er iemand in het oosten van het land wil ik graag een blik werpen.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9583
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #84 Gepost op: 22 maart 2016, 11:00:02 »
...maar ik bezit geen DR4018 dus heb het nooit kunnen onderzoeken ...

...Voor wissels ben ik het absoluut met je eens. Tot er een Mark II is zeg ik, pak een andere decoder...

Dan heb je wel een heel stellige mening, zonder ervaring te hebben met het apparaat...

en...

...wat een makkelijke oplossing zou zijn...

Die is er al lang, gewoon de 'C' = common aansluiting van OUT 5 - 8 niet gebruiken, maar de 'C' van de wissels voor OUT 5-8 op de 'C' van OUT 1 - 4 aansluiten....


En... ja er komt vast een Mark-II in de DR50xx serie ;P Met nog veel meer leuke zaken er op en er aan :P

Grtzz,

Karst

Bert van Gelder

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 4128
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #85 Gepost op: 22 maart 2016, 16:39:38 »
Beste allen,

Kritiek op een product? Prima.
Maar daar is DIT draadje niet voor bedoeld. Hier is een probleem gemeld, besproken, en worden oplossingen aangedragen. Om dan dit draadje alleen te gebruiken om negatieve berichten te plaatsen en op te roepen tot niet kopen, dat gaat ons te ver.

Draadje weer geopend.. Een aantal berichten verwijderd.

Gr, Bert

Ton van W

  • Offline Offline
  • Berichten: 131
  • Als je het kan bedenken wordt het ook mogelijk.
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #86 Gepost op: 22 maart 2016, 18:37:44 »

Die is er al lang, gewoon de 'C' = common aansluiting van OUT 5 - 8 niet gebruiken, maar de 'C' van de wissels voor OUT 5-8 op de 'C' van OUT 1 - 4 aansluiten....



Dus Karst als ik het goed begrijp kan je dus de 'C' van meerdere wissels op de 'C' van OUT 1 - 4 aansluiten ?
Ik heb 8 wissels op de DR4018, de 'C' van wissel 5 t/m 8 (OUT 5 -8) sluit ik samen met de 'C' van wissel 1 t/m 4 (OUT 1 - 4) aan.


Gr. Ton
iTrain - Digikeijs DR 5000, DR 4088(LN), DR 4018 - Ho - Fleischmann profi

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9583
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #87 Gepost op: 22 maart 2016, 19:01:47 »
Yep, dat kan. je kunt zelfs slechts 1 van de C1-4 als gemeenschappelijke C gebruiken. Zitten intern allemaal aan elkaar ;)

Voor de interne gelijkrichter in de 4018 hoef je feen zorgen te hebben. Die kan gedurende een seconde 20 Amp verdragen ;)

Ton van W

  • Offline Offline
  • Berichten: 131
  • Als je het kan bedenken wordt het ook mogelijk.
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #88 Gepost op: 22 maart 2016, 19:18:11 »
Thanks ! Is dus simpel op te lossen  (y)

Gr.Ton
iTrain - Digikeijs DR 5000, DR 4088(LN), DR 4018 - Ho - Fleischmann profi

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: DR4018's verliezen adres
« Reactie #89 Gepost op: 22 maart 2016, 20:06:55 »
Hoi Karst,

Het ruime aantal draadjes op het forum + contact met mensen die er wel een hebben is voor mij genoeg ervaring. Je hoeft iets zelf niet in het bezit te hebben om nadelen/beperkingen/pluspunten van een product te weten. (Geld buiten de modelspoorwereld net zo goed). Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een erg mooi product. Maar met het gebrek van nu zal ik het niemand aanraden voor wissels. Voor seinen/verlichting/scenery staat hij boven aan mijn lijst.  (y)

Work arounds zoals
- Alleen C van OUT1 tm 4 gebruiken
- Geen wissels schakelen (met out5 tm 8 )
- (Lange) wachttijden tussen schakelen
zouden alle moeten helpen, daar ben ik van overtuigd. (Vooral van de eerste.) Maar het blijven work arounds en dat is wel te zien aan het aantal vragen op het forum en het aantal mensen dat er dan nog steeds niet uit komt. En dit samen met dat het na al die tijd niet opgenomen is in de handleiding als troubleshoot vind ik het voor wissels geen aanrader.

En jij weet hoeveel mensen ik gewoon heb proberen te helpen hiermee. Onderdeel daarvan was de fout in het ontwerp vinden. Dus tot er een Mark II is, is het vermelden van dit verschijnsel in de handleiding, met als oplossing de C van OUT5 tm 8 niet gebruiken, wel zo aardig.


Timo
« Laatst bewerkt op: 22 maart 2016, 20:19:30 door Timo »
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox