Doel:€250.00
Donaties:€107.50

Per saldo:€-142.50

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 23-11-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Station Antwerpen-Linkeroever 2 door Locofiel
Vandaag om 12:40:47
Nieuwe baan, nu nog zonder naam... door Paulus1201
Vandaag om 12:35:49
NS vervangt uit voorzorg voorlopig DDZ treinen door Dpc Fo
Vandaag om 12:32:21
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door spoorzeven
Vandaag om 12:14:32
DCCNext, een nieuwe DCC decoder! door NTeering
Vandaag om 12:08:35
Update: baan in de tropen door phdirk
Vandaag om 12:08:14
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Petertrein81
Vandaag om 12:05:30
BNLS werkspoor - NS 3908 door Gerke
Vandaag om 12:01:09
Roco NS 200/300 Sik groen, model 2020, bedrijfsnummer 288 door Harryku
Vandaag om 11:42:48
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 11:40:33
Messing laddertje met precies gelijke sporten door Pauldg
Vandaag om 11:38:23
EifelBurgenBahn door Ric
Vandaag om 11:34:35
Stijgingspercentage door skiptram
Vandaag om 11:29:13
Bouw "Bahnhofsvorfeld" door Esufreak
Vandaag om 11:08:05
Raadplaatje door GerardvV
Vandaag om 10:51:18
Zimo decoder MX633, CV60 verandert niet de lichtintensiteit. door Bahn-AG
Vandaag om 10:41:55
Rondom Charlois door HRP
Vandaag om 10:30:00
Wie heeft een adventskalender en/of prijsvraag? door Daan Neijenhuis
Vandaag om 10:12:09
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Jelmer
Vandaag om 09:39:28
Albert's fantasie in schaal 0e door NS1220
Vandaag om 09:29:27
Bruggen-IG: de Hef in N schaal... door jowi
Vandaag om 09:09:02
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door 72sonett
Vandaag om 09:08:43
Wat vragen over het bouwen van een spoordijkje door bask185
Vandaag om 09:02:23
Dinamo, wisselmotor werkt niet met PM32 en DMD917-v3. door Remunj
Vandaag om 08:16:21
Gekke/vreemde/rare filmpjes en video's met treinen erin. door Martijn de Kuiper
Vandaag om 08:15:45
Onze 3d printer door PietB
Vandaag om 01:40:54
Cubana door sdz1976
Vandaag om 00:23:40
NS huisstijl jaren zeventig / jaren tachtig door Duikeend
02 december 2020, 23:36:08
Staalrollen in Belgiƫ: NMBS Shis, Shmmns en Shx wagens, begin jaren 80 met coils door T.Spat
02 december 2020, 23:10:22
Frans loodsje et cetera door NS1220
02 december 2020, 22:54:30
  

Auteur Topic: 3e multimaus ???  (gelezen 10174 keer)

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19947
    • Pagina van klaas
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #15 Gepost op: 21 augustus 2014, 11:08:58 »
En dat is nog de verkeerde ook dat is een 4-polige.
Interessant. Maar waarom vertelt Roco er dan bij dat hij geschikt is voor het aansluiten van extra Multimausen?
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19357
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #16 Gepost op: 21 augustus 2014, 11:12:50 »
Omdat het Maussysteem maar van vier polen gebruik maakt. De stekkers hebben wel het juiste formaat, maar verbinden slechts vier polen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

rjr

  • Offline Offline
  • Berichten: 1618
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #17 Gepost op: 21 augustus 2014, 11:31:48 »
Niet helemaal volledig. De roco muis gebruikt 6 pinnen. Maar dat is alleen voor de master.
Voor de slaves worden de twee buitenste niet gebruikt. Die kan dus met 4 pinnen toe.

Roelco

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1307
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #18 Gepost op: 21 augustus 2014, 12:33:18 »
Met andere woorden: slaves werken met RJ11 (net als veel telefoons), de master met RJ12.

Als Wim consequent is mag je slaves daarom alleen met RJ11 splitters aansluiten... ;)

ZwolsBas

  • Offline Offline
  • Berichten: 3141
  • NL/NS vanaf 1945
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #19 Gepost op: 21 augustus 2014, 12:45:18 »

En dit ding staat er al jaren op. Vijf muizen tegelijk.
http://www.ebay.de/itm/5-fach-Verteiler-Adapter-ROCO-Fleischmann-MultiMaus-an-Z21-10830-10764-10761-/191287954828?pt=DE_Modellbau_Modelleisenbahnen&hash=item2c89a68d8c

Inderdaad, werkt perfect! je kan eigenlijk onbeperkt uitbreiden, als je niet via de PC wilt rijden kan je alsnog 5 treinen besturen (y)
Treinen Vissen Katten Liefhebber, bouw modelbaan op zolder gestart, nu nog 3 plaatsnamen verzinnen, help je mee?

jowi

  • Offline Offline
  • Berichten: 2134
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #20 Gepost op: 21 augustus 2014, 13:40:43 »
Met 1 multimaus kan dat ook hoor, 5 treinen tegelijk ;) En zolang je als enige de boel bedient moet je toch steeds wisselen... of je nou tussen adres wisselt of tussen maus. Het enige voordeel is dan dat je niet in de knoei komt met richting en snelheid als je van trein wisselt. Dat is dan wel weer best lastig met 1 maus ;)

rjr

  • Offline Offline
  • Berichten: 1618
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #21 Gepost op: 21 augustus 2014, 14:02:00 »
Met twee muizen doe ik het nog wel eens. ene muis in de linker hand, andere in de rechter hand. Gaat goed zolang ze beide niet te snel rijden, en de lok van de linker muis ook de linker lok op de baan is. Als ze mekaar op het station passeren wordt het al lastig om ze beide in de gaten te houden. (dus muizen ook in de hand wisselen in dat geval ) En dan nog, echt makkelijk vind ik het niet. Dus moet er niet aan denken om op deze manier 5 muizen met elk z'n eigen trein te moeten bedienen.

Wel gezellig natuurlijk met de hele familie, ieder zijn eigen muis, die z'n eigen trein op de baan in de gaten houd :).

2 treinen met 1 muis vind ik makkelijker, al moeten ze dan weer niet te ver van elkaar afzitten in het adres boek. Ook dan is 5 wel een beetje te veel van het goede. Ben blij dat de rest door de computer in de gaten worden gehouden. Die heeft het er al druk genoeg mee.

Roelco

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 19947
    • Pagina van klaas
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #22 Gepost op: 21 augustus 2014, 14:59:03 »
Met andere woorden: slaves werken met RJ11 (net als veel telefoons), de master met RJ12.
Die RJ aanduidingen zorgen naar mijn menig voor veel verwarring, omdat je er niet rechtstreeks uit kan afleiden wat het voorstelt. Ze geven nl. niet aan wat voor stekker het is, maar hoe hij is aangesloten.

Duidelijker vind ik de aanduidingen zoals b.v. 6p4c. Dat betekent: 6 posities, waarvan 4 daadwerkelijk met een contact zijn bezet.
RJ11 is b.v. een 6p4c, maar RJ14 is ook een 6p4c.
Net als een 6p6c, die kan als RJ12 aangesloten zijn, maar ook ook als RJ25.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor even stil.

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11666
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #23 Gepost op: 21 augustus 2014, 18:49:24 »
Met twee muizen doe ik het nog wel eens. ene muis in de linker hand, andere in de rechter hand.

Ik doe t wel eens met 3 ;) :



Intensief, maar het gaat  ;D :)

1modelbouw1

  • Offline Offline
  • Berichten: 75
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #24 Gepost op: 21 augustus 2014, 18:52:56 »
Met drie muizen in twee handen en dan ook nog een hand vrij om een foto te maken.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #25 Gepost op: 21 augustus 2014, 19:51:59 »
Henk,

Heel dicht bij huis kun je ze ook bestellen en verkrijgen. Noem er twee, Huib Maaskant of RoSoft.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #26 Gepost op: 21 augustus 2014, 20:12:56 »
Omdat het Maussysteem maar van vier polen gebruik maakt. De stekkers hebben wel het juiste formaat, maar verbinden slechts vier polen.

Inderdaad, maar is het een RJ10 zoals de boosteraansluiting, of is het een RJ12 zoals de Master en Slave aansluiting. Als je het weet mag je het zeggen.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19357
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #27 Gepost op: 21 augustus 2014, 21:16:32 »
Volgens mij een RJ12 6/4. RJ10 in ieder geval niet. Die zijn zichtbaar kleiner.
Maar ik geef toe, ik neem altijd een kabeltje mee als voorbeeld naar de elektroboer. Gaat altijd goed en kost zowat niks.  :)
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

1modelbouw1

  • Offline Offline
  • Berichten: 75
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #28 Gepost op: 21 augustus 2014, 23:14:37 »
RJ10 = 4/4    RJ11 = 6/4      RJ12 = 6/6    RJ45 = 8/8

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1307
Re: 3e multimaus ???
« Reactie #29 Gepost op: 22 augustus 2014, 08:43:15 »
Correct. Daarbij zijn RJ11 en RJ12 mechanisch gelijk, uitgezonderd de twee ontbrekende contactvingers bij de RJ11.