Doel:€250.00
Donaties:€115.00

Per saldo:€-135.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 13-11-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Projekt 083-338 door Ric
Vandaag om 17:27:43
Gelijmde styreen (?) weer losmaken: mogelijk? door Ronald Hofmeester
Vandaag om 17:27:34
openen Exact/train AB7521 door TEE-RAM
Vandaag om 17:27:02
Welke bovenleiding tandradbaan door Mechiel_
Vandaag om 17:16:00
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Ruud K
Vandaag om 16:51:46
Schrootbaan in spoor 1 door Marc tramt
Vandaag om 16:47:31
Spoorhumor door prutser
Vandaag om 16:45:35
Landerbahn en Reichsbahn locomotieven. door Wim Vink
Vandaag om 16:37:41
Eerste serieuze ervaring met modelbouw - Fotodijkje in aanbouw door Hendrik Jan
Vandaag om 16:26:44
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Rondje_HO
Vandaag om 16:01:21
Welke verf door Sjoerd van de Wal
Vandaag om 15:56:15
Een sein aansluiten op de remmodule en schakeldecoder - uitleg door Peter.v.L
Vandaag om 15:52:56
Onderhouds- en Test-bak Eurospoor 2017 door Marco EB
Vandaag om 15:27:26
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door Huib
Vandaag om 15:21:12
Trams van de HTM in 1/87 door Sven
Vandaag om 14:37:28
Ovaalramer in messing. Schaal 0 door Joran
Vandaag om 14:17:24
NS 6100 kit van de Haagse Modelbouw Club door janw
Vandaag om 13:37:10
Pronsfeld door rotaspeed
Vandaag om 13:06:00
  

Auteur Topic: Meerdere Mobile Stations als slave aansluiten?  (gelezen 2011 keer)

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16199
    • Pagina van klaas
Meerdere Mobile Stations als slave aansluiten?
« Gepost op: 11 juni 2014, 11:54:27 »
De Märklin jongens in onze club willen hun nieuw te bouwen modulebaan aansturen met een Mobile station, met daarachter een booster omdat het MS niet voldoende vermogen levert.
Nu kun je op de aansluitbox een tweede MS aansluiten als slave, maar ze willen eigenlijk meerdere slaves hebben.De vraag is dus: kan dat? Kun je meerdere MS'en als slave parallel zetten, of trekt het systeem dat niet?
Het volgende optreden van "Without" is op 23 en 24 februari 2019 in de Zeelandhallen te Goes.

ZwolsBas

  • Offline Offline
  • Berichten: 3083
  • NL/NS vanaf 1945
Re: Meerdere Mobile Stations als slave aansluiten?
« Reactie #1 Gepost op: 11 juni 2014, 12:04:13 »
Dat kan zover ik het weet helaas niet. Gebruik je DCC?, dan zou je kunnen overstappen op Roco Multimaus, deze kan je eigenlijk onbeperkt uitbreiden, hier 5 Muizen aan de slave en 1 master, werkt prima allemaal.
Treinen Vissen Katten Liefhebber, bouw modelbaan op zolder gestart, nu nog 3 plaatsnamen verzinnen, help je mee?

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9230
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Meerdere Mobile Stations als slave aansluiten?
« Reactie #2 Gepost op: 11 juni 2014, 12:06:26 »
Hoi Klaas,

In Duitsland is er het project  CAN-digital-Bahn Projekt

Hier de module die je volgens mij nodig hebt:



Ook een boel andere interessante modules aldaar (y)

Grtzz,

Karst

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9230
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Meerdere Mobile Stations als slave aansluiten?
« Reactie #3 Gepost op: 11 juni 2014, 12:11:15 »
Of nog beter dit:




Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16199
    • Pagina van klaas
Re: Meerdere Mobile Stations als slave aansluiten?
« Reactie #4 Gepost op: 11 juni 2014, 12:14:05 »
@Bastaard: DCC is geen optie. Die jongens hebben teveel materieel wat alleen het Motorola protocol verstaat.

@Karst, die website ga ik eens uitgebreid bestuderen, ziet er interessant uit.
Het volgende optreden van "Without" is op 23 en 24 februari 2019 in de Zeelandhallen te Goes.

gotischeboog

  • Offline Offline
  • Berichten: 136
    • de GOTISCHEBOOG
Re: Meerdere Mobile Stations als slave aansluiten?
« Reactie #5 Gepost op: 11 juni 2014, 12:17:39 »
Er is van Maerklin een Hub voor de gleisbox:
   
cat.nr. 60122, een MS II-hub verdeler met 5 10 polige aansluitingen. Volgens mij kun je geen booster gebruiken achter een gleisbox voor de Mobile 2.
Groet Ad.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16199
    • Pagina van klaas
Re: Meerdere Mobile Stations als slave aansluiten?
« Reactie #6 Gepost op: 11 juni 2014, 13:24:36 »
Ad, die oplossing zal de mannen zeker aanspreken. Ga ik ze laten zien.
Wat de booster betreft, de railspanning uit een gleisbox kun je toch als ingang van een booster gebruiken? Daar voorzie ik geen echte problemen.
Het volgende optreden van "Without" is op 23 en 24 februari 2019 in de Zeelandhallen te Goes.

gotischeboog

  • Offline Offline
  • Berichten: 136
    • de GOTISCHEBOOG
Re: Meerdere Mobile Stations als slave aansluiten?
« Reactie #7 Gepost op: 11 juni 2014, 16:49:43 »
Klaas als het allemaal lukt met het gebruik van de booster dan hoor ik graag van je van welke booster jullie gebruik gemaakt hebben. Wellicht is het voor mij dan ook een oplossing, al rijd ik hoog uit met twee treinen op het zelfde moment.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16199
    • Pagina van klaas
Re: Meerdere Mobile Stations als slave aansluiten?
« Reactie #8 Gepost op: 11 juni 2014, 17:14:15 »
Ad, ik weet nog niet welke booster ze willen gebruiken. Maar het is eigenlijk heel eenvoudig. De ingang van de booster die normaal gestuurd wordt vanuit de centrale stuur je nu vanuit de railspanning van de aansluitbox. De aansluitbox mag dan zelf niet met de rails verbonden zijn, maar dient uitsluitend als boostersturing.
Ik heb b.v. de schema's van de Edits booster en van de Tams B2 bekeken, en bij beide kun je dit zonder meer zo doen.
Bij andere typen moet misschien een potentiaalaanpassing worden gemaakt.
Het volgende optreden van "Without" is op 23 en 24 februari 2019 in de Zeelandhallen te Goes.

michel-zeeland

  • Offline Offline
  • Berichten: 29
Re: Meerdere Mobile Stations als slave aansluiten?
« Reactie #9 Gepost op: 11 juni 2014, 23:55:56 »
Hoi Klaas,

we gebruiken op de club al het gevraagde qua boosters. De centrale stuurt de booster aan en is niet verbonden met de rails, dus stuurt fungeert alleen als boostersturing. Het probleem gaat hem volgens mij meer zitten in welke CS ze gaan gebruiken. Ik hoorde een mengelmoes van CS1 CS2, MS1 en MS2....

We zullen het er morgenavond op de club wel even met de marklinisten over hebben, als jij er dan ook bent... ;)

groeten,
Michel

Loconet, Rocrail, CAN, DMX, 2-rail H0, Stoom

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16199
    • Pagina van klaas
Re: Meerdere Mobile Stations als slave aansluiten?
« Reactie #10 Gepost op: 13 juni 2014, 10:39:33 »
Intussen zijn er nog wat aanvullende vragen opgekomen.

@Karst, de printjes van Can-digital-bahn-project lijken alleen maar connectors te bevatten. Mag ik aannemen dat het gewoon een busverdeler is met een aantal connectors die domweg parallel staan?
De tweede die je laat zien heeft ook nog een voedingsaansluiting. Maar ik veronderstel dat bij een systeem met Mobile Stations de voeding voor de bus uit de master komt. Als je dan nog een voeding aanbrengt komen ze toch parallel te staan? En geeft dat geen problemen?

Is de verbinding tussen master en slave(s) bij Mobile Stations een CAN bus? Je zou het haast veronderstellen.
En hoe lang mogen die busverbindingen dan zijn? In de situatie waar het over gaat is de maximale afstand ongeveer 10 meter naar links en 10 meter naar rechts vanuit een centraal punt gezien. Is dat acceptabel?

En tenslotte, als het gewoon een bussysteem is met parallelle aansluitingen, dan kan je dat toch ook zelf in elkaar knutselen, mits je de goede connectors weet te bemachtigen?
Het volgende optreden van "Without" is op 23 en 24 februari 2019 in de Zeelandhallen te Goes.