We kunen zo nog eindeloos doorgaan, een discussie tussen hen die er geen verstand van hebben maar wel allerlei meningen verkondigen zonder feitelijke basis en hen die er wel verstand van hebben, maar door de andere partij niet geloofd worden.Dirk
Fijn dat jij er wel verstand van hebt, Dirk. Maar ik denk dat je je iets te veel laat leiden door de mooie blauwe ogen van Meerstadt c.s..
Maar wat NSR vergeet, en volgens mij is dit een hele grote bron van reizigersklachten, is dat de treinen die wel rijden vaak dezelfde lengte houden als in de normale dienstregeling. En er dus alleen staanplaatsen zijn of helemaal geen plaats meer is. Verlengen van de wel rijdende treinen zou meer onderdeel van de aangepaste dienstregeling moeten zijn, maar zal logistiek gezien meer druk geven.
Ik lees hier zo'n hoop onzin. 1 de aangepaste dienstregeling houdt in dat er op bepaalde trajecten treinen uitvallen. Wat houdt dat nu werkelijk in? Sinds een jaar of 4 a 5 rijdt de ns op een aantal trajecten een kwartiersregeling. Voor die tijd reed de ns op die trajecten een halfuursregeling. Het enige wat er met de aangepaste dienstregeling gebeurd is dat er wordt teruggegaan naar een halfuursregeling, wat dus een paar jaar geleden nog de standaard was. Dat is dus helemaal niet zo schokkend als dat het lijkt.
Dan nog wat onzin, de materieel en personeelsplanning zouden debet zijn aan de vertragingen etc. Als je echter even goed nadenkt zie je dat er door die halfuursregelingen juist personeel over is, want niet alle treinen rijden. Op elke standplaats zie je dan ook volle tafels met mensen die direct kunnen inspringen als er wat aan de hand is. Personeel is dus totaal niet het probleem. Daarnaast rijden er minder treinen, materieel is dus ook niet het probleem, alleen moet dat wel ergens vandaan komen, aangezien de materieelplanning anders loopt dan normaal. Dat betekent dat treinstellen nu ineens heel ergens anders vandaan komen en soms ook ineens ergens moeten rijden waar ze normaal niet komen, omdat er bijvoorbeeld een defecte trein is.
Neem dinsdag, wisselstoring in de buurt van Weesp, defecte VIRM tussen Arnhem en Nijmegen en een aanrijding met een persoon tussen ede en Driebergen, half Nederland op zijn gat door maar 3 dingen. Dat heb je nu eenmaal op zo'n druk bereden net als hier in Nederland.
Maar goed, Nederlanders zijn nu eenmaal beroepszeikers...
Met alle respect Huub, maar ik denk dat dwem/Dirk wel degelijk over enig verstand op dit gebied beschikt. Misschien zelfs meer dan de gemiddelde reageerder in dit topic. Die opmerking over Meerstadt had je niet hoeven maken en is redelijk misplaatst.
Daarnaast zijn er bij alle materieeltypen beschadigingen aan de schuitjes, door de ijsafzetting aan de draden. De draden daarentegen gaan weer kapot door de wisselingen van koude naar warme temperaturen. De dag na de vorst met dooi de afgelopen periode waren er meteen een aantal draadbreuken. In de cabine is zoiets goed te zien, want dan zie je op sommige plaatsen de draden slapper hangen als normaal en dat zijn vaak situaties waar het mis kan gaan.
En dan is er nog het spoor. Er hoeft maar 1 wissel op een cruciaal punt het te begeven en een hele hoek loopt vast. Dat straalt weer uit, waardoor het in een groot gebied problemen geeft. Het is echt niet zo dat er duizenden wissels per dag kapot zijn (5 procent zou nog functioneren? Hoe kan je zoiets nou verzinnen). Het hoeft er maar 1 te zijn op een verkeerde plaats en op een verkeerde tijd.Neem dinsdag, wisselstoring in de buurt van Weesp, defecte VIRM tussen Arnhem en Nijmegen en een aanrijding met een persoon tussen ede en Driebergen, half Nederland op zijn gat door maar 3 dingen. Dat heb je nu eenmaal op zo'n druk bereden net als hier in Nederland.
Je creëert je eigen chaos, verzint vervolgens een tooltje waarmee je de effecten van die zelfgecreëerde chaos weer wat kunt beteugelen (zogenaamd in het belang van de reizigers, maar in werkelijkheid ten koste van hen), en vervolgens heel trots gaan roepen dat buitenlandse vervoerders zo jaloers zijn op dat tooltje?