Doel:€250.00
Donaties:€177.50

Per saldo:€-72.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-06-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Henk Uijterwaal
Vandaag om 21:52:49
BMB 00-modulebaan, Beveiliging door St00mboy
Vandaag om 21:45:54
BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen door Thijs1271
Vandaag om 21:41:31
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door V200-G2000
Vandaag om 21:35:01
Wat is de vereiste minimum boogstraal bij spoorwegen oor 160km/h ? door Peter Kleton
Vandaag om 21:29:45
Baan in Los Angeles door hervé
Vandaag om 21:21:44
H0-modellen BR 42 van Liliput en MäTrix vergeleken door wob
Vandaag om 21:19:56
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 20:48:47
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Richey
Vandaag om 20:41:40
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Rick
Vandaag om 20:31:19
Artitec Mat '54, materieelbespreking. door NS 1100
Vandaag om 20:15:04
programmeren functiedecoder TAMS FD/led door Weerd
Vandaag om 20:12:01
Welke CV is uitrijtijd van nieuwe roco sik? door spock
Vandaag om 19:53:10
Compacte wisselstraat voor meer rijlengte door VvKan
Vandaag om 19:24:07
Dg spoor 0 door JaJo
Vandaag om 18:40:56
Harzwald Hafen Bahn door Aford
Vandaag om 18:22:27
Raadplaatje door Benelux795
Vandaag om 18:22:12
Schorumdijk Gem. Vaagburg 1940-1960. (Jaren ‘40-‘60 baan met haventje) door Aford
Vandaag om 18:10:03
Industrieel smalspoor inspiratiedraadje door Scratchbuilt
Vandaag om 17:34:39
Nederdam, H0 1970 - 1990 door Pascal77
Vandaag om 17:25:46
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
Vandaag om 17:14:07
Gezocht: STL-file, voor een stootblok in N door Catweazle
Vandaag om 16:41:36
Nederlandse baan in voorbereiding genaamd Anninkshoeve door 1200blauw
Vandaag om 16:02:21
Toon hier je pas gereed gekomen (model-)spoorbouwsels ... door Mitchell
Vandaag om 13:24:50
Kortsluiting wissel en vaste kruising door VvKan
Vandaag om 13:23:48
Fleischmann BR 89 008 met Fleischmann decoder rijdt slecht (niet) door VvKan
Vandaag om 11:55:37
Toon hier je (model)TRAM foto's. door hrp
Vandaag om 11:52:28
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
Vandaag om 11:42:41
25 jaar geleden door lrrw
Vandaag om 10:12:35
Rheinburg, TP V/VI door Dennis.
Vandaag om 07:07:38
  

Auteur Topic: 2 motoren op 1 decoder, kan dit  (gelezen 6555 keer)

Wersitime

  • Offline Offline
  • Berichten: 128
    • Station Enschede in schaal 1:87
2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Gepost op: 23 oktober 2011, 11:03:30 »
Ik heb een 6 delige lima koploper. Dus 2 3 wagenstellen gekoppeld. Momenteel heb ik 1 modeltorque motor gemonteerd maar bij hellingen van ruim 2 % kost hem dit wat teveel moeite. Ik wil in het andere deel nu nog een modeltorque motor bijplaatsen en wil die op dezelfde decoder aansluiten aangezien die decoder deze stroom gemakkelijk aan kan.

Heeft iemand dit wel eens gedaan of vraag ik om problemen. Ik heb nog geen tweede motor dus kan het nog niet uittesten.

Kan het niet dan is het natuurlijk een kwestie van een extra decoder monteren.

Groeten,
Henny
Traincontroller Brons (wordt zilver), Rautenhaus Digital RMX, Selectrix, Fleischmann, Roco, Piko, Rivarossi, Lima, Mehano, Liliput, Artitec, Trix Big Boy 22115, Athearn

Zie mijn youtube kanaal: http://www.youtube.com/user/MrModelrailroad

Sander

  • Offline Offline
  • Berichten: 4671
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #1 Gepost op: 23 oktober 2011, 11:12:22 »
Over het algemeen zijn decoders daar niet voor gemaakt.

Gewoon een 2de decoder plaatsen met het zelfde adres.

mvg,
 Sander
mvg,
 Sander

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4187
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #2 Gepost op: 23 oktober 2011, 12:58:19 »
Twee stuks modeltorque motor op één decoder gaat prima is mijn ervaring.

Gr, Ben.

GW

  • Offline Offline
  • Berichten: 3056
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #3 Gepost op: 23 oktober 2011, 13:13:24 »
Ik denk ook dat het kan, zeker als het motoren zijn van hetzelfde merk/type/fabricagereeks, dan is de kans zeer groot dat ze zich hetzelfde gedragen.

En als de decoder het gemakkelijk aankan, waarom niet?

Mocht het toch niet lekker lopen, kun je er altijd nog een tweede decoder in zetten. Traction control aan, en klaar.

Gerard

Wersitime

  • Offline Offline
  • Berichten: 128
    • Station Enschede in schaal 1:87
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #4 Gepost op: 23 oktober 2011, 16:31:34 »
Ok ik ga het eerst eens proberen met 2 motoren op een decoder.

Groeten,
Henny
Traincontroller Brons (wordt zilver), Rautenhaus Digital RMX, Selectrix, Fleischmann, Roco, Piko, Rivarossi, Lima, Mehano, Liliput, Artitec, Trix Big Boy 22115, Athearn

Zie mijn youtube kanaal: http://www.youtube.com/user/MrModelrailroad

Sander

  • Offline Offline
  • Berichten: 4671
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #5 Gepost op: 23 oktober 2011, 16:41:34 »
Citaat
Ik denk ook dat het kan, zeker als het motoren zijn van hetzelfde merk/type/fabricagereeks
.

Geeft absoluut geen garantie dat ze exact aan elkaar gelijk zijn. Motoren zijn nooit exact gelijk aan elkaar.

mvg,
 Sander
mvg,
 Sander

GW

  • Offline Offline
  • Berichten: 3056
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #6 Gepost op: 23 oktober 2011, 20:03:29 »
Geeft absoluut geen garantie dat ze exact aan elkaar gelijk zijn.

Lezen, vriend Sander, ik heb het op geen moment over garantie, ik heb alleen maar gezegd dat op deze manier de kans groot wordt...  ;D

Vandaar ook de rest van mijn post.

Gerard

Marc M

  • Offline Offline
  • Berichten: 646
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #7 Gepost op: 23 oktober 2011, 20:06:03 »
In de grote IORE loc van Roco werkt het ook! Zit bij mij één loksound in, welke twee motoren aanstuurt!
Groeten, Marc

H0, Tijdperk V/VI, DB-AG, ESU Ecos + Koploper

Sander

  • Offline Offline
  • Berichten: 4671
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #8 Gepost op: 23 oktober 2011, 20:07:21 »
De kans wordt niet groot of groter, vriend Gerard, motoren zijn per definitie nooit gelijk aan elkaar. Je suggereert dat ze zich hetzelfde gedragen, kan niet, er zit altijd verschil in.

mvg,
 Sander
mvg,
 Sander

GW

  • Offline Offline
  • Berichten: 3056
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #9 Gepost op: 23 oktober 2011, 20:08:14 »
Goed joh.

Wersitime

  • Offline Offline
  • Berichten: 128
    • Station Enschede in schaal 1:87
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #10 Gepost op: 23 oktober 2011, 20:22:19 »
Ik heb de motor net besteld dus ik ga het gewoon uitproberen. Als ik zie dat het bij anderen werkt zal het wel niet heel erg kritisch zijn.

Groeten,
Henny
Traincontroller Brons (wordt zilver), Rautenhaus Digital RMX, Selectrix, Fleischmann, Roco, Piko, Rivarossi, Lima, Mehano, Liliput, Artitec, Trix Big Boy 22115, Athearn

Zie mijn youtube kanaal: http://www.youtube.com/user/MrModelrailroad

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 7007
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #11 Gepost op: 24 oktober 2011, 11:23:04 »
Zal ik ook nog even een duit in het zakje doen  ;D

Het kan goed werken, maar net zo goed niet.
Het is niet dat de decoder het niet aan zou kunnen (qua stroomverbruik) maar een moderne decoder gebruikt een lastregeling om de snelheid constant te houden.
Dit gebeurt door de tegen EMK van de motor te meten. Bij een motor werkt dat prima.
Bij twee motoren kunnen deze elkaar in de weg zitten waardoor de decoder onjuiste info krijgt en niet goed kan regelen.

Mjn advies in deze, niet doen. Neem voor het tweede treinstel een simpele decoder die alleen de motor hoeft aan te sturen en je bent niet al te duur uit en je weet zeker dat het gedrag goed (te krijgen) is.
Tweede decoder kan gewoon op hetzelfde adres gezet worden als je altijd gekoppeld rijdt. Anders kan je met consistadressen werken.

Gr.
Eric
Gr.
Eric

eenop87

  • Offline Offline
  • Berichten: 1018
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #12 Gepost op: 24 oktober 2011, 12:16:33 »
Ik heb al lange tijd een oude blokkendoos met twee BB aandrijvingen op één Kuehn decoder.
Dat werkt uitstekend. Zeker als je twee gelijke motoren gebruikt is dat geen enkel probleem.
De kleine verschillen die mogelijk tussen de motoren bestaan spelen eigenlijk geen rol.

Omgekeerd lijkt mij het veel lastiger om als je twee decoders gebruikt om die goed op elkaar af te stemmen.
Je kan dan natuurlijk alle CV's van beide decoders gelijk maken, maar wat is dan nog het voordeel van twee decoders als je er vanuit gaat dat de motoren niet helemaal gelijk aan elkaar zijn???

Groet,

Gerrit

jeepney

  • Offline Offline
  • Berichten: 410
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #13 Gepost op: 24 oktober 2011, 12:17:12 »
Als ik het goed begrepen heb, is hier eigenlijk sprake van 2 treinstellen, met (uiteindelijk) ieder een motor......hetzelfde dus eigenlijk als 2 locs in dubbeltractie laten rijden, dus gewoon elke motor een decoder en aansturen als dubbeltractie.
« Laatst bewerkt op: 24 oktober 2011, 22:42:02 door jeepney »

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19841
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #14 Gepost op: 24 oktober 2011, 12:21:47 »
Ja, ik heb altijd twee decoders toegepast en dat levert nooit problemen op.
Kennelijk wil Henny een decoder uitsparen. Daar staat dan tegenover dat er een electrische verbinding tussen de twee treinstellen moet komen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.