Doel:€250.00
Donaties:€177.50

Per saldo:€-72.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-06-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Piko NS 2000, aankondiging 2021 door Martin Welberg
Vandaag om 14:27:37
Welke klem inrichting voor reparatie en modificatie loks en wagons is handig? door hervé
Vandaag om 14:24:33
Bentheimer Eisenbahn, gisteren, vandaag en morgen. door Hans Reints
Vandaag om 14:23:43
Het Spoorwegmuseum breidt uit met 1501, 1 juni 2021 door Dwergsein
Vandaag om 14:18:00
Artitec Mat '54, materieelbespreking. door Panoz
Vandaag om 14:06:14
Oriënt Express in Nederland vandaag door JurS
Vandaag om 13:29:50
NS wil slaaptrein samen met Oostenrijkers nieuw leven inblazen door BrightonBelle
Vandaag om 13:20:43
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 13:05:51
En weer een nieuwe nachttrein in Belgie door RikM
Vandaag om 12:17:08
Van China naar Tilburg door Paulus
Vandaag om 11:56:26
Piko meetwagen door Olav
Vandaag om 11:51:40
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Dave.......
Vandaag om 11:17:41
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Sander.
Vandaag om 11:05:58
Ontwikkelingen "IJzeren Rijn" door Sander.
Vandaag om 11:02:03
Dönsdorfer Bauberichte door Super Chief
Vandaag om 10:18:48
Baan in Los Angeles door Jelmer
Vandaag om 10:04:16
Ontstaan van module/ diorama baan De Lagerweij door BartvD
Vandaag om 10:00:07
Almrose koppelingen, waar verkrijgbaar? door treinengup
Vandaag om 09:32:16
Nederlands station (Groningen) in model. Wie heeft interesse? door MOVisser
Vandaag om 09:28:50
Frans loodsje et cetera door spoorijzer
Vandaag om 08:50:49
Minstens 5 jaar geen treinverkeer Groningen-Leer [D] door spoorzeven
Vandaag om 08:49:17
SGM; de laatste loodjes. Fotodraadje. door Floris
Vandaag om 07:37:41
25 jaar geleden door Lolke Bijlsma
Vandaag om 06:05:09
Storing programmeerspoor DR5000 door Bert_Apd
23 juni 2021, 22:50:36
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door daempfer
23 juni 2021, 22:44:24
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Debvd
23 juni 2021, 22:38:18
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
23 juni 2021, 22:29:21
19 Toen door Jeanne
23 juni 2021, 20:52:30
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
23 juni 2021, 20:30:24
Alt Wutachbahn - Sau-Schwänzle-bahn Weizen - Zollhaus - Blumberg door Eric v C
23 juni 2021, 19:30:54
  

Auteur Topic: WD10 decoder via Arduino, groep B werkt niet  (gelezen 668 keer)

Qemme

  • Nieuwe gebruiker
  • Offline Offline
  • Berichten: 1
  • If its moving and connected, it should me mine
WD10 decoder via Arduino, groep B werkt niet
« Gepost op: 28 oktober 2011, 11:26:03 »
Hallo modelbouwliefhebbers,

Ik heb een Arduino Duemilanove aangesloten op een Edits booster, via een max232
Op zich werkt dit prima, ik kan met de booster de WD10 aansturen.
Zie hier het resultaat: http://www.youtube.com/watch?v=cPnQkU1irNQ

Maar dit geldt alleen voor groep A. Groep B werkt niet zoals de handleiding zegt in de modus 2, ook niet na reset.
En het lukt me niet op Groep B in de juiste modus te krijgen
Dit zijn de stappen die ik doorloop:

1. Ik druk op de programmeerknop to beide leds branden, laat los, daarna brand groep a led.

2. Ik zet geef een wissel-1 signaal dmv een DCC "Basic Accessory Decoder Packet" de instructie:
81 F8 79 =>> [ 1000 0001] [1111 1000] [EEEE EEEE] => Adres "1", locatie 0, uitgang1,  "uit"

3. De WD10 bevestigd dit en laat daarna led a knipperen.

4. Ik zet geef weer een wissel-1 signaa,l om de gebruikersmodus groep A in te stellen:
81 F9 78 =>> [ 1000 0001] [1111 1001] [EEEE EEEE]  => Adres "1", locatie 0, uitgang0,  "aan"

5. De wissel bevestigd dit, led b gaat branden

6. Ik zet geef weer een wissel-2 signaal, om groep B adres 2 te geven
82 F8 7A [ 1010 0010] [1111 1000] [EEEE EEEE] => Adres "2", locatie 0, uitgang0,  "uit"

7. De wissel bevestigd dit, led b gaat knipperen

8. Ik zet geef weer een wissel-1 signaal, om de gebruikersmodus groep B in te stellen
81 F8 79 =>>[ 1000 0001] [1111 1000] [EEEE EEEE] => Adres "1", locatie 0, uitgang0,  "uit"

9.  De WD10 bevesigd, beide leds knipperen en ik druk een laatste maal op de programmeerknop.

Nu is het volgende aan de hand:
Groep A heeft adres1, Groep B heeft (denk ik) niet adres 2.
Groep A staat in de Betriebsart 2, hoewel ik een 1-adres ingeef, maar dat is goed. Als ik 2 opgeef lijkt de groep in Betriebsart 3 te staan.

Waar groep B op staat weet ik niet, die is onbereikbaar geworden. Adres 5 heb ik ook wel es geprobeerd, helpot ook niet.
Een reset van het apparaat resulteert in de juiste werking van Groep A, maar nog steeds niet groep B. Die is na de reset welliswaar wel bereikbaar op adres 2, de Betriebsart lijkt mij meer die van 5 (deze fout kom je vaker tegen op internet, dit lijkt mij een factorydefault-foutje).
Alle instructies worden 2 maal herhaald.

Wat die ik niet goed?
Er is helaas weinig te vinden over aansturing van decoders op dit nivo, de meeste documentatie gaat over de PC-Command station interfaces en protocollen zoals xpressnet.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen, of iemand kent die mij kan helpen..