Doel:€250.00
Donaties:€105.00

Per saldo:€-145.00

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 26-10-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Trix E10: Trix decoder vervangen voor een Esu door EddyK
Vandaag om 01:17:29
Projekt 083-338 door Falkenberg
Vandaag om 01:15:52
Huizen gezocht voor modelbaan, niet berg-omgeving. door EddyK
Vandaag om 01:12:22
Nieuwe datum "Rijswijk", 24-26 sept. ‘21, valt samen met Smalspoormodelbouwdagen door Ronald Halma
Vandaag om 00:20:53
Roco 2020, nieuws van de fabrikant door Wilma1970
26 oktober 2020, 23:55:43
Stoommachine door roadster36
26 oktober 2020, 23:02:44
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door bosje77
26 oktober 2020, 22:59:02
Lofzang op een Fleischmann BR 01 door mwdb
26 oktober 2020, 22:57:10
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
26 oktober 2020, 22:51:35
VERPLAATST: Huizen gezocht voor modelbaan, niet berg-omgeving. door Bert van Gelder
26 oktober 2020, 22:42:56
Hoe zaag je een Lima hondekop door? door Joran
26 oktober 2020, 22:42:36
Nieuwe Noorse baan : Nordlandsbanen: Hell Stasjon - Polarsirkelen door hansberekvam
26 oktober 2020, 22:31:53
BNLS-Werkspoor - Bouw KleiNSpoor? NS Beel 2600 door GerardvV
26 oktober 2020, 22:31:03
Roßnitz door Ronald69
26 oktober 2020, 22:16:32
De bouw van een modulebaan met Nederlands Landschap door Marc tramt
26 oktober 2020, 22:12:48
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Christoph
26 oktober 2020, 22:10:48
MRDirect aansturen door JMRI door Gerard te Nuyl
26 oktober 2020, 22:05:56
MAX zoekt de beste modeltreinbouwer van Nederland door Peter Kleton
26 oktober 2020, 21:54:18
IC Berlijn in H0. Welke rijtuigen heb ik nodig? door Fritsprt
26 oktober 2020, 21:50:53
Een opklabare treintafel voor iemand anders door Jelmer
26 oktober 2020, 21:44:33
Raadplaatje door Klaas Zondervan
26 oktober 2020, 21:41:23
Rottershausen TP IIIb(1956 - 1968) H0 door Falcon10
26 oktober 2020, 21:38:30
Baanbouw Bosje77 door bosje77
26 oktober 2020, 21:34:22
20 toen door Teun
26 oktober 2020, 21:33:12
Falkensteiner bockerl door Krokodil68
26 oktober 2020, 21:25:53
19 Toen door Teun
26 oktober 2020, 21:25:40
Overweg signalen en verlichting DRG door GORILLUS
26 oktober 2020, 21:13:44
Rocrail gebruikersgroep door ron.kraaijkamp
26 oktober 2020, 21:10:08
BNLS-Module: Grasland - de keerlussen met schaduwbakken door Edsko Hekman
26 oktober 2020, 20:53:45
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door v140
26 oktober 2020, 20:33:37
  

Auteur Topic: 2 motoren op 1 decoder, kan dit  (gelezen 6286 keer)

Wersitime

  • Offline Offline
  • Berichten: 128
    • Station Enschede in schaal 1:87
2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Gepost op: 23 oktober 2011, 11:03:30 »
Ik heb een 6 delige lima koploper. Dus 2 3 wagenstellen gekoppeld. Momenteel heb ik 1 modeltorque motor gemonteerd maar bij hellingen van ruim 2 % kost hem dit wat teveel moeite. Ik wil in het andere deel nu nog een modeltorque motor bijplaatsen en wil die op dezelfde decoder aansluiten aangezien die decoder deze stroom gemakkelijk aan kan.

Heeft iemand dit wel eens gedaan of vraag ik om problemen. Ik heb nog geen tweede motor dus kan het nog niet uittesten.

Kan het niet dan is het natuurlijk een kwestie van een extra decoder monteren.

Groeten,
Henny
Traincontroller Brons (wordt zilver), Rautenhaus Digital RMX, Selectrix, Fleischmann, Roco, Piko, Rivarossi, Lima, Mehano, Liliput, Artitec, Trix Big Boy 22115, Athearn

Zie mijn youtube kanaal: http://www.youtube.com/user/MrModelrailroad

Sander

  • Offline Offline
  • Berichten: 4672
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #1 Gepost op: 23 oktober 2011, 11:12:22 »
Over het algemeen zijn decoders daar niet voor gemaakt.

Gewoon een 2de decoder plaatsen met het zelfde adres.

mvg,
 Sander
mvg,
 Sander

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3833
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #2 Gepost op: 23 oktober 2011, 12:58:19 »
Twee stuks modeltorque motor op één decoder gaat prima is mijn ervaring.

Gr, Ben.

GW

  • Offline Offline
  • Berichten: 3056
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #3 Gepost op: 23 oktober 2011, 13:13:24 »
Ik denk ook dat het kan, zeker als het motoren zijn van hetzelfde merk/type/fabricagereeks, dan is de kans zeer groot dat ze zich hetzelfde gedragen.

En als de decoder het gemakkelijk aankan, waarom niet?

Mocht het toch niet lekker lopen, kun je er altijd nog een tweede decoder in zetten. Traction control aan, en klaar.

Gerard

Wersitime

  • Offline Offline
  • Berichten: 128
    • Station Enschede in schaal 1:87
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #4 Gepost op: 23 oktober 2011, 16:31:34 »
Ok ik ga het eerst eens proberen met 2 motoren op een decoder.

Groeten,
Henny
Traincontroller Brons (wordt zilver), Rautenhaus Digital RMX, Selectrix, Fleischmann, Roco, Piko, Rivarossi, Lima, Mehano, Liliput, Artitec, Trix Big Boy 22115, Athearn

Zie mijn youtube kanaal: http://www.youtube.com/user/MrModelrailroad

Sander

  • Offline Offline
  • Berichten: 4672
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #5 Gepost op: 23 oktober 2011, 16:41:34 »
Citaat
Ik denk ook dat het kan, zeker als het motoren zijn van hetzelfde merk/type/fabricagereeks
.

Geeft absoluut geen garantie dat ze exact aan elkaar gelijk zijn. Motoren zijn nooit exact gelijk aan elkaar.

mvg,
 Sander
mvg,
 Sander

GW

  • Offline Offline
  • Berichten: 3056
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #6 Gepost op: 23 oktober 2011, 20:03:29 »
Geeft absoluut geen garantie dat ze exact aan elkaar gelijk zijn.

Lezen, vriend Sander, ik heb het op geen moment over garantie, ik heb alleen maar gezegd dat op deze manier de kans groot wordt...  ;D

Vandaar ook de rest van mijn post.

Gerard

Marc M

  • Offline Offline
  • Berichten: 646
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #7 Gepost op: 23 oktober 2011, 20:06:03 »
In de grote IORE loc van Roco werkt het ook! Zit bij mij één loksound in, welke twee motoren aanstuurt!
Groeten, Marc

H0, Tijdperk V/VI, DB-AG, ESU Ecos + Koploper

Sander

  • Offline Offline
  • Berichten: 4672
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #8 Gepost op: 23 oktober 2011, 20:07:21 »
De kans wordt niet groot of groter, vriend Gerard, motoren zijn per definitie nooit gelijk aan elkaar. Je suggereert dat ze zich hetzelfde gedragen, kan niet, er zit altijd verschil in.

mvg,
 Sander
mvg,
 Sander

GW

  • Offline Offline
  • Berichten: 3056
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #9 Gepost op: 23 oktober 2011, 20:08:14 »
Goed joh.

Wersitime

  • Offline Offline
  • Berichten: 128
    • Station Enschede in schaal 1:87
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #10 Gepost op: 23 oktober 2011, 20:22:19 »
Ik heb de motor net besteld dus ik ga het gewoon uitproberen. Als ik zie dat het bij anderen werkt zal het wel niet heel erg kritisch zijn.

Groeten,
Henny
Traincontroller Brons (wordt zilver), Rautenhaus Digital RMX, Selectrix, Fleischmann, Roco, Piko, Rivarossi, Lima, Mehano, Liliput, Artitec, Trix Big Boy 22115, Athearn

Zie mijn youtube kanaal: http://www.youtube.com/user/MrModelrailroad

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6705
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #11 Gepost op: 24 oktober 2011, 11:23:04 »
Zal ik ook nog even een duit in het zakje doen  ;D

Het kan goed werken, maar net zo goed niet.
Het is niet dat de decoder het niet aan zou kunnen (qua stroomverbruik) maar een moderne decoder gebruikt een lastregeling om de snelheid constant te houden.
Dit gebeurt door de tegen EMK van de motor te meten. Bij een motor werkt dat prima.
Bij twee motoren kunnen deze elkaar in de weg zitten waardoor de decoder onjuiste info krijgt en niet goed kan regelen.

Mjn advies in deze, niet doen. Neem voor het tweede treinstel een simpele decoder die alleen de motor hoeft aan te sturen en je bent niet al te duur uit en je weet zeker dat het gedrag goed (te krijgen) is.
Tweede decoder kan gewoon op hetzelfde adres gezet worden als je altijd gekoppeld rijdt. Anders kan je met consistadressen werken.

Gr.
Eric
Gr.
Eric

eenop87

  • Offline Offline
  • Berichten: 1018
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #12 Gepost op: 24 oktober 2011, 12:16:33 »
Ik heb al lange tijd een oude blokkendoos met twee BB aandrijvingen op één Kuehn decoder.
Dat werkt uitstekend. Zeker als je twee gelijke motoren gebruikt is dat geen enkel probleem.
De kleine verschillen die mogelijk tussen de motoren bestaan spelen eigenlijk geen rol.

Omgekeerd lijkt mij het veel lastiger om als je twee decoders gebruikt om die goed op elkaar af te stemmen.
Je kan dan natuurlijk alle CV's van beide decoders gelijk maken, maar wat is dan nog het voordeel van twee decoders als je er vanuit gaat dat de motoren niet helemaal gelijk aan elkaar zijn???

Groet,

Gerrit

jeepney

  • Offline Offline
  • Berichten: 410
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #13 Gepost op: 24 oktober 2011, 12:17:12 »
Als ik het goed begrepen heb, is hier eigenlijk sprake van 2 treinstellen, met (uiteindelijk) ieder een motor......hetzelfde dus eigenlijk als 2 locs in dubbeltractie laten rijden, dus gewoon elke motor een decoder en aansturen als dubbeltractie.
« Laatst bewerkt op: 24 oktober 2011, 22:42:02 door jeepney »

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19310
Re:2 motoren op 1 decoder, kan dit
« Reactie #14 Gepost op: 24 oktober 2011, 12:21:47 »
Ja, ik heb altijd twee decoders toegepast en dat levert nooit problemen op.
Kennelijk wil Henny een decoder uitsparen. Daar staat dan tegenover dat er een electrische verbinding tussen de twee treinstellen moet komen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.