Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Artitec in NOS journaal: 'Naar China verzenden is makkelijker' door Hans van de Burgt
Vandaag om 16:22:46
Wunder Spoor1 DB br 151 door Spoor1vogel
Vandaag om 16:22:25
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
Vandaag om 16:18:36
Artitec: Plan E, serie 2007 door dh3201
Vandaag om 16:18:33
Roco Hbis voor postvervoer? door spoorfan
Vandaag om 16:09:37
Mail MK Modelbouwstudio door Sven
Vandaag om 16:04:04
DKM/Holland Rail 2400 hekjes door Pauldg
Vandaag om 16:03:16
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door Pauldg
Vandaag om 15:59:53
kwaliteit B-Models door Martijn de Kuiper
Vandaag om 15:57:32
Ecos ESU 50200 verbinden met Twin-Center. door cbx
Vandaag om 15:56:41
Westlandbaan door Tulpendaal
Vandaag om 15:46:48
Station Delft N spoor 1/160 zelfbouw door Tulpendaal
Vandaag om 15:44:34
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Erik Baas
Vandaag om 15:31:02
Roco stoomlocomotieven met losse voorassen ontsporen op Fleischmann kruiswissels door Spoolder1972
Vandaag om 15:12:48
Verbouwing Amsterdam Centraal door Martin Hornis
Vandaag om 15:00:42
Modelspoorbaan Fleischmann door Rolando
Vandaag om 14:53:56
Nieuwe bome, verse nieuwe bome!!! door Rolando
Vandaag om 14:51:24
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Rolando
Vandaag om 14:48:58
Spoorboekje Staatsspoor 1914 - Voornaamste buitenlandsche verbindingen Emmerik door Noordernet
Vandaag om 14:36:27
Station Amsterdam Weesperpoort 1940-1975 door Wim Vink
Vandaag om 14:28:08
Vragen over keerlus, en benodigde digitale onderdelen. door Juroen
Vandaag om 14:13:47
Gaatje te groot geboord – wat nu? door prutser
Vandaag om 13:59:53
NS 6100 van GM&S door janw
Vandaag om 13:48:18
Minitrix BR185 Rail4chem hapert door Kieft01
Vandaag om 13:40:50
Klompentrein door spoorzeven
Vandaag om 13:36:43
Artitec 2021, HO en N. Nieuws van de fabrikant door spoorzeven
Vandaag om 13:31:41
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 13:05:39
Hoogte locloods 6476 door saskia
Vandaag om 12:59:22
ExactTrain 2021 door HaHoHo
Vandaag om 12:46:07
VERPLAATST: Hackers door Bert van Gelder
Vandaag om 12:23:30
  

Auteur Topic: Lokprogrammer, veranderen geluid binnen soundfile.  (gelezen 1763 keer)

Hobojohn

  • Offline Offline
  • Berichten: 396
Lokprogrammer, veranderen geluid binnen soundfile.
« Gepost op: 28 maart 2011, 20:52:51 »
Is er ergens een duidelijke handleiding hoe je geluiden binnen een soundfile verandert?
Het gaat dan bijvoorbeeld om een andere fluit. Rest blijf hetzelfde.

Ik kom er met de bestaande ESU handleidingen even niet uit.

Groet
Jan.

Jan-Peter

  • Offline Offline
  • Berichten: 1943
  • Bnlx treinendokter.
Re:Lokprogrammer, veranderen geluid binnen soundfile.
« Reactie #1 Gepost op: 28 maart 2011, 23:47:26 »
Hallo Jan,

Alle esu sound project bestanden zijn 'gecomprimeerde'\'versleutelde' geluids folders.
Als je het project opent waar je de fluit will verwijderen, dan kun je links onder in (lijkt op explorer) alle andere esu projecten zien.
Als je dus nu een project waar de door jou gewenste fluit in zit in dezelfde folder (of naburige) zet, kun je dat project uitklappen door er een keer op te klikken. Dan zie je alle geluiden die er in dat project bestand zit.  Het gewenste fluit bestand(en) (waarschijnlijk een start, middel en eind bestand)  kun je nu naar het huidige project slepen (rechts).

Zoek nu de huidige fluit op in de gebruikersgeluiden, en wissel die (of alle drie de delen) om voor de fluit van je wensen.
Upload de image, de toewijzing en de decoderdata,  en gaan met die banaan!

Veel succes,
Jan-Peter
10* Dig. HO 3Rail ,HOe DB/OBB IV/V, Maritieme thema's.

Hobojohn

  • Offline Offline
  • Berichten: 396
Re:Lokprogrammer, veranderen geluid binnen soundfile.
« Reactie #2 Gepost op: 31 maart 2011, 18:29:38 »
Dag Jan Peter,

Dank voor je reactie.
In welk scherm doe je al deze handelingen?
Het beginscherm kent vijf mogelijkheden.

Groet
Jan

Mark D.

  • Offline Offline
  • Berichten: 882
Re:Lokprogrammer, veranderen geluid binnen soundfile.
« Reactie #3 Gepost op: 31 maart 2011, 20:08:36 »
sound schedule scherm moet je hebben

en dat copy past je het geluid uit de folder links onder.
(wel even al die geluidjes van esu downloaden en zorgen dat je ze kan vinden in de folder linmks onder.)

Mark D.

  • Offline Offline
  • Berichten: 882
Re:Lokprogrammer, veranderen geluid binnen soundfile.
« Reactie #4 Gepost op: 04 april 2011, 22:04:41 »



plaatje is niet helemaal goed.
je moet de files links eerst nog openen.

tis net als een ftp server
« Laatst bewerkt op: 04 april 2011, 22:06:42 door lucy »

Hobojohn

  • Offline Offline
  • Berichten: 396
Re:Lokprogrammer, veranderen geluid binnen soundfile.
« Reactie #5 Gepost op: 05 april 2011, 18:41:58 »
Dank je wel Lucy,
Ik krijg er al een beter gevoel bij. (y)
Zo'n tekening geeft veel info.
Ik ga het binnenkort proberen.
Je hoort van me.

Groet
Jan

Hobojohn

  • Offline Offline
  • Berichten: 396
Re:Lokprogrammer, veranderen geluid binnen soundfile.
« Reactie #6 Gepost op: 13 april 2011, 20:49:43 »
Het is me gelukt een fluit te veranderen. Maar toch.
Ik wilde de V.3.5 ESU fluit van een -23iger wijzigen in die van een Br 01 omdat die laatste harder klinkt.
Wat een gedoe om de inhoud van de soundfile in het schema Projektsounds(rechtsonder) te krijgen.
Dat wilde bij mij alleen als ik (steeds) een compleet nieuwe soundfile in de decoder laadde.
Vervolgens moet je op zoek naar de plek waar de te wijzigen 'fluitfile' zich bevindt.
In mijn geval onder User sounds slot 1. Open geklikt er staat (maar) één file in: pfiffwav. Staat in het achterliggende schermpje afgesteld op "Soundwiedergabe wiederholen" terwijl Regler 1 staat aangevinkt.
Ton dacht ik: ik ga de Fluit van de 01 importeren in slot 1.  Ik heb dat gedaan met slepen via het rechterscherm in het schermpje dat opkomt als je op slot 1 (de plek van de fluit) drukt. Avontuur op zich
De fluit van de 01 bestaat uit drie bestanden een, pfiff.int, pfiff.loop en pfiff exit.
Ik krijg ze dus mooi niet met zijn drieen-oop-een-rijtje in de bestanden van de 23 ingelezen.
Als je inlaadt pakt 'het schema' er gewoon één uit : die bovenaan staat en vult de beide andere daarmee in. Mijn mooie rijtje (mooie fluit) van de 01 werd niet meegenomen. Alleen het geimporteerde deel van de fluit deed het maar dus niet goed  Doe ik toch nog wat verkeerd?
Groet
jan
« Laatst bewerkt op: 13 april 2011, 21:04:34 door Hobojohn »

Mark D.

  • Offline Offline
  • Berichten: 882
Re:Lokprogrammer, veranderen geluid binnen soundfile.
« Reactie #7 Gepost op: 13 april 2011, 21:05:24 »
Dan ga je naar "user sounds"  en dan klik je op een slot.
dan verschijnt er een menu en daar kun je de "ini" de "loop" en de "exit" in plaatsen.

gewoon een bestaand project openen en daar afkijken hoe het zit.

 je kunt ook van af je computer luisteren , hoef je niet eerst het geluid te up-loaden naar de decoder.

« Laatst bewerkt op: 13 april 2011, 21:18:35 door lucy »

Hobojohn

  • Offline Offline
  • Berichten: 396
Re:Lokprogrammer, veranderen geluid binnen soundfile.
« Reactie #8 Gepost op: 13 april 2011, 21:39:53 »
Dag Lucy,
Ga ik proberen. Dank voor je plaatje (helpt!) en je toelichting.
Hoe krijg je het scherm rechtsonderin gevuld met de bestanden uit een geluidfile?
Als je ze inlaadt in de decoder staan ze er vanzelf in.  
Maar zonder die: Moet je de vele bestanden uit een soundfile (uit de bibliotheek aan de linkerkant) stuk voor stuk naar rechts slepen? De functie met shift ingedrukt houden werkt niet
Groet
jan
« Laatst bewerkt op: 13 april 2011, 21:48:20 door Hobojohn »

Mark D.

  • Offline Offline
  • Berichten: 882
Re:Lokprogrammer, veranderen geluid binnen soundfile.
« Reactie #9 Gepost op: 13 april 2011, 21:48:28 »
Ik weet niet precies wat je bedoelt, maar dat screen shot is genomen zonder dat de programmer aanstond of een decoder in de buurt.

Ik open gewoon een esu sound file

Als ik een locsound verander ook, eerst een sound file openen, dan de decoder uitlezen. (voor de rijeigenschappen) en dan alles naar de decoder stralen.