Hoewel de lok een NMBS/Lineas serienummer draagt staat op de zijkant achter het UIC nummer D-NS, dus een NS lok welke in Duitsland is geregistreerd maar een NMBS/Lineas serienummer heeft. Dat is wel erg europees...Weet iemand hier de reden voor?
De echte reden blijft gewoon het gewicht van de lok: door wissels, bv in Eindhoven en Venlo, mag dat ding maar 30km/u ipv de toegestane 40 km/u. En ja, de aanzetkracht van een class is geweldig, maar daar blijft het ook bij. Op vlak terrein, lees Nederland, heb je het met een beetje trein, lees 1600t (echt niet overdreven zwaar!), na 60-70 km/u wel gehad, in Duitsland wil je daar helemaal niet mee rijden, want je wordt constant aan de kant getrokken om snellere goederentreinen voorbij te laten en in België mag je, ook alweer vanwege de aslast, maximaal 65 km/u indien die 2 Klaazen achter elkaar staan, in dubbeltractie of in treinschakeling. Daar gelden zelfs nog andere sbelheidsbeperkingen op bruggen, speciaal voor de class zijn gewicht. Dus vanuit dat oogpunt is het rijden met 2 class 66 niet interessant en mede daarom zijn die testen ook niet verder gezet, gewoon omdat de infrastructuur er niet op berekend is.Afgezien daarvan, rij maar eens met een class gedurende 6u constant op vol vermogen, dan ben je echt gaar en vooral doof als je er weer afstapt. Oorbeschermers of niet, het blijft een teringherrie.Dat verhaal van die uitgerekte koppelingen kan ik niet onderschrijven, nooit aan de hand gehad met deze machines, juist omdat zij haar vermogen nooit in ene keer op de rails brengt en omdat zij niet zo sterk is als een Br 151 of een Traxx-produkt.Maar goed, we dwalen af, het gaat over foto's.Mvg Bas
NMBS en Lineas zijn twee verschillende bedrijven hé
Vandaag toevallig de overbrenging van CAF Sprinter 2702 gespot in Bad Bentheim:(Zie ook https://www.flickr.com/photos/bartdonker/23606070688)