Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Toon hier je pas gereed gekomen (model-)spoorbouwsels ... door MartinH0
Vandaag om 18:48:09
WeKra bouwt The Kraken. Een H0 attractie! door Pauldg
Vandaag om 18:39:13
Roco wissels schakelen maar één kant op (DCC), maar analoog 14-16VAC beide kante door jerrytrein
Vandaag om 18:27:21
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door DavidNS400 Grote sik
Vandaag om 18:26:59
Rheinburgh, TP V/VI door Dave.......
Vandaag om 18:19:52
Doornvliet door NS264
Vandaag om 18:05:13
Fleischmann Profi-rails, productie wordt gestaakt! door NS264
Vandaag om 17:59:45
Mauritsburg (H0) door mcnjasper
Vandaag om 17:53:47
Spoor nul RijGroep NoordOost/Nederland door Wiechert
Vandaag om 17:51:31
Soldeerapparaat kopen, aanbevelingen? door Marc tramt
Vandaag om 17:51:13
tortoise wisselmotor niet met Littfinsky M-DEC-DC aan te sturen? door Nullem
Vandaag om 17:40:49
Mooi weer om buiten te spelen door BrightonBelle
Vandaag om 17:39:57
Station perron door hutski1
Vandaag om 17:34:28
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 17:16:11
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door NS1220
Vandaag om 17:15:24
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Hans van de Burgt
Vandaag om 17:05:14
NS Modelbaan Amersveld 1999 - heden door San-Markos
Vandaag om 16:59:03
Baan in Los Angeles door NS264
Vandaag om 16:42:08
BNLS-Werkspoor - Bouw 3900 van DJH/Modelloco met tips voor beginners door Gerke
Vandaag om 16:38:52
S88 alleen signaal als de loc rijdt door Klaas Zondervan
Vandaag om 16:25:10
Raadplaatje door Klaas Zondervan
Vandaag om 16:23:11
Bouw Beel + "wat reed er achter de Beel" door Pauldg
Vandaag om 15:53:42
Trix digital central control en lok control 2000 regeling door Leon Battelier
Vandaag om 15:24:27
Celeb's en modelspoor door Rinus H0
Vandaag om 15:21:01
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door mass am see
Vandaag om 15:03:50
VAM-materieel en de Roco nummers door HenkWinsum
Vandaag om 14:19:13
Verfraaien D-trein rijtuigen door Ronald69
Vandaag om 14:18:36
Zware botsing met SNG-stel, 22-05-2020 door Erwin Lamens
Vandaag om 14:10:42
Nieuw in de winkel! door VAM65
Vandaag om 14:09:10
Prefo ET54/EB54 bouwpakket bouwen door ANDREUS
Vandaag om 14:09:09
  

Auteur Topic: Wissels stellen met Twin Center  (gelezen 6413 keer)

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1112
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #60 Gepost op: 26 juni 2009, 08:47:32 »
Guus,

De wissels 25-28 staan wel degelijk geprogrammeerd met dcc functieadres 7, dus daar ligt het niet aan. Op de testbaan heb ik een wisseldecoder gebruikt met dcc functieadres 1. Die schakelde daar gewoon de eerste vier wissels. Nu ik mijn eerste wisseldecoder op de echte baan aansluit, zou 'ie dus functieadres 7 moeten hebben. Punt was echter dat ik de decoder niet goed kon programmeren omdat wissel 25 (uitgang 1) slechts één kant op schakelde. Santerdam gaf me gisteravond laat het advies om eerst alle draadjes van de stekkertjes goed te maken en dan de nieuwe wisseldecoder opnieuw te programmeren. Dan zou het goed moeten zijn.

Zou het kunnen dat een nieuwe wisseldecoder misschien default 1-4 schakelt? Immers, de reeds werkende wisseldecoder voor de testbaan, ligt nog steeds op de testbaan. Op de echte baan gaat het om een nieuwe, nog niet gebruikte wisseldecoder.

Mvg,
Martin
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6508
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #61 Gepost op: 26 juni 2009, 08:56:09 »
Als het een nieuwe decoder is zal die inderdaad nog op zijn basisadres staan. Blijkbaar adres 1.
Net als bij een locdecoder. Die staat standaard op adres 3. Die zul je eerst ook een uniek adres moeten geven. Anders reageren al je locs tegelijk.
Dat geld dus ook voor wisseldecoders, seindecoders, schakeldecoders etc.

Met alleen instellinge in je TC maken wordt je decoder nog niet op een specifiek adres geprogrammeerd.

Gr.
Eric
Gr.
Eric

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1112
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #62 Gepost op: 26 juni 2009, 10:24:57 »
Dat klopt wel Eric. Ik geef eerst alle wissels in de TC de juiste instellingen. Dan ga ik wissel 25 in de TC oproepen en vervolgens de wisseldecoder programmeren door op het knopje te drukken, lampje gaat branden en dan wissel 25 (de eerste aan de decoder, dus uitgang 1) op afbuigend zetten. Volgens mij zijn dan de wissels 25-28 goed gezet en gekoppeld aan de juiste wisseldecoder. We zullen zien.

Mvg,
Martin
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

piksov

  • Offline Offline
  • Berichten: 717
  • OpenDCC fan
    • Het rijk N op zolder
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #63 Gepost op: 26 juni 2009, 10:52:19 »
@hookies,

dat lijkt mij inderdaad een goede manier van werken.

Maar als je zoals Eric zegt dat je nog geen adres hebt geprogrammeerd in de wisseldecoder zelf dan zal ie nog niet reageren op de wissel commando's zoals de tc die uitzend.

Het 'programmeren' van virtuele adressen in je TC is niets anders dan een tabelletje vullen in de TC

Guus
OpenDCC fan

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1112
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #64 Gepost op: 26 juni 2009, 11:56:49 »
Zo, nu werken alle stekkertjes en kan ik alle wissels schakelen, nog wel via dcc functieadres 1, maar goed, dat komt nog wel. Wat me wel opvalt en dat is misschien niet nieuw voor jullie, maar wel voor mij: als ik de blokjes van de wissels bovenaan heb staan (de blokjes bewegen op en neer bij schakelen), ging ik er vanuit dat alles op rechtdoor zou staan. Voor de linkerwissels is dat inderdaad zo, de rechterwissels staan dan op afbuigend. Klopt dat en moet ik dan de twee buitenste draadjes bij de stekkertjes van de rechterwissels omwisselen?

Mvg en alvast dank voor het geduldig uitleggen,

Martin
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3868
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #65 Gepost op: 26 juni 2009, 12:03:11 »
Op bladzijde 3 van dit draadje :

Daar heb je helemaal gelijk in. door fysiek de draadjes om te draaien verander je ook de stand van de blokjes.

Richard

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1112
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #66 Gepost op: 26 juni 2009, 12:10:07 »
Je was me net voor Sander. Ik heb de buitenste draadjes bij de linkerwissels omgedraaid. Als de blokjes nu bovenaan staan, dan staan alle wissels rechtdoor geschakeld. Klik ik het toetsjes daaronder aan, dan worden de wissels op afbuigend gezet. Met logisch nadenken zou ik dat wellicht ook wel hebben kunnen bedenken, maar proefondervindelijk onderzoek doen is ook leuk.

Nu alleen nog de wisseldecoder omprogrammeren. Dat was me straks nog niet gelukt.
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3868
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #67 Gepost op: 26 juni 2009, 12:37:38 »
Is "proefondervindelijk onderzoek" dan niet hetzelfde als "uitproberen op een testbaan" ?

Sander

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1112
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #68 Gepost op: 26 juni 2009, 12:44:44 »
Misschien, maar ik had daar maar één soort wissels in gebruik, dus dan is het lastig testen. Nu was het twee draadjes omdraaien, proberen en je hebt ook resultaat.

Zojuist ook de wisseldecoder weten in te stellen. Wissel 25 op het toetsenbord van de Twin correspondeert nu met wissel 25 op de baan. En dat geldt ook voor 26, 27 en 28. Sander, als ik je relaas goed heb begrepen, kan ik dus ook een wissel op 29 loshangen en en passant 29 tot en met 32 stellen, ook al worden die het eerste jaar niet gebruikt?
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6508
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #69 Gepost op: 26 juni 2009, 12:57:15 »
Het maakt voor de decoder of centrale niet uit of de wissel fysiek aanwezig is. De centrale stuurt een commando en de decoder voert die uit. Of er dan ook echt een wissel omgaat maakt daarbij niet uit.
Dus ja je kan we 100 wissels invoeren maar niet allemaal gebruiken.

Gr.
Eric
Gr.
Eric

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3868
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #70 Gepost op: 26 juni 2009, 12:58:58 »
Ja, ik gaf je de tip om 29 ook in te stellen omdat die op dezelfde Roco wisseldecoder zit. En je hoeft er niet eens een wissel aan te hangen.

Sander