Doel:€250.00
Donaties:€157.50

Per saldo:€-92.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 30-06-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 03:23:48
Koploper 1 bezetpunt werkt om en om door kimi07
Vandaag om 00:59:42
Foto-techniek voor modeltreinen, softwarematig grote scherptediepte (Focus Stack door Syb030
Vandaag om 00:41:24
Spoor op industrieterrein Lage Weide door Thom
Vandaag om 00:11:50
NS D 4101-45 spoor 0 door mwdb
Vandaag om 00:05:13
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door coldforged
14 juli 2020, 23:47:26
Frans loodsje et cetera door Noordernet
14 juli 2020, 23:19:52
Raadplaatje door RE465
14 juli 2020, 23:19:35
Toekomst van modeltreinbeurzen? door Rondje_HO
14 juli 2020, 23:18:51
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Rondje_HO
14 juli 2020, 23:17:38
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Rondje_HO
14 juli 2020, 23:09:50
Projekt 083-338 door tothebeach
14 juli 2020, 23:08:36
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
14 juli 2020, 22:56:45
NS Stoomverwarmingswagen door Hans van de Burgt
14 juli 2020, 22:39:22
Rosedale abbey, het baanplan. door Tom Z.
14 juli 2020, 22:08:40
Joops Fantasie Wereld in schaal 0e door AndréDev
14 juli 2020, 22:06:23
Wil weer beginnen door Frank 123
14 juli 2020, 21:59:22
De kleine modellen met het grote voorbeeld door Mcn1986
14 juli 2020, 21:38:40
(BNLS modulebaan) BNLS-Forumbaan algemeen door St00mboy
14 juli 2020, 21:32:23
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
14 juli 2020, 21:21:41
Treinbaan bouwen in een koffer door bask185
14 juli 2020, 21:03:27
Reichsbahn, periode 2e wereldoorlog door Edgy
14 juli 2020, 20:50:38
Bemo De 2/2 151 wil digitaal niet (meer) rijden, analoog wel. door Ronald Halma
14 juli 2020, 20:28:50
Lokschuppen Ueckermünde door MOVisser
14 juli 2020, 20:10:51
NS Dienstgebouw bouwen voor Hoekdam door Vislijn
14 juli 2020, 20:01:46
Aachenau West door wob
14 juli 2020, 19:42:50
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door timtrein
14 juli 2020, 19:26:08
Beurs in Houten 29 augustus 2020 - de voor- en nabeschouwing door NL-modelspoor
14 juli 2020, 18:49:43
Waar zijn dienstregelingen te vinden van goederentreinen in Nederland? door Ben
14 juli 2020, 18:18:33
NS modelbaan Hoekdam H0 door barry1972
14 juli 2020, 18:04:25
  

Auteur Topic: Wissels stellen met Twin Center  (gelezen 6550 keer)

Richard van Dijk

  • Offline Offline
  • Berichten: 302
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #30 Gepost op: 03 juni 2009, 18:31:01 »
dat de handleiding zwijgt over wat afbuigend is. is te verklaren. je moet 3 draden aansluiten. als je er twee omdraait is rechtdoor ineens afbuigend en andersom ook!
heb je al geprobeerd om je wissel aan te sluiten op de uitgang 2 van je decoder.
misschien dat dat wat oplevert

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3868
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #31 Gepost op: 03 juni 2009, 18:33:26 »
Wat gebeurt er als je gewoon de wissel aanmeld ? Naar ik aanneem staat dat in de manual. Dan zou, als het goed is, die eerste slash alsnog een blokje moeten worden. En dan kun je dus de wisseldecoder activeren.

Sander

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3868
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #32 Gepost op: 03 juni 2009, 18:35:29 »
(...)
heb je al geprobeerd om je wissel aan te sluiten op de uitgang 2 van je decoder.
misschien dat dat wat oplevert
Dat gaat nu nog niet Richard, omdat de wisseldecoder nog niet is ingesteld. En dat instellen doe je via de schakelaar van wissel nr 1

Sander

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1112
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #33 Gepost op: 03 juni 2009, 18:45:59 »
Tatata: de wissel schakelt nu wel. Heb de aanmeldprocedure opnieuw gedaan en daarna schakelde 'ie wel. Het groene lampje knipperde ook niet meer. Als ik ging schakelen, werd het lampje enkele seconden groen. Qua stand op de display zag ik het blokje dan heen en weer gaan als ik schakelde. De bovenste stand is afbuigend, de onderste is rechtdoor. Of dit nu de juiste volgorde is, weet ik niet.
Ik heb het stekkertje andersom ook aangesloten, maar toen gebeurde er niets. Morgen eens kijken of dat dan anders is als ik de wissel opnieuw aanmeld.

Misschien dat een TC-kenner kan zeggen hoe het zit met die stand van de blokjes.

Heren, in elk geval bedankt voor het meedenken.

Mvg,
Martin
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1112
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #34 Gepost op: 03 juni 2009, 18:48:16 »
Ik bedenk me nu ineens dat het misschien wel helemaal niet werkt als je het stekkertje omdraait, maar dat die slechts in één stand werkend is. Wil je de stand op de display veranderen, dan zou het dus ook zo kunnen zijn dat je fysiek het draadje moet omwisselen. Maar daar heb ik nog te weinig kaas van gegeten. Voer voor de kenners en de wat meer ervaren gebruikers!
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

Richard van Dijk

  • Offline Offline
  • Berichten: 302
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #35 Gepost op: 03 juni 2009, 18:56:34 »
Daar heb je helemaal gelijk in. door fysiek de draadjes om te draaien verander je ook de stand van de blokjes.

Richard

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3868
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #36 Gepost op: 03 juni 2009, 18:58:47 »
De stekkertjes van de Roco wisseldecoder kun je wel zeker omdraaien. En dan schakelt de wissel juist andersom. Op die manier kun je er voor zorgen dat de stand van de wissel correct overeenkomt met de symbolen op de centrale en de knoppen.

Sander

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1112
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #37 Gepost op: 03 juni 2009, 19:15:56 »
Sander, ik neem aan dat je de eerste wissel dan wel opnieuw moet aanmelden of zie ik dat dan verkeerd? Want toen ik het probeerde door het stekkertje om te draaien, gebeurde er niks.

Mvg,
Martin
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3868
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #38 Gepost op: 03 juni 2009, 19:22:34 »
Nee hoor, het is dan helemaal niet nodig opnieuw aan te melden op de TC. Gewoon stekkertje los op de decoder, omdraaien en terug steken. Let wel : Het gaat om het draadje van de decoder naar de wissel natuurlijk en niet het draadje van de ringleiding naar de decoder.

Als dat bij jou niet werkte, dan zal het stekkertje wel niet goed contact hebben gemaakt.

Sander

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1173
    • DutchRoco
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #39 Gepost op: 03 juni 2009, 20:45:01 »
Sander

Citaat
De stekkertjes van de Roco wisseldecoder kun je wel zeker omdraaien. En dan schakelt de wissel juist andersom

Aan de roco wissseldecoder 10775 zit maar aan een kant stipjes die verbinding maken met de stekker 10603 en als je deze omdraaid dan komt de draden die in de stekker zitten aan de onderkant en daar zit bij de wisseldecoder geen stripjes om verbinding te maken, dus dit werkt niet of je bedoeld wat ander dan dat ik uit jouw antwoordt kan halen.

gr Piet
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3868
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #40 Gepost op: 03 juni 2009, 21:07:14 »
Piet, ik heb verlengstekkertjes (van Roco) en die hebben aan twee kanten contactstripjes. En ook de wisselstekkertjes hebben aan twee kanten contacten.
« Laatst bewerkt op: 03 juni 2009, 21:08:58 door santerdam »

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1173
    • DutchRoco
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #41 Gepost op: 03 juni 2009, 21:11:53 »
sander

Dit is mogelijk deze heb ik niet maar bijna iedereen gebruikt de normale 10603 en die zijn anders, als je het nummer hebt van dit stekkertje.
Dit kan wel eens makkelijk zijn.

Gr Piet
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3868
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #42 Gepost op: 03 juni 2009, 21:22:56 »
Het zijn niet de 10603 stekkertjes, dat zijn vrouwtjes. Ik heb draadjes, met daaraan een mannetje met tweezijdig contacten. Dat zijn dezelfde draadjes die aan de wisselaandrijvingen zitten. Een nummer weet ik niet, gewoon los gekocht in Houten.

Sander

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1173
    • DutchRoco
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #43 Gepost op: 03 juni 2009, 21:28:28 »
Sander

Mannetjes passen niet op de wisseldecoder, maar ik denk dat ik het al weet, jij hebt nog een tussen stekkertje en die draai je om.

Gr Piet
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1112
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #44 Gepost op: 03 juni 2009, 22:51:37 »
Ik ben daar ook wel benieuwd naar. Als ik google op 10603 van Roco, dan zie ik toch de stekkertjes die ik ook heb. Of ze lijken er verdacht veel op.
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.