Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Update: baan in de tropen door zuylen
Vandaag om 13:15:19
Baanbouw Bosje77 door Silver Fox 2512
Vandaag om 13:11:34
ECoS II (ESU), of Central Station (Marklin)? door Fredtherock
Vandaag om 13:09:45
Oeps door BartvD
Vandaag om 13:08:37
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door Eric B
Vandaag om 13:05:04
Frans diorama 1:48 door BartvD
Vandaag om 13:02:14
The R & J Colliery Ltd. 1:76 Brits. door RobbertJan
Vandaag om 13:01:32
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door sncf231e
Vandaag om 12:54:28
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 12:47:40
Kleine boutjes vastzetten? door Gerke
Vandaag om 12:40:04
Driemaster in ‘t veen - NS 2900 in h0 door janw
Vandaag om 12:38:39
Cranicher Altbahn door Arjen52
Vandaag om 12:35:02
Flacatlan in N door Frank69
Vandaag om 12:32:46
Jacobs draaistellen maken/ontwerpen door Mitchell
Vandaag om 12:28:43
Vorarlberg (Oostenrijkse treinbaan....n-spoor) door raymond erdtsieck
Vandaag om 12:24:51
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Modellbahnwagen
Vandaag om 12:20:31
NL baan: Frotterdam in h0 door Ben
Vandaag om 12:04:48
(BNLS modulebaan) BNLS-Forumbaan algemeen door Ad Cleijsen
Vandaag om 11:54:59
BNLS-Module: La vie...Cote d'Azur door Edsko Hekman
Vandaag om 11:19:49
Brugstekkers 8-polig: alle identiek? door henk
Vandaag om 11:08:23
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door Wim Corduwener
Vandaag om 11:07:02
LIMA 149803G Lubeck-Buchener Eisenbahn Digitaal ombouwen door 008200
Vandaag om 10:55:45
De Hondsrugbaan, H0 door Dion
Vandaag om 10:47:07
BNLS trammodule: “Jewels of the HTM” door ronald1956
Vandaag om 10:38:37
Liliput 6400 met 2 motoren, onderdelen gezocht, en hoe aandrijving openen? door 008200
Vandaag om 09:40:09
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:15:27
BNLS trammodule “Centraal Station” door Den Zoeterdam
Vandaag om 08:33:08
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Martijn de Kuiper
Vandaag om 07:41:55
Vieze treinen, gebouwen, wegen etc. (tips en plaatjes) door wpinkhof
Vandaag om 07:34:35
Nieuwe baan in schaal nul: station Kloosterp door roadster36
Vandaag om 00:45:00
  

Auteur Topic: Wissels stellen met Twin Center  (gelezen 6362 keer)

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1097
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Wissels stellen met Twin Center
« Gepost op: 03 juni 2009, 15:56:57 »
Voor ik de echte vraag stel, even de voorsituatie. Ik rijd digitaal met het Twin Center, gebruik Fleischmann Piccolo rails en wisseldecoders van Roco. Het lukt mij niet om de wissels te stellen. Ik kan ze wel instellen via het TC door naar 'wisselinstellingen' te gaan, vervolgens naar het menu Virtuele adressen. Voor mijn eerste wissel stel ik op het TC dan het volgende in:
VAdd = 1
DAdd = 1
Uit = 1
DF = D
Tot zover niks aan de hand. Maar hoe weet ik nu of de wisseldecoder dit ook weet. In de handleiding van de wisseldecoder staat alleen hoe je de decoder/wissels instelt via RouteControl 10772 en de multiMAUS, andere systemen worden niet besproken.

Als ik de schakeltoets van de wisseldecoder aanklik, gaat het groene lampje knipperen. Dat kan volgens de handleiding ook nog wel, maar ik heb dan nog geen keuze bepaald voor rechtdoor of afbuigend. Weer even terug naar de handleiding van de TC: hier beginnen ze over toetsenparen te praten. Daar raak ik de weg al een beetje kwijt.
Maar goed, dan stellen volgens de TC-handleiding. Ik ga naar keyboard mode en krijg dan het volgende te zien Adr 1 - 8. Dan houdt het voor mij op, want welke toets ik ook aanklik, er gebeurt niks en de info in het scherm verandert steeds.

Wat doe ik fout en wie helpt me op weg?

Mvg,
Martin
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

Remco.

  • Offline Offline
  • Berichten: 6326
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #1 Gepost op: 03 juni 2009, 15:58:52 »
Normaliter druk je op je wisseldecoder een knopje waarmee hij in programeerstand komt. Dan druk je op rechtdoor/afbuigend en wordt dat adres ingesteld in de decoder.
Die reageert daar vaak ook op door bijv. even snel de wissel om te zetten een paar keer.

Welke wisseldecoder heb je precies ?

Gr. Remco.

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1097
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #2 Gepost op: 03 juni 2009, 16:02:01 »
Remco, ik gebruik de 10775 van Roco.

De programmeerstand van de wisseldecoder krijg ik wel aan, want dan knippert dat groene lampje immers. Maar hoe kies ik dan op de wisseldecoder voor rechtdoor of afbuigend, want zo ver kom ik niet.
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3869
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #3 Gepost op: 03 juni 2009, 16:03:25 »
Martin, gewoon de handleiding van de decoder volgen. Dat jij een Twin hebt en het voorbeeld over een MultiMaus spreekt, maakt niets uit. Zodra je uitgang 1 instelt, heb je meteen 2-3-4 klaar. Vervolgens uitgang 5 instellen, waardoor 6-7-8 ook goed staan.

Sander

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3869
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #4 Gepost op: 03 juni 2009, 16:05:41 »
Remco, ik gebruik de 10775 van Roco.

(...) Maar hoe kies ik dan op de wisseldecoder voor rechtdoor of afbuigend, want zo ver kom ik niet.
Dat doe je niet op de decoder maar op de Twin.

Remco.

  • Offline Offline
  • Berichten: 6326
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #5 Gepost op: 03 juni 2009, 16:13:41 »
Martin,

Zoals Sander zegt, decoder in programeerstand, op je Twin de stand kiezen en klaar.

Gr. Remco.

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1097
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #6 Gepost op: 03 juni 2009, 16:14:15 »
Sander, je weet wat voor een gigantische a-digibeet ik ben, maar ik kom er nog steeds niet uit. Als ik de decoderhandleiding volg (gelijk aan die programmeeruitleg van de multiMAUS), dan kies ik de programmeertoets van de decoder. Die knippert. Tot zover alles in orde. Dan dien ik op de Twin een getal tussen 1 en 8 te kiezen. Maar hoe kies ik dan 'rechtdoor' voor wissels 5-8 en afbuigend voor wissels 1-4. Die stap komt er bij mij niet in.
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

Remco.

  • Offline Offline
  • Berichten: 6326
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #7 Gepost op: 03 juni 2009, 16:16:12 »
Ha kijk, nu snap ik wat er mis gaat :) Je kiest niet 1 voor rechtdoor en 5 voor afbuigend bijv. Je kiest adres 1, voor wissel 1, en die kan afbuigend of rechtdoor gesteld worden. Maar dat doet de Twin zelf. Daar hoef jij je niet druk om te maken!

Gr. Remco.

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1097
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #8 Gepost op: 03 juni 2009, 16:20:13 »
Gaat dat automatisch dan? In elk geval gaat er geen wissel heen en weer. Hoe kan ik dan met de Twin de wisselstand veranderen? Dat hoort toch ook handmatig te kunnen?
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3869
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #9 Gepost op: 03 juni 2009, 16:27:10 »
Martin, op de Twin zitten toch groene en rode knopjes voor rechtdoor en afbuigend.


Remco.

  • Offline Offline
  • Berichten: 6326
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #10 Gepost op: 03 juni 2009, 16:29:25 »
Ja het gaat automatisch en ja je kunt het op de Twin zelf doen, met groen en rood.

Ok ik heb even de handleiding opgezocht, je moet als volgt te werk gaan:

Stel je decoder in in programeerstand. Ledje knippert. Druk op adres 1, afbuigend, en dan zal wissel 1t/m4 op adres 1t/m4 ingesteld worden. Het ledje moet dan 2 sec groen branden.

Nu zou wissel 1 moeten werken.

Gr. Remco.

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1097
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #11 Gepost op: 03 juni 2009, 16:38:04 »
Er zitten aardig wat groene en rode knopjes op het toetsenbord van de TC, maar ik kan niet bedenken welke rode en groene toets dan afbuigend en rechtdoor betekenen.

Ik neem wel aan dat ik eerst het virtuele adres toch moet aanmaken voordat ik de wisseldecoder ga programmeren?
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

Richard van Dijk

  • Offline Offline
  • Berichten: 302
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #12 Gepost op: 03 juni 2009, 16:41:22 »
Hallo,

oor de eerste wissel is dat nummer 1 en 5 uit mijn hoofd. 1 is groen en 5 is een rode die zitten pal onder elkaar. zo heb je dus op je nummerieke gedeelte 8 paren zitten waar je dus ook 8 wissels mee kan stellen.

groetjes Richard

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3869
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #13 Gepost op: 03 juni 2009, 16:44:27 »
Je hebt 4 rijen met 4 knopjes. De eerste rij is rood, dat is voor wissel 1-2-3-4. En daar horen de 4 groene knopjes bij van de tweede rij. Vervolgens heb je de derde rij (rood) voor wissels 5-6-7-8 en daar horen de groenen van de vierde rij bij. Rood en groen is dan rechtdoor en afbuigend. Kijk even naar de uitleg in de handleiding van de Twin.

Sander

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1097
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #14 Gepost op: 03 juni 2009, 16:46:37 »
Richard, Sander,

Dat van die numerieke paren had ik wel gezien. 1 zou dan koppelen met 4, zodat je een rode en groene knop hebt. Kan ik ook nog wel inkomen, maar het verandert weinig aan mijn gebrek aan inzicht. Als ik immers op keyboard mode 1 kies, dan staat er Adr 1-8. Als ik dan een 4 intik staat er 14 (of 41, daar wil ik even vanaf) in combinatie met een getal 7 waardes hoger (1-8, 41-48). Hoe kom ik daar dan voorbij dat ik ook echt wissel 1 kan instellen?
Ongetwijfeld zal ik straks 'o, is dat alles' zeggen, maar ik zie het nog steeds niet.
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.