Doel:€250.00
Donaties:€102.50

Per saldo:€-147.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 23-07-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Elco voor sluitseinen door Remunj
Vandaag om 17:47:40
Goed aansluiten s88SD16-n door Erik
Vandaag om 17:37:49
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
Vandaag om 17:33:31
Raadplaatje door Arjen52
Vandaag om 17:30:25
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Nullem
Vandaag om 17:22:10
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Marco1044
Vandaag om 17:20:08
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Silver Fox 2512
Vandaag om 17:08:39
MB-module: Hielan Ware door Hendrik Jan
Vandaag om 17:02:30
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door Tulpendaal
Vandaag om 16:38:29
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Hendrik Jan
Vandaag om 16:32:52
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Hendrik Jan
Vandaag om 16:23:47
Beurs in Houten 29 augustus 2020 - de voor- en nabeschouwing door cor_b
Vandaag om 15:29:25
n spoor baan 140 x 70 door nkob
Vandaag om 15:27:25
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
Vandaag om 15:13:12
Aantal draden ringleiding door Klaas Zondervan
Vandaag om 15:12:13
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door nkob
Vandaag om 14:57:39
Frans loodsje et cetera door Noordernet
Vandaag om 14:46:26
Bad Harzwald een fictieve havenbaan in spoor 0 door tijgernootje
Vandaag om 14:43:48
Beneluxforum Kalender 2021 door MOVisser
Vandaag om 14:32:01
Depot + vervolg Vlieringen-2 door Eric B
Vandaag om 13:55:38
Projekt 083-338 door Noordernet
Vandaag om 13:42:02
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door bosje77
Vandaag om 13:37:34
De Wadlander, een eilandbaan. door DJV
Vandaag om 13:19:40
RSU Stapje 2 een NS goederenwagen van MK: de 18 Luiker door Tulpendaal
Vandaag om 12:14:53
Baanbouw Bosje77 door mwdb
Vandaag om 11:42:09
Testbaan in h0/0/0m met ESU LokProgrammer door Marc tramt
Vandaag om 11:38:36
Sint Valies (Testbaantje in een koffer, h0f) door Tulpendaal
Vandaag om 11:28:47
Plaats hier een plaatje van uw bouwsels (trams). door Tulpendaal
Vandaag om 11:26:53
Baan in Los Angeles door bosje77
Vandaag om 11:18:50
Hoe plaats ik plaatjes via de IPad?... door Hans van de Burgt
Vandaag om 11:05:35
  

Auteur Topic: Wissels stellen met Twin Center  (gelezen 6580 keer)

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1112
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #60 Gepost op: 26 juni 2009, 08:47:32 »
Guus,

De wissels 25-28 staan wel degelijk geprogrammeerd met dcc functieadres 7, dus daar ligt het niet aan. Op de testbaan heb ik een wisseldecoder gebruikt met dcc functieadres 1. Die schakelde daar gewoon de eerste vier wissels. Nu ik mijn eerste wisseldecoder op de echte baan aansluit, zou 'ie dus functieadres 7 moeten hebben. Punt was echter dat ik de decoder niet goed kon programmeren omdat wissel 25 (uitgang 1) slechts één kant op schakelde. Santerdam gaf me gisteravond laat het advies om eerst alle draadjes van de stekkertjes goed te maken en dan de nieuwe wisseldecoder opnieuw te programmeren. Dan zou het goed moeten zijn.

Zou het kunnen dat een nieuwe wisseldecoder misschien default 1-4 schakelt? Immers, de reeds werkende wisseldecoder voor de testbaan, ligt nog steeds op de testbaan. Op de echte baan gaat het om een nieuwe, nog niet gebruikte wisseldecoder.

Mvg,
Martin
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

Remunj

  • Online Online
  • Berichten: 6638
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #61 Gepost op: 26 juni 2009, 08:56:09 »
Als het een nieuwe decoder is zal die inderdaad nog op zijn basisadres staan. Blijkbaar adres 1.
Net als bij een locdecoder. Die staat standaard op adres 3. Die zul je eerst ook een uniek adres moeten geven. Anders reageren al je locs tegelijk.
Dat geld dus ook voor wisseldecoders, seindecoders, schakeldecoders etc.

Met alleen instellinge in je TC maken wordt je decoder nog niet op een specifiek adres geprogrammeerd.

Gr.
Eric
Gr.
Eric

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1112
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #62 Gepost op: 26 juni 2009, 10:24:57 »
Dat klopt wel Eric. Ik geef eerst alle wissels in de TC de juiste instellingen. Dan ga ik wissel 25 in de TC oproepen en vervolgens de wisseldecoder programmeren door op het knopje te drukken, lampje gaat branden en dan wissel 25 (de eerste aan de decoder, dus uitgang 1) op afbuigend zetten. Volgens mij zijn dan de wissels 25-28 goed gezet en gekoppeld aan de juiste wisseldecoder. We zullen zien.

Mvg,
Martin
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

piksov

  • Offline Offline
  • Berichten: 729
  • OpenDCC fan
    • Het rijk N op zolder
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #63 Gepost op: 26 juni 2009, 10:52:19 »
@hookies,

dat lijkt mij inderdaad een goede manier van werken.

Maar als je zoals Eric zegt dat je nog geen adres hebt geprogrammeerd in de wisseldecoder zelf dan zal ie nog niet reageren op de wissel commando's zoals de tc die uitzend.

Het 'programmeren' van virtuele adressen in je TC is niets anders dan een tabelletje vullen in de TC

Guus
OpenDCC fan

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1112
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #64 Gepost op: 26 juni 2009, 11:56:49 »
Zo, nu werken alle stekkertjes en kan ik alle wissels schakelen, nog wel via dcc functieadres 1, maar goed, dat komt nog wel. Wat me wel opvalt en dat is misschien niet nieuw voor jullie, maar wel voor mij: als ik de blokjes van de wissels bovenaan heb staan (de blokjes bewegen op en neer bij schakelen), ging ik er vanuit dat alles op rechtdoor zou staan. Voor de linkerwissels is dat inderdaad zo, de rechterwissels staan dan op afbuigend. Klopt dat en moet ik dan de twee buitenste draadjes bij de stekkertjes van de rechterwissels omwisselen?

Mvg en alvast dank voor het geduldig uitleggen,

Martin
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3868
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #65 Gepost op: 26 juni 2009, 12:03:11 »
Op bladzijde 3 van dit draadje :

Daar heb je helemaal gelijk in. door fysiek de draadjes om te draaien verander je ook de stand van de blokjes.

Richard

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1112
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #66 Gepost op: 26 juni 2009, 12:10:07 »
Je was me net voor Sander. Ik heb de buitenste draadjes bij de linkerwissels omgedraaid. Als de blokjes nu bovenaan staan, dan staan alle wissels rechtdoor geschakeld. Klik ik het toetsjes daaronder aan, dan worden de wissels op afbuigend gezet. Met logisch nadenken zou ik dat wellicht ook wel hebben kunnen bedenken, maar proefondervindelijk onderzoek doen is ook leuk.

Nu alleen nog de wisseldecoder omprogrammeren. Dat was me straks nog niet gelukt.
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3868
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #67 Gepost op: 26 juni 2009, 12:37:38 »
Is "proefondervindelijk onderzoek" dan niet hetzelfde als "uitproberen op een testbaan" ?

Sander

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1112
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #68 Gepost op: 26 juni 2009, 12:44:44 »
Misschien, maar ik had daar maar één soort wissels in gebruik, dus dan is het lastig testen. Nu was het twee draadjes omdraaien, proberen en je hebt ook resultaat.

Zojuist ook de wisseldecoder weten in te stellen. Wissel 25 op het toetsenbord van de Twin correspondeert nu met wissel 25 op de baan. En dat geldt ook voor 26, 27 en 28. Sander, als ik je relaas goed heb begrepen, kan ik dus ook een wissel op 29 loshangen en en passant 29 tot en met 32 stellen, ook al worden die het eerste jaar niet gebruikt?
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

Remunj

  • Online Online
  • Berichten: 6638
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #69 Gepost op: 26 juni 2009, 12:57:15 »
Het maakt voor de decoder of centrale niet uit of de wissel fysiek aanwezig is. De centrale stuurt een commando en de decoder voert die uit. Of er dan ook echt een wissel omgaat maakt daarbij niet uit.
Dus ja je kan we 100 wissels invoeren maar niet allemaal gebruiken.

Gr.
Eric
Gr.
Eric

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3868
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #70 Gepost op: 26 juni 2009, 12:58:58 »
Ja, ik gaf je de tip om 29 ook in te stellen omdat die op dezelfde Roco wisseldecoder zit. En je hoeft er niet eens een wissel aan te hangen.

Sander