Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

NL baan: Frotterdam in h0 door Ben
Vandaag om 12:04:48
The R & J Colliery Ltd. 1:76 Brits. door GD
Vandaag om 11:59:05
(BNLS modulebaan) BNLS-Forumbaan algemeen door Ad Cleijsen
Vandaag om 11:54:59
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door Rondje_HO
Vandaag om 11:53:17
Jacobs draaistellen maken/ontwerpen door Rondje_HO
Vandaag om 11:51:34
ECoS II (ESU), of Central Station (Marklin)? door ruben derks
Vandaag om 11:37:24
Frans diorama 1:48 door Wim Corduwener
Vandaag om 11:33:14
Driemaster in ‘t veen - NS 2900 in h0 door ronald1956
Vandaag om 11:25:59
BNLS-Module: La vie...Cote d'Azur door Edsko Hekman
Vandaag om 11:19:49
Brugstekkers 8-polig: alle identiek? door henk
Vandaag om 11:08:23
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door Wim Corduwener
Vandaag om 11:07:02
LIMA 149803G Lubeck-Buchener Eisenbahn Digitaal ombouwen door 008200
Vandaag om 10:55:45
Kleine boutjes vastzetten? door ruudns
Vandaag om 10:55:09
De Hondsrugbaan, H0 door Dion
Vandaag om 10:47:07
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 10:44:28
BNLS trammodule: “Jewels of the HTM” door ronald1956
Vandaag om 10:38:37
Baanbouw Bosje77 door Silver Fox 2512
Vandaag om 10:27:53
Liliput 6400 met 2 motoren, onderdelen gezocht, en hoe aandrijving openen? door 008200
Vandaag om 09:40:09
Vorarlberg (Oostenrijkse treinbaan....n-spoor) door JaJo
Vandaag om 09:25:34
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door Eric B
Vandaag om 09:21:09
Oeps door Forever Rocofan
Vandaag om 09:17:57
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:15:27
BNLS trammodule “Centraal Station” door Den Zoeterdam
Vandaag om 08:33:08
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Martijn de Kuiper
Vandaag om 07:41:55
Vieze treinen, gebouwen, wegen etc. (tips en plaatjes) door wpinkhof
Vandaag om 07:34:35
Nieuwe baan in schaal nul: station Kloosterp door roadster36
Vandaag om 00:45:00
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
29 maart 2020, 23:53:26
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Modellbahnwagen
29 maart 2020, 23:33:42
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
29 maart 2020, 23:31:07
Heuvelland, een tentoonstellingsbaantje in H0 door Eric B
29 maart 2020, 22:46:56
  

Auteur Topic: Wissels stellen met Twin Center  (gelezen 6359 keer)

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3869
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #15 Gepost op: 03 juni 2009, 16:57:04 »
Lees gewoon even de handleiding van de Twin, Martin. Het is zo eenvoudig hoe je met de mode knop verschillende betekenissen aan die rode en groene knopjes kunt geven.

Sander

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1097
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #16 Gepost op: 03 juni 2009, 17:06:01 »
Alsof ik dat niet eerst had gedaan. Want voor je het weet, krijg je als antwoord RTFM. Als ik jou zo hoor, dan heeft die keyboard mode er waarschijnlijk niets mee te maken.
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3869
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #17 Gepost op: 03 juni 2009, 17:09:55 »
Met de keyboard mode stel je in welke functie de rode/groene knoppen hebben. Mijn antwoord is echt geen RTFM reactie maar een goed bedoelde tip om het even rustig na te lezen. Kijk dan met name naar wat je kunt doen met die mode knop en hoe je daar kunt instellen wanneer de wissels worden bediend.

Sander

Richard van Dijk

  • Offline Offline
  • Berichten: 302
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #18 Gepost op: 03 juni 2009, 17:11:49 »
Ik denk inderdaad dat je in de verkeerde mode zit. ik zal mijn handleiding er eens bij gaan pakken.

zo in welke mode heb jij je twin center staan.

Richard van Dijk

  • Offline Offline
  • Berichten: 302
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #19 Gepost op: 03 juni 2009, 17:16:34 »
Als jij je wissels wilt bedienen heb je dan het scherm voor je met aan weerszijde informatie over je locs en in het midden de blokjes.
in dit scherm kan je namelijk je wissels bedienen.

Richard

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1097
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #20 Gepost op: 03 juni 2009, 17:34:47 »
Okay, daar ben ik weer. Ik heb het TC in keyboard mode staan en als ik dan mijn display bekijk, heb je links en rechts informatie betreffende de locs en in het midden staan blokjes en schuine streepjes. Dit zie ik dan, waarbij het =-teken even voor een blokje opgaat:
/===
Als ik dan op het bijbehorende wisselnummer druk, springt het blokje omhoog dan wel naar beneden. Alleen bij 1 gebeurt niks. Daar blijft de / (slash) staan. Volgens de TC is er dan voor dat nummer geen wissel aangemeld. Wel voor 2 tot en met 4, hoewel die wissels niet op de testbaan liggen. Zou dat betekenen dat de wissel niet goed is aangesloten?
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

Richard van Dijk

  • Offline Offline
  • Berichten: 302
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #21 Gepost op: 03 juni 2009, 17:51:39 »
het zou kunnen dat er bij uit niet 1 maar een ander getal (lees 2,3 of 4) staat. anders is het misschien nog een optie om de boel eens te resetten en dan weer overnieuw te gaan programmeren.
andere ideeen heb ik er helaas nu ook niet meer voor. misschien dat een ander hier nog wat op weet.

Richard
(met een huilend kind op de achtergrond echt goed meer kan nadenken)

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1097
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #22 Gepost op: 03 juni 2009, 17:56:18 »
En hoe reset je de boel voor de wissels dan? Ik zal het stekkertje later ook wel eens openmaken, misschien zit een draadje niet goed vast. Heb het wel in beide kanten geprobeerd, zodat de donkerbruine aansluiting van de wissel zowel links als rechts heeft gezeten.
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3869
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #23 Gepost op: 03 juni 2009, 17:59:17 »
Als je /=== op het scherm ziet, wil dat zeggen dat wissel 1 op afbuigen staat en de wissels 2-3-4 staan rechtdoor. Met de bovenste 2 rijen knoppen (rood en grroen) moet je nu die wissels kunnen omleggen.

Sander

Richard van Dijk

  • Offline Offline
  • Berichten: 302
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #24 Gepost op: 03 juni 2009, 18:07:18 »
Hoi Santerdam.

Volgens mijn handleiding is het zo dat als er een / staat dat er geen wissel is aangemeld. en een = teken staat niet eens vermeld in mijn handleiding.

Richard

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1097
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #25 Gepost op: 03 juni 2009, 18:12:23 »
Ik had het =-teken even ingevoerd omdat ik gene blokteken op mijn toetsenbord heb. Feitelijk staat er dus slash, blokje, blokje, blokje. Wat zijn dan de tekens voor de stand van een wissel? Ik dacht dat een blokje in een hogere stand dan de andere blokjes wellicht iets zou zeggen over de stand, hoewel ik dat in de handleiding ook niet zie.
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3869
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #26 Gepost op: 03 juni 2009, 18:14:49 »
Richard, ik kan het in de korte handleiding.pdf niet nalezen. Ongetwijfeld heeft Martin wel een echte handleiding.

Sander

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1097
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #27 Gepost op: 03 juni 2009, 18:17:10 »
Op pagina 41 staat het volgende: zijn er onder de nummers 1 tot 8 nog geen wissels aangemeld, dan toont de display acht keer een / (slash). Voor elk aangemeld nummer wordt de slash door een zwart veld vervangen.

En:
Bij de toetsenparen, waarvan de rode toets werd ingedrukt, wordt het zwarte veld iets hoger getoond dan bij de toetsenparen waarcan de groene toets werd ingedrukt.

Martin
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.

santerdam

  • Offline Offline
  • Berichten: 3869
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #28 Gepost op: 03 juni 2009, 18:22:14 »
Denk ik nou te simpel dat, als een slash wil zeggen dat de wissel niet is aangemeld, je dus alsnog de wissel moet gaan aanmelden ?

Hookies

  • Offline Offline
  • Berichten: 1097
    • De bouw van Hookyville in schaal N (updated 25 januari 2010)
Re:Wissels stellen met Twin Center
« Reactie #29 Gepost op: 03 juni 2009, 18:27:51 »
Ik heb er ook mijn twijfels bij, want wissel 2, 3 en 4 zijn duidelijk wel aangemeld, terwijl die er fysiek niet eens zijn. Ik vraag me dan ook af wat het teken voor een afbuigende wissel op de display van het TC moet zijn. Dat zou een boel schelen, maar daar zwijgt de handleiding over.
Hookyville | Fleischmann Piccolo rails | Twin Center | Fleischmann Boosters | BMD16-SD versie 2 | Roco 10775 | Kuehn WD10 | laptop | Koploper | tijdperk: laat IV en V, museumlijn uit III | Hoofdzakelijk Duits georiënteerd.