Doel:€250.00
Donaties:€95.00

Per saldo:€-155.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-10-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Projekt 083-338 door Ric
Vandaag om 10:32:22
Bouw Beel + "wat reed er achter de Beel" door Jan Bouwman
Vandaag om 10:26:20
Stationsplein Baden Baden door Dion
Vandaag om 10:03:48
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Dion
Vandaag om 09:57:17
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door RobbertJan
Vandaag om 09:55:02
Project Halleberg, een digitale tandrad pendelbaan door Marco EB
Vandaag om 09:51:00
De Hondsrugbaan, H0 door Dion
Vandaag om 09:50:32
100 jaar Zwitserse Krokodil door Dion
Vandaag om 09:49:15
Sonderzug van Centralbahn brandt deels uit door Post49
Vandaag om 09:48:22
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 09:11:01
Baanplan voor herbeginner met een Fleischman H0 door Zilte
Vandaag om 08:34:43
Zijn alle stoomlok nummerschilden allemaal even groot? door Peter Kleton
Vandaag om 08:32:47
MODELSPOOR 2019 by MTD - 19 & 20 Oktober 2019 in EDEGEM (B) door wpinkhof
Vandaag om 08:32:40
Welke besturingssoftware kies ik? door rjr
Vandaag om 08:27:22
Blindegeleidetegels, vanaf wanneer gebruikt op de perrons? door tothebeach
Vandaag om 08:22:30
Nieuwe busmodellen van Holland Oto in schaal 1:87 waaronder de Ambassador! door Tulpendaal
Vandaag om 06:32:48
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 04:20:45
NS 8100 in 0 door FritsT
Vandaag om 00:25:35
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
21 oktober 2019, 23:57:21
Groterdamse projecten door Chris
21 oktober 2019, 23:35:54
Tegelpatroon voor perrons door phdirk
21 oktober 2019, 23:15:30
BNLS werkspoor NS 8100 van Werps Modelbouw door roadster36
21 oktober 2019, 23:07:25
NS 8100 in Spoor-1 door FritsT
21 oktober 2019, 22:42:59
Frans loodsje door Noordernet
21 oktober 2019, 22:21:12
Arcomora: ARLOCO bezetmelder door erikkral
21 oktober 2019, 22:20:42
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Proplus
21 oktober 2019, 22:05:26
Vorarlberg (Oostenrijkse treinbaan....n-spoor) door Proplus
21 oktober 2019, 22:03:54
Atlas G3/3 ombouwen naar rijdend model, enkele vragen.. door DE-II
21 oktober 2019, 22:01:15
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Proplus
21 oktober 2019, 22:00:54
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door Pinkelpa
21 oktober 2019, 21:47:42
  

Auteur Topic: Reed-contact met x - wisselschakelaars  (gelezen 21113 keer)

Scenery

  • Offline Offline
  • Berichten: 92
  • Treinen rijden niet op tijd, maar op rails.
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #15 Gepost op: 21 januari 2009, 20:21:45 »

Hallo Roelco, bedankt voor je antwoord, ik zal een schets gaan maken met de wissels erin, en aangeven wanneer deze omgezet dienen te worden.

En je vraag "Waarom niet gewoon 1 wissel per reedcontact? " is vanuit kostenoogpunt, ik gebruik de reedcontacten van Fleischmann (6435) en die kosten € 15,00 per stuk.

Groet,

Caspar

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #16 Gepost op: 21 januari 2009, 20:30:32 »
Nou, dan wordt je flink opgelicht.

Mvg
Wim.

Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Scenery

  • Offline Offline
  • Berichten: 92
  • Treinen rijden niet op tijd, maar op rails.
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #17 Gepost op: 21 januari 2009, 22:15:02 »

Hallo Wim, kun jij ze mij dan veel goedkoper leveren ?

Groet,

Scenery

Klaas Zondervan

  • Online Online
  • Berichten: 17553
    • Pagina van klaas
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #18 Gepost op: 21 januari 2009, 23:34:27 »
Nee, maar Conrad wel, bijvoorbeeld.
Die Fleischmann reedschakelaar is een compleet railstuk met een reedcontract erin, afgedekt door iets wat op een overweg of zo lijkt. Nadelen: heel duur, en je moet op de plek van het contact altijd een recht stukje spoor invoegen.
Bij Conrad (of de elektronicaboer in de omgeving) hebben ze losse reedschakelaars die minder dan een euro per stuk kosten, en die je op elke gewenste plek kunt inbouwen.
Spoorbaan "Uit en Thuis" in aanbouw.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #19 Gepost op: 21 januari 2009, 23:47:03 »
Hallo Wim, kun jij ze mij dan veel goedkoper leveren ?

Groet,

Scenery


Voor ongeveer 1,20 p/s moet dat wel lukken.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Scenery

  • Offline Offline
  • Berichten: 92
  • Treinen rijden niet op tijd, maar op rails.
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #20 Gepost op: 21 januari 2009, 23:48:47 »

Hallo, ik heb een jpg-je met wat ik zou willen bouwen :

https://images.beneluxspoor.net/bnls/wisselschakelingen.jpg

Kan dat met zoals ik het wil installeren ?

Link plaatsen lukt niet echt, maar plaatje is wel geupload

Groet, Scenery

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #21 Gepost op: 21 januari 2009, 23:56:46 »
Ga jij digital rijden of ga je analoog rijden?

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Scenery

  • Offline Offline
  • Berichten: 92
  • Treinen rijden niet op tijd, maar op rails.
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #22 Gepost op: 22 januari 2009, 07:53:33 »

Hallo Wim,

Ik ga analoog rijden.

Groet,

Scenery

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7821
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #23 Gepost op: 22 januari 2009, 08:29:55 »
Ok, maar dan ben ik bang dat hier ompolen niet op de juiste plek gebeurd.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

rjr

  • Offline Offline
  • Berichten: 1493
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #24 Gepost op: 22 januari 2009, 09:46:07 »
Hallo Roelco, bedankt voor je antwoord, ik zal een schets gaan maken met de wissels erin, en aangeven wanneer deze omgezet dienen te worden.

En je vraag "Waarom niet gewoon 1 wissel per reedcontact? " is vanuit kostenoogpunt, ik gebruik de reedcontacten van Fleischmann (6435) en die kosten € 15,00 per stuk.

Groet,

Caspar


Casper,

dan zou ik toch eens naar anderen zoeken, die van conrad zijn nog geen 70 cent, en heb er pas wat bij de locale electronica boer gehaalt voor 80 cent.

rjr

  • Offline Offline
  • Berichten: 1493
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #25 Gepost op: 22 januari 2009, 09:55:47 »
Ik ga er even vanuit dat je treinen van A, B, C, F, G A rond rijden.
Als je net voor E en F een reedcontact plaats dan kan de vertrekkende trein de wissels daar schakelen.
Tussen F en G en tussen E en G kun je een reedcontact plaatsen voor wissel G.
Voor A zet je een reedcontact om die te schakelen, en aan de onderkant van A zet je er 1 die A weer terug zet zodat een binnenkomende trein richting B rijd.
Deze moet dan wel zo ver voor A zitten dat een wegrijdende trein geen wagons meer op wissel A heeft als deze omgezet wordt.

Een binnen komende trein moet dan alleen de binnen komende wissels zetten.
op spoor 1 wissel C om, spoor 2 ze wissel B om, spoor 3 zet wissel D om.
alleen bij spoor 4 moet je dan wissel B, C en D schakelen. Dit kun je met 3 opvolgende reedcontacten doen, of hier zet je een relais tussen, dan schakel je dus max 3 wissels in 1 keer.

Kun je dus met 14 reedcontacten toe voor de wissels ( dan heb je er 3 in spoor 4 zitten, 1 per wissel ) voor nog geen euro stuk is dat dus goedkoper dan 1 versie die je nu gebruikt.

Groet,
Roelco

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1164
    • DutchRoco
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #26 Gepost op: 22 januari 2009, 10:01:19 »
Hallo rjr


Citaat
Bij mij zijn er meer reedcontacten kapot gegaan door glasbreuk bij montage, dan door te zware belasting bij jaren lang gebruik.

Bij de locale electronica boer maar een vragen of hij ook reedsschakelaars heeft met dunne platte stripjes, deze kun je gewoon met de hand ombuigen en het glas gaat niet kapot. zie foto



Gr Piet
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

rjr

  • Offline Offline
  • Berichten: 1493
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #27 Gepost op: 22 januari 2009, 10:24:39 »
Piet,

Ik ken die, Hij had er de laatste keer maar 2 meer van, en ik wilde toen reedcontacten hebben.

En met meer bedoel ik dat er in de afgelopen 20 jaar misschien iets van 10 kapot zijn gegaan, dus zo heel veel is het niet hoor. Een oplossing die ook werkt is een stukje krimpkous er omheen, en daarna pas buigen, of niet al te dicht langs het glas buigen.

Groet,
Roelco

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1164
    • DutchRoco
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #28 Gepost op: 22 januari 2009, 10:50:51 »
hallo rjr

Citaat
Een oplossing die ook werkt is een stukje krimpkous er omheen

Zal het eens uitproberen bij gelegenheid, kende deze methode ik nog niet..

Gr Piet
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

Scenery

  • Offline Offline
  • Berichten: 92
  • Treinen rijden niet op tijd, maar op rails.
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #29 Gepost op: 22 januari 2009, 13:16:49 »
Ok, maar dan ben ik bang dat hier ompolen niet op de juiste plek gebeurd.

Mvg
Wim.


Hallo Wim,

misschien is de tekening niet helemaal duidelijk omdat ik niet aangegeven heb dat er na wissel A en G, en  tussen wissel A en B een keerlusgarnituur van Fleischmann wordt aangebracht. de plaats van ompolen is een reedcontact die het spoor buiten de keerlus dient om te polen.

Groet,

caspar