Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

BMB 00-modulebaan, Beveiliging door nighttrain1
Vandaag om 00:43:33
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Michiel2
Vandaag om 00:36:02
Marklin H0 trein rijdt alleen maar achteruit door Bahn-AG
Vandaag om 00:00:52
Gezocht, iemand die decoders in Märklin TEE 3071 wil inbouwen (Utrecht) door Haradigi
04 juni 2020, 23:52:58
Raadplaatje door spoorzeven
04 juni 2020, 23:20:30
Projekt 083-338 door 44
04 juni 2020, 23:10:04
De terugkeer van het Eiland Waan door RobK
04 juni 2020, 23:07:13
Märklin 60760 locdecoder instellen in iTrain. door PkAlfisti
04 juni 2020, 23:00:54
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
04 juni 2020, 22:57:23
Welke rijtuigen achter NS 1100 door piet keppel
04 juni 2020, 22:46:42
NS modelbaan Hoekdam H0 door MOVisser
04 juni 2020, 22:44:41
Molendaal, h0-baan, Nederlands tintje, Periode III-heden. 2,6x1,4m door Juroen
04 juni 2020, 22:42:53
Frans loodsje et cetera door Noordernet
04 juni 2020, 22:39:03
DR5000, problemen met hoge locomotiefadressen door Karst Drenth
04 juni 2020, 22:37:14
Maïsveld n spoor maken, tips? door MOVisser
04 juni 2020, 22:35:32
Initiatief Tramweg Stichting voor behoud SUN-tramstel (Ut) scoort eerste succes door martijn v m
04 juni 2020, 22:32:03
Waar koop je tegenwoordig 'betaalbare' sounddecoders? door dimo1_dimo1
04 juni 2020, 21:57:42
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door HuubvG
04 juni 2020, 21:52:38
Baanbouw Bosje77 door Jelmer
04 juni 2020, 21:26:21
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
04 juni 2020, 21:22:32
Oersik etsplaat spoor 0 van Erwin, beginnersbouwverslag door Tulpendaal
04 juni 2020, 21:15:40
Modelspoorbaan Fleischmann door bosje77
04 juni 2020, 20:54:22
Hoe groen was de groene E-loc 1000? door Bahn-AG
04 juni 2020, 20:46:01
Aankomst grootste containerschip ter wereld door FritsT
04 juni 2020, 20:45:36
Rottershausen TP IIIb(1956 - 1968) H0 door Ronald69
04 juni 2020, 20:22:46
Cubana door Valentijn
04 juni 2020, 20:18:26
Even voorstellen: nieuwe baan: Ernum, Marklin H0 analoog 2.70x2.90 U vorm x 2 door Klarentrein
04 juni 2020, 20:13:40
Soldeerapparaat kopen, aanbevelingen? door peterha
04 juni 2020, 20:11:34
Welke Duitse rangeerseinen bij eindstation door Wim Hesselink
04 juni 2020, 19:37:18
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door mass am see
04 juni 2020, 18:54:58
  

Auteur Topic: Reed-contact met x - wisselschakelaars  (gelezen 22079 keer)

Scenery

  • Offline Offline
  • Berichten: 92
  • Treinen rijden niet op tijd, maar op rails.
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #15 Gepost op: 21 januari 2009, 20:21:45 »

Hallo Roelco, bedankt voor je antwoord, ik zal een schets gaan maken met de wissels erin, en aangeven wanneer deze omgezet dienen te worden.

En je vraag "Waarom niet gewoon 1 wissel per reedcontact? " is vanuit kostenoogpunt, ik gebruik de reedcontacten van Fleischmann (6435) en die kosten € 15,00 per stuk.

Groet,

Caspar

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #16 Gepost op: 21 januari 2009, 20:30:32 »
Nou, dan wordt je flink opgelicht.

Mvg
Wim.

Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Scenery

  • Offline Offline
  • Berichten: 92
  • Treinen rijden niet op tijd, maar op rails.
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #17 Gepost op: 21 januari 2009, 22:15:02 »

Hallo Wim, kun jij ze mij dan veel goedkoper leveren ?

Groet,

Scenery

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 18944
    • Pagina van klaas
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #18 Gepost op: 21 januari 2009, 23:34:27 »
Nee, maar Conrad wel, bijvoorbeeld.
Die Fleischmann reedschakelaar is een compleet railstuk met een reedcontract erin, afgedekt door iets wat op een overweg of zo lijkt. Nadelen: heel duur, en je moet op de plek van het contact altijd een recht stukje spoor invoegen.
Bij Conrad (of de elektronicaboer in de omgeving) hebben ze losse reedschakelaars die minder dan een euro per stuk kosten, en die je op elke gewenste plek kunt inbouwen.
"Without" wordt omgebouwd tot "Heuvelland"
Het werk aan "Uit en Thuis" ligt daardoor stil.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #19 Gepost op: 21 januari 2009, 23:47:03 »
Hallo Wim, kun jij ze mij dan veel goedkoper leveren ?

Groet,

Scenery


Voor ongeveer 1,20 p/s moet dat wel lukken.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Scenery

  • Offline Offline
  • Berichten: 92
  • Treinen rijden niet op tijd, maar op rails.
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #20 Gepost op: 21 januari 2009, 23:48:47 »

Hallo, ik heb een jpg-je met wat ik zou willen bouwen :

https://images.beneluxspoor.net/bnls/wisselschakelingen.jpg

Kan dat met zoals ik het wil installeren ?

Link plaatsen lukt niet echt, maar plaatje is wel geupload

Groet, Scenery

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #21 Gepost op: 21 januari 2009, 23:56:46 »
Ga jij digital rijden of ga je analoog rijden?

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Scenery

  • Offline Offline
  • Berichten: 92
  • Treinen rijden niet op tijd, maar op rails.
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #22 Gepost op: 22 januari 2009, 07:53:33 »

Hallo Wim,

Ik ga analoog rijden.

Groet,

Scenery

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #23 Gepost op: 22 januari 2009, 08:29:55 »
Ok, maar dan ben ik bang dat hier ompolen niet op de juiste plek gebeurd.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

rjr

  • Offline Offline
  • Berichten: 1552
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #24 Gepost op: 22 januari 2009, 09:46:07 »
Hallo Roelco, bedankt voor je antwoord, ik zal een schets gaan maken met de wissels erin, en aangeven wanneer deze omgezet dienen te worden.

En je vraag "Waarom niet gewoon 1 wissel per reedcontact? " is vanuit kostenoogpunt, ik gebruik de reedcontacten van Fleischmann (6435) en die kosten € 15,00 per stuk.

Groet,

Caspar


Casper,

dan zou ik toch eens naar anderen zoeken, die van conrad zijn nog geen 70 cent, en heb er pas wat bij de locale electronica boer gehaalt voor 80 cent.

rjr

  • Offline Offline
  • Berichten: 1552
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #25 Gepost op: 22 januari 2009, 09:55:47 »
Ik ga er even vanuit dat je treinen van A, B, C, F, G A rond rijden.
Als je net voor E en F een reedcontact plaats dan kan de vertrekkende trein de wissels daar schakelen.
Tussen F en G en tussen E en G kun je een reedcontact plaatsen voor wissel G.
Voor A zet je een reedcontact om die te schakelen, en aan de onderkant van A zet je er 1 die A weer terug zet zodat een binnenkomende trein richting B rijd.
Deze moet dan wel zo ver voor A zitten dat een wegrijdende trein geen wagons meer op wissel A heeft als deze omgezet wordt.

Een binnen komende trein moet dan alleen de binnen komende wissels zetten.
op spoor 1 wissel C om, spoor 2 ze wissel B om, spoor 3 zet wissel D om.
alleen bij spoor 4 moet je dan wissel B, C en D schakelen. Dit kun je met 3 opvolgende reedcontacten doen, of hier zet je een relais tussen, dan schakel je dus max 3 wissels in 1 keer.

Kun je dus met 14 reedcontacten toe voor de wissels ( dan heb je er 3 in spoor 4 zitten, 1 per wissel ) voor nog geen euro stuk is dat dus goedkoper dan 1 versie die je nu gebruikt.

Groet,
Roelco

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1173
    • DutchRoco
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #26 Gepost op: 22 januari 2009, 10:01:19 »
Hallo rjr


Citaat
Bij mij zijn er meer reedcontacten kapot gegaan door glasbreuk bij montage, dan door te zware belasting bij jaren lang gebruik.

Bij de locale electronica boer maar een vragen of hij ook reedsschakelaars heeft met dunne platte stripjes, deze kun je gewoon met de hand ombuigen en het glas gaat niet kapot. zie foto



Gr Piet
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

rjr

  • Offline Offline
  • Berichten: 1552
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #27 Gepost op: 22 januari 2009, 10:24:39 »
Piet,

Ik ken die, Hij had er de laatste keer maar 2 meer van, en ik wilde toen reedcontacten hebben.

En met meer bedoel ik dat er in de afgelopen 20 jaar misschien iets van 10 kapot zijn gegaan, dus zo heel veel is het niet hoor. Een oplossing die ook werkt is een stukje krimpkous er omheen, en daarna pas buigen, of niet al te dicht langs het glas buigen.

Groet,
Roelco

p.heinst

  • Offline Offline
  • Berichten: 1173
    • DutchRoco
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #28 Gepost op: 22 januari 2009, 10:50:51 »
hallo rjr

Citaat
Een oplossing die ook werkt is een stukje krimpkous er omheen

Zal het eens uitproberen bij gelegenheid, kende deze methode ik nog niet..

Gr Piet
Roco rijder met 2multimaus als slave, RouteControl,  multimaus pro, Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 8.0 A3 en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem

Scenery

  • Offline Offline
  • Berichten: 92
  • Treinen rijden niet op tijd, maar op rails.
Re: Reed-contact met x - wisselschakelaars
« Reactie #29 Gepost op: 22 januari 2009, 13:16:49 »
Ok, maar dan ben ik bang dat hier ompolen niet op de juiste plek gebeurd.

Mvg
Wim.


Hallo Wim,

misschien is de tekening niet helemaal duidelijk omdat ik niet aangegeven heb dat er na wissel A en G, en  tussen wissel A en B een keerlusgarnituur van Fleischmann wordt aangebracht. de plaats van ompolen is een reedcontact die het spoor buiten de keerlus dient om te polen.

Groet,

caspar