Doel:€250.00
Donaties:€147.00

Per saldo:€-103.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 10-06-2024

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Wordt Eurospoor ooit nog georganiseerd? door Leo_H
Vandaag om 01:10:54
binnenlandse samenstelling voor een Plan D RD in de jaren 70 door Deetrein
Vandaag om 00:42:07
Eerst eten (station in Oosterhout) door KC
Vandaag om 00:16:15
Interieurfoto’s NS stalen DIV met zijgang door Priegelman
13 June 2024, 23:41:19
Brezelbahn in H0, Duitsland tp III. door Jelmer
13 June 2024, 23:12:07
US diorama in H0 door Jelmer
13 June 2024, 23:08:36
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door SvenW
13 June 2024, 23:01:30
Digikeijs via aliexpress? door Karst Drenth
13 June 2024, 22:48:27
stl file voor brug hoofd door MOVisser
13 June 2024, 22:34:24
YaMoRC YD8116 powerled door MarkSpoor
13 June 2024, 22:16:18
Tussen Gs & Gbs door IJmc
13 June 2024, 22:03:48
22 juni modelspoorbeurs Houten door Adri Ruitenberg
13 June 2024, 21:53:41
Tachowagon door spock
13 June 2024, 21:48:57
N baan 2x100x50 door Ronald Halma
13 June 2024, 21:47:37
Commer bestelwagens in 1:87 verkrijgbaar? door Noordernet
13 June 2024, 21:40:43
Rijnstraat door Gerco van Beelen
13 June 2024, 21:37:25
Maasmuiden Haven door Dennis.
13 June 2024, 21:04:17
Ton bouwt goederenwagens door TonM
13 June 2024, 20:42:40
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door J. Moors
13 June 2024, 20:40:02
brug over troebelt water door MaraNCS
13 June 2024, 20:18:55
Pfarrerwinkel bahn door basjuh1981
13 June 2024, 19:33:49
extra voeding ja of nee? door Bert55
13 June 2024, 19:24:26
Gewoon wat busfoto's door GerardvV
13 June 2024, 18:53:45
BNLS Module “Wijhe” door Hans van de Burgt
13 June 2024, 18:39:42
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Jip
13 June 2024, 18:31:47
Bouw van de DE-5 uit een bouwset van FRIE door ingenium
13 June 2024, 16:55:19
M rail - kortsluiting door Ronald Halma
13 June 2024, 16:48:58
Raadplaatje door V200-G2000
13 June 2024, 16:38:16
Roco WR4üe-28 met computernummers en DB-keks door Wies
13 June 2024, 16:25:38
Thornton USA 2024 door Hendrik Jan
13 June 2024, 15:51:56
  

Auteur Topic: Central Station 3 of Esu Ecos II of geen van beide?  (gelezen 5857 keer)

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1664
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Central Station 3 of Esu Ecos II of geen van beide?
« Reactie #45 Gepost op: 08 February 2023, 11:26:39 »
Alleen RailCom werkt niet bij gebruik van de diode methode.

En of dat werkt, als een trein  (y) (y) Dat is ook de reden geweest dat ik de ABC Module heb gemaakt.

Net een modelbaan opgeleverd met ABC techniek en RailCom voor de onzichtbare sporen. Werkt prachtig, het is wel even zoeken of de decoders liever 3 of 4 diodes willen. Bij 5 is de spanningsval te laag voor RC om te functioneren. Al verschilt dat echt wel per decoder, bij de TOM super, de Piko soms wel/soms niet, D&H wil 4 diodes en ZIMO wil er 3.

Het zit hem erin dat de RC soms wel/ soms niet in de ABC sectie zit. Daarom moet je even wat expirimenteren.
Overigens ben ik nu de Lenz aan het proberen, maar ben nog niet kapot ervan. Ze hebben het misschien uitgevonden, echt bediengemak is ze vreemd. En dat zegt een ZIMO liefhebber  ;D ;D ;D ;D
Er was eens een klein vogeltje, die ging......wat was je vraag ook alweer?

VvKan

  • Gast
Re: Central Station 3 of Esu Ecos II of geen van beide?
« Reactie #46 Gepost op: 08 February 2023, 12:00:12 »
Kijk, zo leer je nog eens wat bij.
Net even de info van Lenz bekeken, maar ik kan het niet eens terugvinden, dat het bij de diode methode niet zou werken (bij Lenz spullen).  Terwijl ik zeker weet, dat dat er wel gestaan heeft, maar waar ?  Of het is inmiddels vervallen, hopelijk ?
Ga ik even mee experimenteren.

Overigens ben ik nu de Lenz aan het proberen, maar ben nog niet kapot ervan. Ze hebben het misschien uitgevonden, echt bediengemak is ze vreemd.
Wat bedoel je met deze opmerking, over welke bediening van wat ?


Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 7832
Re: Central Station 3 of Esu Ecos II of geen van beide?
« Reactie #47 Gepost op: 08 February 2023, 13:00:00 »

De volgende stap is het maken van blokken, die ik vooral nodig denk te hebben om het schaduwstation in de gaten te kunnen houden. Ik heb begrepen dat ik dan tussen de blokken telkens één rail moet isoleren ( maakt het nog uit welke?) en dat ik binnen het blok aan het begin en aan het einde nog een geisoleerd stuk moet hebben wat dienst gaat doen als bezet/terugmelder. Ik ga rijden met zowel verlichte passagierswagons als onverlichte goederenwagons, en die zullen zowel getrokken als geduwd gaan worden.
Excuses voor alle beginnersvragen, maar heb ik het tot nu toe goed? Naast de Ecos 2 heb ik nog geen hardware voor de aansturing aangeschaft. Wat heb ik als eerste nodig om het bloksysteem werken te krijgen ( zonder dat ik al teveel hoef te solderen )? Ik heb begrepen dat dat een S88 module is en daar lijkt mij de Digikeijs DR4088CS de beste oplossing voor?
Welke besturingssoftware ga je gebruiken? Wel belangrijk om naar te kijken of de Ecos2 ondersteund wordt.
En voor de rest van de hardware die je nog wilt aanschaffen even checken of je die ook op de Ecos2 kunt aansluiten.

Wat betreft de blokken. Sowieso liggen die altijd tussen wissels. En isolaties altijd in dezelfde railstaaf aanbrengen. De andere is een ononderbroken geheel.

Maar als ik je baanplan bekijk heb ik daar eerlijkgezegd wel wat twijfels bij. Om vanuit die tunnelingang rechts naar je bovenste station te komen krijg je een steile helling. Max is toch 3% en die haal jij hier niet. Ik zie diverse hoogtes ingetekend maar heb je ook rekening gehouden met je frame? neem bijvoorbeeld de tunneluitgang in het midden. Daar staat een hoogte van 50. De rails in het bovenste station zie ik op 115 liggen. Dat is 65 mm. Maar daar gaat ook nog de ruimte van je frame vanaf. Dan blijft er toch weinig ruimte over voor de trein. Heb je hier over nagedacht.
Gr.
Eric

Ronald Halma

  • Organisator US Convention Nederland
  • Offline Offline
  • Berichten: 15655
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Central Station 3 of Esu Ecos II of geen van beide?
« Reactie #48 Gepost op: 08 February 2023, 13:57:23 »
Is jullie opgevallen dat TS niet meer gereageerd heeft sinds zijn eerste post? Dit ondanks dat er diverse mensen hem vragen hebben gesteld.

Nu dus wel :)

ReinBijlsma

  • Offline Offline
  • Berichten: 15
Re: Central Station 3 of Esu Ecos II of geen van beide?
« Reactie #49 Gepost op: 08 February 2023, 14:49:18 »
Hoi WimC, ik heb naast deze hobby nog wel meer te doen, en dan heb ik als leek ook nog de nodige tijd besteed aan het opzoeken van extra info met betrekking tot de antwoorden die gegeven zijn.
« Laatst bewerkt op: 08 February 2023, 14:50:51 door ReinBijlsma »

ReinBijlsma

  • Offline Offline
  • Berichten: 15
Re: Central Station 3 of Esu Ecos II of geen van beide?
« Reactie #50 Gepost op: 08 February 2023, 14:55:33 »
Welke besturingssoftware ga je gebruiken? Wel belangrijk om naar te kijken of de Ecos2 ondersteund wordt.
En voor de rest van de hardware die je nog wilt aanschaffen even checken of je die ook op de Ecos2 kunt aansluiten.

Wat betreft de blokken. Sowieso liggen die altijd tussen wissels. En isolaties altijd in dezelfde railstaaf aanbrengen. De andere is een ononderbroken geheel.

Maar als ik je baanplan bekijk heb ik daar eerlijkgezegd wel wat twijfels bij. Om vanuit die tunnelingang rechts naar je bovenste station te komen krijg je een steile helling. Max is toch 3% en die haal jij hier niet. Ik zie diverse hoogtes ingetekend maar heb je ook rekening gehouden met je frame? neem bijvoorbeeld de tunneluitgang in het midden. Daar staat een hoogte van 50. De rails in het bovenste station zie ik op 115 liggen. Dat is 65 mm. Maar daar gaat ook nog de ruimte van je frame vanaf. Dan blijft er toch weinig ruimte over voor de trein. Heb je hier over nagedacht.
Qua besturingssoftware denk ik aan iRail of Koploper, met voorkeur voor iRail. Maar ik wil voornamelijk met de hand rijden, dus via de knoppen op de Ecos. De baan is ook niet al te ingewikkeld en er zulen denk ik max 3 treinen op gaan rijden.
De diverse hoogte op het baanplan zijn in werkelijkheid wat aangepast, en ook is de baan iets langer en iets dieper geworden door wat extra railstukken te plaatsen. Ik heb de hellingen getest met twee locs  en een rijtje qwagons, en dat gaat allemaal goed, ook in de tunnels. wordt ook geen gebruik gemaakt van bovenleiding.

RBlok

  • Offline Offline
  • Berichten: 394
  • Canada-H0-2rail-Peco-Ecos-Digikeijs-Xtreme-MP6
Re: Central Station 3 of Esu Ecos II of geen van beide?
« Reactie #51 Gepost op: 08 February 2023, 16:23:49 »
Een discussie die ook vast eerder is gevoerd: waarom een softwareprogramma gebruiken naast de Ecos? Ik ben geen digibeet maar heb in mijn werkzame leven genoeg/teveel computers gezien en gebruikt. Fijn om dit bij de modelbaan te kunnen beperken. In de Ecos (intuitief) programmeren, lekker verder te bouwen aan de scenery en rijden. Ieder zijn ding natuurlijk en de software zal vast nog meer de diepte in kunnen gaan voor wat betreft het rijden. Maar de 'verplichte' koppeling Ecos - besturingssoftware is er dus niet.

Rian

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1664
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Central Station 3 of Esu Ecos II of geen van beide?
« Reactie #52 Gepost op: 08 February 2023, 16:51:24 »
Qua besturingssoftware denk ik aan iRail of Koploper,

Gaaf, is er weer een nieuw besturingsprogramma op de markt! Ik denk wel dat de maker daarvan een klein akkefietje kan verwachten met de maker van iTrain. Al heb ik zo'n vermoeden dat dit op een verspreking (vertikking klinkt zo negatief) is gebaseerd. Overigens let daar goed op bij de maker van iTrain. Die gaat heel slecht op mensen die zijn naam verkeerd uitspreken, is leuk om hem mee te plagen als je hem goed kent. Maar als starter waardeert hij het als je de naam van het programma goed schrijft en uitspreekt.

En ergens snap ik hem ook wel, het lijkt me ook vermoeiend als mensen mij de hele tijd Martijn of Martien noemen.

Een discussie die ook vast eerder is gevoerd: waarom een softwareprogramma gebruiken naast de Ecos? Ik ben geen digibeet maar heb in mijn werkzame leven genoeg/teveel computers gezien en gebruikt. Fijn om dit bij de modelbaan te kunnen beperken. In de Ecos (intuitief) programmeren, lekker verder te bouwen aan de scenery en rijden. Ieder zijn ding natuurlijk en de software zal vast nog meer de diepte in kunnen gaan voor wat betreft het rijden. Maar de 'verplichte' koppeling Ecos - besturingssoftware is er dus niet.

Rian

Hier heb je absoluut gelijk in. Veel mensen verheerlijken het computergestuurd rijden. Maar dat is verre van een verplichting. Je gaat digitaal rijden, en de manier waarop kan van heel simpel tot heel complex, met een handregelaar, app, ABC of blokken met secties en software.

Dit moet je echt voor jezelf bepalen.
« Laatst bewerkt op: 08 February 2023, 16:53:20 door Martin Domburg »
Er was eens een klein vogeltje, die ging......wat was je vraag ook alweer?

VvKan

  • Gast
Re: Central Station 3 of Esu Ecos II of geen van beide?
« Reactie #53 Gepost op: 08 February 2023, 17:06:42 »
computergestuurd rijden. Maar dat is verre van een verplichting.
Helemaal mee eens.  Vooral met de Ecos niet nodig, tot een bepaald niveau/complexiteit.

Reinout van Rees

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 7494
  • Forummoderator
    • Persoonlijke website + weblog
Re: Central Station 3 of Esu Ecos II of geen van beide?
« Reactie #54 Gepost op: 08 February 2023, 23:11:04 »
Even een paar (niet onterechte, hoor) berichten rechtstreeks over een specifiek persoon (die zich hier niet kan verdedigen) verwijderd. Leek me wel zo netjes?

Reinout-als-moderator
Bouw v/d EifelBurgenBahn (h0, zijlijn in de Eifel)
Eifelgeschiedenis (verhalen en video's over de Eifelburgenbahn)

bask185

  • Offline Offline
  • Berichten: 4143
Re: Central Station 3 of Esu Ecos II of geen van beide?
« Reactie #55 Gepost op: 09 February 2023, 00:02:50 »
duidelijk  ::)
Train-Science.com
Train-Science github
It ain't rocket science ;-)