Doel:€250.00
Donaties:€100.00

Per saldo:€-150.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-05-2023

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Raadplaatje door Rody v. G.
Vandaag om 13:12:43
probleem met Fleischmann draaischijf door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 13:12:41
Ronald gaat vreemd! En bouwt een keertje Duits :) door Nez Cassé
Vandaag om 13:12:18
Nederland jaren 50 op basis van mijn roots door Nez Cassé
Vandaag om 13:05:49
YaMoRC komt met R-bus terugmeldmodule YD6016RB-CS door Bert_Apd
Vandaag om 12:48:24
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Frank103
Vandaag om 12:44:53
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Wim Vink
Vandaag om 12:34:31
Fleishmann draaischijf 6152C digitaliseren met DSD2022 Drehscheibendekoder door Von Rondstadd
Vandaag om 12:18:03
Kleine Baan in H0 (≤ 0.5m²) door NS1220
Vandaag om 12:11:31
Vrijdag 9 juni Veronica Express (De Karel) door Forever Rocofan
Vandaag om 11:52:56
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Marc tramt
Vandaag om 10:40:09
ESU BR151 (31030) defect door M@rk
Vandaag om 10:40:07
Bypass Junction, een Amerikaanse modelbaan in N door Rody v. G.
Vandaag om 10:39:52
NS-6000 in Spoor-1 door FritsT
Vandaag om 10:39:38
Mat 46 Rivarossi aandrijfassen door Spoor010
Vandaag om 10:33:49
Daz door Alewijn
Vandaag om 10:15:26
Voorbereiding bouw en bouwsels N baan Swalbenburg, 2,80 mtr x ,60 cm. door NS264
Vandaag om 08:42:54
BiensBacherWalt door tothebeach
Vandaag om 08:11:13
ACME Traxx BNL openen door Martijn193
Vandaag om 08:03:57
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 01:20:09
Bouw van materieel 40 treinstellen door Rob Bennis
09 juni 2023, 23:19:21
Ton bouwt goederenwagens door TonM
09 juni 2023, 22:24:34
Haandrecht zolderdam H0 door Benelux795
09 juni 2023, 21:41:46
Witmoosdorf door Jelmer
09 juni 2023, 21:03:42
NTM Veewagen. Messing Spoor-1 door FritsT
09 juni 2023, 20:49:25
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door VictorPM
09 juni 2023, 19:30:57
RET - autobussen aan de Dnjepr ? door Eelco Storm
09 juni 2023, 18:33:56
Restauratie Fleischmann 1215 (kunststof versie), waar onderdelen verkrijgbaar? door Ferdinand Bogman
09 juni 2023, 17:06:47
Roco NS 200/300 Sik groen, model 2020, bedrijfsnummer 288 door VAM65
09 juni 2023, 16:41:51
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Sven
09 juni 2023, 15:52:49
  

Auteur Topic: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC  (gelezen 2611 keer)

VAM65

  • Omroep Modelspoor Club. Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 1949-1963" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 3830
  • Nederland 1949-1963 in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #15 Gepost op: 28 oktober 2022, 12:14:55 »
Precies dat. Ik heb bij mijn 1000’en en oude 1100 ook de blauwe draad niet hoeven gebruiken. Dat is door een bepaalde bouw bij modellen van Roco uit eind vorige eeuw niet nodig.

Luud H

  • Offline Offline
  • Berichten: 75
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #16 Gepost op: 28 oktober 2022, 12:41:34 »
Mijn 1000 heb ik zo gedaan, posities zijn zoals jouw loc loc hierboven:
linksboven rood lampje - groene draad
linksonder wit lampje - witte draad
rechtsboven wit lampje - gele draad
rechtsonder rood lampje - paarse draad
rode draad soldeerverbinding tegenover  linksboven rood
zwarte draad tegenover grijs (bij jou blauw)
oranje en grijs hetzelfde
blauw heb ik niet gebruikt
bij deze setup kun je rood onafhankelijk schakelen
Dank Marco, zo gedaan, maar nog steeds geen lampjes, en deze zijn goed.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 21100
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #17 Gepost op: 28 oktober 2022, 12:53:06 »
Nu is het vrijwel gelijk aangesloten als ik indertijd bij mijn loc heb gedaan (zie eerdere verwijzing naar draadje). Gek dat er nog steeds geen lampje gaat branden.

Probeer eens een reset van de decoder. Dan weet je zeker dat * op je Maus de gele of witte draad aan het werk zet. De groene en de paarse met f1 en f2. Dan is ook een mogelijk dimmen weg.

En verder zoeken. Kan je met een multimeter meten of er na indrukken van *, f1 of f2 daadwerkelijk spanning op de betreffende functieuitgangen komt te staan?
« Laatst bewerkt op: 28 oktober 2022, 13:16:39 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Luud H

  • Offline Offline
  • Berichten: 75
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #18 Gepost op: 28 oktober 2022, 13:18:19 »
Dank je Henk, ja gek vind ik het ook....maar goed, een digibeet op leeftijd is al blij met een rijdende lok....
Gekke vraag: moet ik nog iets doen bij instellingen CV waardes ?? Multimeter ga ik zo proberen, maar lampjes zijn goed....
En hoe reset ik de decoder ??

ceuleer

  • Offline Offline
  • Berichten: 455
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #19 Gepost op: 28 oktober 2022, 13:24:26 »
De zwarte draad van de decoder is verbonden met de zwarte draad van de rails.
Die verbinding is ok, maar mag niet op de print gesoldeerd zijn, hier moet je de gemeenschappelijke blauwe draad voor alle lichten solderen.
Voor de rest lijkt het ok.
Dus maak de 2 zwarte draden aan mekaar en isoleer ze met kripkous of tape, en soldeer de blauwe draad op de print waar je nu de 2 zwarten hebt verbonden.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 21100
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #20 Gepost op: 28 oktober 2022, 13:29:41 »
Eeeh, misschien hele draadje even lezen Ceuleer? Zo was het en dat werkte dus niet.
Het kan prima zo. Dan functioneert een stroomafnamepool als gemeenschappelijk plus voor de functies. Heeft nog als neveneffect dat de lampjes niet door de digitale spanning kunnen worden overbelast.

@Luud
Zo te zien een Lokpilot? Die reset je door 8 in cv8 te programmeren.
Met de fabrieksinstellingen van de decoder hoef je niks te veranderen om de witte en gele draad rijrichtingafhankelijk met * aan te zetten en groen met f1 en violet met f2.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

bellejt

  • Online Online
  • Berichten: 1402
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #21 Gepost op: 28 oktober 2022, 13:30:03 »
als dat een ijzeren chassis is dan is het goodbye decoder met de blauwe draad op die massabaan
Greetings,salutations,groetjes,

ceuleer

  • Offline Offline
  • Berichten: 455
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #22 Gepost op: 28 oktober 2022, 13:40:12 »
Eeeh, misschien hele draadje even lezen Ceuleer? Zo was het en dat werkte dus niet.

Eeeh ? De eerste foto is niet echt duidelijk met de decoder erbovenop.
Maar jullie vinden het wel.

Luud H

  • Offline Offline
  • Berichten: 75
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #23 Gepost op: 28 oktober 2022, 14:10:12 »
Geweldig....het functioneert na een decoder reset, Top Henk, Dank je wel.
Lampjes symbool aan: rijrichting-afhankelijk witte lampje branden....
De rode zijn met F1 en F2 kan ik rijrichting-onafhankelijk de rode lampjes bedienen.
Maakt dus dat je ook het gevaarsein aan de voorzijde kan tonen. Niet dat ik dat in de praktijk met de lok 1000 ooit nodig heb gehad, (gelukkig).
Dank jullie alle voor het meedenken en aanvullen.....Limburgse vlaai kunnen jullie hier komen eten en donatie voor forum gaat nu gebeuren.
Met Groeten uit Limburg, Luud.

marco

  • Offline Offline
  • Berichten: 538
  • Toet!
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #24 Gepost op: 28 oktober 2022, 14:32:06 »
Mooi! kap erop, trappetjes erin en sleepje goederenwagens erachter  :)

Treintje_komt_zo

  • Offline Offline
  • Berichten: 45
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #25 Gepost op: 28 oktober 2022, 14:41:20 »
L.S.,

Misschien een tip voor de toekomst.

Ik gebruik bij ombouw projecten altijd een oudere decoder met een aantal minimale aansluiten (Lopi 3 volgens mij), de rode, zwarte, witte, gele, blauwe, oranje en grijze draad.

Werkt alles naar behoren, vooral bij dit soort upgrades, dan maak ik een foto van de gesoldeerde situatie. Dan alles loshalen en de definitieve decoder er aan en volgens de foto weer vast solderen.

Ik heb dus 2 decoders daarvoor. 1 met een stekker en 1 zonder stekker, de draadjes zoals net beschreven.

Bij de stekker versie, soms is er ruimte zat om een IC-voetje in te bouwen, is het nog eenvoudiger...... Werken? Stekker eruit en nieuwe stekker erin.

Ja, ik heb nog een klein voorraadje Lopi 3's dus ik heb nog wat "spares". Maar gelukkig komt het niet vaak voor dat er iets fout gaat. Maar dan nog scheelt het weer een nieuwe decoder.


Luud H

  • Offline Offline
  • Berichten: 75
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #26 Gepost op: 28 oktober 2022, 18:58:57 »
Mooi! kap erop, trappetjes erin en sleepje goederenwagens erachter  :)
Klopt,  zo rijdt hij nu zijn rondes Marco  :)

Luud H

  • Offline Offline
  • Berichten: 75
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #27 Gepost op: 28 oktober 2022, 19:02:02 »
L.S.,

Misschien een tip voor de toekomst.

Ik gebruik bij ombouw projecten altijd een oudere decoder met een aantal minimale aansluiten (Lopi 3 volgens mij), de rode, zwarte, witte, gele, blauwe, oranje en grijze draad.

Werkt alles naar behoren, vooral bij dit soort upgrades, dan maak ik een foto van de gesoldeerde situatie. Dan alles loshalen en de definitieve decoder er aan en volgens de foto weer vast solderen.

Ik heb dus 2 decoders daarvoor. 1 met een stekker en 1 zonder stekker, de draadjes zoals net beschreven.

Bij de stekker versie, soms is er ruimte zat om een IC-voetje in te bouwen, is het nog eenvoudiger...... Werken? Stekker eruit en nieuwe stekker erin.

Ja, ik heb nog een klein voorraadje Lopi 3's dus ik heb nog wat "spares". Maar gelukkig komt het niet vaak voor dat er iets fout gaat. Maar dan nog scheelt het weer een nieuwe decoder.
Dank voor de goede tip..Ik heb me inderdaad gerealiseerd dat het wel eens een decoder kan kosten. Valt nu dus goed uit....Ik kan eens op MP kijken voor tweedehands lopi 3 of 4. Het is leuk om zelf om te bouwen en succesjes te boeken....en ik heb nog wel een paar analoge loks staan die een ombouw waard zijn.

Martijn193

  • Bestuur
  • Offline Offline
  • Berichten: 3439
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #28 Gepost op: 29 oktober 2022, 09:24:52 »
Misschien fotootje plaatsen hoe je het gedaan hebt, dan kan er mee gekeken worden.
Martijn, Voorzitter Beneluxspoor

Luud H

  • Offline Offline
  • Berichten: 75
Re: Roco lok 1000 van Analoog naar DCC
« Reactie #29 Gepost op: 29 oktober 2022, 12:42:27 »
Misschien fotootje plaatsen hoe je het gedaan hebt, dan kan er mee gekeken worden.
Hai Martijn, Dank voor je reactie,
het fotootje staat iets hoger in dit topic, dezelfde als deze:



Waarbij de opmerking dat de blauwe draad geen functie heeft (lijkt alsof hij aangesloten is op de foto.)