Doel:€250.00
Donaties:€10.00

Per saldo:€-240.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 04-07-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door Benelux795
Vandaag om 13:39:28
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Bert55
Vandaag om 13:39:12
DR4018 of DK50018 door bask185
Vandaag om 13:20:34
Kleine H0-modelbaan, DB tijdperk III door Benelux795
Vandaag om 13:17:58
Testbaan door C-rails
Vandaag om 13:16:45
Sluitlichten schakelbaar maken via functiemappen Marklin 37765 BR218 door Klaas Zondervan
Vandaag om 13:10:49
Roco 2022, nieuws van de fabrikant. door Rondje_HO
Vandaag om 13:07:30
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door daempfer
Vandaag om 13:05:21
Spoor op industrieterrein Lage Weide door Rondje_HO
Vandaag om 13:04:40
SNCF Bar/Toiletrijtuig SR555 SNCF voor de 'Zonexpres' door Rondje_HO
Vandaag om 12:57:37
"Spoor op Vleugels" in H0 door Pinkelpa
Vandaag om 12:36:55
EZ line door Chris
Vandaag om 12:30:58
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Stedahult
Vandaag om 12:30:49
Wie maakt de Nedmag trein compleet met de juiste wagens? door Blausee-Mitholz
Vandaag om 12:13:18
Hulp of mening gezocht: perronverlichting door Menno
Vandaag om 12:00:05
Baanbouw: NL Baan Kleindrecht in H0 door Falcon10
Vandaag om 11:49:38
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Tanks+Treinen
Vandaag om 11:09:09
Fleischmania Nostalgia door NS1220
Vandaag om 10:04:09
Alt Wutachbahn - Sau-Schwänzle-bahn Weizen - Zollhaus - Blumberg door VvKan
Vandaag om 09:39:11
Raadplaatje door Rik
Vandaag om 00:32:47
Mijn garagebaan door consolidation
03 juli 2022, 23:49:23
Rondom Charlois door hrp
03 juli 2022, 23:15:23
Toon hier je (model)TRAM foto's. door hrp
03 juli 2022, 23:10:59
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door Edgy
03 juli 2022, 23:04:28
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door martijnhaman
03 juli 2022, 22:23:09
N-rijder in spe. 2,80 mtr x 60 cm. door NS264
03 juli 2022, 21:37:34
Nieuw boek: NS Stoomlocomotieven serie 3500 en 4500 door Eelco Storm
03 juli 2022, 20:34:53
NS-200 Sik. Bouwproject in Spoor- 0 en Spoor-1. door 1795
03 juli 2022, 20:20:22
Paul's model train stuff door Paul's model train stuff
03 juli 2022, 20:20:05
Voordelige treinkaartjes door 4020 281-4
03 juli 2022, 17:09:01
  

Auteur Topic: Dinamo systeem, ervaringen gevraagd.  (gelezen 12852 keer)

Ad Cleijsen

  • Offline Offline
  • Berichten: 759
Re: Dinamo systeem
« Reactie #15 Gepost op: 07 september 2021, 17:38:24 »
Freebit(in Lochem) heeft iemand in dienst die bij Picomit heeft gewerkt en zeer bekend is met dit systeem.

Ja,
ten eerste het is een zeer vriendelijke en geduldige kerel. EN deskundig. Is zeker een aanrader.

denobis

  • Gast
Re: Dinamo systeem
« Reactie #16 Gepost op: 07 september 2021, 17:42:30 »
kees mooie uitnodiging maar is voor mij lastig te doen.
maarssen den haag is een aardige afstand en aangezien mijn rug dit soort afstanden helaas niet meer toestaat zal het lastig worden .
anders had ik graag je uitnodiging aangenomen.

Ronald Halma

  • Organisator US Convention Nederland
  • Offline Offline
  • Berichten: 12933
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Dinamo systeem
« Reactie #17 Gepost op: 07 september 2021, 17:50:16 »
en ronald die link die jij me gaf daar moet je je eerst voor registreren wel vreemd dat je voor info van een produkt moet registreren beetje klant onvriendelijk vind ik

Tja, en toch is het wat ze graag willen :) Als jij dat niet wilt en er achterdocht van krijgt is dat geheel aan jou. Ik heb er weinig problemen mee. Het is trouwens een gebruikersgroep, zeg maar eens soort forum. Net als dat je je hier ook geregistreerd hebt........ ::) :-X

denobis

  • Gast
Re: Dinamo systeem
« Reactie #18 Gepost op: 07 september 2021, 17:51:06 »
Maar goed ik heb nog steeds de info niet die ik zoek.
het volgende wil ik graag weten:
1  kan ik met dinamo een decoder programmeren
2  wat heb ik nodig om mijn baan te laten functioneren
3  zou graag eens een blokschema willen zien van de besturing van 2 sporen met wissels en blokbeveiliging.
Dat het kwalitatief goed in elkaar ziet dat neem ik wel aan.
Maar wat echt onduidelijk is is welk type unit waar voor dient.
En aangezien ik het voor mij best wel een aanschaf vind wil ik beslist niet zomaar een sprong in het diepe wagen.
Een ding ben ik inmiddels wel achter dat het systeem gelukkig niet geschikt is voor een ringleiding.( bij mij lopen alle blokken naar een centrale kast met 0.75 mm2 voedings draden)

denobis

  • Gast
Re: Dinamo systeem
« Reactie #19 Gepost op: 07 september 2021, 17:56:40 »
ronald ik vind dat de info over dinamo in eerste instantie door de fabrikant cq leverancier gegeven hoort te worden en niet via een forum.
helaas moet ik dus constateren dat op de diverse websites die ik heb bezocht altijd weer naar een forum verwezen word.

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1171
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Dinamo systeem
« Reactie #20 Gepost op: 07 september 2021, 18:02:51 »


Maar goed ik heb nog steeds de info niet die ik zoek.
het volgende wil ik graag weten:
1  kan ik met dinamo een decoder programmeren
2  wat heb ik nodig om mijn baan te laten functioneren
3  zou graag eens een blokschema willen zien van de besturing van 2 sporen met wissels en blokbeveiliging.
Dat het kwalitatief goed in elkaar ziet dat neem ik wel aan.
Maar wat echt onduidelijk is is welk type unit waar voor dient.
En aangezien ik het voor mij best wel een aanschaf vind wil ik beslist niet zomaar een sprong in het diepe wagen.
Een ding ben ik inmiddels wel achter dat het systeem gelukkig niet geschikt is voor een ringleiding.( bij mij lopen alle blokken naar een centrale kast met 0.75 mm2 voedings draden)

Dat er summier informatie is ben ik het niet mee eens. Het is maar net hoe je zoekt natuurlijk. Op www.vpeb.nl vind je alle uitleg en handleidingen. Op onze website vind je diverse handleidingen, voorbeelden. In onze webshop diverse startses

Zo hebben we ook diverse oplossingen ontwikkeld voor Dinamo

Als je meer wilt weten, kom eens langs in Ermelo en laat je informeren. Dan kan je al je vragen kwijt en kan je het systeem ook werkend zien.

Op deze vragen:

1. Nee, daarvoor hebben we de Sprog programmer
2. De centrale RM-C, TM44 blokkaarten om de treinen te laten rijden, OC32 modules voor wissels, seinen en verlichting. En een software pakket zoals iTrain.

Op www.vpeb.nl vind je hier een handleiding over. Plug & Play

3. Ook hiervoor verwijs ik naar www.vpeb.nl om deze handleiding te lezen: http://www.vpeb.nl/files/documents/dinamo/Handleiding%20Plug%20en%20Play%201_3%20(nl).pdf

Wat betreft DinamoUsers:
Dit is een forum voor gebruikers, hier krijgen alleen gebruikers van de producten van VPEB toegang. Dus pas na aanschaf kan je daar opereren.


Groetjes Martin

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

denobis

  • Gast
Re: Dinamo systeem
« Reactie #21 Gepost op: 07 september 2021, 18:10:56 »
Kijk martin dit is info die ik zoek en zeker niet op de diverse websites kon vinden.
en langs komen zou ik wel willen maar gezien mijn gezondheid word dat erg lastig.
En dat je pas na aanschaf op dat forum kunt is niet zo fijn.
als je dan de boel aangeschaft hebt en je hebt iets gekocht waar je niet blij mee bent is het kwaad geschied.
en dat wil ik voorkomen.
« Laatst bewerkt op: 07 september 2021, 18:13:21 door denobis »

Jeronimos

  • Offline Offline
  • Berichten: 8054
Re: Dinamo systeem
« Reactie #22 Gepost op: 07 september 2021, 18:21:28 »
Waarom lees je de handleidingen niet door?


Vindt ze hier: http://www.vpeb.nl/index.php/ondersteuning/documenten-dinamo/


In 1 van die handleidingen vindt ik dit:
Citaat
DCC fixed Decoder Address (3) Dinamo is een blokgestuurd systeem. Elke trein in elk blok kan onafhankelijk worden aangestuurd. Feitelijk hebben decodernummers bij Dinamo geen nut, behalve als je in multitractie rijdt. Als je geen decodernummers wilt gebruiken kun je deze instelling aanvinken. Alle DCC locomotief commando’s worden dan uitgestuurd op adres 3, ongeacht welk adres de besturingsPC aangeeft.


Dit komt uit de DinamoConfig handl. en staat op pagina 11.
Jeroen

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1171
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Dinamo systeem
« Reactie #23 Gepost op: 07 september 2021, 18:33:03 »
Kijk martin dit is info die ik zoek en zeker niet op de diverse websites kon vinden.
en langs komen zou ik wel willen maar gezien mijn gezondheid word dat erg lastig.
En dat je pas na aanschaf op dat forum kunt is niet zo fijn.
als je dan de boel aangeschaft hebt en je hebt iets gekocht waar je niet blij mee bent is het kwaad geschied.
en dat wil ik voorkomen.

Van dat forum hoef je niet wakker te liggen. Het is ook niet de plek voor informatie over het systeem. Meer om issues van het systeem voor te leggen, al is het forum niet heel levend. Wat een goed teken is, als je veel problemen leest over een systeem is er vaak ook wat aan de hand.

Overigens lossen wij zelf de problemen van onze klanten op via onze eigen helpdesk. Dat vinden wij ook prettiger dan een klant doorsturen naar een forum.

Dinamo is absoluut een goed systeem met veel voordelen. Daar hoef je niet over te twijfelen.

Groetjes
« Laatst bewerkt op: 07 september 2021, 18:35:19 door Martin Domburg »
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

denobis

  • Gast
Re: Dinamo systeem
« Reactie #24 Gepost op: 07 september 2021, 18:57:36 »
zoiets schreef ik al martin die info hoort niet via een forum gegeven te worden.
heb inmiddels een handleiding door gelezen en ben er nu achter dat ik minimaal 4 blok beveiligingen moet hebben (waarschijnlijk wel meer) en een loc programmer.
het begint me iets duidelijker te worden.
maar nu nog een vraag:
mijn treinen stoppen nu automatisch op een perron (dit word nu gedetecteerd door in infrarode sensor in de rail).
Helaas stoppen ze dan abrupt.
is het mogelijk om de treinen te laten stoppen op het signaal van deze sensor maar dan langzaam remmend?
overigens de complimenten voor je workshop  beginnen met digitaal.
« Laatst bewerkt op: 07 september 2021, 18:59:24 door denobis »

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1171
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Dinamo systeem
« Reactie #25 Gepost op: 07 september 2021, 19:08:32 »
Graag gedaan.

Het verschil met wat je nu hebt is dat nu de electronica alles regelt. In de hedendaagse techniek, dus ook Dinamo, is de electronica enkel nog uitvoerend. De software regelt alles, dus ook je wensen wat betreft stopposities en optrek en afrem vertragingen.

Heel kort gezegd, er is veel meer mogelijk dan met analoge techniek.

Groetjes
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

denobis

  • Gast
Re: Dinamo systeem
« Reactie #26 Gepost op: 07 september 2021, 19:15:04 »
@martin
daarom wil ik overgaan op digitaal.
heb hier ook een baantje experimenteel met eigen radiografische digitale techniek .
ook leuk maar ook met beperkingen.
als ik er uit ben dan kom ik zeker een x kijken ( en misschien wel aanschaffen) al is het voor mij een hele onderneming.
« Laatst bewerkt op: 07 september 2021, 19:18:11 door denobis »

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1171
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Dinamo systeem
« Reactie #27 Gepost op: 07 september 2021, 19:18:55 »
Mijn advies dan zou zijn om een proefbaantje te maken. Simpel ovaal en een inhaalspoor.

Je hebt dan 2 wissels en 3 blokken, 1 blok om te ijken.

Dit kan je met een startset Dinamo compleet doen. Als je dat onder de knie krijgt heb je voor een goede 80% door hoe het werkt. Bevalt het niet, verkoop je de set weer en zoek je een andere oplossing. Bevalt het wel dan kan je ermee door gaan.

Zodoende hou je de kosten en de leercurve in bedwang.

Groetjes
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

denobis

  • Gast
Re: Dinamo systeem
« Reactie #28 Gepost op: 07 september 2021, 19:26:37 »
@martin
De baan bestaat al en is al in diverse blokken ingedeeld (beide rails geïsoleerd).
Zoals ik het nu zie word het oude schakelkast er af, bedrading aan het dinamo systeem knopen programma instellen (itrain) en rijden maar.
Ik ben niet geheel een nitwit (hts elektronica) vandaar dat ik de bedrading al in een ster systeem heb.
Alle elektronica die er nu zit is eigenbouw en ontwerp op de chinese sensors na (goedkoop heel klein en perfect werkend).
Ik heb de tekeningen in een cad. systeem gemaakt.
En dat zou ik dus ook doen met evt. het dinamo systeem.
Immers als je het tekent kom je ook de fouten in denkwijze tegen.
« Laatst bewerkt op: 07 september 2021, 19:31:13 door denobis »

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1171
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Dinamo systeem
« Reactie #29 Gepost op: 07 september 2021, 19:47:23 »
Kijk dan heb je de basis al, dan gaat je de overstap naar automatiseren wel lukken  (y)
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.