Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-05-2022

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Piko 1200 in N + Next18 cabineverlichting werkt niet door VAM65
Vandaag om 14:24:55
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 14:21:57
Vragen over (Brawa) Rheingold. door Dave.......
Vandaag om 14:18:38
Artitec Hondekop IC-uitvoering, model 2020, materieelbespreking. door Martijn193
Vandaag om 14:08:58
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door VAM65
Vandaag om 14:05:36
Spoorwegmuseum dienstvaardig, kan er meer rijvaardig gemaakt worden? door spoorzeven
Vandaag om 13:56:48
Stationsplein Baden Baden door tijgernootje
Vandaag om 13:55:17
Diorama door Fa knaven
Vandaag om 13:51:56
decoders reageren niet op signaal van DR5000 door Karst Drenth
Vandaag om 13:51:53
Verfraaien D-trein rijtuigen door Casmir
Vandaag om 13:48:10
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland 2e wereldoorlog door GORILLUS
Vandaag om 13:45:21
De Wadlander, een eilandbaan. door tijgernootje
Vandaag om 13:33:01
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door BrightonBelle
Vandaag om 13:28:37
Budget vriendelijk grote bouwprojecten van interieurverlichting voorzien. door tijgernootje
Vandaag om 13:12:11
Dat overkomt mij niet. door Duikeend
Vandaag om 13:07:01
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Eric B
Vandaag om 12:57:59
Rondom Charlois door Eric B
Vandaag om 12:27:36
Hulp of mening gezocht: perronverlichting door NS264
Vandaag om 12:19:02
Forum naam door bellejt
Vandaag om 11:57:50
Ermehuizen anno 1974 door Eric B
Vandaag om 11:36:57
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Harryku
Vandaag om 10:30:37
Bestaat er een 189 DB Cargo in H0? door Harryku
Vandaag om 09:34:55
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door Noordernet
Vandaag om 08:50:41
Heen, En en Weer: de tram. door eemstede
Vandaag om 07:23:49
Raadplaatje door HIJ
Vandaag om 07:13:37
Frans loodsje et cetera door DJV
Vandaag om 00:23:45
Bahnstrecke 5867 door DJV
28 mei 2022, 22:24:26
Foto's gezocht van personeelverblijfswagen door Thom
28 mei 2022, 21:50:56
BNLS modulebaan Werkspoor-Kathedraal hervat. door NS264
28 mei 2022, 21:12:32
Roco br 10 002 - 62192 door Bahn-AG
28 mei 2022, 20:39:19
  

Auteur Topic: Dinamo systeem, ervaringen gevraagd.  (gelezen 12371 keer)

Ad Cleijsen

  • Offline Offline
  • Berichten: 759
Re: Dinamo systeem
« Reactie #15 Gepost op: 07 september 2021, 17:38:24 »
Freebit(in Lochem) heeft iemand in dienst die bij Picomit heeft gewerkt en zeer bekend is met dit systeem.

Ja,
ten eerste het is een zeer vriendelijke en geduldige kerel. EN deskundig. Is zeker een aanrader.

denobis

  • Gast
Re: Dinamo systeem
« Reactie #16 Gepost op: 07 september 2021, 17:42:30 »
kees mooie uitnodiging maar is voor mij lastig te doen.
maarssen den haag is een aardige afstand en aangezien mijn rug dit soort afstanden helaas niet meer toestaat zal het lastig worden .
anders had ik graag je uitnodiging aangenomen.

Ronald Halma

  • Organisator US Convention Nederland
  • Offline Offline
  • Berichten: 12890
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Dinamo systeem
« Reactie #17 Gepost op: 07 september 2021, 17:50:16 »
en ronald die link die jij me gaf daar moet je je eerst voor registreren wel vreemd dat je voor info van een produkt moet registreren beetje klant onvriendelijk vind ik

Tja, en toch is het wat ze graag willen :) Als jij dat niet wilt en er achterdocht van krijgt is dat geheel aan jou. Ik heb er weinig problemen mee. Het is trouwens een gebruikersgroep, zeg maar eens soort forum. Net als dat je je hier ook geregistreerd hebt........ ::) :-X

denobis

  • Gast
Re: Dinamo systeem
« Reactie #18 Gepost op: 07 september 2021, 17:51:06 »
Maar goed ik heb nog steeds de info niet die ik zoek.
het volgende wil ik graag weten:
1  kan ik met dinamo een decoder programmeren
2  wat heb ik nodig om mijn baan te laten functioneren
3  zou graag eens een blokschema willen zien van de besturing van 2 sporen met wissels en blokbeveiliging.
Dat het kwalitatief goed in elkaar ziet dat neem ik wel aan.
Maar wat echt onduidelijk is is welk type unit waar voor dient.
En aangezien ik het voor mij best wel een aanschaf vind wil ik beslist niet zomaar een sprong in het diepe wagen.
Een ding ben ik inmiddels wel achter dat het systeem gelukkig niet geschikt is voor een ringleiding.( bij mij lopen alle blokken naar een centrale kast met 0.75 mm2 voedings draden)

denobis

  • Gast
Re: Dinamo systeem
« Reactie #19 Gepost op: 07 september 2021, 17:56:40 »
ronald ik vind dat de info over dinamo in eerste instantie door de fabrikant cq leverancier gegeven hoort te worden en niet via een forum.
helaas moet ik dus constateren dat op de diverse websites die ik heb bezocht altijd weer naar een forum verwezen word.

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1163
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Dinamo systeem
« Reactie #20 Gepost op: 07 september 2021, 18:02:51 »


Maar goed ik heb nog steeds de info niet die ik zoek.
het volgende wil ik graag weten:
1  kan ik met dinamo een decoder programmeren
2  wat heb ik nodig om mijn baan te laten functioneren
3  zou graag eens een blokschema willen zien van de besturing van 2 sporen met wissels en blokbeveiliging.
Dat het kwalitatief goed in elkaar ziet dat neem ik wel aan.
Maar wat echt onduidelijk is is welk type unit waar voor dient.
En aangezien ik het voor mij best wel een aanschaf vind wil ik beslist niet zomaar een sprong in het diepe wagen.
Een ding ben ik inmiddels wel achter dat het systeem gelukkig niet geschikt is voor een ringleiding.( bij mij lopen alle blokken naar een centrale kast met 0.75 mm2 voedings draden)

Dat er summier informatie is ben ik het niet mee eens. Het is maar net hoe je zoekt natuurlijk. Op www.vpeb.nl vind je alle uitleg en handleidingen. Op onze website vind je diverse handleidingen, voorbeelden. In onze webshop diverse startses

Zo hebben we ook diverse oplossingen ontwikkeld voor Dinamo

Als je meer wilt weten, kom eens langs in Ermelo en laat je informeren. Dan kan je al je vragen kwijt en kan je het systeem ook werkend zien.

Op deze vragen:

1. Nee, daarvoor hebben we de Sprog programmer
2. De centrale RM-C, TM44 blokkaarten om de treinen te laten rijden, OC32 modules voor wissels, seinen en verlichting. En een software pakket zoals iTrain.

Op www.vpeb.nl vind je hier een handleiding over. Plug & Play

3. Ook hiervoor verwijs ik naar www.vpeb.nl om deze handleiding te lezen: http://www.vpeb.nl/files/documents/dinamo/Handleiding%20Plug%20en%20Play%201_3%20(nl).pdf

Wat betreft DinamoUsers:
Dit is een forum voor gebruikers, hier krijgen alleen gebruikers van de producten van VPEB toegang. Dus pas na aanschaf kan je daar opereren.


Groetjes Martin

Verstuurd vanaf mijn SM-G991B met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

denobis

  • Gast
Re: Dinamo systeem
« Reactie #21 Gepost op: 07 september 2021, 18:10:56 »
Kijk martin dit is info die ik zoek en zeker niet op de diverse websites kon vinden.
en langs komen zou ik wel willen maar gezien mijn gezondheid word dat erg lastig.
En dat je pas na aanschaf op dat forum kunt is niet zo fijn.
als je dan de boel aangeschaft hebt en je hebt iets gekocht waar je niet blij mee bent is het kwaad geschied.
en dat wil ik voorkomen.
« Laatst bewerkt op: 07 september 2021, 18:13:21 door denobis »

Jeronimos

  • Offline Offline
  • Berichten: 8031
Re: Dinamo systeem
« Reactie #22 Gepost op: 07 september 2021, 18:21:28 »
Waarom lees je de handleidingen niet door?


Vindt ze hier: http://www.vpeb.nl/index.php/ondersteuning/documenten-dinamo/


In 1 van die handleidingen vindt ik dit:
Citaat
DCC fixed Decoder Address (3) Dinamo is een blokgestuurd systeem. Elke trein in elk blok kan onafhankelijk worden aangestuurd. Feitelijk hebben decodernummers bij Dinamo geen nut, behalve als je in multitractie rijdt. Als je geen decodernummers wilt gebruiken kun je deze instelling aanvinken. Alle DCC locomotief commando’s worden dan uitgestuurd op adres 3, ongeacht welk adres de besturingsPC aangeeft.


Dit komt uit de DinamoConfig handl. en staat op pagina 11.
Jeroen

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1163
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Dinamo systeem
« Reactie #23 Gepost op: 07 september 2021, 18:33:03 »
Kijk martin dit is info die ik zoek en zeker niet op de diverse websites kon vinden.
en langs komen zou ik wel willen maar gezien mijn gezondheid word dat erg lastig.
En dat je pas na aanschaf op dat forum kunt is niet zo fijn.
als je dan de boel aangeschaft hebt en je hebt iets gekocht waar je niet blij mee bent is het kwaad geschied.
en dat wil ik voorkomen.

Van dat forum hoef je niet wakker te liggen. Het is ook niet de plek voor informatie over het systeem. Meer om issues van het systeem voor te leggen, al is het forum niet heel levend. Wat een goed teken is, als je veel problemen leest over een systeem is er vaak ook wat aan de hand.

Overigens lossen wij zelf de problemen van onze klanten op via onze eigen helpdesk. Dat vinden wij ook prettiger dan een klant doorsturen naar een forum.

Dinamo is absoluut een goed systeem met veel voordelen. Daar hoef je niet over te twijfelen.

Groetjes
« Laatst bewerkt op: 07 september 2021, 18:35:19 door Martin Domburg »
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

denobis

  • Gast
Re: Dinamo systeem
« Reactie #24 Gepost op: 07 september 2021, 18:57:36 »
zoiets schreef ik al martin die info hoort niet via een forum gegeven te worden.
heb inmiddels een handleiding door gelezen en ben er nu achter dat ik minimaal 4 blok beveiligingen moet hebben (waarschijnlijk wel meer) en een loc programmer.
het begint me iets duidelijker te worden.
maar nu nog een vraag:
mijn treinen stoppen nu automatisch op een perron (dit word nu gedetecteerd door in infrarode sensor in de rail).
Helaas stoppen ze dan abrupt.
is het mogelijk om de treinen te laten stoppen op het signaal van deze sensor maar dan langzaam remmend?
overigens de complimenten voor je workshop  beginnen met digitaal.
« Laatst bewerkt op: 07 september 2021, 18:59:24 door denobis »

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1163
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Dinamo systeem
« Reactie #25 Gepost op: 07 september 2021, 19:08:32 »
Graag gedaan.

Het verschil met wat je nu hebt is dat nu de electronica alles regelt. In de hedendaagse techniek, dus ook Dinamo, is de electronica enkel nog uitvoerend. De software regelt alles, dus ook je wensen wat betreft stopposities en optrek en afrem vertragingen.

Heel kort gezegd, er is veel meer mogelijk dan met analoge techniek.

Groetjes
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

denobis

  • Gast
Re: Dinamo systeem
« Reactie #26 Gepost op: 07 september 2021, 19:15:04 »
@martin
daarom wil ik overgaan op digitaal.
heb hier ook een baantje experimenteel met eigen radiografische digitale techniek .
ook leuk maar ook met beperkingen.
als ik er uit ben dan kom ik zeker een x kijken ( en misschien wel aanschaffen) al is het voor mij een hele onderneming.
« Laatst bewerkt op: 07 september 2021, 19:18:11 door denobis »

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1163
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Dinamo systeem
« Reactie #27 Gepost op: 07 september 2021, 19:18:55 »
Mijn advies dan zou zijn om een proefbaantje te maken. Simpel ovaal en een inhaalspoor.

Je hebt dan 2 wissels en 3 blokken, 1 blok om te ijken.

Dit kan je met een startset Dinamo compleet doen. Als je dat onder de knie krijgt heb je voor een goede 80% door hoe het werkt. Bevalt het niet, verkoop je de set weer en zoek je een andere oplossing. Bevalt het wel dan kan je ermee door gaan.

Zodoende hou je de kosten en de leercurve in bedwang.

Groetjes
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

denobis

  • Gast
Re: Dinamo systeem
« Reactie #28 Gepost op: 07 september 2021, 19:26:37 »
@martin
De baan bestaat al en is al in diverse blokken ingedeeld (beide rails geïsoleerd).
Zoals ik het nu zie word het oude schakelkast er af, bedrading aan het dinamo systeem knopen programma instellen (itrain) en rijden maar.
Ik ben niet geheel een nitwit (hts elektronica) vandaar dat ik de bedrading al in een ster systeem heb.
Alle elektronica die er nu zit is eigenbouw en ontwerp op de chinese sensors na (goedkoop heel klein en perfect werkend).
Ik heb de tekeningen in een cad. systeem gemaakt.
En dat zou ik dus ook doen met evt. het dinamo systeem.
Immers als je het tekent kom je ook de fouten in denkwijze tegen.
« Laatst bewerkt op: 07 september 2021, 19:31:13 door denobis »

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 1163
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Dinamo systeem
« Reactie #29 Gepost op: 07 september 2021, 19:47:23 »
Kijk dan heb je de basis al, dan gaat je de overstap naar automatiseren wel lukken  (y)
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.